Menu

Hokejbal

Mistrovství světa mužů

Česko – USA

7:1

konec (1:1, 1:0, 5:0)

28.06.2024, 15:30 • Lonza Arena, Visp (SUI) • Semifinále • Filip Lefenda

Čeští hokejbalisté si na světovém šampionátu ve Švýcarsku zahrají o zlato! I podruhé na turnaji porazili rozdílem šesti branek Spojené státy, tentokrát poměrem 7:1. Závěrečnou třetinu proměnili svěřenci trenéra Jiřího Mašíka v exhibici, soupeři v ní nasázeli hned pět gólů. Druhý finalista vzejde ze souboje mezi domácí reprezentací a Kanadou. (17:15:08)

Konec zápasu.

44:23

Vyloučení v týmu Česko:
Vojtěch Mokry – 2 min., sekání.

43:55

43:55 Nicolas LANGR - 7:1

43:55

Česko právě vstřelilo branku!
Ještě jeden český gól! NICOLAS LANGR se pustil do individuální akce, stahovačkou se zbavil protihráče, a byť mu v závěru balonek z hole utekl, od nohy jednoho z Američanů se odrazil do branky. Bez asistence.

43:11

43:11 Tomáš KUDELA - 6:1

43:11

Česko právě vstřelilo branku!
Andrew Carter propustil za záda střelu Hrabára, čehož si okamžitě všiml TOMÁŠ KUDELA a doklepl balonek za záda nic netušícího amerického brankáře, který si myslel, že ho má ve výstroji. Asistence: Jiří Hrabár.

43:00

Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny. Za tohoto skóre je jasné, že i celého utkání.

42:28

Lukáš Lhota byl tvrdě dohrán u mantinelu. V oslabení zahrozil Jonny Ruiz. Nejprve vyrážel střelu lapačkou, dorážku zpacifikoval betonem.

41:49

Vyloučení v týmu USA:
Drew Albright – 2 min., vražení na hrazení.

40:58

Před branku se tlačil do zakončení opět Jan Bílý. Američané už jako by na útočení rezignovali.

39:53

Z levé strany střílel zápěstím Jan Bílý. Andrew Carter zasahoval nadvakrát lapačkou. Američané jsou s blížícím se závěrem podráždění.

39:13

Zakázané uvolnění českého týmu. Jiří Mašík využívá možnosti vzít si oddechový čas.

38:21

Série soubojů o hrací předmět ve střední části plochy. O postupujícím je rozhodnuto. Zápas už se bude pouze dohrávat.

36:06

36:06 Vojtěch JÁGR - 5:1

36:06

Česko právě vstřelilo branku!
Teď už je prakticky rozhodnuto! Lhotovu ránu vyrazil Carter pouze před sebe, kde se výborně zorientoval VOJTĚCH JÁGR a šikovnou střelou nad vyrážečku zvýšil už na rozdíl čtyř branek. Asistence: Lukáš Lhota a Jiří Hrabár.

35:27

35:27 Nicolas LANGR - 4:1

35:27

Česko právě vstřelilo branku!
A je to o tři branky! Vaněk oslovil zleva přihrávkou na zadní tyč NICOLASE LANGRA a ten ranou k pravé tyči zvýšil už na 4:1. Finále mistrovství světa je velice blízko! Asistence: Radomír Vaněk.

34:07

34:07 Dalimil ZVONEK - 3:1

34:07

Česko právě vstřelilo branku!
A tak se mění skóre na druhém konci hrací plochy! Ke gólu vedla krásná česká souhra. Čejka dostal zprava přihrávku na střed. Místo střely zvolil nesobecky přihrávku nalevo a DALIMIL ZVONEK nadvakrát překonal Cartera. Asistence: Jan Čejka.

33:13

Velká šance USA! Střela z levé strany se odrazila od zadního mantinelu k Brandonu Jonesovi, před kterým byla odkrytá většina branky. I díky dotírajícímu protihráči ale prostor netrefil.

32:35

Hra znovu přerušena. Na hrací ploše se octl ruchový mikrofon jedné z kamer.

