Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Turecko – Gruzie

3:1

konec (1:1)

18.06.2024, 18:00 • BVB Stadion Dortmund, Dortmund • Skupina F • Vendula Zdražilová

Tipsport: 1.62 4.1 5.8 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je z mé strany už pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:04:46)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.
Zápas je u konce a nabídl toho opravdu hodně. Sledovali jsme parádní zápas, Gruzínci v závěru měli šanci na vyrovnání, ale trefili tyč. Následně pak zahrávali rohový kop a do vápna si naběhl i brankář Giorgi Mamardašvili, ale Turci poté vybojovali míč na svou stranu a poté skórovali do prázdné branky. Rozhodně se ale nemají hráči Gruzie za co stydět, ba naopak. Proti Turecku předvedli obětavý a velmi dobrý výkon a určitě se na ně budou hodně pečlivě připravovat i čeští hráči, které dnes večer čeká důležitý duel s Portugalci.

90+8

Konec zápasu.

90+7

90+7. Karem AKTÜRKOĞLU - 3:1

90+7

Turecko právě vstřelilo branku!
Neskutečné, Gruzínci zariskovali, dokonce na rohový kop šel i brankář Giorgi Mamardašvili, ale Turci balon vypíchli a KAREM AKTÜRKOĞLU ho poté sprintem dopravil před velké vápno, odkud pak bez větších problémů trefil zcela prázdnou gruzínskou branku podobně jako tomu bývá v hokeji při odvolání brankáře – 3:1.

90+6

Gruzínci po několika odrazech míče trefili tyč turecké branky, následně pak brankář Mert Günok zakročil a poslal míč na rohový kop.

90+5

U míče jsou znovu Gruzínci, z levé strany Chviča Kvaracchelia zahraje standardní situaci.

90+3

90+3. Mikautadze měl velkou šanci

90+3

Georges Mikautadze byl v obrovské šanci a nebyl daleko od vyrovnání! Zblízka zakončil, ale míč poslal jen vedle pravé tyče z pohledu tureckého brankáře!

90+3

Orkun Kökçü zablokoval další střelu soupeře a dostal míč mimo ohrožení Merta Günoka. Hned na to se pak Turci dostávají do další akce před bránou Gruzie.

90+2

Hakan Çalhanoğlu už to ho má plné kopačky a sám naznačil, že chce být vystřídán. Nyní už sleduje zbytek zápasu na střídačce.

90+1

Střídání v týmu Turecko:
ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Salih Özcan.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje ještě šest minut navíc. Gruzínci tak mají ještě šanci dostat se k vyrovnání a derou se na polovinu Turecka.

89

Střídání v týmu Gruzie:
ze hřiště odchází Anzor Mekvabišvili, přichází Sandro Altunašvili.

89

Hakan Çalhanoğlu přidržel protihráče a dostal za to žlutou kartu.

87

87. Çelik nebezpečně střílel, Mamardašvili ale zakročil

87

Zeki Çelik v těsné blízkosti gruzínské branky vystřelil a parádní zákrok proti němu vytasil Giorgi Mamardašvili, jenž míč poslal na rohový kop.

86

Gruzínci to znovu zkoušeli středem hřiště a dostali se do vápna soupeře, ale tam jejich zakončení zmařil obranný zákrok Hakana Çalhanoğlua.

Turecko – Gruzie

3:1

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 25. Müldür, 65. Güler (Ayhan), 90+7. Aktürkoğlu – 32. Mikautadze (Kočorašvili)

Karty:   35. Bayındır (TUR), 89. Çalhanoğlu (TUR) – 55. Kverkvelia (GRU)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.

Turecko: Günok – Müldür (85. Çelik), Akaydin, Bardakcı, Kadioglu – Ayhan (79. Demiral), Çalhanoğlu (C) (90+1. Özcan) – Güler (79. Yazıcı), Kökçü, Yıldız (85. Aktürkoğlu) – Yılmaz.
Náhradníci: Bayındır, Çakır – Yokuşlu, Tosun, Kaplan, Yüksek, Kılıçsoy, Akgün, Yıldırım.

Trenér: Vincenzo Montella

Gruzie: Mamardašvili – Kakabadze, Kverkvelia (85. Zivzivadze), Kašia (C), Dvali, Citajšvili (74. Ločošvili) – Kočorašvili, Mekvabišvili (89. Altunašvili), Čakvetadze (74. Davitašvili) – Mikautadze, Kvaracchelia.
Náhradníci: Gugešašvili – Kvilitaja, Gočoleišvili, Gvelesiani, Kvekveskiri, Kiteišvili, Šengelia, Lobžanidze, Tabidze, Sigua.

Trenér: Willy Sagnol

Rozhodčí: Facundo Tello (ARG) – Gabriel Chade (ARG), Ezequiel Brailovski (ARG)