Menu

Další

Olympijské hry - Judo

Do 81 kg – muži

Vítěz: T. Nagase (JPN)

konec

30.07.2024, 16:00 • Grand Palais Éphémère • O medaile • Michal Hromas

Medailisté
Zlato – Takanori Nagase (JPN)
Stříbro – Tato Grigalašvili (GEO)
Bronz – I Džon-hwan (KOR) a Somon Machmadbekov (UZB) (17:51:54)

Finále

Takanori Nagase si trpělivě počkal ve vzájemném držení, kde měl výhodnější úchop, a v čase 2:48 dokonale podmetl Grigalašviliho díky čemuž získává ippon!

Japonec tak obhajuje zlatou olympijskou medaili z Tokia!

Bronz2

Machmadbekov vzal Esposita úspěšně do držení ura-gatame a získává ippon, který znamená vítězství 10:0 po minutě a 24 vteřinách!
Tádžikistán tak díky němu získává bronzovou medaili. Skvělé odpoledne Somona Machmadbekova, který opravou a soubojem o bronz strávil dohromady pouze něco málo přes dvě minuty.

Bronz1

I Džon-hwan po 48 sekundách prodloužení doručuje hod ko-uči-gari, což znamená nejen waza-ari a výhru 1:0, ale hlavně bronzovou medaili!
Naopak světová jednička Matthias Casse odjede z Paříže jen s pátým místem.

SF 2

Nagase to po dalším přesunu boje na zem nevzdal a pokračoval v práci. Stejně jako v podání Casseho jsme byli svědky techniky kuzure-kami-šito-gatame a obhájce zlata získává waza-ari a vítězství 10:0 v čase 2:28!

SF 1

Tato Grigalašvili to nakonec zvládl a hodem sumi gaeši postupuje do finále!

OPR 2

Následuje držení kuzure-kesa-gatame, ze kterého Boltabojev nedokázal uniknout a Somon Machmadbekov po 55 sekundách vítězí 10:0!

OPR 1

Belgičan se na zemi dostal do zad Gauthiera, který se nejprve ubránil, ale poté Casse změnil pozici a došel si pro ruku Kanaďana. Následně předvedl skvělou práci dolních končetin, dostal se do ještě lepšího bodu a technikou kuzure-kami-šito-gatame znehybnil Gauthiera!
Matthias Casse tedy ve třetí minutě prodloužení vítězí na waza-ari a postupuje do souboje o bronz!

Do 81 kg – muži

Vítěz: T. Nagase (JPN)

konec

Zpět na online