Menu

Další

Olympijské hry - Box

Do 57 kg – ženy

konec

07.08.2024, 21:30 • Roland Garros Stadium, Paříž • Semifinále • Martin Augustin (@ogy_16)

SF2

Třetí kolo nakonec Szeremetaové dali všichni rozhodčí. Celkově v utkání zvítězila 4:1.

Ve finále bude Polka bojovat s Lin Jü Tching. O bronz se podělí Esra Yıldızová a Nesthy Peteciová. To už je z této kategorie žen pro dnešek vše. My se přesouváme k mužským zápasům. (22:07:43)

SF2

Szeremetaová se po závěrečném gongu radovala. Předvedla velmi dobrý výkon. Je vidět, že dělávala i jiné bojové sporty. Pohybově je na tom skvěle a dokáže se dobře vyhýbat úderům. Zápas to byl ale hodně vyrovnaný a před vyhlášením panovalo pořádné napětí. Ringový rozhodčí nakonec opravdu zvedl ruku Julie Szeremetaové, která tak vyřadila stříbrnou medailistku z Tokia a na svých prvních hrách bude boxovat ve finále! Ve 20 letech.

SF2

Julia Szeremetaová hecuje publikum a vyzývá soupeřku! Tahle dívka si věří a dělá zápas zajímavým.

SF2

Nesthy Peteciová tak zhruba 10 sekund před koncem kola trefila jednu ránu na tvář. Polka ale stihla odpovědět a nakonec kolo dostala od čtyř z pěti rozhodčích! Vše je otevřené.

SF2

Poslední minuta druhého kola začala vzájemnou výměnou. Myslím, že tam něco padlo na obou stranách.

SF2

První kolo bylo určitě vedené více takticky než předchozí zápas. Peteciová přeci jen několikrát překonala krytí Polky a získala toto kolo u všech rozhodčích.
Na řadě je druhá semifinále mezi zkušenou Nesthy Peteciovou a mladou Polkou Julií Szeremetaovou.

SF1

Konec! Lin Jü Tching si to v závěrečném kole už pohlídala. Esra Yıldızová se vyšťavila svou snahou v prvních dvou kolech. Tam sice kolem sebe mlátila jako divá, ale většina úderů nezasáhla. Lin vyhrála i třetí kolo, celkově tedy 5:0 a bude se těšit na finále. Esra Yıldızová si odveze bronz.

SF1

Lin si to nyní už hlídá a drží si od soupeřky distanc.

SF1

I druhé kolo dostala od rozhodčích nakonec Lin. Teď ji stačí vydržet.

SF1

Yıldızová je rozhodně rychlejší. Vyšší Lin má výhodu delšího rozpětí, a když už zasáhne, má to patřičný efekt.

SF1

Velmi aktivní začátek druhého kola od Yıldızové, která vůbec netaktizuje. Snaží se zkracovat vzdálenost a rozdávat údery.

SF1

Yıldızová je zatím aktivnější! Lin už dokonce jednou klesla na kolena, ale bylo to po nečistém úderu. Na body nakonec první kolo získala u všech rozhodčích Lin.

SF

Boxuje se na tři tříkolová kola. Turkyně začíná aktivně a na konci úvodní minuty se pokusila rozdat několik úderů.

SF1

Do ringu už nastupují aktérky prvního zápasu, které jsou představovány divákům. Tedy Lin Jü Tching a Esra Yıldızová.
Finálová fáze se koná na Roland Garros Stadium, tedy místě, které je známé především tenisovým příznivcům.
Ve druhém semifinále se střetnou Nesthy Peteciová a Julia Szeremetaová.

Peteciová obhajuje stříbro z Tokia. Je to také mistryně světa z roku 2019. Filipínka se nejvíc zapotila v osmifinále proti domácí Francouzce Amině Zidaniové, kde jeden z rozhodčích lépe ohodnotil její soupeřku. Další dva zápasy skončily jejím vítězstvím 5:0.

Szeremetaová je polskou šampiónkou. Na OH zažívá ve 20letech velmi úspěšnou premiéru. Začala výhrou 4:1 nad Venezuelankou Alcaláovou. Další dvě soupeřky už porazila u všech rozhodčích.
První semifinálovou dvojici v péřové váze tvoří Lin Jü Tching a Esra Yıldızová.

Lin je boxerkou z Tchaj-wanu a nasazenou jedničkou. Je to dvojnásobná mistryně světa. V roce 2018 triumfovala ještě v bantamové váze, pak se přesunula do těžší kategorie, v níž získala zlato v roce 2022. Z loňského šampionátu v Novém Dillí však byla vyloučena kvůli tomu, že ji při testech byla zjištěna nadměrná koncentrace mužských hormonů. Následný test na Tchaj-wanu však potvrdil její způsobilost bojovat mezi ženami. V Paříži hladce vyhrála oba předchozí zápasy.

Turkyni Yıldızové je 27 let. V roce 2016 se stala v Sofii bronzovou medailistkou z ME – tehdy bojovala v lehké váze. V této kategori do 60 kg se účastnila také Olympiády v Tokiu. Tam vypadla ve čtvrtfinále. První dva zápasy vyhrála Yıldızová hladce 5:0. Čtvrtfinále už bylo vyrovnanější. Jeden bodový dokonce rozhodčí přiřkl výhru Brazilce Romeuové, ovšem z postupu se mohla radovat Turkyně.
Vítám tu všechny milovníky boxu! Středeční program na OH v Paříži nabídne také semifinálové zápasy žen ve váhové kategorii do 57 kg. Jako první se o postup do finále střetnou nasazená jednička Lin Jü Tching z Čínské Tchaj-peje a Esra Yıldızová z Turecka. Druhou dvojici tvoří Nesthy Peteciová z Filipín a Polka Julia Szeremetaová.

Do 57 kg – ženy

konec

Zpět na online


Statistiky:
Semifinále:
Lin Jü Tching (TCH) a Esra Yıldızová (TUR) 5:0
Nesthy Peteciová (PHI) - Julia Szeremetaová (POL) 1:4