Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Francie – Polsko

1:1

konec (0:0)

25.06.2024, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Skupina D • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.3 5.78 10.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (19:59:11)
Je konec! Polsko zakončilo evropský šampionát remízou 1:1 s Francií, která naopak v základní skupině nenaplnila očekávání. V 11. minutě hrozil Theo Hernández, ale Skorupski vytasil první skvělý zákrok. Na opačné straně hrozil o čtyři minuty později Kacper Urbański, ale Maignan byl pozorný. V 19. minutě hrozil Dembélé, který z těsné blízkosti gólmana nepřekonal. Deset minut před přestávkou měl první obrovskou šanci Lewandowski, ale jeho pokus Saliba srazil mimo. Ve 42. minutě se rozjel hvězdný Mbappé, ale Skorupski jej vychytal stejně jako o tři minuty později.

Hned v úvodu druhého poločasu dvakrát v krátkém časovém sledu hrozil Kylian Mbappé. Deset minut po přestávce byl ve vápně faulován Dembélé a nabídnutou penaltu proměnil Kylian Mbappé. V 72. minutě po nenápadném zisku míče hrozil Lewandowski, jehož pokus minul branku. V 76. minutě Upamecano fauloval ve vápně a nabídl soupeři penaltu. Maignan sice první pokus hvězdného polského útočníka vyrazil, ale nebyl na brankové čáře a penalta se opakovala. Na druhý pokus už Robert Lewandowski penaltu proměnil.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Camavinga ještě fauloval na polovině soupeře a může být rád, že nedostal žlutou kartu.

90+4

Koundého centr se odrážel v pokutovém území, ale nakonec jej pro sebe získali Poláci, kteří míč následně odehráli do bezpečí.

90+3

Exekuce přímého kopu se ujal Antoine Griezmann, jehož pobídka propadla k zadní tyči, ale Dayot Upamecano překvapený vůbec nezakončil.

90+2

Karol Świderski stáhl za dres k zemi Hernándeze a vysloužil si žlutou kartu. Za podobný zákrok by si mohl vysloužit pozvánku do ragbyové reprezentace.

90+2

Kylian Mbappé si opět navedl míč na pravačku, ale jeho ránu srazil Jakub Moder do rukavic polského gólmana.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

90

Karol Świderski si výborně pokryl míč a napadající Camavinga jej zastavil nedovoleným způsobem. Polsko s rozehrávkou spěchat nebude.

89

Paweł Dawidowicz zastavil rodící se akci Francie faulem na Girouda. Sudí jej potrestal žlutou kartou.

88

Další problém pro Francii. Lewandowski při jednom z odkopů trefil rukou do nosu Mbappého, který zůstává otřesený.

87

Po následném rohovém kopu Giroud hlavou vrátil míč k přední tyči, kam se hnal Antoine Griezmann, ale Skorupski před ním míč vyboxoval.

86

Griezmann odcentroval z levé strany do pokutového území a Frankowski jeho pobídku odvrátil na další roh.

86

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Randal Kolo Muani.

85

Po krásné kombinaci Francie zakončoval v pokutovém území Olivier Giroud, jehož ránu zablokoval padající Jan Bednarek. Bude z toho jen roh.

84

Jakub Moder poslal do vápna zajímavý centr na malé vápno a Dayot Upamecano na poslední chvíli přizvedl pobídku na rohový kop.

83

Upamecano chyboval při rozehrávce a musel se rychle vracet, aby se do další šance nedostal Robert Lewandowski. Poláci ale v posledních minutách vzali Francouzům vítr z plachet.

82

Kanonýr Robert Lewandowski dostal přihrávku do vápna, kde zakončoval levačkou, ale míč trefil nečistě a poslal jej na tribunu za brankou.

81

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Aurélien Tchouaméni, přichází Youssouf Fofana.

81

Polsko po vývoji posledních minut pokračuje v aktivitě. Hráči v červeném se vydali vpřed po levé straně, ale Koundé sprinterský souboj zvládl.

79

79. Robert LEWANDOWSKI - 1:1

79

Polsko právě vstřelilo branku! Je vyrovnáno! ROBERT LEWANDOWSKI i na druhý pokus zvolil hodně pomalý rozběh, zakončil na stejnou stranu, kterou Maignan vystihl, ale míč se od tyče odrazil do branky!

