Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Turecko – Gruzie

3:1

konec (1:1)

18.06.2024, 18:00 • BVB Stadion Dortmund, Dortmund • Skupina F • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.62 4.1 5.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany už pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:04:46)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.
Zápas je u konce a nabídl toho opravdu hodně. Sledovali jsme parádní zápas, Gruzínci v závěru měli šanci na vyrovnání, ale trefili tyč. Následně pak zahrávali rohový kop a do vápna si naběhl i brankář Giorgi Mamardašvili, ale Turci poté vybojovali míč na svou stranu a poté skórovali do prázdné branky. Rozhodně se ale nemají hráči Gruzie za co stydět, ba naopak. Proti Turecku předvedli obětavý a velmi dobrý výkon a určitě se na ně budou hodně pečlivě připravovat i čeští hráči, které dnes večer čeká důležitý duel s Portugalci.

90+8

Konec zápasu.

90+7

90+7. Karem AKTÜRKOĞLU - 3:1

90+7

Turecko právě vstřelilo branku!
Neskutečné, Gruzínci zariskovali, dokonce na rohový kop šel i brankář Giorgi Mamardašvili, ale Turci balon vypíchli a KAREM AKTÜRKOĞLU ho poté sprintem dopravil před velké vápno, odkud pak bez větších problémů trefil zcela prázdnou gruzínskou branku podobně jako tomu bývá v hokeji při odvolání brankáře – 3:1.

90+6

Gruzínci po několika odrazech míče trefili tyč turecké branky, následně pak brankář Mert Günok zakročil a poslal míč na rohový kop.

90+5

U míče jsou znovu Gruzínci, z levé strany Chviča Kvaracchelia zahraje standardní situaci.

90+3

90+3. Mikautadze měl velkou šanci

90+3

Georges Mikautadze byl v obrovské šanci a nebyl daleko od vyrovnání! Zblízka zakončil, ale míč poslal jen vedle pravé tyče z pohledu tureckého brankáře!

90+3

Orkun Kökçü zablokoval další střelu soupeře a dostal míč mimo ohrožení Merta Günoka. Hned na to se pak Turci dostávají do další akce před bránou Gruzie.

90+2

Hakan Çalhanoğlu už to ho má plné kopačky a sám naznačil, že chce být vystřídán. Nyní už sleduje zbytek zápasu na střídačce.

90+1

Střídání v týmu Turecko:
ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Salih Özcan.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ještě šest minut navíc. Gruzínci tak mají ještě šanci dostat se k vyrovnání a derou se na polovinu Turecka.

89

Střídání v týmu Gruzie:
ze hřiště odchází Anzor Mekvabišvili, přichází Sandro Altunašvili.

89

Hakan Çalhanoğlu přidržel protihráče a dostal za to žlutou kartu.

87

87. Çelik nebezpečně střílel, Mamardašvili ale zakročil

87

Zeki Çelik v těsné blízkosti gruzínské branky vystřelil a parádní zákrok proti němu vytasil Giorgi Mamardašvili, jenž míč poslal na rohový kop.

86

Gruzínci to znovu zkoušeli středem hřiště a dostali se do vápna soupeře, ale tam jejich zakončení zmařil obranný zákrok Hakana Çalhanoğlua.

85

Střídání v týmu Gruzie:
ze hřiště odchází Solomon Kverkvelia, přichází Budu Zivzivadze.

85

Střídání v týmu Turecko:
ze hřiště odchází Kenan Yıldız, přichází Karem Aktürkoğlu.

85

Střídání v týmu Turecko:
ze hřiště odchází Mert Müldür, přichází Zeki Çelik.

83

Mert Müldür šel do zakončení nůžkami a nešťastně trefil nohou do obličeje gruzínského hráče. Ten zůstal na hrací ploše a je ošetřován.

82

Mert Müldür zkrotil skákavý míč a snažil se ho pravačkou napálit na branku soupeře, kde ale byl dobře připravený se zákrokem Giorgi Mamardašvili.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu a Turci stále drží velmi těsný náskok. Gruzínci jsou ale místy nebezpeční a od vyrovnání nebyli několikrát daleko.

79

Střídání v týmu Turecko:
ze hřiště odchází Kaan Ayhan, přichází Merih Demiral.

79

Střídání v týmu Turecko:
ze hřiště odchází Arda Güler, přichází Yusuf Yazıcı.

78

Ze své vlastní poloviny se snaží dostat balon před tureckou branku Gruzínci. Po chvilce se jim to opravdu povedlo a už se derou do zakončení před Mertem Günokem.

