Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

UD Las Palmas – Real Betis

2:2

konec (1:1)

16.05.2024, 19:30 • Estadio de Gran Canaria • 36. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.2 3.26 2.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:42:56)
Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:0. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 6:7. Fauly: 9:12.
Mužstvo z Kanárských ostrovů zastavilo sérii osmi proher a vydřenou remízou 2:2 se vrátilo na čtrnácté místo, kde má asi dostatečný náskok šesti bodů na sestupové pásmo. Betis je pošesté za sebou neporažen, ale na šestém místě tabulky ho za pár hodin může vystřídat Real Sociedad, jenž si to v dohrávce 36. kola rozdá s Valencií.
Hostující lodivod Manuel Pellegrini nebude na dnešek vzpomínat v dobrém. Jeho svěřenci dvakrát ztratili vedení a zároveň už v prvním poločase přišli o Isca a Guida Rodrígueze, kteří utrpěli zranění neslučitelné s pokračováním ve hře. V krizi hrající Las Palmas předvedlo před svými fanoušky solidní výkon. S favoritem odehrálo vyrovnanou partii a díky gólům Suáreze a Moleira získalo bod, kterým rozptýlilo obavy ze sestupu.

90+7

Konec zápasu.

90+7

90+7. Pejiño promarnil šanci na rozhodnutí

90+7

Pejiño spálil šanci, kterou mohl Las Palmas vystřelit první výhru od 10. února! Do pravé části vápna k němu prošel přízemní centr Sergiho Cardony. Sedmadvacetiletý rodák z Barbate se možná zalekl Abnera a z prvního doteku poslal míč vedle bližší tyče.

90+6

Ayoze Pérez přebíral Abnerův aut v obležení domácích obránců. Ti pak zaváhali na polovině hřiště, ale Carvalhova protiakce trvala jen krátce.

90+5

Marc Cardona byl zbaven míče na ose hřiště. Betisu se naskytla šance na rychlý brejk. Pérez posouval míč před Ezalzúlího a tam se zničehonic vyskytl vybíhající Valles. Výborné čtení hry od domácího gólmana.

90+4

Parkovi nezbyly síly na chycení Pejiñovy přihrávky do křídla. Abner doprovodil míč do autu, aby jej dlouhým nákopem mohl vrátit Rui Silva.

90+3

Rodrigo Sánchez krásně manévroval na pravém křídle. Sraženým centrem uzmul pro své barvy rohový kop, ze kterého Fekir opět moc nevymyslel. Pérez neměl u zadní tyče prostor na zakončení.

90+2

Bellerínova přihrávka za obranu k Pérezovi neprošla. V akci pokračoval Ezalzúlí, ale střela pravačkou mu byla zablokována.

90+1

Nastavuje se 6 minut.

90

Střídání v týmu UD Las Palmas:
ze hřiště odchází Álex Suárez, přichází José Campaña.

90

Rodrigo Sánchez zahnal Bellerína až k zadní čáře, odkud bývalý hráč Arsenalu nacentroval jen do rukou Álvara Vallese.

89

Kiks Kiriana Rodrígueze spustil akci po pravé křídle z produkce Rodriga Sáncheze. Nízký centr byl obráncem odkopnut k Ezalzúlímu, jenž byl obětavým zákrokem Suáreze odzbrojen ještě před zakončením.

88

Střídání v týmu UD Las Palmas:
ze hřiště odchází Sandro Ramírez, přichází Pejiño.

87

Rijádův nákop nebyl kompatibilní s pohybem jeho spoluhráčů. Maročan odevzdal balon vhazujícímu Suárezovi.

86

Dnešní utkání sleduje 22 606 diváků.

85

Podobně jako u gólu na 1:1 si Álex Suárez zabíhal za obranu krátce po neúspěšně kopnuté standardní situaci. V tomto případě se k zakončení ale nedostal.

84

Fekirovi to po nahrazení Isca moc nejde. Teď míč lacino odevzdal domácím a ti se po akci Ramíreze dostali do šance v podobě ztečované střely Moleira. V pravý čas byl na správném místě Rijád.

