Menu

Fotbal

Mezinárodní přípravné zápasy

Česko – Severní Makedonie

2:1

konec (0:0)

10.06.2024, 18:00 • Malšovická Aréna, Hradec Králové • Libor Štěpán (@libstep73)

Tipsport: 1.32 5.11 8.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Herní příprava českého národního týmu je u konce a teď už ho čeká pouze závěrečná tréninková příprava a ladění formy. EURO začíná již v pátek, pro Česko pak v úterý 18. června, kdy se v Lipsku utká s favoritem své skupiny, Portugalskem. Z nyní již vylidněné Malšovické Arény, kam přišlo podle oficiálního hlášení 8 864 diváků, je to vše, děkuji za pozornost. (20:17:34)
Statistiky utkání

Držení míče 63 %:37 %
Střely na branku 3:3
Střely mimo 14:2
Zablokované střely 6:0
Rohové kopy 10:0
Ofsajdy 1:1
Fauly 16:6
Žluté karty 1:2
Ve druhém poločase pokračovalo dobývání makedonských zákopů, stejně jako neskutečný přístup hostujících hráčů ke zdržování a simulování všeho druhu, což jim slovenský rozhodčí Očenáš celou dobu trpěl, jen jednou nechal za čárou trochu vycukat hlásícího se Alioskiho. Tentokrát už však z českého tlaku přicházely i šance. Svoji klasickou gólovou situaci po rohu bohužel netrefil hlavou mezi tyče Krejčí, v 57. minutě však Musliu ve vápně rukama přistrčil Součka a byla nařízena penalta, kterou po dlouhých strkanicicích chumlu hráčů na půlkruhu bezpečně ranou k pravé tyči proměnil Patrik Schick. Jenže místo uklidnění situace a kontroly hry přišlo rychlé vyrovnání, po chybě Hložka v brejkové situaci se hra rychle vrátila před českou branku, Kostadinov parádní ranou trefil tyč a jednoduchou dorážkou hlavou do prázdné branky se prosadil Isnik Alimi. A zákopová válka pokračovala. Makedonci zkoušeli úplně všechno, aby se moc nehrálo a udrželi remízu, což fotbalu vůbec neprospívalo, přesto měli Češi možnosti strhnout znovu vedení na svoji stranu. Jenže Souček dvakrát těsně přestřelil a Chorého šanci v pádu zablokoval obránce před poloprázdnou brankou. Když už se zdálo, že i před 7minutové nastavení zápas skončí 1:1, v poslední nastavené minutě do té doby výborně hrající Velkovski úplně zbytečně přišlápl na okraji vápna v nijak nebezpečné situaci Chytila a pískala se další penalta. Statistická zajímavost – rozhodčí odpískal za celou druhou půli hostům pouhé 2 fauly, a oba byly penaltové. Jelikož Patrik Schick už nebyl na hřišti, vzal si míč Antonín Barák a i on nedal brankáři šanci prudkou ranou po zemi k pravé tyči, čímž v poslední možné chvíli zařídil i čtvrté vítězství českého národního týmu v roce 2024! Nutno ale říct, že se nejednalo o hezký fotbal a reprezentace má před úvodním zápasem EURO s Portugalskem hodně na čem pracovat. V útoku i v obraně.

90+9

Konec zápasu.

90+8

90+8. Antonín BARÁK - 2:1

90+8

Česko právě vstřelilo branku!
ANTONÍN BARÁK taktéž zachoval chladnou hlavu a udělal to podobně jako před ním Patrik Schick! Jen nezpomalil na rozběhu, práskl míč po zemi k pravé tyči a Dimitrievski si opět vybral druhou stranu! Gól poslední záchrany, teď už hosté nebudou mít čas na odpověď, 2:1!

90+8

Penaltu potvrdila konzultace s videorozhodčím a míč si bere Antonín Barák!

90+7

90+7. Penaltová situace.

90+7

Byla nařízena penalta pro Česko po faulu na Chytila na pravém okraji vápna! Velkovski ho jasně přišlápl.

90+6

Serafimov odkopává před Chytilem do autu.

90+5

90+5. Volej Lingra z dobré pozice neskončil mezi tyčemi.

90+5

Barákův centr z rohu odhlavičkoval Velkovski pouze k Šulcovi, od něj se dostal míč k nabíhajícímu Lingrovi, který pálil z úhlu z voleje sice krásně a tvrdě křížem, ale těsně mimo!

90+5

Málem vlastní gól po skluzu Serafimova, kterým se snažil zastavit přihrávku Davida Juráska z levého křídla! Rohový kop.

90+4

Jenže zatím to k ničemu nevede a Dimitrievski si opět dává pauzu na kafe před odkopem od branky.

90+3

Moc dobře s ní nenaložili, takže české dobývání pokutového území může pokračovat.

90+2

Ristovski se mezi střídačkami zbavil protihráče a je tu příležitost k útoku pro hosty.

90+1

90+1. Součkova rána prolétla těsně nad bránou.

90+1

Když už se Češi dostali z vlastní poloviny, byla z toho rychlá akce po levém křídle, David Jurásek centroval, Chorý prodloužil míč na přední tyči za sebe, jenže Šulc přeběhl a hlavou poslal míč za sebe. Ten se nakonec dostal až na vápno, kam dobíhal Souček a z první poslal projektil těsně nad!

Hlavní rozhodčí nastavuje 7 minut.

Česko – Severní Makedonie

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 60. Schick (pen.), 90+8. Barák (pen.) – 65. Alimi

Karty:   60. Krejčí ml. (CZE) – 60. Musliu (MAK), 71. Zajkov (MAK)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 14:2. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:6.

Česko: Staněk – Holeš (89. Lingr), Hranáč, Krejčí ml. – Coufal (66. D. Jurásek), Souček (C), Provod (72. Barák), Douděra – Hložek (66. Šulc) – Kuchta (72. Chorý), Schick (66. Chytil).
Náhradníci: Kovář, Jaroš – Zima, Vitík, Černý, Červ, Vlček, M. Jurásek.

Trenér: Ivan Hašek

Severní Makedonie: Dimitrievski (C) – Zajkov (72. Serafimov), Velkovski, Musliu – Aškovski (77. Dimoski), Atanasov, Alimi, Kostadinov, Alioski (89. Qamili) – Trajkovski (77. Ristovski), Elmas (89. Iljazovski).
Náhradníci: Ilijev, Šiškovski, Aleksovski – Mitrovski, Čurlinov, Manev, Elezi, Miovski, Todoroski, Zdravkovski.

Trenér: Blagoja Milevski

Rozhodčí: Ocenáš – Jekkel, Vorel (vš. SVK)

Diváci: 8 864