Menu

Hokejbal

Mistrovství světa žen

Česko – USA

0:3

konec (0:1, 0:2, 0:0)

28.06.2024, 20:30 • Lonza Arena, Visp • Finále • Vendula Zdražilová

Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokejbalu se budu těšit opět na shledanou. (21:56:16)
Zítra jsou na řadě muži, kteří se taktéž probojovali do finále, budou to oni, kdo přiveze domů zlaté medaile?
Je dobojováno. Američanky udržely tříbrankový náskok a nyní už na hrací ploše slaví historický titul mistryň světa v hokejbalu. Češky bojovaly, snažily se o kontaktní branku, ta ale nepřišla a nakonec nevstřelily žádnou. Po prohře s Američankami tak získávají stříbrné medaile. Ovšem, i to je ale obrovský úspěch pro Českou republiku.

Konec zápasu.

44:57

Ještě to zkoušela Barbora Patočková, která našla Kaltounkovou, střela druhé jmenované ale končí mimo tři tyče. Hra je ještě přerušena a vhazuje se před Wolejkovou.

44:10

Kaltounková poslala míček před branku USA, ale tam neměla nikoho, kdo by dorážel před Wolejkovou.

43:40

Američanky dlouho drží míček daleko od své branky a už jen kontrolují hru. Vypadá to, že v tomto finále se neschyluje k nějakému obratu ze strany českého týmu.

43:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

42:40

A další šanci Češek likviduje Wolejková, tentokráte ale drží míček v rukavici a přerušuje hru. Buly po její levé ruce.

42:24

Patočková šla na dorážku těsně před Wolejkovou, ta ale balonek poslala do rohu obranného pásma.

41:30

Češkám začíná velmi rychle ubíhat čas, Američanky nahodily míček do bezpečné vzdálenosti od Wolejkové a šly rychle střídat.

40:40

Katherine Murphyová se otočila kolem české obránkyně a dostala se až před Jiráčkovou, ale před ní poté vystřelila jen vedle její klece.

39:59

Češky získaly balonek ve vlastním pásmu a hned jdou do postupného útoku.

39:03

Necelých šest minut mají české hráčky na to, aby se zápasem ještě něco udělaly. Ovšem Američanky stále velmi dobře brání nadějný výsledek.

38:26

Česká hráčka byla postavena v brankovišti a hra je vykázána do středního pásma.

36:20

36:20 Šance Kantorové nekončí gólem

36:20

Kantorová měla velkou šanci, ale i tahle gólem nekončí. Američanky tak stále drží slušný náskok.

35:24

Lucie Kubínová napřáhla ke střele, ale její pokus skončil jen vedle protější tyče Wolejkové. Ta se ještě ohlížela, ale už viděla, že jde bezpečně mimo.

33:52

Wolejková nyní srazila nebezpečnou střelu Kristýny Kaltounkové do bezpečí a podržela svůj tým!

33:27

Američanky nepouští český tým do ohrožení Wolejkové a drží míček v bezpečné vzdálenosti.

31:30

A znovu byly hráčky USA v pásmu Češek, kterým zatopily. Ale poté míček získaly právě české hráčky a snaží se projít na druhou stranu.

30:50

Česko je v plném počtu.

30:28

Na začátku třetí třetiny hned rozjely Američanky přesilovkovou akci, nakonec ale míček ztratily a ten už letí z hole jedné z Češek až před Wolejkovou.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 21:35.
Druhá třetina je také u konce a opět se v ní dařilo Američankám, které se postupně trefily dvakrát a jsou v tříbrankovém trháku a mají tak velmi dobře nakročeno ke zlaté medaili. Je ale před námi ještě patnáct minut hry a národní tým se ještě pokusí se zápasem něco udělat.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:55

Ještě akce Američanek, ale už to vypadá, že se v této části hry nic nestane a druhá třetina je tak pomalu minulostí.

29:30

Po buly v pásmu národního týmu vyhodily míček až před americkou branku Češky a pošetřily cenné vteřiny z oslabení.

29:00

Hraje se poslední minuta třetí třetiny.

28:50

Vyloučení v týmu Česko:
Tereza Radová – 2 min., nedovolené bránění.

28:03

Střídání v týmu Česko:
ze hřiště odchází Teplá, přichází Jiráčková.

28:03

28:03 Alexandra VAKOSOVÁ - 0:3

28:03

USA právě vstřelily branku!
Bleskově využitá přesilová hra a Američanky jdou do tříbrankového trháku. Od modré čáry střílela Colleen Murphyová a těsně u brankové čárky ho za záda Teplé dopícha ALEXANDRA VAKOSOVÁ a vyhnala z klece českou brankářku – 0:3. Asistence: Colleen Murphyová a Sarah Hughsonová.

27:43

Vyloučení v týmu Česko:
Kristýna Kaltounková – 2 min., nedovolené bránění.

