Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu

FK Jablonec – FK Pardubice

3:0

konec (0:0)

16.05.2024, 17:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • 3. kolo • Ondřej Belák

Tipsport: 1.76 3.67 4.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:56:41)
Tři góly, tři body a definitivní záchrana! S dnešním výsledkem budou v Jablonci spokojení. Po bezgólovém prvním poločase se prosadili Polidar, Kratochvíl a Náprstek. Pardubice naopak mohou litovat neproměněných šancí v prvním dějství.

90+3

Konec zápasu.

90+3

Jablonec ještě ve stylu probíhajícího mistrovství světa v hokeji vyrazil do přečíslení dvou na jednoho. Miloš Kratochvíl se snažil hledat Václava Drchala, přihrávku ale nezvládl podle představ a jako první u ní byl gólman Kinský.

90+2

Michal Hlavatý podržel balon za pokutovém územím a přihrávkou doleva připravil střeleckou pozici Martinu Chlumeckému. Ten trefil pouze protihráče.

90+1

Odstartovalo tříminutové nastavení. Václav Drchal podnikal útok po levém křídle, poté vybídl Černáka. Ten si při převzetí míče pomohl v rozporu s pravidly.

90

Po výborných fotbalových momentech teď ale Matěj Náprstek řeší i nepříjemnější chvíle. Po souboji zůstal chvíli ležet na hřišti, měl by ale být v pořádku.

89

Jablonečtí už mají bezpečný gólový polštář a závěr utkání si užívají s míčem na kopačkách.

88

Střídání v týmu FK Jablonec:
ze hřiště odchází Matěj Polidar, přichází Václav Drchal,
ze hřiště odchází Filip Souček, přichází David Houska.

87

87. Matěj NÁPRSTEK - 3:0

87

Jablonec právě vstřelil branku!
Matěj Polidar skvěle vyřadil ze hry teď už hodně vysunutou pardubickou defenzivu, když z prvního doteku prodloužil míč pro nabíhajícího MATĚJE NÁPRSTKA, který propálil Kinského levačkou na vzdálenější tyč!

86

A další práce pro Fendricha. Vojtěch Patrák mířil svoji hlavičku dobře k tyči, ke smůle Pardubic bylo ale zakončení spíše z kategorie slabších. Domácí gólman si sáhl pro míč a skryl ho v rukavicích.

85

Pardubice rázem znovu ožily a okupují útočnou polovinu hrací plochy.

84

84. Patrák selhal v obrovské šanci

84

Vojtěch Patrák ještě mohl zadělat na drama! V pokutovém území výborně převzal přihrávku a otočil se okolo obránce. V cestě za gólem už mu stál pouze Vilém Fendrich, který svůj tým podržel skvělým zákrokem!

82

Zřejmě definitivní pojistku mohl zařídit Miloš Kratochvíl, nicméně jeho střela z hrany pokutového území šla přímo do míst, kde operoval Kinský.

81

Na tenhle úder už Pardubičtí budou jen těžko hledat odpověď. Navíc teď působí i trošku nalomeným dojmem, domácí celek nadále kontroluje míč a obraz hry.

Dnešní utkání sleduje 1 897 diváků.

78

78. Miloš KRATOCHVÍL - 2:0

78

Jablonec právě vstřelil branku!
Severočeši už klepou na brány definitivní záchrany v soutěži! Matěj Náprstek to udělal výborně – po levé straně pronikl do pokutového území, míč dovedl až na úroveň brankové čáry a ideálním obloučkem posadil balon na hlavu MILOŠE KRATOCHVÍLA. Ten už zblízka rozvlnil síť.

77

Antonín Kinský teď dobře přečetl situaci, když vyběhl až na hranu vápna a nohou odehrál míč před sprintujícím Vachtangem Čanturišvilim. Ten byl ale stejně v ofsajdu.

76

Dominik Mareš naháněl míč na hřišti marně. Balon vycestoval až do zámezí a Vilém Fendrich si ho už připravuje k odkopu od jablonecké branky.

75

K rozehrávce volného kopu se postavil po odchodu Černého pardubický kapitán – Michal Hlavatý. Nízká střela se stala kořistí hráčů v jablonecké zdi.

74

Faul na Solila znamená zajímavou standardku pro Pardubice.

73

Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Ondřej Kukučka, přichází Martin Chlumecký.

