Menu

Fotbal

MOL Cup

SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

4:0

konec (1:0)

28.07.2024, 17:30 • Na Nivách, Frenštát p. R. • Předkolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 2.48 3.87 2.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Frenštát pod Radhoštěm míří po čtyřech letech do prvního kola MOL Cupu. Základ vítězství nad sestupujícím týmem z MSFL byl postaven v desáté minutě z penalty Pavla Klimpara. Podobným způsobem se Frýdlantu nevydařil nástup do druhé půle. Ve 47. minutě nechal z rohu skórovat střídajícího Michala Bezloju a na Klimparův druhý gól v zápase ještě navázal Jan Jedlička. Svěřenci Zdeňka Ježe si rovněž vypracovali několik šancí. Brankář Málek ale předvedl několik špičkových zákroků a přispěl k výsledku 4:0, na kterém se podílelo hned dvanáct hráčů do dvaceti let. (19:55:43)

90

Konec zápasu.

89

Teď už se zápas jenom dohrává. Velká část z 270 diváků opouští frenštátský fotbalový areál předčasně.

88

Parma ve sprintu vyvíjel tlak na Ševčíka. Ten bez zajištění ale nezazmatkoval a hlavou posunul vysoký míč na Málka.

87

S blížícím se koncem přibývá frýdlantských střel z delší vzdálenosti. Gólový efekt se nedostavil ani v případě Šafnera, jenž mířil moc doleva.

87

Michal Bezloja bez šance získat míč naboural do Niedoby a jako další si na své konto připsal žlutou kartu.

85

Baletka trochu podcenil situaci při plnění defenzivních povinností. Voznica kolem něj profrčel, ale Málek si proti křížné střele opět připsal výborný zákrok.

84

Na Střelcův střílený centr navazoval Rozsíval. To už míč letěl vysoko ve vzduchu a Švrčina si ho schoval do rukavic.

83

Domácí ukrojil desítky vteřin prostřednictvím opakujících se autových vhazování. Poslední z nich házel Baletka na Střelce, jenž byl neprodleně faulován.

82

Trochu sobecky se při frenštátské akci zachoval Jan Jedlička. Místo zapojení nabízejících se spoluhráčů pálil zpoza šestnáctky mimo tyče.

82

Střídající Papík a Parma se natahovali za centrem, jehož trajektorie kopírovala brankovou čáru. Málek na něj nedosáhl a měl štěstí, že se mu balon neodrazil od břevna do sítě.

81

S Šafnerovou standardkou se domácí obrana popasovala. Chvilkové uklidnění situace zajistil Rekův odkop do autu.

79

Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
ze hřiště odchází Jan Svatonský, přichází Dominik Parma.

79

Teď už to Dominik Ševčík s tvrdostí trochu přehnal. Za faul na křídle na neúnavného Svatonského vyfasoval žlutou kartu.

78

Střídání v týmu SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm:
ze hřiště odchází Ondřej Bezloja, přichází David Baletka.

78

I za rozhodnutého stavu mají diváci možnost sledovat oboustranně zajímavý útočný fotbal. Mikulenka ho podpořil přízemní střelou z větší vzdálenosti, která se stala pro Málka snadným soustem.

77

Voznicova přihrávka na Svatonského neprošla. Domácí chtěli rychle vysunout Klimpara, ale i ten byl v danou chvíli obsazený.

77

Lukáš Macík odskákal tvrdší souboj s Voznicou. Další hráči Frenštátu se dožadovali karty, ale sudí Krupa takový názor neměl.

76

Klimpar byl na centr z levého křídla krátký. Stejně tak míč nespadl ani do prostoru, ve kterém byl nachystaný Strnad.

76

Svatonský vyrazil za vysokou přihrávkou z ofsajdového postavení, plus mu ve snaze o zpracování spadl míč na ruku.

75

Rohový kop byl zahráván k zadní tyčce. Macík neměl možnost míč sklepnout do výhodnější pozice a navíc bylo pískáno proti Frenštátu.

74

Frenštát měl k dispozici přečíslení tři na dva. Střídající Strnad vzal zodpovědnost na sebe a poslal tvrdou střelu do frýdlantského bloku.