32:22

Pokus o dlouhou americkou přihrávku byl pouze ve znamení dalšího zakázaného uvolnění.

31:01

Z levé strany nahazoval na branku Jiří Hrabár. Andrew Carter podržel balonek na hrudi.

30:50

Američané se díky Drewa Albrighta dostali do útočného pásma, jenže ihned bylo pískáno postavení mimo hru.

30:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:40.
Češi byli ve druhé třetině jasně lepším týmem a po zásluze se podruhé dostali do vedení, když se po přihrávce zpoza branky nadvakrát prosadil Jan Čejka. Američané toho směrem dopředu příliš nepředvedli, přesto stihli rozezvonit břevno. Tyčka zachránila v závěru periody také Cartera.

30:00

Druhá třetina skončila.

29:40

Češi dohrávají druhé dějství s balonkem na holích, ale zdá se, že už se nic vážnějšího nestane. Hraje se daleko od obou branek.

29:00

Ohlášena poslední minuta druhé třetiny. Andrew Carter musel znovu zasahovat. Betonem vyrazil dělovku Lukáše Lhoty ze střední části hrací plochy.

27:35

Velká šance českého celku! Po bombě Tomáše Kudely zazvonila za Andrewem Carterem tyčka. Následně se americký brankář vytasil s fantastickým zákrokem proti dorážce.

27:24

Obrovská chyba rozhodčího. Lukáš Lhota dobíhal nahození, které Carterovi vypadlo z výstroje. Český útočník byl úplně sám před brankou, jenže hlavní arbitr se upískl a přerušil hru.

27:04

Hráči Spojených států vyhazují na zakázané uvolnění a vydýchávají únavu. USA stále nemůže vystřídat.

26:18

Češi už delší dobu kombinují na polovině soupeře, dokonce stihli kompletně prostřídat formace, Američané ale v těchto chvílích výborně brání a neumožňují našim hokejbalistům vystřelit.

25:00

Pět minut před koncem druhé třetiny uklidňuje hru Patrik Novák. Češi střídají a pokusí se po delší době založit útočnou akci.

23:15

Američané vyrovnali hru. Ta se nyní stěhuje z jedné strany na druhou. Po souboji za českou brankou vyhodil Ondřej Pražák na zakázané uvolnění.

22:31

Všechno mohlo být jinak! Od modré čáry napřáhl Drew Albright a za Mokrym, který měl zakrytý výhled, zazvonilo břevno! Teď měli Češi velké štěstí.

21:46

Zakázané uvolnění Spojených států. Kromě několika úvodních desítek vteřin se hraje ve druhém dějství pouze a jen na americkou branku. Vedení Česka je tak rozhodně zasloužené.

21:00

21:00 Jan ČEJKA - 2:1

21:00

Česko právě vstřelilo branku!
Aktivní hra českého týmu je oceněna druhým gólem! JAN ČEJKA obdržel přihrávku zpoza branky. Jeho první pokus byl zblokován, z toho druhého už ale mířil přesně! Bez asistence.

20:10

Lukáš Lhota si vyběhl od levého mantinelu. Jeho bekhendové nahození zpacifikoval Carter vyrážečkou. Stejný hráč se po chvíli snažil z bezprostřední blízkosti propasírovat balonek mezi betony. Americký brankář odolal.

18:49

Česká lavička si po zákroku na Nicolase Langra hlasitě říkala o odpískání faulu. Dle slovenských rozhodčích bylo vše v pořádku.

18:06

Až teprve nyní se podařilo některým zbylým Američanům poprvé v rámci druhé třetiny vystřídat. Spojené státy mají za sebou perné chvilky. Vhazuje se po levé ruce Cartera.

17:16

Česko teď má solidní tlak. Nick Carter odpálil balonek pouze na zakázané uvolnění.

16:33

Teď už hrají Češi. Autor včerejšího hattricku proti Haiti Dalimil Zvonek otestoval pozornost Andrewa Cartera.

15:40

Američané kombinují za českou brankou. Češi se snaží napadat a získat míček. Oproti první třetině sledujeme diametrálně odlišný úvod.

15:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 16:07.
Úvod utkání patřil Čechům, kteří šli zaslouženě do vedení. Jan Bílý parádně proměnil trestné střílení po faulu Nicka Cartera na unikajícího Lhotu. Poté ale převzali taktovku pro změnu Američané, kteří svůj velký tlak přetavili ve vyrovnání. Přesnou ranou z úhlu srovnal na současných 1:1 Drew Albright.

15:00

První třetina skončila.

14:40

Američanům se v závěru daří držet obětavě balonek v rohu poblíž české branky.

14:03

Po přihrávce z pravé strany střílel bez přípravy Jiří Hrabár. Jeho rána zamířila za vzdálenější pravou tyčku.

13:35

Matyáš Bláha obdržel zprava krátkou přihrávku mezi kruhy. Do střely se mu na poslední chvíli vložil jeden z amerických obránců.

13:01

Vyloučení v týmu USA:
Joe Melillo – 2 min., hákování.

13:01

Andrew Carter musel při signalizované české výhodě dvakrát zasahovat. Češi si v závěru dějství zahrají svou první přesilovku.

12:27

Úvodní třetina se chýlí ke svému konci. Češi se po delší době dostali do útočného pásma, a sice poté, co Američané vyhodili na zakázané uvolnění.

10:10

Je to tak. Česko hraje v plném počtu.

10:04

Pokus Koreyho Wilsona z pravé strany byl přizvednut do ochranné sítě. Vše nasvědčuje tomu, že Češi první přesilovku USA ubrání.

09:10

Američané jsou znovu natlačeni v pásmu Česka, kde kombinují. Naši zatím dobře vykrývají prostory. Minuta oslabení je pryč.

08:10

Vyloučení v týmu Česko:
Jaromír Markytán – 2 min., vysoká hůl.

08:06

08:06 D. ALBRIGHT - 1:1

08:06

USA právě vstřelily branku!
Obrovský tlak bohužel končí vyrovnávací brankou. Fredrickson přihrál na levou stranu a DREW ALBRIGH pohotově vypálil na bližší tyč. Mokry se proti střele z úhlu nestihl včas přemístit. Asistence: Cory Fredrickson.

07:57

Silnější pasáž Spojených států. Ty teď uzavřely Čechy v jejích pásmu. "Hoši bojovat," ozývá se z hlediště.

07:15

Connor Callahann přihrával od levého mantinelu na zadní tyč, kde číhal Jordan Albright. Ten měl míček na dlouhou hůl, a tak zvládl Vojtěch Mokry znovu zasáhnout.

06:51

Hrabár chyboval na červené čáře a Jonny Ruiz se hnal úplně sám na brankáře! Vojtěch Mokry si jeho kličku pohlídal a zasáhl proti přízemnímu pokusu lapačkou!

05:27

Dělovku Michala Průchy nápřahem z půlící čáry vyrazil Andrew Carter holí do ochranné sítě.

04:58

Vinnie Tumminello se zbavil protihráče na pravém křídle a dovezl míček před branku. Následovala střele mimo. Poslední vteřiny patří Američanům.

03:35

Svěřenci Jiřího Mašíka jsou vedoucí brankou povzbuzeni a znovu se aktivně tlačí do zakončení! Američané jsou teď na solidním kolotoči.

03:03

03:03 Jan BÍLÝ - 1:0

03:03

Česko právě vstřelilo branku!
Trestné střílení si vzal na starost JAN BÍLÝ a provedl ho parádně! Kličkou si přehodil balonek na bekhend a zvedl ho nad Carterovu lapačku. Češi jdou v semifinále velmi rychle do vedení!

03:03

Lukáš Lhota se hnal v brejku na americkou branku. V závěru byl zaháknut Nickem Carterem. Je nařízeno trestné střílení!

02:45

Drew Albright si posunul balonek na střelu z pravé strany. Mířil vedle bližší tyče. Po odrazu od zadního mantinelu si Vojtěch Mokry stáhl hokejkou míček do lapačky. Bude se vhazovat.