77

Už je vše v pořádku a zápas pokračuje odkopem od branky Merta Günoka.

76

Mert Müldür se ocitl v křeči na mokrém trávníku a je třeba jeho ošetření. Chvíli se tedy hrát nebude.

75

K prvnímu střídání se odhodlali Gruzínci, a to hned k dvojímu. Hned na to se dostali do akce, ale novic na hřišti. Zuriko Davitašvili napálil balon jen do obránce Turecka.

74

Střídání v týmu Gruzie:
ze hřiště odchází Giorgij Citajšvili, přichází Luka Ločošvili.

74

Střídání v týmu Gruzie:
ze hřiště odchází Giorgi Čakvetadze, přichází Zuriko Davitašvili.

72

Gruzínci vycítili šanci a znovu se dostali na balon, se kterými šli dopředu, ale narazili na dobrou obranou tvrz z hráčů tureckého týmu.

70

70. Kočorašvili nebyl daleko od vyrovnání, trefil břevno turecké brány

70

Giorgi Kočorašvili zvedl míč blízko branky Turecka a orazítkoval břevno Günokovy brány! Moc tedy nechybělo a mohlo být klidně zase vyrovnáno!

68

A další šance Turecka, Orkun Kökçü zakončoval po přihrávce od Ferdiho Kadioglua, ovšem na míč příliš nedosáhl a nezakončil dobře.

65

65. Arda GÜLER - 2:1

65

Turecko právě vstřelilo branku!
Nyní už Turci udeřili a vrací si zpět své ztracené vedení z prvního poločasu. Ayhan poslal přihrávku na pravou stranu, kde se do míče pořádně opřel ARDA GÜLER a tento devatenáctiletý Turek, kterého koupil Real Madrid, propálil vše, co mu stálo v cestě a míč se třepotá v gruzínské síti – 2:1. Asistence: Kaan Ayhan.

65

Abdülkerim Bardakcı si dvakrát narazil s Hakanem Çalhanoğluem, ale opět z této akce nezapršelo.

64

V Dortmundu zase začalo celkem hustě pršet, míč tak nyní po mokrém trávníku utekl jednomu z hráčů Gruzie a ta se nemohla dostat na polovinu Turecka.

63

Nenápadná akce Gruzie nakonec končila zakončením, které musel krýt Mert Günok a poté uklidnil hru. Míč tak mají znovu Gruzínci a směřují před bránu Merta Günoka.

62

U míče jsou nyní Gruzínci a postupují směrem před tureckou branku, ovšem obránci Turecka pokrývají dobře už střed pole a soupeři se tak špatně dostává za tureckou obranu.

60

Hodina hry je minulostí a stále na ukazateli skóre svítí stav 1:1. Turci teď znovu bojují o to, aby strhli vedení zase zpět na svou stranu. Houževnatý soupeř je však zatím proti.

59

Hakan Çalhanoğlu rozehrál míč a poté se k němu dostal Abdülkerim Bardakcı. Ten ale směrem k vápnu vyslal hodně nepřesnou přihrávku.

57

57. Çalhanoğlu poslal ránu z přímáku doprostřed brány

57

Volný přímý kop rozehrál kapitán Turecka Hakan Çalhanoğlu a jeho parádní rozehrání šlo doprostřed brány, kde vše zákrokem jistil Giorgi Mamardašvili.

55

Žlutá karta pro tým Gruzie (Solomon Kverkvelia).

55

Těsně před velkým vápnem byl faulován Arda Güler a Turci budou zahrávat nebezpečný volný přímý kop. Navíc gruzínský hráč vyfasuje žlutou kartu.

54

Orkun Kökçü se dral k penaltovému puntíku a sledoval spoluhráče, který táhl akci, ale nakonec se mu nepovedlo získat balon a poté ho poslat právě na vysunutého Orkuna Kökçüa.

53

Kaan Ayhan se prokličkoval do vápna a vystřelil, ale míč srazila obrana Gruzie znovu do bezpečí.

51

Další povedená akce Turků, její zakončení ale bylo nepřesné. Po zisku míče spěchali na druhou stranu Gruzínci, u malého vápna pak z otočky střílel Georges Mikautadze, Abdülkerim Bardakcı ale zakročil a srazil balon do bezpečí.

50

Mert Müldür trefil protihráče, který se s bolestivou grimasou ocitl nedobrovolně v nefotbalové pozici na trávníku. Poté si vyslechl důraznou domluvu od hlavního sudího Facunda Tella.

