Menu

Další

Olympijské hry - 3×3 Basketbal

Odpolední program

konec

30.07.2024, 17:30 • La Concorde, Paříž • Matěj Skula

Kompletní výsledky prvního hracího dne:

Ženský turnaj:
17:30 Německo – USA 17:13
18:00 Austrálie – Kanada 14:22
21:00 Španělsko – Ázerbájdžán 18:16
21:30 Francie – Čína 19:21 pp

Mužský turnaj:
18:35 Lotyšsko – Litva 21:14
19:05 Čína – Nizozemsko 16:21
22:05 Polsko – Francie 19:21
22:35 Srbsko – USA 22:14 (23:02:37)
První den turnaje v basketbalu tří proti třem skončil, asi největší překvapení přinesl hned první zápas celého programu, a to když debutující Němky porazily favorizované hráčky Spojených států v poměru 17 ku 13. V mužské části pak můžeme označit jako lehce překvapivý výsledek Polska s domácí Francií, který ovládli domácí basketbalisté 21:19.

Ode mě pro už bude pro dnešek všechno, bylo mi ctí Vás dnes programem provázet a třeba zase někdy na počtenou!
Konečný výsledek zápasu: Srbsko – USA 22:14
Poslední zápas dnešního programu vyhrávají favorizovaní Srbové, jejichž cesta za výhrou nad Spojenými státy se ale nerodila lehce. Ze začátku to totiž byli právě Američané, kteří byli o nějaký ten bod vepředu a balkánský celek musel skóre otáčet, což se mu však povedlo a závěr dohrál relativně v klidu.
Srbsko – USA 18:12
Tři minuty před koncem zápasu už Srbové potvrzují roli favorita a navyšují svůj náskok před Američany. V současné chvíli je stav 18:12 a hráči z Evropy jsou neustále blíže a blíže výhře.
Srbsko – USA 11:10
Nádherná smeč od srbského basketbalisty Stojačiče a v Paříži je vyrovnáno na 10:10. Vzápětí navíc sám srbský hráč s číslem 3 proměnil jeden ze dvou trestných hodů a Srbsko vede.
Srbsko – USA 7:8
Po čtyřech minutách jsou i nadále ve vedení hráči Spojených států, ani teď však balkánský celek příliš neztrácí a drží se na dostřel. A jak jsme tady dnes již viděli, některé týmy otočily průběh zápasu i z daleko horšího stavu.
Srbsko – USA 3:4
Úvod duelu vyšel lépe hráčům ze Severní Ameriky, ale Srbové rozhodně nezaostávají o moc a po pár minutách prohrávají jen 3:4.
Poslední zápas dnešního programu mezi Srby a Američany byl zahájen.
Dnešní zápasový blok uzavře utkání bronzových medailistů z posledních olympijských her ze Srbska s hráči Spojených států.
Konečný výsledek zápasu: Polsko – Francie 19:21
A domácí Francouzi to skutečně dokázali! Polští basketbalisté sice dokázali vyrovnat na 19:19, ale poté se k balonu dostal Francouz Lucas Dussoulier a i když svou první střelu neproměnil, svým druhým pokusem za dva body už nezaváhal a rozhoduje o výhře domácích hráčů!
Polsko – Francie 18:19
V Paříži se začíná rýsovat další překvapení. Domácí Francouzi za hlasité podpory diváků otočili skóre proti Polsku a necelé dvě minuty před koncem zápasu vedou o jeden koš 19:18.
Polsko – Francie 14:13
Čtyři minuty před koncem snižují Francouzi na rozdíl jediného bodu. Poláci prohospodařili svůj náskok a i tady se schyluje na drama.
Polsko – Francie 10:7
Zápas zatím hodně postrádá plynulost a vinou velkého množství faulů je často čas zastavován. Polští basketbalisté i nadále vlastní náskok, avšak Francouzi se zatím nemají za co stydět a drží se relativně na dostřel.
Polsko – Francie 6:2
Oba týmy na nic nečekají a od začátku hrají otevřený basketbal. I proto je stav po minutě a půl 6:2 pro Poláky, kteří ze začátku duelu potvrzují roli favorita.