27:09

Národní tým se pokusil na druhé straně o kontaktní branku, ale místo toho přišel další protiútok Američanek, které opět zahrozily před Kateřinou Teplou.

25:46

25:46 Megan FORTIEROVÁ - 0:2

25:46

USA právě vstřelily branku!
Američanky odskakují českému týmu na rozdíl dvou branek. Bilgerová posunula míček na pravou stranu, kde ho z otočky poslala do sítě MEGAN FORTIEROVÁ – 0:2. Asistence: Pam Bilgerová a Chelsea Monahanová.

24:59

Další hokejistka Tereza Radová uháněla před americkou branku, ale zakončení se jí vůbec nepovedlo a balonek tak mají opět Američanky a už otáčejí hru.

24:31

Kateřina Teplá nyní musela zasahovat proti nebezpečnému zakončení Becky Dobsonové a má míček. Hra je přerušena, buly po její pravé ruce.

23:22

Kristýna Kaltounková, která se také věnuje hokeji, byla nyní na míčku, ale ten jí sebrala jedna z Američanek a Spojené státy znovu míří do útočné akce.

21:56

Američanek je plné české pásmo a nyní u hrazení bojují o míček s Češkami.

20:45

Takřka jistý gól Američanek fantastickým obranným zákrokem zastavila Natálie Pangerlová a lavička českého týmu si tak mohla pořádně oddychnout!

19:22

Češky se draly do zakončení, ale pokus Patricie Škorpíkové byl sražen za branku Wolejkové a poté si míček převzaly její spoluhráčky.

18:19

18:19 Šance Hellingové

18:19

Katharina Hellingová dorážela u brankoviště míček, ale další dobrý zákrok Teplé tuhle akci zastavil.

17:45

Další akce Američanek, které se opět snažily o akci před českou brankou, ale nakonec se jim to nepovedlo. U míčku jsou Češky a pádí do další akce.

16:49

Národní tým je v plném počtu.

16:18

Z pravé strany zakončovala tvrdě Emma Seitzová a tentokráte její pokus končí na zákroku české obrany.

15:28

Američanky se usadily v pásmu národního týmu, ale jejich pokus končí na obraně a Patočková pak míček posílá až před klec Brooke Wolejkové.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 21:05.
První třetina je minulostí, dlouho to vypadalo, že se branky nedočkáme, ale opak byl pravdou. V jedenácté minutě zakončila po skvělé nahrávce od Levinové Emma Seitzová a otevřela účet zápasu. Finále tak zatím mají lépe rozehrané Američanky, které navíc budou mít na začátku druhé třetiny prakticky celou přesilovou hru.

15:00

První třetina skončila.

14:49

Vyloučení v týmu Česko:
Petra Herzigová – 2 min., podražení.

14:49

Američanky bojovaly u branky národního týmu tak dlouho, až si vykoledovaly faul soupeřek a zahrají si přesilovou hru.

14:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

13:22

Češky se snažily o vyrovnání, ale pokus Kaltounkové končí mimo tři tyče.

12:06

Američanky se rozjely a znovu ohrozily branku Kateřiny Teplé, ta ale nyní natáhla beton a míček srazila do bezpečí.

10:53

10:53 Emma SEITZOVÁ - 0:1

10:53

USA právě vstřelily branku!
Krásná akce Američanek a ty jdou do vedení. Karen Levinová se u hrazení zbavila protihráčky, potáhla míček blíže brance Teplé a nasměrovala ho na pravou stranu, kde měla jednoduchou úlohu EMMA SEITZOVÁ, která dopravila míček do částečně odkrytého místa, kam Teplá nedosáhla, když po něm sahala špičkou lapačky – 0:1. Asistence: Karen Levinová a Becky Dobsonová.

10:17

Američanky rozehrávaly míček ve svém pásmu, poté se přesunuly před českou klec, ale švih Becky Dobsonové šel jen vedle protější tyče.

09:40

Zakázané uvolnění národního týmu a hra se tak stěhuje před českou branku, vhazovat se bude před Kateřinou Teplou. Konkrétně po její levé ruce.

08:52

K vidění je zatím hodně opatrný hokejbal, přeci jen je to finále a nikdo nechce udělat osudovou chybu, která by mohla znamenat ztrátu naděje na zisk zlaté medaile.

08:15

Megan Fortierová nahodila balonek do českého teritoria, ale tam ho sebraly soupeřky. Hned na to se rodila akce Patricie Škorpíkové, ovšem její zakončení z pravé strany trefilo jen beton Brooke Wolejkové.

07:52

Mezi kruhy číhala Barbora Patočková, která se ale přihrávky nedočkala. Nicméně Češky stále obléhají americké pásmo.

07:18

Lucie Rejlová zamíchala míčkem za vlastní brankou a hned na to vyrazily Češky do další akce, kterou pokazil další zákrok brankářky Brooke Wolejkové.

06:08

Další souboj o míček v pásmu českého národního týmu, ale Američanky nakonec nešly do zakončení a na druhou stranu pádí Češky.