49

Mert Günok nyní zakročil proti střele z levé strany a hned rozehraje míč zpět svým spoluhráčům, kteří se pokusí projít znovu do akce před branku Gruzie.

48

Turci se znovu roztáhli na gruzínské polovině a dostali se do další šance, ale střela z otočky, kterou vyslal Barış Yılmaz, končí na obraně Gruzie.

46

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změn a hned se do šance dostal Mert Müldür, který přiťukl špičkou kopačky míč, ale ten se poté jen snesl do náruče brankáře Giorgiho Mamardašviliho.

46

Začal druhý poločas.
Držení míče: 60% – 40%
Střely na branku: 2 – 3
Rohové kopy: 3 – 2
Zásahy brankářů: 2 – 1
Žluté karty: 1 – 0
První poločas zápasu je u konce a rozhodně je na co se dívat. Začátek zápasu byl spíše takový opatrnější, ale poté se to rozjelo a začaly se dít věci. O první velkou šanci zápasu se postarali Turci, kteří pak šli do vedení v pětadvacáté minutě, kdy dělovku k tyči umístil Mert Müldür. O chvilku později pak udeřili Turci znovu, ovšem jejich branka nebyla uznána pro ofsajdové postavení. No a ve dvaatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Georges Mikautadze prostřelil tureckého brankáře, který si nepohlídal levou tyč a začínalo se od začátku. Uvidíme, co nám nabídne zbytek zápasu, druhý poločas začne přibližně v 19:05.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Hakan Çalhanoğlu zahrál po faulu na jeho osobu volný kop, jeho dloubák ale bezpečně kryje do rukavic Giorgi Mamardašvili. A vypadá to, že první půle zápasu je u konce.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu navíc.

45

Jsme v poslední minuta prvního poločasu a uvidíme, jestli hlavní sudí nastaví nějakou tu minutku navíc.

44

Abdülkerim Bardakcı hlavičkoval nad velkým vápnem, jeho pokus ale bere do rukavic Giorgi Mamardašvili. Ten vleže drží míč pod rukami a bude znovu odkopávat od své svatyně.

43

Samet Akaydin pak vytasil dobrý obranný zákrok a soupeře tak odzbrojil. A místo akce na straně Gruzie se rodí další na té opačné.

42

Závěr poločasu nabízí stále atraktivní fotbal, Turci teď přišli o balon a do akce se řídí Chviča Kvaracchelia a soupeř se tak rychle zatahuje do obrany.

41

Ferdi Kadioglu zakončil z velké dálky, míč přeletěl ke gruzínskému brankáři a ten si ho bere k sobě. Následovat tak bude pouze odkop od jeho brány.

40

Kaan Ayhan si naskočil na dobrý centr do vápna, ale z této akce nebylo nic. Gruzínci ale poté ztratili míč a u něho tak znovu jsou zase turečtí fotbalisté.

39

Abdülkerim Bardakcı rychlou přihrávkou vysunul Barışe Yılmaze, ale ten se místo střely rozhodl nahrát a Gruzie faulovala. Sudí tak naznačuje faul a volný kop budou mít hráči Turecka.

37

Giorgi Kočorašvili střílel kousíček před brankou soupeře, ale tam dobrý zákrok předvedl jeden z beků Turecka a pomohl svému brankáři Mertu Günokovi.

36

Turci se nesmířili s tím, že přišli o své vedení a hned po další šanci Gruzínců operovali na jejich polovině, ale zakončení Kenana Yildize končí mimo tři tyče.

35

Abdülkerim Bardakcı dostává za svůj faul na soupeře žlutou kartu a je tak prvním hříšníkem zápasu.

33

Před chvílí přišly rozbory ofsajdu Turků a bylo to doslova o špičku kopačky. To si tedy mohli Gruzínci opravdu oddychnout.

32

32. Georges MIKAUTADZE - 1:1

32

Gruzie právě vstřelila branku!
A je vyrovnáno! Gruzínci dávají svůj první gól na velkém turnaji. Krásnou přihrávku, kdy několikrát kličkoval Kočorašvili, poslal míč na GEORGESE MIKAUTADZEHO, který natáhl nohu a poslal balon k přední tyči, kde si ho nechal utéci Mert Günok – 1:1. Asistence: Giorgi Kočorašvili.

30

Půlhodina hry je za námi a Turci stále vedou rozdílem jediné branky. Nyní ale kombinují na jejich polovině Gruzínci.