Zápas polských basketbalistů s domácími Francouzi právě vypukl.
Z ženské části turnaje je to pro dnešek všechno, pokračujeme však ještě dvěma zápasy mužů. V tom následujícím na sebe narazí Polsko s basketbalisty Francie, takže můžeme zase očekávat hlasitou podporu fanoušků. Zatímco pro Poláky půjde o druhé vystoupení na olympiádě v historii, domácí Francouzi v roli pořadatele v tomto sportu debutují.
Konečný výsledek zápasu: Francie – Čína 19:21 po prodloužení
Upoutávka na olympijský basketbal tří proti třem i s dramatem v závěru – tak by se nějak dal shrnout zápas Francouzek s Čínou, který nabídl několik zvratů a otoček. Pár sekund před koncem základní hrací doby sice poslala utkání do prodloužení Francouzka Limouzinová, ale v přidaném čase trefila rozhodující koš Lili Wangová a domácí hráčky i přes hlasitou podporu diváků vstupují do turnaje prohrou.
Francie – Čína 19:19
Neskutečné drama a nádherný zápas, který teď předvádějí hráčky Francie a Číny. V posledních sekundách hry se do vedení dostaly hráčky z Asie, avšak francouzská basketbalistka Limouzinová zvládla vyrovnat a my uvidíme prodloužení.
Francie – Čína 15:15
Oba týmy zápolí o každý koš. Francouzky se dokázaly dostat poprvé v zápase do vedení, avšak Číňanky stále drží krok a nenechávají domácí basketbalistky v náskoku. Závěr slibuje dramatickou podívanou, do konce teď zbývají asi dvě minuty a skóre je 15:15.
Francie – Čína 11:11
Na pařížském náměstí La Concorde se začíná dramatizovat zápas mezi domácími hráčkami a Číňankami. Francouzské hráčky za hlasité podpory diváků dokázaly stáhnout až šestibodovou ztrátu a po průniku Limouzinové dokonce vyrovnaly na 11:11.
Francie – Čína 8:11
Francouzsky už se trošku probraly a drží pořád přibližně stejný odstup od svého soupeře, který teď činí přesně tři body.
Francie – Čína 1:6
Začátek utkání domácí Francouzky příliš nepodchytily a již po dvou minutách prohrávají o pět branek.
Zápas čínských basketbalistek s domácími Francouzkami právě odstartoval.
Dalším utkáním na programu bude duel Francie s Čínou. Oba týmy se utkaly již na minulé olympiádě v Tokiu, kde oba prošly až do semifinále, kde ale nestačily na USA, respektive na výběr Ruska. V souboji o třetí místo pak zvládl zápas o bronz lépe asijský národ, který po dramatickém závěru zvítězil 16:14. Oplatí Francie dnes svému soupeři porážku z boje o bronz před třemi lety?
Konečný výsledek zápasu: Španělsko – Ázerbájdžán 18:16
Závěr zápasu byl hodně zdlouhavý kvůli velkému množství faulů, ázerbájdžánská basketbalista Hayesová dokázala dokonce sekundu před koncem snížit na dvoubodový rozdíl, ale Španělky už výhru nepustily a po výsledku 18:16 si připisují povedený start do turnaje.
Španělsko – Ázerbájdžán 14:8
Evropské hráčky si ale v posledních minutách vybudovaly velmi solidní náskok a i přes poslední koš ázerbájdžánské basketbalistky Hayesové vedou o šest bodů.
Španělsko – Ázerbájdžán 7:7
I po polovině zápasu je zápas velmi vyrovnaný a oba týmy se přetahují o každý koš. Ten poslední vstřelila zkušená španělská basketbalistka Ygueravideová a vyrovnala na 7:7. Ve statistice faulů svítí větší číslo u hráček z Ázerbájdžánu, které už nastřádaly šest faulů.
Španělsko – Ázerbájdžán 4:3
Úvodní minuty tohoto zápasu jsou zatím docela vyrovnané, Španělky sice drží drobné vedení, ale to zatím nebylo větší, než dvoubodové.