77

77. Penalta, při které Maignan porušil pravidla

77

Maignan sice pokutový kop polské hvězdy chytil, ale nebyl oběma nohama na čáře a penalta se bude opakovat!

76

Dayot Upamecano navíc vyfasoval žlutou kartu.

76

Polsko skutečně bude kopat pokutový kop!

76

76. Upamecanův faul ve vápně

76

Tak pozor! Po souboji Upamecana a Świderskiho v pokutovém území se sudí jde podívat na video!

75

Po dobře sehraném protiútoku Francie našel Dembélé přihrávkou volného Kyliana Mbappého, který ve vyložené šanci zakončil doprostřed branky!

74

Za dlouhým míčem na polovinu Francie se hnal Karol Świderski, ale William Saliba jej nepustil do zajímavé pozice.

73

Eduardo Camavinga si v souboji na polovině soupeře pokryl míč tělem a Kacper Urbański jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.

72

72. Lewandowski a jeho zakončení po zisku míče

72

Polsko mohlo vyrovnat jako blesk z čistého nebe! Robert Lewandowski obral o míč Tchouaméniho, navedl si jej do střelecké pozice, ale pravačkou branku netrefil!

71

Jakub Moder diriguje rozehrávku Polska na vlastní polovině. Ofenzivním hráčům našich severních sousedů chybí lepší pohyb.

70

Theo Hernández prošel po levém křídle do pokutového území, ale jeho pobídka mezi brankáře a malé vápno neoslovila nikoho v modrém dresu. Giroudovi scházely tři kroky.

69

V tvrdém souboji na polovině hřiště se srazili Aurélien Tchouaméni a Robert Lewandowski. Oba otřesení hráči budou schopni nadále pokračovat.

68

Střídání v týmu Polsko:
ze hřiště odchází Sebastian Szymański, přichází Michał Skóraś,
ze hřiště odchází Nicola Zalewski, přichází Karol Świderski.

67

Ousmane Dembélé si na vlastní polovině skvěle pokryl míč a prudkou přihrávkou hledal sprintujícího Mbappého, před kterým balón odkopl Skorupski.

66

Antoine Griezmann se levačkou položil do míče ze střední vzdálenosti. Jeho pokus srazil obránce v červeném patou na roh.

65

Eduardo Camavinga podklouzl na polovině Polska a přišel o míč. Některé fotbalisty dnes na stadionu v Dortmundu lehce zradilo obutí.

64

Poláci kombinují s míčem na vlastní polovině a nikam se neženou. Ani fotbalisté Francie nyní neatakují soupeřovu rozehrávku zrovna vysoko.

63

Krátce po svém příchodu na trávník schytal tvrdý zásah do lýtka Giroud, který je ale po krátkém ošetření zpátky na nohou.

62

Dayot Upamecano vystrašil Maignana pomalou malou domů, kterou musel francouzský gólman odkopávat na dlouhou nohu.

61

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Eduardo Camavinga,
ze hřiště odchází Bradley Barcola, přichází Antoine Griezmann,
ze hřiště odchází N'Golo Kanté, přichází Olivier Giroud.

60

Je za námi hodina hry a Francie zatím vévodí dnešnímu souboji. Po úvodní brance navíc Poláci potřebují otevřít zadní vrátka.

59

Przemysław Frankowski si na pravé straně nepotykal se zpracováním a musel spěchat za sprintujícím Barcolou. Francouzský hráč si připravil pozici, ale jeho pokus z úhlu Skorupski vyrazil.

58

Polsko se ihned po rozehrávce vydalo vpřed se snahou o odpověď. Do vápna prošel Piotr Zieliński, ale neměl prostor k prostrčení balónu na spoluhráče.

56

56. Kylian MBAPPÉ - 1:0

56

Francie právě vstřelila branku! Francie se ujímá vedení! Exekuce pokutového kopu se ujal KYLIAN MBAPPÉ, který poslal míč na opačnou stranu než šel gólman a běžel se radovat sundáním masky!

55

55. Nedovolený zákrok v pokutovém území

55

Pokutový kop pro Francii! Ousmane Dembélé pláchl po pravé straně až do vápna, kde jej podrazil Jakub Kiwior a sudí neváhal!

54

Przemysław Frankowski se tělem dostal před běžícího Rabiota, který jej poslal k zemi. Poláci potřebují otupit sílící aktivitu soupeře.

53

Mbappé hledal přihrávkou do pokutového území Hernándeze, který po podklouznutí poslal k zemi obránce Jana Bednarka.