29

Turci nadále útočí a snaží se přeci jenom podruhé skórovat, ale dobrou střelu Müldüra zastavila obrana Gruzie.

27

27. Gól Yildize nebyl uznán pro ofsajd

27

O chvilku později po další akci Turecka skóroval Kenan Yıldız. Na řadu ale přišlo video a to potvrdilo ofsajdové postavení, takže gól nakonec uznán nebyl.

25

25. Mert MÜLDÜR - 1:0

25

Turecko právě vstřelilo branku!
Krásná akce Turků a ti vedou 1:0. Centr do vápna srazil jeden z Gruzínců a k míči se dostal u vápna MERT MÜLDÜR a jeho dělovka málem protrhla síť v brance Gruzie.

25

Solomon Kverkvelia dlouhým nákopem poslal míč nabíhajícímu spoluhráči, ale Georges Mikautadze na balon jednoduše nedosáhl.

24

Po nepřesné rozehrávce Turecka táhl akci po levé straně Chviča Kvaracchelia, který poté poslal střílenou přihrávku do vápna, kde ale nabíhající spoluhráč Giorgij Citajšvili nataženou nohou branku soupeře minul.

22

Mert Müldür byl faulován Giorgijem Citajšvilim a ocitl se na hrací ploše. Sudí ale naznačuje, že na žlutou kartu tohle rozhodně nebylo. Nicméně míč berou Turci a pádí s ním znovu směrem dopředu.

21

Hakan Çalhanoğlu si přehodil míč na pravačkou už uvnitř velkého vápna a jeho pěkné kroucené zakončení nakonec končí vedle branky Gruzie, Giorgi Mamardašvili hned na to balon poslal daleko od svého zařízení.

20

Po dvaceti minutách hry na ukazateli skóre stále svítí bezbrankový stav, ovšem hra se začíná pořádně rozjíždět a šancemi se to na obou stranách jenom hemžilo. Stále však mají více ze hry Turci a ti nyní znovu útočí.

19

A už znovu Turci operují před brankou Gruzie, Otar Kakabadze musel vše krotit a dostal míč na kopačky svých spoluhráčů. Kolem akce Turecka ale bylo příliš mnoho vzruchu, ta nakonec byla ofsajdová. Míč tak mají Gruzínci.

17

Giorgi Mamardašvili jistil míč, který se blížil k jeho brankovišti a poté ho rukou rozehrál spoluhráčům. Ti se dostali až do velkého vápna, kde se snažil tečovat balon Georges Mikautadze, ale minul.

16

Arda Güler byl vytlačen Giorgiem Kočorašviliem a nemohl tak do končit akci Turecka. Nicméně Turci jsou i nadále u balonu a kombinují na soupeřově polovině.

15

Agilní turecký celek nyní vybojoval další rohový kop a obrana Gruzie se už chystá podpořit svého brankáře Giorgiho Mamardašviliho.

13

Tak poslední pasáž hry byla hodně aktivní z obou stran, vypadá to, že se teprve nyní duel pořádně rozjíždí a dostává fanoušky obou táborů do varu.

11

11. A na druhé straně musel proti střele Mekvabišviliho zakročit Günok

11

Na druhé straně Anzor Mekvabišvili střílel nebezpečně a proti jeho střele musel zakročit Mert Günok, jenž obrovskou šanci vytáhl na rohový kop!

10

10. Ayhan orazítkoval tyč

10

Tak ale nyní už to byla největší šance zápasu, Kaan Ayhan na hranici vápna napálil míč po zemi a orazítkoval tyč gruzínské brány!

10

No a těsně před brankou Gruzie si naskočil Abdülkerim Bardakcı, který zakončil na bližší tyč, ale ani z této šance není branka.

9

Orkun Kökçü si nabíhal na centr z pravé strany a míč, který směřoval směrem k brance Gruzie zahrála na další rohový kop.

8

Hakan Çalhanoğlu ukazuje další aktivitu na hřišti, když se dostal za obranu soupeře, přihrávka na něho mu ale šla na paty. Následuje zisk míče pro Gruzínce, kteří se stahují opačným směrem.

7

Turci jsou ale stále u míče a snaží se o další akci, zatím mají o něco více ze hry než soupeř. Ale nyní bojují o přechod do teritoria soupeře, který je neprostupný.

6

Tuto standardní situaci zahrál Hakan Çalhanoğlu, kapitán Turecka poslal do vápna kroucenou přihrávku, kterou hlavou poslal vysoko nad Abdülkerim Bardakcı.