83

Rodrigo Sánchez v rychlém protiútoku hledal Fekira. U toho byl Álex Suárez a posunul míč na roh, jehož rychlá rozehrávka se hostům vymstila. Právě Fekir fauloval.

82

Park si narazil s Muñozem, jenže Rijád jeho následní přízemní centr suverénně odkopl z vápna pryč.

81

Fekir ale přetáhl oblouček do zadní části vápna. Rodrigo Sánchez míč nechytil a sudí dává pokyn k rozehrávce od branky.

80

Marvin Park si neodpustil nedovolený zákrok na Ezalzúlího. Vše spěje k další standardní situaci ve prospěch Betisu.

79

Opět to svěřenci Garcíi Pimienty zkoušeli jedovatým centrem v podání Parka. Sandro Ramírez byl ve snaze o hlavičku rozhozen Bellerínem a na Silvu žádná střela neletěla.

78

Marc Cardona se v cestě za centrem z levé strany odpoutal od Rijáda. Zase to zavánělo ofsajdem, ale gól z toho stejně nebyl, neboť zakončení hlavou znamenalo rutinní zákrok pro Ruie Silvu.

77

Moleiro zavadil o skluz Bellerína. Zkušenému krajnímu obránci faul písknut nebyl, domácí se musí spokojit s vhazováním.

76

Střídání v týmu Real Betis:
ze hřiště odchází Marc Roca, přichází William Carvalho.

76

Střídání v týmu Real Betis:
ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Rodrigo Sánchez.

75

K velké úlevě domácího týmu se penalta kopat nebude. Bylo by to velmi přísné, trefený Suárez měl ruku dostatečně blízko u těla.

74

Javier Iglesias Villanueva byl povolán k monitoru kvůli možné ruce, kterou měl Suárez Fekirovu střelu tečovat.

72

Dlouho chystaný přímý kop zrealizoval Fekir. Valles měl se střelou doprostřed branky nečekaně velké problémy. Míč jenom vyrazil a hned tři muži v černém se ho u tyčky snažili dorazit. Přitom si navzájem překáželi a pomezní minimálně jednoho z nich viděl v ofsajdu.

70

Ayoze Pérez dostal míč do nezajištěné obrany Las Palmas. Křižující Coco jej zfauloval a zároveň vyfasoval žlutou kartu.

69

Álex Suárez posunul míč na roh, který byl pro hosty už šestý. Centroval Fékir a Sandro Ramírez byl ve snaze o odkop faulován.

68

Muñozovi se hrubě nepovedl první pokus o centr. Míč letěl tak špatně, že protnul koncovou čáru. Bude se kopat od Ruie Silvy.

66

Střídání v týmu UD Las Palmas:
ze hřiště odchází Enzo Loiodice, přichází Javi Muñoz.

66

Střídání v týmu UD Las Palmas:
ze hřiště odchází Munír al-Haddádí, přichází Marc Cardona.

64

64. Alberto MOLEIRO - 2:2

64

Las Palmas právě vstřelilo branku!
Podruhé v zápase se na Estadio de Gran Canaria slaví vyrovnávající trefa! Loiodice po spolupráci s Parkem dobře načasoval přihrávku za obranu. Abner svým postavením zboural ofsajdovou past a ALBERTO MOLEIRO v rámci pravidel dloubl míč podél Silvy k pravé tyči.

64

Sandro Ramírez si vynutil faul u levé postranní čáry. Souběžně se chystají první změny v sestavě Las Palmas.

63

Hra je v posledních minutách kouskována častým přerušováním. Netypicky hodně je ofsajdů – oba týmy už se provinily pětkrát!

62

Munír al-Haddádí se ve vápně neproháčkoval do zakončení, když byl celou dobu zaháknut o Abnera.

61

Sandro Ramírez vyhlavičkoval míč u přední tyče. Také se chtěl zapojit do rychlého protiútoku, jenže klíčovou přihrávku k němu nepustil Roca.

60

Nabil Fekir se ve sprintu zodpovědně vrátil do otevřené obrany. Al-Haddádímu vzal míč čistě a Real v protiofenzivě Ezalzúlího vybojoval roh.