05:05

Megan Fortierová byla na středu a švihla do míčku, ovšem proti jejímu pokusu byl zákrok Kateřiny Teplé, která český tým podržela.

04:25

Hra je přerušena a vhazovat se bude v pásmu Spojených států amerických.

03:53

Lucie Kubínová dostala na levou stranu nepřesnou přihrávku a rázem tak bylo po další slibné české šanci.

03:06

Barbora Patočková dorážela před Wolejkovou střelu spoluhráčky, ale americká gólmanka opět byla připravena a má míček u sebe.

02:19

Na Wolejkovou šla nepříjemná střela, která končí v její lapačce. Natálie Pangerlová tak byla u zrodu dosud největší šance zápasu.

01:29

Zápas začal celkem svižně, nyní jsou na míčku Američanky a operují před brankářkou Teplou, ta ale nemusela zasahovat, pomohla jí obrana.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Teplá (Jiráčková) – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková

USA: Wolejková (Weiszová) – Seitzová, Levinová, Hellingová, Orlandová, Biagettiová, Bilgerová, Kearnsová, Monahanová, Laveryvá, Massarová – Evangelousová, Agostinelliová, Dobsonová, Vakosová, Hughsonová, Murphyová, Lindeyová, Fortierová, Kilroyová, Murphyová, Steadmanová, Martinezová.
USA

Američanky skončily v tabulce na třetím místě. Nejprve vyhrály 7:1 nad Spojenými národy, pak hned na to padly 0:2 v zámořském derby s Kanadou. Následovala výhra, jak už bylo zmíněno, nad českým výběrem, a sice 3:2. Američanky se navnadily a poté porazily 6:0 Švýcarsko. Stejným výsledkem pro USA skončil i zápas s Velkou Británií. V posledním utkání skupiny pak Američanky porazily 4:2 Slovensko a v semifinále šly na Kanadu. A té oplatily porážku, když vyhrály těsně 2:1 a svého zámořského soupeře poslaly do bojů o bronzové medaile. Budou proti českému národnímu týmu opět úspěšné?
Česko

České hráčky hned v prvním utkání ve skupině porazily 6:0 Švýcarsko a zapsaly první tři body do tabulky. Vítězný byl také duel s Kanadou, tam zápas skončil 2:0. Po dvou odehraných utkáních tak Češky měly šest bodů a navíc neinkasovaly žádnou branku. Poté následoval další tříbodový zisk, když hokejbalistky porazily 7:1 Spojené národy. Až ve čtvrtém utkání na šampionátu okusily hořkost porážky, padly totiž s Američankami těsně 2:3. Pak už se ale zase dostaly na vítěznou vlnu, 3:1 srazily Velkou Británii a 9:0 pak Slovensko. Skupinovou fázi tak zakončily na prvním místě a čekalo je semifinále. V něm narazily znovu na hráčky Slovenska. Tentokráte jim neuštědřily debakl, ale vyhrály 4:1 a katapultovaly se tak do finále světového šampionátu. Oplatí v něm Američankám prohru ze skupiny?
Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ženského hokejbalu. Mistrovství světa tohoto sportu, který je velmi podobný hokeji, je pomalu ale jistě u konce. My prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat finále, tedy boj o zlaté medaile. To vybojovaly Češky a v souboji o nejcennější možný kov vyzvou Američanky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

Česko – USA

0:3

konec (0:1, 0:2, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 11. Seitzová (Levinová, Dobsonová), 26. Fortierová (Bilgerová, Monahanová), 29. Vakosová (Murphyová, Hughsonová)

Česko: Teplá (29. Jiráčková) – Herzigová, Martinů, Kosinová, Ondrová, Kašparová, Kotyrová, Radová, Rejlová, Červíková – Kantorová, Patočková, Procházková, Škorpíková, Kubínová, Pangerlová, Manhartová, Kotlíková, Landová, Pavlačková, Ištoková, Kaltounková

USA: Wolejková (Weiszová) – Seitzová, Levinová, Hellingová, Orlandová, Biagettiová, Bilgerová, Kearnsová, Monahanová, Laveryvá, Massarová – Evangelousová, Agostinelliová, Dobsonová, Vakosová, Hughsonová, C. Murphyová, Lindeyová, Fortierová, Kilroyová, K. Murphyová, Steadmanová, Martinezová

Průběh zápasu
1. třetina
10:53 USA 0:1 Seitzová (Levinová, Dobsonová)
14:49 CZE 2 Herzigová, podražení
Po 1. třetině
2. třetina
25:46 USA 0:2 Fortierová (Bilgerová, Monahanová)
27:43 CZE 2 Kaltounková, nedovolené bránění
28:03 USA 0:3 Vakosová (Murphyová, Hughsonová)
28:03 CZE -Teplá +Jiráčková (Střídání)
28:50 CZE 2 Radová, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
Konec