5

Po další akci Turecka uvidíme v tomto utkání první rohový kop.

4

Arda Güler se teď na levé straně natahoval levačkou, ale i on na bránu Gruzie nevyslal nebezpečnou střelu. Na druhé straně pak Turci zastavili rychlou akci gruzínského týmu.

4

A znovu je k vidění rozehrávka Turecka, dlouhý nákop až před hranici velkého vápna hrudí zpracovával Barış Yılmaz, agilní útočník Turecka ale nakonec na branku soupeře vůbec nevystřelil.

3

Barış Yılmaz se vysunul a díky přihrávce od spoluhráče se dostal do zakončení až před brankou Gruzie, kde ale vše bezpečně jistil zákrokem Giorgi Mamardašvili a má míč v rukavicích.

2

Nyní už mají míč Turci a už se s ním derou před gruzínskou branku. Soupeř hráčů v červených dresech se naopak pokouší rodící se kombinaci zastavit.

1

Hned v úvodu zápasu jsou po úvodním výkopu u míče Gruzínci a snaží se prokombinovat z vlastní poloviny na tu tureckou, ovšem obrana právě turecké reprezentace pokrývá velmi dobře už střed pole.

1

Utkání právě začalo.
A nyní přichází na řadu hymna Turecka.
Hráči obou celků jsou na hrací ploše a probíhají státní hymny, jako první zní ta gruzínská.
Německem se prohánějí bouřky, déšť. I v Dortmundu, kde se bude hrát tento zápas hodně pršelo, ale zdá se, že trávník vydržel a první duel skupiny F za malý okamžik bude moci začít.
Úvodní sestavy:

Turecko: Günok – Müldür, Akaydin, Bardakcı, Kadioglu – Ayhan, Çalhanoğlu (C) – Güler, Kökçü, Yıldız – Yılmaz.
Náhradníci: Bayındır, Çakır – Çelik, Demiral, Yokuşlu, Aktürkoğlu, Tosun, Yazıcı, Kaplan, Özcan, Yüksek, Kılıçsoy, Akgün, Yıldırım.
Trenér: Vincenzo Montella

Gruzie: Mamardašvili – Kakabadze, Kvěrkvelija, Kašia (C), Dvali, Citajšvili – Kočorašvili, Mekvabišvili, Čakvetadze – Mikautadze, Kvaracchelija.
Náhradníci: Gugešašvili – Zivzivadze, Davitašvili, Kvilitaja, Gočoleišvili, Ločošvili, Gvelesiani, Kvekveskiri, Kitejšvili, Altunašvili, Šengelia, Lobžanidze, Tabidze, Sigua.
Trenér: Willy Sagnol

Rozhodčí: Facundo Tello (ARG) – Gabriel Chade (ARG), Ezequiel Brailovski (ARG).
Vzájemná utkání

Na poslední odehraný přípravný zápas mezi oběma celky už sedla pořádná vrstva prachu. Jejich vzájemné měření sil totiž sahá až do roku 2012, kdy tehdy na konci května zvítězili Turci 3:1. Když půjdeme ještě dále, tak v roce 2007 byla zase úspěšnější Gruzie díky těsné výhře 1:0.
Gruzie

Gruzie hrála kvalifikační skupinu A, ve které skončila na čtvrtém místě s osmi body a na přímý postup tak nedosáhla. Musela tedy do baráže. V semifinále si poradila s Lucemburskem, když zvítězila 2:0 a postoupila tak do barážového finále. V něm Gruzínci narazili na Řecko, u kterého se tak nějak předpokládalo, že by zrovna ono mělo postoupit na vrcholnou akci do Německa. Ovšem základní hrací doba skončila bezbrankovou remízou a ani prodloužení nepřineslo žádný gól. Šlo se tedy na penalty, ve kterých uspěli Gruzínci a z evropské akce tak Řeky vyřadili. Hráči Gruzie před startem EURO 2024 hráli pouze jeden přípravný zápas, ve kterém porazili Černou Horu 3:1. Přenesou si herní pohodu i do duelu s Tureckem?

