Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (muži)

Belgie – Španělsko

2:3

konec (0:0, 0:0, 1:1, 1:2)

04.08.2024, 12:30 • Yves-du-Manoir Stadium 1, Paříž • Čtvrtfinále • Matěj Skula

Statistiky:

Góly: 2:3
Střely: 13:12
Trestné rohy: 5:2
Proměněné trestné rohy: 1:1
Držení balonku: 48%:52%
Zelené karty: 1:0 (14:16:19)
Španělsko tak může s napětím sledovat odpolední utkání mezí Nizozemskem a Austrálií, neboť v semifinále si zahrají právě s vítězem tohoto utkání.
Na Yves-du-Manoir Stadiu i nadále probíhají španělské oslavy, které jsou však naprosto pochopitelné, neboť olympijští vítězové se neporážejí každý den.
Čtvrtfinálové utkání mezi Belgií a Španělskem na olympijských hrách v Paříži končí obrovským překvapením, neboť Španělé vítězí 3:2 a posílají olympijské vítěze z Tokia domů již po čtvrtfinálové fázi!
V prvních dvou částech hry jsme na branku čekali marně, poprvé se skóre měnilo až v 40. minutě, kdy otevřel skóre španělský útočník José María Basterra. Vedení však vydrželo Španělsku jen asi půl minuty, než srovnal krok Arthur de Sloover, který propálil brankáře Calzada mezi nohami – 1:1.
V poslední čtvrtině byli Belgičané dlouho lepším týmem, ale v 55. minutě usměrnil balonek z ojedinělé akce Španělska do sítě Belgie Marc Reyne a vrátil Španělům vedení. O dvě minuty později navíc využil španělské hry bez brankáře kapitán Marc Miralles a po trestném rohu zvýšil na 3:1. Belgičanům se sice zásluhou Alexandera Hendrickxe podařilo snížit na 3:2, ze závěrečného tlaku už ale další gól nevstřelili a semifinále se tak zahrají Španělé.

60

Utkání právě skončilo.

60

Brankář Calzado ale pokus Hendrickxe vyrazil, Belgičané končí už v čtvrtfinále! Obrovské překvapení, které se dnes událo v Paříži!

60

Hrát se ještě bude, navíc Gabriel Labate ukazuje proti brance Španělska, trestný roh pro Belgii!

60

Hlavní rozhodčí přerušil akci Belgičanů po levé straně a ukázal proti belgické brance, čas mezitím vypršel a Španělé začali ve velkém oslavovat, jenže hráči Belgie se mezitím vrhli na sudí a duo rozhodčích se teď musí domluvit, jak celou situaci vyřeší.

60

Španělé klidně mohli dát čtvrtou branku, avšak míček z levé strany do branky neprošel.

60

A Španělé navíc výborně zdržují čas a mají míč u svých hokejek na útočné polovině.

59

Po aki Kiny z pravé strany nahrával do střeleckého kruhu Boccard, Španělé se ale ubránili a do konce už zbývá jen asi minuta.

58

Jednomu z belgických hokejistů utekl balonek, Španělé teď mohou ulevit své defenzivě.

58

Protest Belgičanů ale nebyl úspěšný a trestný roh z toho nebude, Belgie však bude i tak hrát s balonkem.

58

Belgičané si ale ještě berou možnost videa a nechají poslední situaci přezkoumat, jestli tam rozhodčí nenajdou nějaký dotyk s nohu španělského obránce.

58

Belgický kapitán Denayer po teď doslova vrhnul do Stockbroekxovy nepovedené střely, avšak mířek nezasáhl.

58

ALEXANDER HENDRICKX - 2:3

58

Belgie právě vstřelila branku!
Gól naděje dává tři minuty před koncem ALEXANDER HENDRICKX, jehož rána po rozehrávce trestného rohu s velkým štěstím prošla až za brankáře Calzada – 2:3. V Paříži se ještě rýsuje na drama.

58

Belgičané teď sice ztratili balonek, ale Španělé se z vlastního střeleckého kruhu nedostali a vzápětí uvidíme po doteku Alonsovy nohy další trestný roh.

Belgie – Španělsko

2:3

konec (0:0, 0:0, 1:1, 1:2)

Zpět na online


Rozhodčí: Gabriel Labate (ARG), Jonas Van't Hek (NED)

Statistiky:
Sestavy
Belgie: Vanasch - van Doren, van Aubel, Boccard, de Kerpel, Hendrickx, Denayer (C), de Sloover, Kina, Wegnez, Onana Alima
Náhradníci: Stockbroekx, Dohmen, Luypaert, Boon, van Dessel

Španělsko: Calzado - Alonso, Bonastre, Gispert, Cunill, Basterra, Clapes, Reyne, Miralles (C), Menini, Rodríguez
Náhradníci: Vilallonga, Recasens, Vizcaino, de Ignácio-Simo, Font
Branky
41. de Sloover, 58. Hendrickx - 40. Basterra, 55. Reyne, 57. Miralles
Karty
Zelené karty: 26. van Dessel