Menu

Další

Olympijské hry - Vodní slalom

Kayak Cross – muži

konec

04.08.2024, 15:30 • Nautical St - White water, Paříž • Rozjížďky • Matěj Skula

Dovolte mi Vás pozvat ještě na závod žen v kayak-crossu, který startuje v 16:45. Na startu bude i dvojice Češek Antonie Galušková a Tereza Fišerová. (16:25:22)
1. jízda
1. Joseph Clarke (GBR) – q
2. Jakub Grigar (SVK) – q
3. Peter Kauzer (SLO)
4. Isak Öhrström (SWE)

2. jízda
1. Manuel Ochoa (ESP) – q
2. Jiří Prskavec (CZE) – q
3. Liam Jegou (IRL)
4. Miguel Trave (ESP)

3. jízda
1. Finn Butcher (NZL) – q
2. Benjamin Savšek (SLO) – q
3. Juki Tanaka (JPN)
4. Pedro Goncalves (BRA)

4. jízda
1. Giovanni di Gennaro (ITA) – q
2. Mateusz Polaczyk (POL) – q
3. Yves Bourhis (SEN)
4. Adam Burgess (GBR)

5. jízda
1. Boris Neveu (FRA) – q
2. Martin Dougoud (SUI) – q
3. Salim Džemaj (TUN)
4. Matija Marinič (CRO)

6. jízda
1. Timothy Anderson (AUS) – q
2. Grzegorz Hedwig (POL) – q
3. Felix Oschmautz (AUT)
4. Stefan Hengst (GER)

7. jízda
1. Noah Hegge (GER) – q
2. Tristan Carter (AUS) – q
3. Noel Hendrick (IRL)
4. Xin Quan (CHN)

8. jízda
1. Titouan Castryck (FRA) – q
2. Lukáš Rohan (CZE) – q
3. Wu Šao-süan (TPE)
4. Alex Baldoni (CAN)
Za překvapení dnešního dne můžeme považovat třeba vypadnutí Rakušana Oschmautze, který svou jízdu nezvládl podle představ a skončil až třetí za Polákem Hedwigem, jehož postup do finále můžeme také označit minimálně za neočekávatelný.
Do zítřejších bojů postoupila přesně polovina závodníků, která se dnes zúčastnila rozjížděk. v postupové šestnáctce nechybí ani duo českých kajakářů Jiří Prskavec a Lukáš Rohan, kteří předvedli velmi dobré jízdy a oba shodně z druhého místa postoupili do čtvrtfinálových jízd. I Slovensko bude mít v zítřejších bojích zastoupení, neboť Jakub Grigar skončil ve své jízdě na postupové druhé příčce.

8

Rohanovi se sice nepovedl start do závodu, kde se rychle propadl na poslední místo. V první červené brance však přetlačil Kanaďana Baldoniho a protože Wu Sao-süan se také zasekl na brance na druhé straně kanálu, dostal se český reprezentant na druhé místo. To dokázal velmi dobře udržet až do cíle, kam dojel za nejrychlejším Francouzem Castryckem na postupové příčce. Třetí dojel Wu Sao-süan, poslední finišoval Kanaďan Baldoni.

8

V poslední jízdě budeme určitě držet palce českému reprezentantovi Lukáši Rohanovi, který vyjede v zeleném dresu. Jeho soupeři dnes budou domácí devatenáctiletý závodník Titouan Castryck, dvacetiletý Kanaďan Alex Baldoni a reprezentant Taipeie Wu Šao-süan.

7

I sedmou jízdu vyhrál favorizovaný závodník, tentokrát jím byl Němec Noah Hegge. Druhé místo uhájil překvapivě Tristan Carter, který využil zaváhání svých soupeřů v první červené brance a svůj náskok na zbylé dva kajakáře udržel až do cíle. Hegge s Carterem se tak mohou těšit na zítřejší závod, naopak pro Quana a Hendricka soutěž končí.

7

V předposlední rozjížďce se představí reprezentant Číny Xin Quan, německý kajakář Noah Hegge, Ir Joel Hendrick a Australan Carter. Poslední dva jmenovaní postoupili až ze včerejších opravných jízd.

6

Roli favorita dokázal potvrdil v šesté jízdě australský kajakář Timothy Anderson, který dobře odstartoval a ve vedení vydržel až do cíle. Dalšímu z favorizovaných závodníků Oschmautzovi se ale tolik nevedlo, neprojel hned druhou branku a souboj pro něj byl de facto ztracený. O druhou postupovou příčku tak bojovali Hedwig s Hengstem, rozhodující moment přišel v poslední brance, kdy polskému závodníkovi i trochu pomohl právě Oschmautz, který zbrzdil německého reprezentanta a nechal tak Poláka dojet na překvapivém druhém místě.

6

V šesté jízdě se očekává boj o postup hlavně mezi Rakušanem Oschmautzem, německým kajakářem Hengstem a Australanem Andersenem. Postup čtvrtého Grzegorze Hedvika by byl velkým překvapením.

