Menu

Další

Olympijské hry - Veslování

Skif – ženy (čtvrtfinále)

konec

30.07.2024, 09:30 • Nautical St. • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Dnešní čtvrtfinálový program skifu žen končí. Máme dvanáctku postupujících do semifinále A/B a dvanáctku, která zabojuje ještě v semifinále C/D. Nyní se na stejném sportovišti pojedou čtvrtfinále skifu mužů. (10:09:36)

Čtvrtfinálový program skifu žen končí.

2000m

Senkuteová předvedla fantastickou jízdu, od začátku do konce si hájila první místo, které vzala v řase 7:33,35. Druhá dojela Prakatenová s časem 7:35,91 a třetí místo si pohlídala Lobnigová s časem 7:40,17. Badenhorstová, Kostanjseková a Ozbayová jdou tedy pouze do semifinále C/D.

1500m

Skifařka z Litvy si jede pro postup. Na třetím mezičase byla v čase 5:39,53. Uzbečka ji stále pronásleduje, Lobnigová už trochu ztrácí. Na čtvrté místo se dostala Badenhorstová, která už ale Rakušanku asi neohrozí.

1000m

Senkuteová stále na první místě, Prakatenová a Lobnigová ale pořád v těsném závěsu. Ozbayová se trochu vzdálila.

500m

Nejrychleji se na první mezičas dostala Viktorija Senkuteová z Litvy, a to v čase 1:49,65. Nic ale není rozhodnuto, protože Rakušanka Lobnigová, Turka Ozbayová i Uzbečka Prakatenová nejsou vzdálené ani dvě sekundy.

Začíná čtvrtfinále 4.

2000m

V cíli byla první Twiggová s časem 7:26,89. O více než čtyři sekundy zaostala Janzenová. Na třetím místě nakonec končí Diaz Rivasová, která předvedla skvělou stíhačku a dojela si pro postup. Hodně nakonec bude mrzet finiš Arsicovou, které došly síly a ze třetího místa se propadla až na páté, pod Dymchenkovou. Poslední skončila Delgacová.

1500m

Novozélanďanka stále na prvním místě, nyní už navýšila náskok téměř na dvě sekundy. Arsicová zaostává už o pět sekund a spíše bude ještě svádět bitvu o postup se Španělkou Diaz Rivasovou. Ty totiž dělí tři sekundy.

1000m

Twiggová se dostala na první místo před Janzenovou, ale je to stále rozdíl několika málo desítek setin. Třetí je stále Arsicová s pouze maličkým odstupem. Následující pozice se už oddělují do větších časových mank.

500m

Na první mezičas nejrychleji dojela Švýcarka Janzenová, a to v čase 1:49,46. Novozélanďanka Twiggová ale zaostala o pouhé čtyři setiny! A o další čtyři setiny pomalejší byla Srbka Arsicová. Dále byla v pořadí Španělka Diaz Rivasová, Filipínka Delgacová a Dymchenková z Azerbájdžánu.

Začíná čtvrtfinále 3.

2000m

A je to jasné. Od začátku do konce byla v druhém čtvrtfinále nejlepší Karolien Florijnová. Ta si dojela pro postup v řase 7:29. Spolu s ní postoupila také Alexandra Foersterová, která nakonec docela stáhla manko na první místo a dojela za 7:30,98, a Tatsiana Klimovichová s časem 7:34,30. Další tři skifařky už měly hodně velké odstupy a posunují se pouze do semifinále C/D.

1500m

Florijnová si jede pro prostup z prvního místa. Foesterové se podařilo předjet Klimovichovou a posunula se taky Alonso Aldereteová, a to před Lechuga Alanisovou. Vietnamka stále poslední.

1000m

Florijnová si udržela tempo, ba ho ještě trochu navýšila. Nad Klimovichovou vede už o šest sekund. Ta svádí spíše souboj s Foesterovou, která je na ni nalepená. Další bitva je mezi Alonso Aldereteovou a Lechuga Alanisovou. Vietnamka ztrácí už výrazněji.

500m

Hned od začátku se do toho pořádně opřela Nizozemka Karolien Florijnová. Ta se dostala na první mezičas v čase 1:46,57. Tatsiana Klimovichová, její nejbližší soupeřka, zaostala asi o čtyři sekundy. Hned za ní byla Mexičanka, Němka, Paraguajka, tam byly odstupy minimální, a na konci pořadí Vietnamka.

Začíná čtvrtfinále 2.

2000m

V cíli byla Australanka s velkým náskokem. Fantastickou jízdu zakončila v řase 7:30,57. Američanka ještě trochu stáhla její náskok, ale ohrozit ji nemohla. Postoupila v čase 7:34,96. Postup uhájila také ještě Bulharka s časem 7:41,25. Ostatní skifařky jdou do semifinále C/D.

1500m

Australanka se do toho po tisíci metrech pořádně opřela. Náskok na svou nejbližší soupeřku navýšila už na nějakých pět sekund. Pořadí se jinak nijak nezměnilo, a asi už ani nezmění. Maximálně by se mohly prohodit Američanka s Bulharkou, odstupy mezi ostatními skifařkami jsou už velké.

Skif – ženy (čtvrtfinále)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Rozlosování
Čtvrtfinále 1
1. Adriana Sanguinetiová (PER)
2. Beatriz Cunha Tavares Cardosová (BRA)
3. Kara Kohlerová (USA)
4. Tara Rigneyová (AUS)
5. Denislava Angleovová (BUL)
6. Fatemeh Mojallaltopraghghaleová (IRI)

Čtvrtfinále 2
1. Thi HUe Phamová (VIE)
2. Kenia Lechuga Alanisová (MEX)
3. Karolien Florijnová (NED)
4. Alexandra Foesterová (GER)
5. Tatsiana Klimovichová (AIN)
6. Alejandra Alonso Aldereteová (PAR)

Čtvrtfinále 3
1. Diana Dymchenková (AZE)
2. Aurelia-Maxima Katharina Janzenová (SUI)
3. Emma Twiggová (NZL)
4. Virginia Diazová Rivasová (ESP)
5. Jovana Arsicová (SRB)
6. Joanie Delgadová (PHI)

Čtvrtfinále 4
1. Nina Kostanjseková (SLO)
2. Magdalena Lobnigová (AUT)
3. Viktorija Senkuteová (LTU)
4. Anna Prakatenová (UZB)
5. Paige Badenhorstová (RSA)
6. Elis Ozbayová (TUR)