Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Francie – Kanada

1:2

konec (1:0)

28.07.2024, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • 2 • Skupina A • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.67 4.01 5.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (23:26:55)

Výsledek 2:1 vrátil svěřenkyně prozatímního trenéra Spence do hry o umístění na prvních dvou místech ve skupině A, kam je může poslat výhra nad Kolumbií ve středečním posledním kole. Francie pak bude ve stejný den skládat reparát proti Novému Zélandu.
Druhý hrací den v Saint-Étienne uzavřel souboj Francie s Kanadou, který se po jednostranném prvním poločase proměnil ve vyrovnanou a strhující bitvu! Podceňované javorové listy nejprve vrátila do hry Flemingová, přičemž při neúspěšné likvidaci její akce se zranila gólmanka Peyraudová. Mezi tři tyče tak nastoupila Picaudová, která si vedla dobře až do samotného závěru, kdy za sebe pustila dorážku Gillesové. Tři body tak po obratu putují na konto hostek.

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:8.

90+16

Konec zápasu.

90+15

Nepovedená přihrávka padá za svatyni Sheridanové, která bude rozehrávat. Moc toho už dnes neuvidíme, o vítězství Kanady je skoro rozhodnuto.

90+14

Sledujeme velmi dlouhou domácí kombinaci na kanadské straně hřiště. Ani jedna z hráček v modrém dresu se nemá k zakončení. Hostky obětavě brání.

90+13

Platnost gólu ještě krátce zkoumalo osazenstvo u videa, které ale jen potvrdilo, že je regulérní! Francouzky zřejmě reklamovaly údajné postavení mimo hru.

90+12

90+12. Vanessa GILLESOVÁ - 1:2

90+12

Kanada právě vstřelila branku!
Neuvěřitelný finiš bitvy v Saint-Étienne, kde se znovu potvrdilo nepsané pravidlo „nedáš – dostaneš“! Huitemaová se uvolnila na kraji šestnáctky a Picaudová její zakončení vyrazila jen na trestuhodně nestřeženou VANESSU GILLESOVOU, jejíž dorážka od vnitřku přední tyče zaplula za brankovou čáru – 1:2!

90+10

Pomalu ale jistě míříme do finiše velmi dlouhého nastavení. Hostkám zdánlivě došla energie, zatímco domácí hráčky se ještě tlačí zpět do útoku.

90+9

Po spálené „tutovce“ Francouzek se hraje na středu hřiště, Kanaďanky hledají nějakou cestu dopředu.

90+8

90+8. Francouzky trestuhodně odmítly vstřelit rozhodující branku

90+8

Mohlo být rozhodnuto, Sheridanová vychytala obrovskou šanci! Po souhře s Bachaovou a Mbockovou Bathyovou se zničehonic u pravé tyče zjevila Katotová, jejíž rychlou střelu ale gólmanka vyrazila! O dorážku se pak pokusila Tolettiová, která úplně přestřelila!

90+7

V nastavení pořád čekáme na nějakou první výraznější šanci. Centr Beckieové z pravé strany připravil střelu pro Grossovou, která ale byla zblokována.

90+5

Francie mohla vyrazit do slibného brejku. Unavená Karchaouiová ale na křídle nenabrala dostatečnou rychlost a soupeřky ji zastavily už u středové čáry.

90+4

Kanada je stále aktivnějším týmem na hřišti, Huitemaová teď ovšem byla přistižena v ofsajdu.

Francie – Kanada

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 42. Katotová (Daliová) – 58. Flemingová, 90+12. Gillesová

Karty:   76. Tolettiová (FRA) – 45+2. Lawrencová (CAN)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:8.

Francie: Peyraudová-Magninová (63. Picaudová) – De Almeidaová, Mbocková Bathyová, Renardová (C) (72. Lakrarová), Bachaová – Tolettiová – Daliová, Geyorová – Dianiová (82. Henryová), Katotová, D. Cascarinová (63. Karchaouiová).
Náhradníci: E. Cascarinová, Baltimoreová, Bèchová.

Trenér: Hervé Renard.

Kanada: Sheridanová – Lawrencová, J. Roseová, Gillesová, Buchananová, Carleová (67. Beckieová) – Quinn (67. Viensová), Flemingová (C), Awujová (90. Grossová) – Princeová (46. Leonová), Huitemaová.
Náhradníci: D'Angelová – Lacasseová, Zadorskyová.

Trenér: Andy Spence.

Rozhodčí: Karbúbíová (MAR) – Jermúmiová (MAR), Chikotesha (ZAM).