52

Przemysław Frankowski dostal přihrávku na pravou stranu, odkud míč nakopl vpřed, ale jeho nepřesnou rozehrávku si pohlídal Dayot Upamecano.

51

Francie obléhala pokutové území soupeře. K zakončení se dostal Dembélé, jehož pokus byl zablokován.

50

50. Mbappého přízemní pokus

50

O minutu později se Kylian Mbappé po stejné kličce dovnitř hrací plochy dostal do zakončení. Jeho přízemní pokus proskákal těsně vedle vzdálenější tyče!

49

Technickou střelou z hranice velkého vápna ohrozil polskou branku Kylian Mbappé, jehož ránu Skorupski efektně vyrazil!

49

Francie zahrávala rohový kop. Ousmane Dembélé odcentroval na malé vápno, kde v defenzivě zasáhl Robert Lewandowski.

48

Poláci se tlačili vpřed po pravé straně, ale defenzivě Francie v pravou chvíli vypomohl Adrien Rabiot. Polsko pokračuje v sympatickém výkonu.

47

Francie se usadila kolem velkého vápna soupeře. Mbappé kombinoval na pravé straně, ale akci Francie přerušil odmávaný ofsajd.

46

Francie obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Vpřed se dral Aurélien Tchouaméni, kterého poslal k zemi Lewandowski.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme na branku čekali marně. V 11. minutě hrozil Theo Hernández, ale Skorupski vytasil první skvělý zákrok. Na opačné straně hrozil o čtyři minuty později Kacper Urbański, ale Maignan byl pozorný. V 19. minutě hrozil Dembélé, který z těsné blízkosti gólmana nepřekonal. Deset minut před přestávkou měl první obrovskou šanci Lewandowski, ale jeho pokus Saliba srazil mimo. Ve 42. minutě se rozjel hvězdný Mbappé, ale Skorupski jej vychytal stejně jako o tři minuty později.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Przemysław Frankowski ostrým skluzem sestřelil Barcolu a vyfasoval žlutou kartu.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

45

Kylian Mbappé je v závěru prvního poločasu při chuti, ale stále čeká na první zásah na turnaji! Střelu z úhlu dokázal Skorupski vytěsnit na roh.

44

Po další krásné kombinaci Francie kolem velkého vápna poslal míč před branku Theo Hernández, ale ani Barcola ani Dembélé se k zakončení nedostali.

43

První žlutá karta také na francouzské straně! Adrien Rabiot si ji vysloužil za faul na Szymańskiho ve středu hřiště.

42

42. Mbappého příležitost

42

Z další akce už Mbappé mohl otevřít skóre! Po šikovném prostrčení obral o zakončení Barcolu, ale jeho pokus špičkou kopačky gólman vytěsnil na roh!

41

Kylian Mbappé upadl po souboji v blízkosti velkého vápna, ale sudí mu okamžitě gestem dává najevo, aby si pomáhal zpátky na nohy.

40

Ousmane Dembélé sprintoval za přihrávkou na pravou stranu, ale obránce se mu čistým skluzem položil pod nohy a ještě pro Poláky získal odkop od branky.

39

Na opačné straně zakončoval po šikovném zpracování Robert Lewandowski, jehož pokus vnějším nártem Maignana nemohl ohrozit.

38

Kanté na hranici velkého vápna připravil míč do střelecké pozice Tchouaménimu, jehož nepovedenou střelu tečoval obránce na roh.

37

Hra je přerušena! Na trávníku zůstává po souboji ve středovém kruhu ležet Kacper Urbański, jemuž přišlápl nohu Dayot Upamecano. Francouzský stoper vyvázl bez karetního trestu.

36

Francie vyrazila vpřed postupnou kombinací. Aurélien Tchouaméni hledal Rabiota vysokou přihrávkou, ale Bednarek byl ve vzduchu úspěšnější.

35

Francie chybovala při rozehrávce na polovině hřiště. K míči se dostal Kacper Urbański, jenže místo rychlého průniku celou akci zbrzdil zasekávačkou.

34

34. Lewandowski v první šanci Polska

34

Také Polsko se dočkalo obrovské šance! Po centr z levé strany se do míče hlavou položil Robert Lewandowski, jehož pokus se od nohy Saliby odrazil mimo tři tyče!

33

Koundé chtěl odcentrovat na značku pokutového kopu, ale trefil jen prostor, kde stál první soupeř v červeném dresu Polska.

