Menu

Další

Olympijské hry - Box

Do 57 kg – ženy

konec

04.08.2024, 11:00 • Čtvrtfinále • Milan Huppert

Proti Lin Yu Ting se v semifinále postaví do ringu Esra Yildiz Kahramanová! O vítězství nad brazilskou favoritkou a nasazenou čtyřkou Romeuovou rozhodla až v závěrečném třetím kole, v němž měla výrazně více sil a získala výhru u čtyřech z pěti arbitrů. (11:34:00)

Konec zápasu.
Oběma dochází síly, proto poslední vteřiny nejsou tak atkraktivní. Brazilka se pokoušela dávat rány i ve chvíli, kdy byla sokyně daleko od ní.
Kahramanová zůstává jasně lepší i v momentě, kdy začala poslední minuta zápasu. Působení favorizované Romeuové na turnaji se pomalu, ale jistě chýlí ke konci.
Romeuové jako kdyby došel dech. Na pletivu byla hodně pasivní, zatímco Turkyně vytrvale útočila a udělala další krůček směrem k jistotě medaile.
Obě boxerky si jdou vědomé, že musí tlačit. Lépe začíná Kahramanová, kromě tlaku totiž rozdává i pěkné údery na obličej!

Začalo třetí kolo.
U čtyřech rozhodčích získala druhé kolo Romeuová, zápas tak zůstává naprosto uzavřený. Jen u kanadského arbitra už má finální bod prakticky jistý Kahramanová.

Konec druhého kola.
Teď ale Kahramanová dostala sokyni na pletivo a stihla dát dvě rány, než boxerky odtrhl rozhodčí. Kdo získá druhé kolo?
Každopádně nutno podotknout, že druhé kolo je v režii aktivní Romeuové. Ta sice netrefuje tak dobré rány, ale soustavně drží tlak.
Pěkná levá od Kahramanové, Brazilka s tímto úderem vůbec nepočítala!
Romeuová je pod tlakem a dělá jednu zbytečnost za druhou. V momentě, kdy byl zápas přerušen, tak trefila soupeřku zezadu do hlavy.

Začalo druhé kolo.
Po prvním kole je blíže k postupu do semifinále Turkyně! Rozhodly především první dvě minuty kola, v němž byla jasně lepší, v té poslední už Romeuová trefila pár úderů, ale žádného z pětice rozhodčího o svém vítězství přesvědčit nedokázala.

Konec prvního kola.
Dalšímu klinči dominovala Brazilka, jež počastovala pravý i levý bok Turkyně několika ranami, načež z ústupu trefila obličej.
Romeuová hodila s protihráčkou o zem, za což si okamžitě vysloužila varování od rozhodčího. Za podobné momenty body nezíská, ba naopak.
V klinči byla aktivnější zase turecká boxerka, jež dává jasně najevo, že s ní pozice outsiderky nic nedělá.
Romeuová je sice v úvodních vteřinách aktivnější, ale svými údery promáchla, zatímco Turkyně dala z ústupu tři přesné!

Zápas začal.
Ve druhém čtvrtfinále se představí Turkyně Kahramanová proti Brazilce Cerqueiraové Romeuové.

Do semifinále postupuje nasazená jednička Lin Yu Ting! Překvapivě ovládla u všech pěti arbitrů i třetí kolo, každopádně ani prohra by na výsledku nic nezměnila, proti Bulharce Stanevové měla nahráno už za úvodní dvě kola.

Konec zápasu.
Probíhá poslední půl minuta, v níž dala tvrdý úder Lin, útočící protihráčku pravou tvrdě trefila na bradu.
Stanevová nyní položila soupeřku, ve třetím kole je bezpochyby lepší! Nicméně ne o tolik, aby měla vyhrát kolo o dva body, což potřebuje.
Bulharka natlačila favoritku na pletivo a pokusila se o sérii, jenže zasahovala jen místa, která Tchajwanka kryla.
Stanevová si je vědoma, že musí útočit, jenže konkurentka dobře odstupuje a pokusům o zásah se vyhýbá.

Začalo třetí kolo.
Druhé kolo už bylo v režii favorizované Lin, která jej vyhrála u všech pěti rozhodčích a je jednou nohou ve finále, ve třetím kole by ji mohla zlomit vaz jen totální pasivita či KO úder soupeřky, tomu však nic nenasvědčuje.

Konec druhého kola.
Lin útočila, ale Stanevová se v poslední minutě druhého kola výborně ubránila, sama ale v ofenzivě výrazně polevila.
No teď ale ukázala nesportovní gesto Stanevová, když nepochopitelně soupeřku vzala a strhla ji k zemi, za což si vysloužila bučení z hlediště.
Už zase úderu loktem od Lin. Ta by si měla dávat pozor, jinak jí hrozí stržení bodu.
Dobrá pravá od Tchajwanky, jež pak otřesené soupeřce ještě uštědřila pár dalších nepříjemných ran!
Nasazení jednička Lin to zatím nemá vůbec snadné! Hned schytala další ránu do obličeje, kontrovala však povedeným výpadem.

Začalo druhé kolo.
Že bylo první kolo opravdu vyrovnané naznačují i bodoví rozhodčí. Tři nakonec dali první kolo Lin, dva Kamenovové.

Konec prvního kola.
Stanenovová předvedla parádní levou na obličej sokyně, jež nestihla včas vykrýt! První kolo se blíží ke konci a troufnu si říct, že si jej zaslouží spíše Bulharka.
Vzápětí šla dopředu i Lin Yu Ting, jenže soupeřku zasáhla nedovoleně loktem, na což ji rozhodčí okamžitě upozornil.
Aktivněji začíná Bulharka několika tvrdými údery! Soupeřka bez problémů drží.

Zápas začal.
Všem fanynkám a fanouškům boxu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování kategorie žen do 57 kilogramů, kde se proti sobě postaví nejprve Lin Yu Ting z Tchajwanu proti Bulharce Světlaně Kamenovové Stanevové, následovat bude zápas mezi Turkyní Esrou Yildiz Kahramanovou a Brazilkou Jucielen Cerqueiraovou Romeuovou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

Do 57 kg – ženy

konec

Zpět na online