Zápas mezi výběrem Španělska a Ázerbájdžánu právě začal.
Vítejte zpátky při olympijském turnaji v basketbalu tří proti třem. Večerní blok otevře zápas Španělek s Ázerbádjžánkami, který bude pro oba týmy tím úplně prvním pod pěti kruhy. Ani jedna ze zemí se totiž na minulou olympiádu do Tokia nekvalifikovala.
Turnaj v basketbalu tří proti třem teď čeká pauza a do Paříže se vrátíme zase před devátou hodinou, kdy je na programu souboj Španělek s hráčkami z Ázerbájdžánu.
Konečný výsledek zápasu: Čína – Nizozemsko 16:21
Nizozemci si závěr zápasu pohlídali a po dvou koších v rozmezí čtrnácti sekund, které vstřelil Worthy de Jong, vítězí nad Čínou poměrem 21:16.
Čína – Nizozemsko 12:15
120 sekund před koncem dalšího zápasu se Čína drží na dostřel a na evropský tým zatím ztrácí tři body – 12:15. Dočkáme se ještě čínského vyrovnání?
Čína – Nizozemsko 7:11
V polovině hry jsou v lepší pozici hráči z Nizozemska, kteří v posledních minutách odskočili svému soupeři a v současné chvíli vedou 7:11. Statistika faulů je zatím vyrovnaná, viděli jsme tři zákroky proti pravidlům na obou stranách.
Čína – Nizozemsko 4:5
Sledujeme první opravdu vyrovnaný duel, po asi dvou a půl minutách sice vedou v Paříži basketbalisté ze západoevropské země, Číňané se ale drží na dostřel.
Duel Číny s Nizozemskem právě začal.
Ve čtvrtém zápase dnešního programu na sebe v Paříži narazí basketbalisté Číny a Nizozemska. Oba národy se účastnily už olympijských her před třemi lety, kde Nizozemci obsadili páté místo a Číňané skončili na posledním osmém místě.
Konečný výsledek zápasu: Lotyšsko – Litva 21:14
Lotyši nakonec potvrdili roli favorita a Litvu porážejí po výsledku 21:14. Závěrečný koš střetnutí vsítil s číslem 1 na dresu Nauris Miezis, jehož dvoubodový pokus zapadl přesně do koše a protože se jednalo o jedenadvacátý bod Lotyšů, končí zápas pár sekund dříve.
Lotyšsko – Litva 14:9
Dvě minuty před koncem zápasu se bodový se skóre utkání posunulo o dva body na každé straně, v posledních desítkách sekund ale hrají s míčem daleko více hráči z Litvy. Dokáží ještě Litevci duel zdramatizovat?
Lotyšsko – Litva 12:7
Pobaltský souboj zatím nabízí hezký souboj, hráči Lotyšska sice kontrolují své vedení, avšak basketbalisté Litvy stále drží svou ztrátu okolo pěti bodů.
Lotyšsko – Litva 8:3
Pařížským náměstím La Concorde právě zní píseň od skupiny Linkin Park „What I've Done“, na hřišti zatím potvrzují Lotyši roli favorita a po necelých čtyřech minutách vedou 8:3.
První zápas mužské fáze basketbalového turnaji tří proti třem mezi Litvou a Lotyšskem byl právě zahájen.
Dnes poprvé se podíváme také do mužské části turnaje, první zápas pánské skupiny obstarají basketbalisté Litvy a Lotyšska. Lotyšští hráči obhajují zlaté medaile z poslední olympijských her a i dnes budou považováni za favority. Naopak Litevci tímto pobaltským soubojem debutují na olympiádě.
Konečný výsledek zápasu: Austrálie – Kanada 14:22
Australanky se sice dostaly na dostřel šesti bodů, ale všechnu snahu o jakýkoli zvrat utnula dvoubodovou ranou zpoza oblouku Katherina Plouffeová a protože Kanaďanky tímto pokusem překročily hranici jedenadvaceti bodů, končí utkání už po necelých devíti minutách.
Austrálie – Kanada 9:19
Necelé tři minuty před koncem zápasu vede Kanada o deset bodů poměrem 19:9 a kráčí za úspěšným vstupem do turnaje. Na zákroky proti pravidlům je vyrovnáno 8:8.