32

Mike Maignan znovu prokázal fantastické čtení hry, vyrazil z branky proti přihrávce za obranu a před Lewandowskim schoval míč do rukavic.

31

Nicola Zalewski posunul míč na polovinu soupeře, kde byl Piotr Zieliński. Francouzi si ale splnili defenzivní povinnosti a získali míč.

30

Kylian Mbappé si po krátké přestávce znovu nasadil svou masku a pokračuje se ve hře. Poláci se vydali vpřed nákopem na pravou stranu, který Francouzi zastavili.

28

Sudí nařídil krátkou přestávku na osvěžení.

28

Sebastian Szymański neustál tvrdý souboj s Upamecanem na levé straně hrací plochy. Podle rozhodčího se nejednalo o faul.

26

Také Francie nyní zahrávala rohový kop. Centr z pravé strany přiletěl na malé vápno, kam si pro balón bez problémů došel Łukasz Skorupski.

25

Polský gólman se zapojil do rozehrávky svého mužstva. Tentokrát před napadajícím Barcolou přenesl hru na pravou stranu hřiště.

24

Na světě je první žlutá karta! Zalewski při rozletu zatáhl za dres Mbappého a vysloužil si trest.

23

Polsko se vydalo do zajímavého protiútoku. Centr z levé strany směřoval do míst, kam spěchal Lewandowski, ale Francie míč odehrála na roh.

22

Rozhodčí nyní musel krotit emoce polského kouče. Vše se zatím obešlo bez karetního trestu.

21

Adrien Rabiot přenesl hru na levou stranu, kde kouzlil Mbappé, ale kapitán Francie si na průnik do vápna netroufl. Francie tak nadále obehrává velké vápno.

20

Francie se nastěhovala na polovinu soupeře, kde hráči v modrém vytvořili tlak na polskou defenzivu. Zatím sledujeme bezstarostné utkání.

19

19. Dembélé v šanci

19

Francie zahodila další vyloženou šanci! Kanté potáhl míč přes polovinu hřiště až do vápna, kde balón předal Dembélému, kterého skvěle vychytal polský gólman!

18

Jakub Moder měl na polovině hřiště dostatek času i prostoru, jenže neměl moc možností, kam přihrát. Francie vzadu drží pevný blok.

17

Polsko se usadilo na polovině Francie. Frankowski hledal spoluhráče mezi stopery, kterým přišel v pravou chvíli pomoci Aurélien Tchouaméni.

16

Jules Koundé dostal prostor na pravé straně, odkud nakonec centroval Ousmane Dembélé, ale jeho pobídka prolétla vápnem bez teče.

15

Polsko mělo k dispozici rozehrávku rohového kopu. Centr z levé strany skončil sražený na značce pokutového kopu, ale Kacper Urbański pohotovou ránou o zem trefil Maignana!

13

Až nyní se Poláci vymanili z francouzského tlaku. Na levé straně napadal rozehrávku Adrien Rabiot, nicméně Poláci právě díky odrazu od jeho holeně získali vhazování.

12

Francie pokračuje v ofenzivní aktivitě. Rozehrávku Polska nyní napadal na levé straně Kylian Mbappé, který pro svůj výběr vybojoval vhazování.

11

11. Úvodní možnost Francie

11

Francie si připravila první obrovskou šanci! Ousmane Dembélé poslal z pravé strany přihrávku před branku, která prošla až k Hernándezovi, jehož ránu gólman vyrazil!

10

Ousmane Dembélé znovu díky skvělému zrychlení utekl svému strážci, jenže jeho další přízemní centr před polskou branku schoval Łukasz Skorupski do rukavic.

9

Dayot Upamecano si pohlídal nepřesnou přihrávku soupeře a zapojil do rozehrávky gólmana Maignana. Francouzi se z těžké situace dokázali vykombinovat a dočkali se faulu na Hernándeze.

8

Ousmane Dembélé prošel po pravé straně do pokutového území, ale přízemní centr se mu vůbec nepovedl a skončil blokem prvního soupeře.

7

Jakub Moder si dal pozor na rozběhnutého Hernándeze a před francouzským obráncem míč posunul do zámezí.

6

První zakončení na straně Polska. Zpoza velkého vápna se do míče položil Piotr Zieliński, jehož projektil schoval Maignan v rukavicích.