72

Útočná snaha Kováčových svěřenců zatím vyznívá spíše bezradně. Pardubice stále čekají na vážnější šanci v rámci druhého poločasu.

71

Pardubičtí se na Polidara seběhli ve dvojnásobné přesile a doslova ho uvěznili u rohového praporku. Balon už mají na kopačkách hosté.

69

Polidarův centr odskočil od země a následně se odrazil od těla Tekijaškiho. Srbský fotbalista ve službách Jablonce ještě reklamoval teč a tedy rohový kop, rozhodčí byl ovšem neoblomný.

68

Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Ladislav Krobot.

68

Střídání v týmu FK Jablonec:
ze hřiště odchází Alexis Alégué, přichází Tomáš Hübschman.

67

Alexis Alégué vypíchl balon těsně před Laurentem Kissiedouem, který tak nemohl střílet z voleje. Rána ovšem vzápětí přilétla od dalšího pardubického hráče. Domácí měli štěstí, že na bránu neprošla.

66

Východočeši okamžitě přitlačili na pilu a řekli si o rohový kop.

64

64. Matěj POLIDAR - 1:0

64

Jablonec právě vstřelil branku!
Vachtang Čanturišvili potáhl míč a hezkým centrem ke vzdálenější tyči našel pardubickou defenzivou zapomenutého Alexise Aléguého. Ten už byl v obrovské šanci, ještě ovšem vybídl MATĚJE POLIDARA, který před sebou měl poloprázdnou bránu!

63

Matěj Náprstek by si představoval opačný verdikt, rozhodčí ale přisoudil vhazování hostujícímu celku.

62

Střídání v týmu FK Pardubice:
ze hřiště odchází Kryštof Daněk, přichází Tomáš Solil.

61

Nezaviněná srážka dvou hráčů není nikdy příjemná, o čemž se teď na vlastní kůži přesvědčují Souček s Patrákem.

60

Nestárnoucí Pavel Černý znovu ukázal svoji vytříbenou techniku. Po jeho dobré práci centroval Dominik Mareš. Míč byl sražený za pokutové území, o hodně těžkou střelu z voleje se pokusil Laurent Kissiedou. Balon proskákal daleko mimo prostor brány.

59

Po následné standardce musel bránící Kratochvíl reagovat na chytře sklepávaný míč z hlavy Patráka.

58

Jakub Martinec fauloval Pavla Černého, šrám si ze souboje odnesli oba aktéři.

57

Dominik Mareš stihl Kissiedouovu přihrávku ještě před překročením autové čáry. Navíc ještě dobře nacentroval, bránící Nemanja Tekijaški měl s tečovaným míčem co dělat.

56

Jablonec ve druhém poločase skutečně ožil, což ještě posílila zrušená penalta. Rychlost nabral Alexis Alégué, který si ke smůle svého týmu v klíčovou chvíli moc předkopl míč a Kinského vážněji neohrozil.

55

Někteří diváci už zvedali ruce na hlavu, Antonín Kinský ovšem skvěle vyškrábl dobře mířenou Polidarovu hlavičku! Míč se snášel do horního rohu.

54

Michal Černák si poslal balon po lajně a v rychlostním souboji pořádně prohnal Ondřeje Kukučku. Ten rozhodně zaslouží kredit za svůj obranný zákrok, když soupeře skluzem čistě odzbrojil.

53

Pokutový kop se po přezkumu videa ruší!

52

A rozhodčí Všetečka se jde osobně podívat k monitoru. Situace evidentně nebyla úplně jednoznačná.

52

Situaci pochopitelně zkoumá VAR...

51

Kryštof Daněk v pokutovém území zřejmě trefil protihráčovu ruku. Rozhodčí chvíli přemýšlel, nakonec ale ukázal na penaltový puntík!

51

Filip Souček rozehrál rohový kop centrem na přední tyč. Matěj Náprstek se k němu sice dostal, jenže byl v tak těžké pozici, že bylo takřka nemožné vážněji ohrozit bránu.

50

Matěj Polidar svým centrem trefil jen rychle příchozího Dominika Mareše. Hned na to už balon ale přilétl až před pardubickou branku, kde se k hlavičce nebezpečně dral Miloš Kratochvíl. Uvidíme roh.

49

Matěj Polidar vhodil dlouhý aut až do pokutového území. K míči se snažil protlačit Miloš Kratochvíl, Denis Halinský nicméně předvedl dobrý obranný zákrok.