Nominace Gruzie

Brankáři: Giorgi Mamardašvili (Valencie), Giorgi Lorija (Dinamo Tbilisi), Luka Gugešašvili (Karabach)

Obránci:
Solomon Kvirkvelija (Al Uchdúd), Guram Kašija (Slovan Bratislava), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Laša Dvali (Apoel Nikósie), Luka Ločošvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Krakov), Giorgi Gočoleišvili (Šachtar Doněck), Jemal Tabidze (Panetolikos)

Záložníci:
Otar Kiteišvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Poznaň), Giorgi Čakvetadze (Watford), Sandro Altunašvili (Wolfsberg), Giorgi Kochorašvili (Levante), Gabriel Sigua (Basilej), Anzor Mekvabišvili (Craiova)

Útočníci:
Giorgi Citaišvili (Dinamo Batumi), Levan Šengelija (Panetolikos), Georges Mikautadze (Mety), Budu Zivzivadze (Karlsruhe), Giorgi Kvilitaja (Apoel Nikósie), Zuriko Davitašvili (Bordeaux), Chviča Kvaracchelija (Neapol), Saba Lobžanidze (Atlanta)
Turecko

Turci se na evropský šampionát katapultovali z kvalifikační skupiny D, kterou vyhráli se sedmnácti body a o bod za sebou nechali Chorvaty. Vyhnuli se tak ošemetné baráži o postup a mohli tak být v klidu a vyhlížet tak tolik očekávanou akci letošního roku. Těsně před startem Eura sehráli hráči Turecka dva přípravné duely. V tom prvním vyzvali italskou "squadru azzuru" a zápas nenašel vítěze, dokonce nepadl ani gól a zrodila se tak bezbranková remíza. V dalším střetnutí pak reprezentace Turecka odehrála zápas s polským národním týmem, který byl nad jejich síly. Poláci zvítězili těsně 2:1 a díky tomu se před šampionátem Turci vítězně nenaladili. Spraví si dnes chuť a v prvním duelu ve skupině F budou stoprocentní?

Nominace Turecka

Brankáři:
Altay Bayindir (Manchester United), Ugurcan Cakir (Trabzonspor), Mert Günok (Besiktas)

Obránci:
Samet Akaydin (Panathinaikos), Abdülkerim Bardakci (Galtasaray), Zeki Celik (AS Řím), Merih Demiral (Al Ahli), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Mert Müldür (Fenerbahce)

Záložníci:
Kaan Ayhan (Galatasaray), Hakan Calhanoglu (Inter), Orkun Kökcü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Okay Yokuslu (West Bromwich Albion), Ismail Yüksek (Fenerbahce)

Útočníci:
Yunus Akgün (Leicester City), Kerem Aktürkoglu (Galatasaray), Baris Alper Yilmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Irfan Can Kahveci (Fenerbahce), Semih Kilicsoy (Besiktas), Cenk Tosun (Besiktas), Yusuf Yazici (Lille OSC), Kenan Yildiz (Juventus), Bertug Yildirim (Rennes).
Hezký úterní večer přeji všem příznivcům fotbalu. V pátek odstartovalo EURO 2024 a je tedy už v plném proudu. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi reprezentacemi Turecka a Gruzie. Oba celky tak odstartují skupinu F, která ještě neměla na programu žádný zápas. Ve stejné skupině působí také český národní tým, jenž se ve 21 hodin střetne se silným Portugalskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

Turecko – Gruzie

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 25. Müldür, 65. Güler (Ayhan), 90+7. Aktürkoğlu – 32. Mikautadze (Kočorašvili)

Karty:   35. Bayındır (TUR), 89. Çalhanoğlu (TUR) – 55. Kverkvelia (GRU)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.

Turecko: Günok – Müldür (85. Çelik), Akaydin, Bardakcı, Kadioglu – Ayhan (79. Demiral), Çalhanoğlu (C) (90+1. Özcan) – Güler (79. Yazıcı), Kökçü, Yıldız (85. Aktürkoğlu) – Yılmaz.
Náhradníci: Bayındır, Çakır – Yokuşlu, Tosun, Kaplan, Yüksek, Kılıçsoy, Akgün, Yıldırım.

Trenér: Vincenzo Montella

Gruzie: Mamardašvili – Kakabadze, Kverkvelia (85. Zivzivadze), Kašia (C), Dvali, Citajšvili (74. Ločošvili) – Kočorašvili, Mekvabišvili (89. Altunašvili), Čakvetadze (74. Davitašvili) – Mikautadze, Kvaracchelia.
Náhradníci: Gugešašvili – Kvilitaja, Gočoleišvili, Gvelesiani, Kvekveskiri, Kiteišvili, Šengelia, Lobžanidze, Tabidze, Sigua.

Trenér: Willy Sagnol

Rozhodčí: Facundo Tello (ARG) – Gabriel Chade (ARG), Ezequiel Brailovski (ARG)