5

Po další akci se právě Barcola ze stoje dostal do pokutového území. Z jeho levé strany vracel míč pod sebe a vybojoval pro Francii první rohový kop.

4

Z levé strany se do pokutového území tlačil Bradley Barcola. Při svém třetím startu za reprezentaci zatím nebezpečnou pobídku nevymyslel.

3

Ousmane Dembélé na pravé straně získal odražený míč a bez problémů rozehrál na levou stranu. Francie kombinuje na polovině polské reprezentace.

2

Do rozehrávky Polska se nyní musel zapojit také brankář Łukasz Skorupski, který pomalou přihrávkou málem daroval míč Mbappému. Situaci stačil zachránit Paweł Dawidowicz.

1

Polsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Ve středu pole dirigoval rozehrávku Jakub Moder, jehož dloubák za obranu si pohlídal Maignan.

1

Utkání právě začalo.
Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
Oba týmy už jsou nastoupeny na trávníku. Francie bude hrát v modrém, zatímco Polsko oblékne červenou sadu.
Úvodní sestavy:

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Tchouaméni, Kanté, Rabiot – Dembélé, Mbappé (C), Barcola.
Náhradníci: Aréola, Samba – Camavinga, Clauss, K. Coman, Giroud, Fofana, Griezmann, Kolo Muani, Konaté, Mendy, Pavard, Thuram, Zaïre-Emery.

Polsko: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Moder, Zieliński, Zalewski – S. Szymański, Lewandowski (C), Urbański.
Náhradníci: Bułka, Szczęsny – Bereszyński, Buksa, Grosicki, Piątek, Piotrowski, Puchacz, Romanczuk, Skóraś, Slisz, Salamon, Świderski, Walukiewicz, D. Szymański.

Rozhodčí: Guida – Meli, Peretti.
Vzájemné zápasy

Dnešní soupeři na sebe naposledy narazili v osmifinále světového šampionátu v Kataru, kde Francie zvítězila 3:1.
Francie

Francie patří na letošním turnaji tradičně mezi aspiranty na celkový triumf. Svou kvalifikační skupinu Francie s přehledem ovládla, když ztratila jen dva body za remízu s Řeckem. V přípravě před turnajem Francouzi přehráli Lucembursko, ale remizovali s Kanadou. Na úvod turnaje se Francie dočkala vítězství 1:0 nad Rakouskem, ale výkon rozhodně nebyl žádné galapředstavení. Ve druhém duelu ve skupině se pak zrodila bezbranková remíza s Nizozemskem. Francie tak zatím zaostává za ofenzivním potenciálem. Navíc se řeší zraněný nos Kyliana Mbappého.
Polsko

Polsko nemůže být s působením na letošním šampionátu spokojené. Na turnaj v Německu Poláci proklouzli až skrz baráž, když v kvalifikační skupině skončili za Albánií a Českem. V baráži ale přehráli Estonsko a Wales. V přípravě navíc porazili Ukrajinu a Turecko, což dávalo před startem finálového turnaje solidní vyhlídky. V prvním utkání Poláci dokonce vedli 1:0 nad Nizozemskem, ale nakonec padli 1:2. Ve druhém utkání nastoupilo Polsko v pátek proti Rakousku, kterému podlehlo 1:3 a už nyní je tak jisté, že nepostoupí do osmifinále turnaje.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání základní skupiny D evropského šampionátu mezi Francií a Polskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Francie – Polsko

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 56. Mbappé (pen.) – 79. Lewandowski (pen.)

Karty:   43. Rabiot (FRA), 76. Upamecano (FRA) – 24. Zalewski (POL), 45+2. Frankowski (POL), 89. Dawidowicz (POL), 90+2. Świderski (POL)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Tchouaméni (81. Fofana), Kanté (61. Giroud), Rabiot (61. Camavinga) – Dembélé (86. Kolo Muani), Mbappé (C), Barcola (61. Griezmann).
Náhradníci: Aréola, Samba – Clauss, K. Coman, Konaté, Mendy, Pavard, Thuram, Zaïre-Emery.

Polsko: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Moder, Zieliński, Zalewski (68. Świderski) – S. Szymański (68. Skóraś), Lewandowski (C), Urbański.
Náhradníci: Bułka, Szczęsny – Bereszyński, Buksa, Grosicki, Piątek, Piotrowski, Puchacz, Romanczuk, Slisz, Salamon, Walukiewicz, D. Szymański.

Rozhodčí: Guida – Meli, Peretti