73

Voznica byl ve vápně oddělen od míče riskantním skluzem Ševčíka. Na pomoc přispěchal i Literák, ale trma vrma před Málkem zůstala nezakončena.

72

Střižík po delší době zapojil do akce Svatonského, ovšem finální přihrávka tohoto čtyřicátníka byla sražena k Málkovi.

71

Střelec moc dobře věděl o rozběhnutém Klimparovi. Ten potřeboval obejít Míčka a při úhybném manévru si míč nechytatelně předkopl.

70

Voznica posouval míč před vápno k Šafnerovi. Ke střele ale nedošlo, protože rychle reagující obránce přispěchal s čistým skluzem.

68

Střídání v týmu SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm:
ze hřiště odchází Patrik Biedermann, přichází Lukáš Rek.

66

Střídání v týmu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí:
ze hřiště odchází Matěj Bartek, přichází Ondřej Niedoba,
ze hřiště odchází Lukáš Barčák, přichází Tadeáš Papík.

66

Frenštát právě vstřelil branku!
V takový debakl ve prospěch domácích barev příznivci Beskydu ani nedoufali! Barčák pokazil přenesení na pravou stranu. JANA JEDLIČKU nechtěně poslal do individuálního brejku a ten byl chladnokrevně zakončen podél Švrčiny, jenž se u bližší tyče snažil minimalizovat střelecký úhel.

64

Rozsíval při krocení Švrčinova odkopu propadl uprostřed hřiště. Střelec ho na kraji obrany částečně zastoupil a pokračující snaha Frýdlantu dopadla sraženou střelou Tomáše Voznicy.

63

Macík nevymýšlel nic složitého a z půlky poslal balon na hrot ke Klimparovi. Autor dvou branek v souboji ztratil stabilitu a Švrčinovu branku přestřelil.

62

Střídání v týmu SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm:
ze hřiště odchází Patrik Žáček, přichází Matthew Strnad,
ze hřiště odchází Filip Hlosta, přichází Jan Rozsíval.

61

Střelec nečekaně snadno pronikl za frýdlantské fotbalisty. Napříč vápnem vybídl Klimpara, ale ten svou šanci na hattrick neproměnil. Střela z jedničky mu byla odkloněna na roh.

60

Přímý kop z produkce FIlipa Hlosty se stavem nepohnul. Technická střela protnula brankovou čáru nad břevnem.

60

Jedlička u domácí střídačky Střižíka nefauloval. Klimpar měl možnost vytáhnout míč k vápnu a tam pro své barvy ukořistil přímý kop ze zajímavé pozice. Provinil se žlutě potrestaný Mikulenka.

57

Kiks v rozehrávce Frýdlantu potrestán nebyl, protože Klimpar si v zárodku situace dvou na jednoho nevyhověl se Střelcem.

56

Pavel Střelec dostal trochu prostoru u rohu šestnáctky. Střela byla v daný okamžik logickým řešením, ale Švrčina tento přízemní pokus za svá záda nepustil.

55

Petr Literák rezignoval na dlouhý aut. Míč raději poslal do vápna nohou, ale Svatonský si jej u zadní tyče ve změti těl nezpracoval.

53

Kulhánek si bezvadně převzal přihrávku na hrot. Biedermanna vůbec nepustil do souboje, ale v samotném finále si vylámal zuby na dalším zákroku Jana Málka.

52

Frenštát právě vstřelil branku!
Frýdlant je na kolenou, neboť sedm minut po startu druhé půle prohrává už o tři góly! Patrik Žáček u dvou obránců Frýdlantu nezazmatkoval, krátkou přihrávkou přenechal míč PAVLU KLIMPAROVI a ten se nenechal dlouho pobízet k přesné střele do vzdálenějšího dolního rohu Švrčinovy brány.

52

Bartak si vyměnil přihrávky s Barčákem, ale pak mu byl míč na ose rychle odebrán. Žáček ho pak vrátil nákopem do území nikoho.

51

Jakub Mikulenka došel v samostatné akci daleko, ale Svatonský jeho přihrávku z pravého křídla zpracoval do autu.

50

Biedermann vytloukl Barčákovy bloky. Hlosta díky tomu vhazoval, ale adresát Střelec byl velmi rychle odzbrojen.