48

Laurent Kissiedou dobře kopíroval pohyb Černáka a nenechal ho proniknout do vápna.

47

Druhý poločas začíná spíše ve znamení jablonecké aktivity. Severočeši ještě svému soupeři skoro nepůjčili míč. Jejich kombinaci teď dobře narušil Vojtěch Sychra, od jehož nohy jde balon do autu.

46

Střídání v týmu FK Jablonec:
ze hřiště odchází Dominik Hollý, přichází Matěj Náprstek.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
Jablonecké fotbalisty vyprovází do kabiny nesmělý pískot, výrazně blíže k otevření skóre totiž v prvním poločase byly Pardubice. Daněk v zatím největší šanci zápasu napálil dorážkou jen tyč, proti ráně Kissiedoua zase za překonaným brankářem zaskočil na čáře Kratochvíl.

45+3

První poločas skončil.

45+2

V nastavení se toho zatím moc neodehrálo. Na zemi zůstal ležet Pavel Černý, který se ale nakonec sám postavil na nohy a bude moci ve hře pokračovat.

45

Rozehrávka od rohového praporku v podání Matěje Polidara ale žádné nebezpečí nepřinesla. Rozhodčí signalizuje, že nad rámec prvního poločasu nastaví tři minuty.

44

Alexis Alégué se z pravého křídla dostal až do pokutového území. Posléze hledal nabíhajícího Hollého, uvidíme roh.

42

Kryštof Daněk využil toho, že mu spoluhráč chytře přepustil míč. Kmenový hráč Sparty si následně navedl balon na levačku a zkusil to z hrany pokutového území. Vilém Fendrich si přední tyč dobře střežil a vyrazil střelu na roh, z nějž už nic nebezpečného nebylo.

41

Zatím zřejmě nejlepší jablonecký hráč – Jakub Martinec – si do statistik připsal další přesvědčivý obranný zákrok. Tentokrát míč skluzem uklidil mimo pardubické kopačky.

40

Domácím to teď zkrátka nelepí. Akce přitom začala nadějně, když Kratochvíl prostrčil míč do pokutového území. Vachtang Čanturišvili se pak z úhlu pokusil o řešení prudkým centrem, balon zamířil daleko mimo dosah všech spoluhráčů.

39

Jablonečtí diváci své hráče už nešetří a předvedenou hru začínají oceňovat pískotem. Zelenobílí toho zatím směrem dopředu ukázali pramálo.

38

Pardubice podnikly dobrý protiútok. Nemanja Tekijaški míč odvrátil nepřesvědčivě jen na hranu vápna. Ke střele se ještě mohl dostat Vojtěch Sychra, balon se mu ale nešťastně zapletl pod nohy.

37

Ani teď si Filip Souček s míčem nerozuměl podle svých představ. Z ostrého úhlu se položil do střely z voleje, tu nasměroval daleko mimo prostor Kinského brány.

36

Přetažený centr Součka od rohového praporku nechal Pardubické klidnými.

35

Před tím, než Jablonec rozehraje roh, se nám také dostalo vysvětlení Fendrichova úprku do kabiny zpřed pár minut. Domácímu brankáři z oka vypadla kontaktní čočka.

34

Aktuální rozpoložení Severočechů dobře demonstrovalo nedorozumění mezi Dominikem Hollým a Alexisem Aléguém – míč byl mezi nimi, navzájem si ovšem dávali přednost a nechali ho protihráči.

33

Jablonečtí jsou v útlumu a směrem dopředu se jim nedaří.

31

Pardubice jsou v těchto minutách aktivnější a pokračují v pohybu na útočné polovině.

30

Fendrich je zpátky, může se pokračovat! Michal Hlavatý nejprve rozehrál další roh nakrátko, načež zakroutil míč do vápna. Domácí se ubránili.

28

Brankář Fendrich následně utekl do kabiny a hráči obou týmů na něj čekají. Na tribuně nikdo neví, co je příčinou. Každopádně se jedná o kuriózní situaci.

27

27. Kissiedou měl na kopačce gól, za Fendricha ale zaskočil Kratochvíl

27

Následný roh Pardubice rozehrály vysokým centrem na vzdálenější tyč. Sklepnutý míč pak Vilém Fendrich znovu vyrazil jen před sebe. Do rány z první se výborně položil Laurent Kissiedou, míč na brankové čáře vyhlavičkoval Miloš Kratochvíl!

