Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Francie – Polsko

1:1

konec (0:0)

25.06.2024, 18:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Skupina D • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.3 5.78 10.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15. (19:59:11)
Je konec! Polsko zakončilo evropský šampionát remízou 1:1 s Francií, která naopak v základní skupině nenaplnila očekávání. V 11. minutě hrozil Theo Hernández, ale Skorupski vytasil první skvělý zákrok. Na opačné straně hrozil o čtyři minuty později Kacper Urbański, ale Maignan byl pozorný. V 19. minutě hrozil Dembélé, který z těsné blízkosti gólmana nepřekonal. Deset minut před přestávkou měl první obrovskou šanci Lewandowski, ale jeho pokus Saliba srazil mimo. Ve 42. minutě se rozjel hvězdný Mbappé, ale Skorupski jej vychytal stejně jako o tři minuty později.

Hned v úvodu druhého poločasu dvakrát v krátkém časovém sledu hrozil Kylian Mbappé. Deset minut po přestávce byl ve vápně faulován Dembélé a nabídnutou penaltu proměnil Kylian Mbappé. V 72. minutě po nenápadném zisku míče hrozil Lewandowski, jehož pokus minul branku. V 76. minutě Upamecano fauloval ve vápně a nabídl soupeři penaltu. Maignan sice první pokus hvězdného polského útočníka vyrazil, ale nebyl na brankové čáře a penalta se opakovala. Na druhý pokus už Robert Lewandowski penaltu proměnil.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Camavinga ještě fauloval na polovině soupeře a může být rád, že nedostal žlutou kartu.

90+4

Koundého centr se odrážel v pokutovém území, ale nakonec jej pro sebe získali Poláci, kteří míč následně odehráli do bezpečí.

90+3

Exekuce přímého kopu se ujal Antoine Griezmann, jehož pobídka propadla k zadní tyči, ale Dayot Upamecano překvapený vůbec nezakončil.

90+2

Karol Świderski stáhl za dres k zemi Hernándeze a vysloužil si žlutou kartu. Za podobný zákrok by si mohl vysloužit pozvánku do ragbyové reprezentace.

90+2

Kylian Mbappé si opět navedl míč na pravačku, ale jeho ránu srazil Jakub Moder do rukavic polského gólmana.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

90

Karol Świderski si výborně pokryl míč a napadající Camavinga jej zastavil nedovoleným způsobem. Polsko s rozehrávkou spěchat nebude.

89

Paweł Dawidowicz zastavil rodící se akci Francie faulem na Girouda. Sudí jej potrestal žlutou kartou.

88

Další problém pro Francii. Lewandowski při jednom z odkopů trefil rukou do nosu Mbappého, který zůstává otřesený.

87

Po následném rohovém kopu Giroud hlavou vrátil míč k přední tyči, kam se hnal Antoine Griezmann, ale Skorupski před ním míč vyboxoval.

86

Griezmann odcentroval z levé strany do pokutového území a Frankowski jeho pobídku odvrátil na další roh.

86

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Ousmane Dembélé, přichází Randal Kolo Muani.

85

Po krásné kombinaci Francie zakončoval v pokutovém území Olivier Giroud, jehož ránu zablokoval padající Jan Bednarek. Bude z toho jen roh.

84

Jakub Moder poslal do vápna zajímavý centr na malé vápno a Dayot Upamecano na poslední chvíli přizvedl pobídku na rohový kop.

83

Upamecano chyboval při rozehrávce a musel se rychle vracet, aby se do další šance nedostal Robert Lewandowski. Poláci ale v posledních minutách vzali Francouzům vítr z plachet.

Francie – Polsko

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 56. Mbappé (pen.) – 79. Lewandowski (pen.)

Karty:   43. Rabiot (FRA), 76. Upamecano (FRA) – 24. Zalewski (POL), 45+2. Frankowski (POL), 89. Dawidowicz (POL), 90+2. Świderski (POL)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:15.

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Tchouaméni (81. Fofana), Kanté (61. Giroud), Rabiot (61. Camavinga) – Dembélé (86. Kolo Muani), Mbappé (C), Barcola (61. Griezmann).
Náhradníci: Aréola, Samba – Clauss, K. Coman, Konaté, Mendy, Pavard, Thuram, Zaïre-Emery.

Polsko: Skorupski – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Moder, Zieliński, Zalewski (68. Świderski) – S. Szymański (68. Skóraś), Lewandowski (C), Urbański.
Náhradníci: Bułka, Szczęsny – Bereszyński, Buksa, Grosicki, Piątek, Piotrowski, Puchacz, Romanczuk, Slisz, Salamon, Walukiewicz, D. Szymański.

Rozhodčí: Guida – Meli, Peretti