49

Klimpar byl důsledně bráněn dvěma soupeři, takže z Jedličkova centru z pravé strany nedokázal vytěžit nic kloudného.

47

Frenštát právě vstřelil branku!
Výměna míče mezi Macíkem a Klimparem byla narušena odrazem na rohový kop. Hlosta zleva našel MICHALA BEZLOJU a tomu se povedlo zevnitř malého vápna procpat hlavičku za Švrčinu.

46

Střídání v týmu SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm:
ze hřiště odchází Matyáš Cudzik, přichází Michal Bezloja.

46

Začal druhý poločas.
První půle se odehrála ve vysoké intenzitě. Frýdlant se v jejím úvodu trochu hledal a jeho nejistota v desáté minutě vyvrcholila penaltovým faulem na Střelce, ze kterého vzešel gól Pavla Klimpara. S postupujícím časem Frýdlant dokázal hrozit z přímočarých přechodů, ale Málek největší šanci Jana Svatonského odklonil na svou pravou tyč.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Pavel Klimpar drobnými krůčky postupoval po pravé straně. Přes Míčka sice nacentroval, ale u číhajícího Hlosty nerušeně zasáhl Švrčina.

45

Mikulenka byl při navádění míče na střed poslán k zemi. Faul se nepískal a Frenštát vyrazil do rychlého protiútoku, v jehož závěru neměl Švrčina moc starostí s dalekonosným pokusem Jedličky.

44

Střelec zodpovědně pomohl obraně. Žáček následně bojoval o vysoký míč s Literákem, od kterého šel míč mimo hřiště.

43

Macík protáhl vlastního brankáře Málka vysokou malou domů, jejíž hlavním účelem bylo odstřižení agilního Svatonského.

42

Jedlička obratně vybruslil ze souboje na zemi. Klimpar si jeho přihrávku na levý kraj vápna nezpracoval stoprocentně a navíc byl pomezním spatřen v ofsajdu.

41

Skoro bylo vyrovnáno! Svatonský si senzačně zpracoval míč do běhu. Na pětníku utekl Cudzikovi, ale Málek jeho velkou šanci vytáhl na tyč.

40

Střižík si přišel hodit aut, který se rovnal další standardní situaci. Klíčový hlavičkový souboj před Málkem opět vyzněl lépe pro Frenštáčany.

39

Ani tento roh Svatonský nikomu nepůjčil, ale Míček z razantního přízemního centru u bližší tyče nic nevytěžil.

39

Svatonský dostal míč od Šafnera. Teď už centroval kvalitněji, ale Voznica kvůli nedostatečnému prvního doteku nevypálil. Frýdlant si musí vystačit s rohem.

38

Žáček se stal obětí nedovoleného zákroku. Hlosta z rozehrávky otočil těžiště doleva, kde ve finále úřadoval bránící Barčák. Jeho odkop byl pobídkou pro Svatonského, jenž byl rychle zakřižován Cudzikem.

37

Bartek zapojil na křídle dostupného Svatonského, jenže ani tomu se centr vůbec nepovedl. Míč bez jakéhokoliv dalšího okntaktu odletěl mimo hřiště.

36

Při zastavování Šafnera domácí odkopli míč ke Svatonskému. Ten zůstal volný jen chvíli a za moc pak nestál ani centr Barčáka.

35

Střelcův centr od prvního momentu vypadal beznadějně. Klimpar ani nešel do souboje a balon u něj sebral s helmou chytající Švrčina.

34

Kulhánkovi neprošla hra rukou ve středovém kruhu. Na drobnou územní převahu Frenštátu naváže rozehrávka Hlosty.

33

Hlostův roh přeletěl hlavu Cudzika. Frenštátu míč zůstal až do vysvobozujícího odkopu Míčka.

32

Svatonského centr letěl k Mikulenkovi. Ten však nebyl pro domácí branku nebezpečný a faul na Ševčíka už dává frenštátskému týmu klid.

31

Voznica kvaltoval po pravé straně, ale Macík jeho centr zastavil už několikátým skvěle provedeným obranným zákrokem. Hosté budou mít roh.

30

Na základě Bezlojovy přihrávky Klimpar nevzdal křídelní souboj se Střižíkem. Míč šel do autu právě od navrátilce do sestavy Frenštátu, takže se rozehrává ze Švrčinova pracoviště.