26

Východočeši zkusili rozehrát standardní situaci zajímavým signálem. Nohu do něj ovšem vložil Michal Černák, který Hlavatého přihrávku srazil na rohový kop.

25

Obětí nedovoleného zákroku Jablonce se tentokrát stal Vojtěch Patrák.

24

Michal Černák ve sprintu velmi dobře potáhl míč přes velkou část hřiště. Škoda pro domácí, že následná přihrávka na Aléguého postrádala přesnost.

22

Denis Halinský ve vzdušném souboji zřejmě inkasoval ránu do oblasti zad, bude ale ve hře pokračovat. Pardubice rozehrávají.

21

Zmatků v pardubické šestnáctce začíná přibývat. Aléguému ve velice dobré pozici nevyšel krok, následně střílel Kratochvíl. Východočeši ale obětavými bloky pomohli Kinskému.

20

Tohle si Matěj Polidar za rámeček nedá. Ze slibné standardky to levačkou zkusil přímo na bránu. Těžko říct, zda chtěl překvapit pardubickou zeď ranou po zemi, nebo mu střela jen nesedla – každopádně trefil pouze nohu protihráče, načež se k němu míč odrazil zpátky. Teď už chtěl Polidar centrovat, přičemž ale míč poslal mimo hrací plochu.

19

Hned vzápětí přišla další střela Polidara, tentokrát zblokovaná. Míč se odrazil za pokutové území, kde byl faulovaný Nemanja Tekijaški. Jablonec má k dispozici velice zajímavou standardku.

18

Zprvu přetažený balon vrátil Vachtang Čanturišvili pohotově do předbrankového prostoru, kde ke smůle Jablonce nezvládl Matěj Polidar míč pořádně trefit.

17

Veterán Pavel Černý ve středu pole výborným skluzem získal míč pro tým v červených dresech. Michal Hlavatý následně hledal obloučkem forvarda zabíhajícího za domácí obrannou linii, další důležitý zákrok si připsal bránící Jakub Martinec.

15

Kryštof Daněk ve středu pole sklepl míč pro Laurenta Kissiedoua, jehož okamžitý pokus o průnikovou přihrávku zmařil pozičně dobře postavený Martinec.

14

Centr z pravé strany nadělal před pardubickou brankou pořádné pozdvižení míč dokonce chvíli skákal v malém vápně. Hosté ho nakonec zvládli včas odkopnout.

13

Rozhodčí zatím s jabloneckým Aléguém hry na vymodlení faulu nehraje. Teď se francouzský záložník skácel k zemi poté, co proběhl kolem Donáta. Znovu se však správně nepíská.

11

Miloš Kratochvíl táhl jabloneckou protiakci. Posunul balon doleva na Hollého, který ještě hledal z druhé vlny příchozího Sebastiána Nebylu. Ten střílel na první pohled nebezpečně, avšak trefil jen protihráče.

10

Alexis Alégué se teď vydal do trošku otevřenější pardubické obrany. Ve finální fázi už ale šel proti přesile a penaltu si nevymodlil.

9

Laurent Kissiedou na hraně pokutového území předvedl svoji technickou vytříbenost, po několika naznačeních a přešlapovačkách nicméně ztroskotal na nepřesné přihrávce. Míč odkopl Nemanja Tekijaški.

8

Filip Souček byl nejdříve zahnán Nebylou až k autové čáře. Míč ale ještě stihl na hřišti, dobře si narazil s Milošem Kratochvílem a dokonce ještě zvládl odcentrovat. Bránící pardubický hráč míč srazil do bezpečí.

7

Pardubice kombinují a spíše vyčkávají.

6

Divoká jablonecká kombinace mířila na kopačky Nebyly, který se pokusil zrychlit hru z prvního doteku. Jeho přihrávka každopádně zamířila do zámezí, Antonín Kinský uvede balon do hry výkopem od své brány.

5

Po hodně divoké pasáži se hra trošku zklidňuje. Hosté zahrávali rohový kop, ze kterého tentokrát nic nebezpečného nevytěžili.

3

3. Daňkova dorážka do tyče

3

Východočeši spálili zdánlivě nehořlavé. Laurent Kissiedou vystřelil po zemi zpoza pokutového území, brankář Fendrich jeho pokus trestuhodně neudržel. Kryštof Daněk pak z bezprostřední blízkosti napálil balon jen do tyče!