5

Po první červené brance se startovní pole rozdělilo do dvou skupin, v té první zůstali Neveu s Dougoudem. Mezitím co Francouz za podpory domácích fanoušků ujel svým soupeřům, tak ke Švýcarovi Martinu Dougoudovi se začal přibližovat Tunisan Džemaj. Rozhodující moment nakonec přišel v poslední červené brance, kterou výborně vyjel reprezentant evropské země a Tunisana tak porazil. Chorvat Marinič dojel poslední, navíc se zapsanou chybou na jedné z předních branek.

5

V páté jízdě uvidíme domácí Borise Neveua, tuniského reprezentanta Džemaje, Švýcara Dougouda a Chorvata Mariniče, který postoupil také až z oprav.

4

Znovu se bojovalo de facto jen o druhé místo. Ital Giovanni di Gennaro totiž ujel svým soupeřům již po první červené brance a s velkým náskokem si zajistil postup. Výrazně zajímavější byl souboj o druhou příčku, který svedli Polaczyk a Burgess. Britský závodník se dlouho překvapivě držel před polským reprezentantem, v poslední brance ale oba kajakáři zvolili jinou branku, Burgess se v té napravo zasekl a postup si tak zajistil favorizovaný Polaczyk. Senegalec Bourhis od začátku ztrácel, na konci akorát využil Burgessova zaváhání a dojel třetí.

4

Ve čtvrté rozjížďce se představí italský závodník Giovanni di Gennaro, Polák Polaczyk, reprezentant Senegalu Yves Bourhis a Brit Burgess, který postoupil až ze včerejších oprav.

3

Začátek třetí jízdy byl velmi vyrovnaný, a to až do první červené branky, kde se dostal do vedení favorizovaný Butcher, který své vedení udržel až do cíle. V první červené brance se hodně zdrželi Savšek a Tanaka, podle opakovaných záběrů ale Brazilec Goncalves branku vůbec neprojel a je diskvalifikován. Slovinec Savšek se dlouho držel na posledním místě, avšak využil Tanakaova zaváhání v úplně poslední bráně a také díky neprojetí Japonce brankou se virtuálně dostal na postupové druhé místo. Do zítřejších bojů tak postoupili Butcher a Savšek.

3

Ve třetí rozjížďce se za favorita považován novozélandský závodník Finn Butcher, kterému budou chtít jízdu znepříjemnit Brazilec Goncalves, Japonec Tanaka a Slovinec Savšek.

2

Skvělý výkon českého reprezentanta! Ten sice od začátku vůbec neměl nárok na jasně vedoucího Manuela Ochou, ale od začátku se držel někde mezi druhou a třetí pozicí. V první červené brance poté využil souboje mezi Jegouem a Travem a dostal se na druhé místo, které se mu nakonec povedlo udržet až do cíle. Miguel Trave se jej ještě pokusil vytěsnit v druhé červené brance, to se mu však nepovedlo a nakonec je Španěl diskvalifikován, neboť brankou vůbec neprojel. Třetí sice skončil Liam Jegou, avšak ani irský závodník se do zítřejších bojů nepodívá.

2

Do druhého souboje zasáhne duo španělských závodníků Manuel Ochoa a Miguel Trave, kteří jsou považováni za největší adepty na postup z této rozjížďky. Kromě nich se také představí irský kajakář Liam Jegou a česká naděje Jiří Prskavec, pro které by ale teoretický postup byl velkým překvapením.

1

Britský favorit Joseph Clarke hned chvíli po startu odjel svým soupeřům a byl z toho už jen boj o druhé místo. Ten se ze začátku odehrával hlavně mezi Grigarem a Öhroströmem, asi v polovině trati se však před švédského kajakáře dostal Slovinec Peter Kauzer. Z následného slovensko-slovinského souboje nakonec vyšel lépe Jakub Grigar, který dojel jako druhý a postupuje do zítřejších bojů. Öhrström a Kauzer se loučí s Paříží.

Kayak Cross – muži

konec

Zpět na online


Statistiky:
Výsledková listina
1. jízda
1. Joseph Clarke (GBR) - q
2. Jakub Grigar (SVK) - q
3. Peter Kauzer (SLO)
4. Isak Öhrström (SWE)

2. jízda
1. Manuel Ochoa (ESP) - q
2. Jiří Prskavec (CZE) - q
3. Liam Jegou (IRL)
4. Miguel Trave (ESP)

3. jízda
1. Finn Butcher (NZL) - q
2. Benjamin Savšek (SLO) - q
3. Juki Tanaka (JPN)
4. Pedro Goncalves (BRA)

4. jízda
1. Giovanni di Gennaro (ITA) - q
2. Mateusz Polaczyk (POL) - q
3. Yves Bourhis (SEN)
4. Adam Burgess (GBR)

5. jízda
1. Boris Neveu (FRA) - q
2. Martin Dougoud (SUI) - q
3. Salim Džemaj (TUN)
4. Matija Marinič (CRO)

6. jízda
1. Timothy Anderson (AUS) - q
2. Grzegorz Hedwig (POL) - q
3. Felix Oschmautz (AUT)
4. Stefan Hengst (GER)

7. jízda
1. Noah Hegge (GER) - q
2. Tristan Carter (AUS) - q
3. Noel Hendrick (IRL)
4. Xin Quan (CHN)

8. jízda
1. Titouan Castryck (FRA) - q
2. Lukáš Rohan (CZE) - q
3. Wu Šao-süan (TPE)
4. Alex Baldoni (CAN)