Austrálie – Kanada 2:12
Australanky už sice také zapsaly nějaké ty body, ale Kanada si i nadále udržuje dostatečný náskok a míří za vítězstvím. Na fauly je to zatím 7:5 z pohledu australských basketbalistek.
Austrálie – Kanada 0:6
V prvních minutách tohoto střetnutí jsou zatím jasně lepší a také produktivnější basketbalistky z Kanady, které rychle vedou 6:0.
Dnešní druhý duel mezi Australankami a Kanaďankami byl zahájen.
Jako druhé půjdou do akce hráčky Austrálie a Kanady. Tentokrát půjde o debut obou zemí v basketu 3 proti 3.
Konečný výsledek zápasu: Německo – USA 17:13
V závěru střetnutí si obě země připsaly ještě po jednom bodu, to však nic nemění na tom, že jsme byli svědky velkého překvapení a německé basketbalistky ve svém prvním zápase tohoto sportu na olympiádě poráží Američanky 17:13.
Německo – USA 16:12
Do konce prvního utkání v Paříži zbývá necelá minuta a rýsuje se první velmi překvapivý výsledek, neboť evropské hráčky zatím vedou 16:12.
Německo – USA 11:11
Utkání začíná být vcelku dramatické. Německé basketbalistky stáhly svou úvodní pětibodovou ztrátu a docela dlouho se dokonce držely ve vedení, ale Američanky zvládly v posledních sekundách vyrovnat na 11:11. Na fauly je to zatím 4 ku 2 v neprospěch Němek. Tři minuty do konce.
Německo – USA 6:5
Střelecký účet Američanek se ale zastavil a po čtyřech minutách zápasu se do vedení dostávají na chvíli také Němky.
Německo – USA 0:5
Začátek dnešního zápasu zatím jasně patří hráčkám USA, které zatím předvádějí jednu pohlednou akci za druhou a po třech minutách vedou 5:0. Naopak německé basketbalistky na svůj první koš stále čekají.
První duel na letošních olympijských hrách mezi Německem a Spojeními státy byl zahájen.
Prvním zápasem celého turnaje v basketu tří proti třem bude zápas mezi ženami Německa a USA. Pro Němky půjde o úplnou premiéru v tomto sportu na olympiádě, neboť tato forma basketbalu se poprvé objevila až na posledních olympijských hrách v Tokiu, kam se Evropanky nekvalifikovaly. Naopak pro Američanky už půjde o druhou účast, a určitě mají na co navazovat, neboť v Japonsku před třemi lety oslavily titul.
Jak ženský, tak mužský turnaj se odehraje formátem „každý s každým“. Z osmi týmů pak celkově dva nejlepší postoupí přímo do semifinále, národy od třetího do šestého místa odehrají čtvrtfinále a pro nejhorší dva celky turnaj skončí.
Dnešní program
17:30 Německo – USA (ženy)
18:00 Austrálie – Kanada (ženy)
18:35 Lotyšsko – Litva (muži)
19:05 Čína – Nizozemsko (muži)
21:00 Španělsko – Ázerbájdžán (ženy)
21:30 Francie – Čína (ženy)
22:05 Polsko – Francie (muži)
22:35 Srbsko – USA (muži)
Příjemné odpoledne všem fanouškům basketbalu. Na olympijských hrách v Paříži se dnes rozbíhají zápasy basketbalu tří proti třem, které si odbyly svou premiéru před třemi roky v Tokiu. A vy jste určitě zváni ke sledování, já Vás dnes provedu skrz odpolední program prvního dne tohoto sportu. Příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:30.

Odpolední program

konec


Statistiky:
Ženský turnaj
17:30 Německo - USA 17:13
18:00 Austrálie - Kanada 14:22
21:00 Španělsko – Ázerbájdžán 18:16
21:30 Francie – Čína 19:21 pp
Mužský turnaj
18:35 Lotyšsko – Litva 21:14
19:05 Čína – Nizozemsko 16:21
22:05 Polsko – Francie 19:21
22:35 Srbsko – USA 22:14