3

První slušná šance! Vysoký centr Kratochvíla k překvapení pardubické defenzivy přistál přímo na hlavě Dominika Hollého, jehož slabé zakončení mířilo do středu brány.

2

Navrátilec do jablonecké základní sestavy Nemanja Tekijaški dlouho zaměřoval, načež vyslal nepřesný nákop na Čanturišviliho. Pardubice krátce po vhazování přišly o míč a znovu tak mohou hrát domácí.

1

Míč je ve hře, utkání vykopli pardubičtí fotbalisté. Oba týmy se dnes budou muset kromě soupeře vypořádat také se silným nárazovým větrem.

1

Utkání právě začalo.

Ve fotbale se někdy říká, že vítězná sestava se nemění. To ale není případ dnešních Pardubic! Trenér Kováč posílá do boje takřka z poloviny jinou základní jedenáctku, než o víkendu proti Budějovicím.
Úvodní sestavy:

FK Jablonec: Fendrich – Tekijaški, F. Souček, Polidar – Černák, Hollý, Nebyla, Kratochvíl (C), Alégué – Čanturišvili, Martinec.
Náhradníci: Hanuš – Hurtado, Hübschman, Štěpánek, Houska, Náprstek, Drchal, Pleštil.

FK Pardubice: Kinský – Kukučka, Halinský, Donát, Mareš – Kissiedou, Hlavatý, Patrák, Daněk – Sychra, Černý (C).
Náhradníci: Budinský – Chlumecký, Brdička, Krobot, Mukwelle, Ortíz, Solil, Vacek, Zlatohlávek.

Rozhodčí: Všetečka – Matoušek, Leška.

Jablonec i Pardubice mají před vzájemným střetnutím na kontě shodně 34 bodů, vítěz čtvrteční partie by si už s naprostou definitivou zajistil setrvání v soutěži. Vzájemná utkání v letošní základní části hovoří pro Jablonec – doma totiž soupeře z východu Čech porazil 2:1, zatímco na pardubické půdě se zrodila bezgólová remíza.
FK PARDUBICE

Svěřenci trenéra Kováče do bojů o záchranu vlétli ještě lépe! Na začátek absolvovali domácí dvojboj, který otevřeli tuhou bitvou se Zlínem. Hodně vyrovnanou partii rozhodly Pardubice ve druhém poločase a zvítězily 2:0. Následovala dramatická přetahovaná s Českými Budějovicemi, kterou domácí díky pozdní trefě Hlavatého opanovali 3:2 a zdánlivě tím rozdělili role ve skupině.
FK JABLONEC

Severočeský celek prožil úspěšný vstup do nadstavbové části. Hned na úvod sice předvedl matný výkon doma proti Karviné, senzačně zvládnutý závěr duelu mu ovšem vynesl obrat a výhru 3:2. O víkendu Jablonečtí pro změnu těsně před konečným hvizdem svůj náskok ztratili – na Bohemce od samého začátku vedli, Pražané nicméně srovnali na 1:1.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ve skupině o záchranu FORTUNA:LIGY se střetne Jablonec s Pardubicemi. Oba týmy už sahají po definitivní jistotě zachování příslušnosti v elitě i pro další ročník.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Jablonec – FK Pardubice

3:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 64. Polidar (Alégué), 78. Kratochvíl (Náprstek), 87. Náprstek (Polidar)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:2. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:6.

FK Jablonec: Fendrich – Tekijaški, F. Souček (88. Houska), Polidar (88. Drchal) – Černák, Hollý (46. Náprstek), Nebyla, Kratochvíl (C), Alégué (68. Hübschman) – Čanturišvili, Martinec.
Náhradníci: Hanuš – Hurtado, Štěpánek, Pleštil.

Trenér: Radoslav Látal

FK Pardubice: Kinský – Kukučka (73. Chlumecký), Halinský, Donát, Mareš – Kissiedou, Hlavatý, Patrák, Daněk (62. Solil) – Sychra, Černý (C) (68. Krobot).
Náhradníci: Budinský – Brdička, Mukwelle, Ortíz, Vacek, Zlatohlávek.

Trenér: Radoslav Kováč

Rozhodčí: Všetečka – Matoušek, Leška

Diváci: 1 897