29

Těsně před rohem šestnáctky došlo ke střetu mezi Literákem a Střelcem, jenž byl vyhodnocen jako faul dvaačtyřicetiletého kapitána Frýdlantu. Hlostův razantní centr ze standardní situace oslovil Klimpara. Ten míč ze vzduchu prodloužil a poslal ho malý kousek vedle levé tyče.

28

Svatonský podnikl další výpad po levé straně. Před brankou měl k dispozici jen Šafnera, před kterým balón stopil Málek.

27

Přihrávka Ondřeje Bezlojy nachytala Klimpara nepřipraveného. Frýdlant ve výhodě podnikl rychlý brejk, ale Svatonského sražený pokus z rohu vápna Málka nevystrašil.

26

Pavel Střelec se v náběhu s letícím centrem z rohového kopu nepotkal a Žáček byl donucen zahrát malou domů na Málka.

25

Po narážečce s Žáčkem mohl Macík napřáhnout zpoza vápna. Pokus byl tečovaný a hřiště opustil vedle levé tyče.

24

Další pád Ondřeje Bezlojy byl způsoben faulem Barčáka. Domácí sice rozehráli rychle, ale rozhodli se to vzít přes hráče v obraně.

23

Macík dokázal v klíčovém souboji zastavit nastartovaného Voznicu, jemuž předtím prošel hraniční zákrok na Ondřeje Bezloju.

22

Žáčkovi byl uražen míč přesně k Jedličkovi, jenž si dlouze naváděl míč na pravačku a prudkou ranou nechal vyniknout Švrčinův atraktivní zákrok.

21

Frýdlant vybruslil z nepříjemného presinku Střižíkovou malou domů, na kterou navázal faul na Bartka.

20

Jan Jedlička na půlce čistě skočil pod nohy Barčáka. Bezprostředně po vhazování Střižíka hosty definitivně zastavil faul. Na zem se poroučel právě Jedlička.

19

Drzý průnik Hlosty skončil dalším faulem a standardkou z totožného prostoru. Ani ta úspěch neslavila, neboť centr Hlosty přeletěl všechno živé v pokutovém území.

18

Rozlet Frýdlantu přerušil hvizd signalizující faul na Střelce. Hlostova standardka však nechala vyniknout hlavičkáře v červenožlutém.

17

Střelec vyhrál hlavu pro Žáčka. Ten neprodleně našel Jedličku, ale jeho pouť do vápna byla hostující defenzivou přerušena.

16

Barčák se v pozici posledního hráče nezalekl presinku Jedličky. Dlouhým balónem vpřed Frýdlant uzmul aut v podání Literáka, ale domácí si ve změti těl před Málkem věděli rady.

15

Důrazný skluz Ševčíka zabránil Šafnerovi v odcentrování. Po autovém vhazování obraně pomohl i Jedlička a zařídil rozehrávku od frenštátské branky.

14

Definitivně si navrátilec do Divize F oddechl poté, co Švrčina stáhl centr letící podél brankové čáry.

14

Střelec se snažil přenést hru na levý stranu. Frýdlantská obrana si při hlídání Ondřeje Bezlojy trochu zavařila, ale ošemetné souboje ve vápně pro ni tentokrát měly šťastný konec.

13

Bartkovo napadání Macíka bylo podstatně aktivnější, ale domácí fotbalisté si v ošemetné situaci u postranní čáry poradili bez ztráty.

12

Voznica se Svatonským nedali moc sil do presinku, takže si Macík mohl nerušeně vyměnit přihrávky s gólmanem Málkem.

10

Frenštát právě vstřelil branku!
O realizaci pokutového kopu se postaral PAVEL KLIMPAR a s naprostým přehledem usměrnil míč ze svého pohledu k pravé tyči.

9

Patrik Žáček se prezentoval prvním ostřejším zákrokem uprostřed hřiště. Frýdlant lacino pokazil rozehrávku a pak jeden z jeho hráčů ve vápně podrazil Střelce, což byl důvod k nařízení penalty!

8

Klimpar dostihl míč na levém křídle. Proti sobě měl Barčáka s Míčkem a nepříliš nadějná střela z ostrého úhlu mu odlétla vedle bližší tyče.