02:19

Vojtěch Mokry musel poprvé zasahovat, když vyrážel nebezpečné nahození z hole Eddieho Urbana.

01:41

Postavení mimo hru na straně českého týmu. Ten je tak vykázán z pásma.

00:43

Česko se hned po úvodním buly natlačilo na útočnou polovinu. Andrew Carter raději podržel nahození od pravého mantinelu pod lapačkou.

00:15

Češi nastoupili do utkání v červených dresech, Spojené státy v tmavě modrých.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Mokry – Kudela, Markytán, Hrabár, Novák, Šlehofer, Laurinc, Pospíšil, Průcha – Bláha, Kucharčík, Král, Vaněk, Jágr, Zvonek, Pražák, Pala, Kruček, Bílý, Čejka, Macháček, Langr, Lhota
Trenér: Jiří Mašík

USA: A. Carter (Snyder) – Bergamasco, Dutney, Swift, D. Albright, Melilla, Andes, N. Carter – Tumminello, Urban, Scian, Jones, Crousy, Goetz, Ruiz, Wargin, Persichetti, Levesque, J. Albright, Wilson, Fredrickson, Callahan, Malloy
Trenér: Cory Herschk.
Spojené státy dosud prohrály na šampionátu pouze s českou reprezentací. V ostatních skupinových zápasech porazily 4:2 Švýcarsko, 7:6 Finsko a 2:1 po prodloužení Itálii. Do semifinále postoupila Amerika skrze včerejší triumf 7:3 nad Slovenskem.
Češi zatím prochází turnajem bez jediného škobrtnutí. Ve skupině postupně porazili 9:1 Itálii, 4:3 domácí Švýcarsko, 3:2 Finsko (v obou případech po samostatných stříleních) a na závěr 6:0 i svého nadcházejícího protivníka z USA. Ve čtvrtfinále pak přišla další kanonáda v podobě triumfu 8:0 nad Haiti. Hattrickem se blýskl Dalimil Zvonek, který na jednu branku i přihrál.
Hezké páteční odpoledne. Čeští hokejbalisté si na světovém šampionátu ve Švýcarsku zahrají o postup do finále. V Lonza Areně ve Vispu vyzvou tým Spojených států amerických, proti kterému budou velkými papírovými favority.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Česko – USA

7:1

konec (1:1, 1:0, 5:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Bílý (TS), 21. Čejka, 35. Zvonek (Čejka), 36. Langr (Vaněk), 37. Jágr (Lhota, Hrabár), 44. Kudela (Hrabár), 44. Langr – 9. D. Albright (Fredrickson)

Česko: Mokry – Kudela, Markytán, Hrabár, Novák, Šlehofer, Laurinc, Pospíšil, Průcha – Bláha, Kucharčík, Král, Vaněk, Jágr, Zvonek, Pražák, Pala, Kruček, Bílý, Čejka, Macháček, Langr, Lhota
Trenér: Jiří Mašík

USA: A. Carter (Snyder) – Bergamasco, Dutney, Swift, D. Albright, Melilla, Andes, N. Carter – Tumminello, Urban, Scian, Jones, Crousy, Goetz, Ruiz, Wargin, Persichetti, Levesque, J. Albright, Wilson, Fredrickson, Callahan, Malloy
Trenér: Cory Herschk

Průběh zápasu
1. třetina
03:03 CZE 1:0 Bílý (TS)
08:06 USA 1:1 D. Albright (Fredrickson)
08:10 CZE 2 Markytán, vysoká hůl
13:01 USA 2 Melillo, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
21:00 CZE 2:1 Čejka
Po 2. třetině
3. třetina
34:07 CZE 3:1 Zvonek (Čejka)
35:27 CZE 4:1 Langr (Vaněk)
36:06 CZE 5:1 Jágr (Lhota, Hrabár)
41:49 USA 2 D. Albright, vražení na hrazení
43:11 CZE 6:1 Kudela (Hrabár)
43:55 CZE 7:1 Langr
44:23 CZE 2 Mokry, sekání
Konec