7

Odkopem k Střelcovi pomohl Jedlička ubránit dlouhý aut. O malý moment později se na pravé strany nevydařil centr Střižíkovi.

6

Bartek roztáhl hru na levý kraj, ale Mikulenka měl co dělat, aby o míč rychle nepřišel. Nakonec ho vrátil směrem k půlící čáře.

5

Cudzik si nechal utéct Svatonského, ale ten v křídelní lokalitě odkráčel i s balonem za koncovou čáru. Frenštát začíná od Málka.

4

O první zakončení se po kooperaci Střelce a Hlosty snažil Jedlička, jenže frýdlantská obrana míč do blízkosti Švrčinovy branky nepropustila.

3

Pokus o rozběhnutí Klimpara vystihl Literák, jenž v souhře dvou čtyřicátníků neposlal přesný míč na Svatonského.

2

Beskydské derby bylo zahájeno Frýdlantem, který nastupuje v červenožlutých dresech. Frenštát je v bílém.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm: Málek – O. Bezloja, Ševčík, Piedermann, Cudzik, Žáček, Jedlička, Hlosta, Macík, Střelec (C), Klimpar.
Náhradníci: Vyvial, Strnad, Baletka, Rozsíval, M. Bezloja, Rek.
Trenér: Roman Bartoš

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Švrčina – Míček, Literák (C), Mikulenka, Šafner, Voznica, Bartek, Střižík, Barčák, Svatonský, Kulhánek.
Náhradníci: David – Niedoba, Hykel, Juříček, Papík, Stávek, Parma.
Trenér: Zdeněk Jež

Rozhodčí: Krupa – Mankovecký, Potiorek.
SK Beskyd Frenštát p. R.

Fotbalisté Frenštátu mají před sebou šestou sezónu v Divizi F. V té minulé se dlouho potáceli ve spodních patrech tabulky. Až na jaře se vyšplhali na desáté místo a vylepšili výsledek z ročníku 2022/23, kdy se vyhnuli sestupu jen díky rozšíření ligy na šestnáct mužstev. V MOL Cupu si Beskyd třikrát za sebou neproklestil cestu přes předkola. Konkrétně vloni byl vyřazen porážkou 1:2 s Vítkovicemi. Snadné to Frenštát nebude mít ani dnes, neboť během letní pauzy přišel o velkou část základní sestavy. V závěrečné přípravě svěřenci Romana Bartoše podlehli 1:4 třetiligové Hlubině.
1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

Hosty nečeká moc dlouhá cesta, jelikož oba stadiony od sebe dělí zhruba šestnáct kilometrů. Konkrétně do Frenštátu se Frýdlant vrací po dvou letech, které strávil v MSFL. Kvůli nedostatku financí hráči BFK v obou sezonách třetí ligy paběrkovali. Letos na jaře nezvládli klíčové boje o udržení a s pětibodovým mankem na záchranu skončili poslední. V souvislosti s pádem do Divize F se frýdlantská kostra týmu zčásti rozpadla. V přípravě se pozměněná sestava potkala s Koblovem a Hranicemi a oba zápasy prohrála. Během osmi účastí v MOL Cupu si Frýdlant jedinkrát zahrál první kolo. V loňskem předkole nestačil na ostravskou Hlubinu 1:2.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm – 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí

4:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 10. Klimpar (pen.), 47. M. Bezloja, 52. Klimpar, 66. Jedlička

Karty:   79. Ševčík (FES), 87. M. Bezloja (FES) – 60. Mikulenka (FNO)

SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm: Málek – O. Bezloja (78. Baletka), Ševčík, Biedermann (68. Rek), Cudzik (46. M. Bezloja), Žáček (62. Strnad), Jedlička, Hlosta (62. Rozsíval), Macík, Střelec (C), Klimpar.
Náhradníci: Vyvial.

Trenér: Roman Bartoš

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí: Švrčina – Míček, Literák (C), Mikulenka, Šafner, Voznica, Bartek (66. Niedoba), Střižík, Barčák (66. Papík), Svatonský (79. Parma), Kulhánek.
Náhradníci: David – Hykel, Juříček, Stávek.

Trenér: Zdeněk Jež

Rozhodčí: Krupa – Mankovecký, Potiorek

Diváci: 270