59

Pakliže se domácím nepovede vyrovnat, tak to pro ně bude už devátá porážka za sebou, a definitivní jistotu záchrany by ještě zdaleka neměli. Naopak Betis si v případě výhry upevni šesté místo.

58

Parkův centr z pravé strany ke dvěma pokrytým spoluhráčům nedoletěl. Domácí měli roh, z něhož pramenila naivní a zablokovaná střela z dálky od Kiriana Rodrígueze.

58

Munír al-Haddádí viděl náběh Parka, jenže kolmice za obranu se stala kořistí výborně hrajícího Abnera.

57

Po propadnutí Cardony byli hosté malou chvíli ve třech proti dvěma. Ayoze Pérez však nespěchal a umožnil domácím zacouvat.

56

Držení míče: 54 % – 46 %.

55

Znovu v akci Munír al-Haddádí. Při centru zleva stál podle všeho v ofsajdu. O šanci beztak přišel, protože si nedal ideální první dotek.

54

Rui Silva se nenechal nachytat nástřelem z křídelní destinace. Míč ze složitého úhlu jmenovitě kroutil Munír al-Haddádí.

53

Domácí budou mít šanci na reparát. Na křídle zdvojený Munír al-Haddádí se svalil k zemi v důsledku dalšího Fekirova přestupku.

52

Ramírezovi se realizace standardky ani trochu nepovedla. Nízký centr byl hlavou Péreze odklizen za postranní čáru.

51

Fekir si při zpracování Abnerovy přihrávky pomohl rukou. Resultuje z toho standardní situace ve prospěch Las Palmas.

49

49. Ayoze PÉREZ - 1:2

49

Real Betis právě vstřelil branku!
Parkovi se trochu vymstilo, že nenechal projít dlouhé přenesení hry k Ezalzúlímu. Míč totiž poslal na Abnera a ten vykonstruoval znamenitý centr, po kterém AYOZE PÉREZ ve vzduchu středem těla uklidil míč za Vallese.

48

Fekir setřásl dotěrného Kiriana Rodrígueze a přenesl míč na útočnou polovinu, kde Betis trpělivě buší do zformovaného bloku.

47

V první půli nevýrazný Fornals nedokázal vrátit míč do náběhu Bellerína. Protiakce Las Palmas zase ztroskotala na zásahu Abnera.

46

Střídání v týmu Real Betis:
ze hřiště odchází Aitor Ruibal, přichází Héctor Bellerín.

46

Začal druhý poločas.
Betis v první půli ztratil vedení a také dva hráče ze základní sestavy. Po zranění kapitána Rodrígueze hosty rozveselil vlastní gól Mármola, ale náskok 1:0 jim vydržel jen do 27. minuty, kdy svou šanci nadvakrát proměnil Álex Suárez. Pellegrinimu se pak zranil také Isco a ve druhé půli mu tak zbývá jediné okno na střídání.

45+7

První poločas skončil.

45+7

Marvin Park byl v pravé části vápna úplně sám poté, co k němu byl prodloužen centr Ramíreze. Nekvalitní volej ze záklonu se mu ale nepovedlo umístit a Silva si připsal banální zákrok.

45+7

Střídající Nabil Fekir dal moc energie kolmici na Ayozeho Péreze. Míč se dokutálel až k Álvaru Vallesovi.

45+6

Pravá strana hostující obrany je dlouhodobě přetížena. Ruibal a spol se nyní potýkali s napadáním, které dopadlo opětovným ziskem míče pro Las Palmas.

45+5

Mármol minimalizoval riziko vysvobozujícím odkopem do nikam, respektive na Papastathopoulose, jenž si vypomáhá se Silvou.

45+4

Další náběh aktivního Sandra Ramíreze v reakci na nákop Mármola. V důsledku nedostatečného prvního doteku mu míč utekl do rukavic Ruie Silvy.

45+3

Videorozhodčí se k podezřelému zákroku Ruibala nevrátili. Las Pamlas zakládá novou akci se zapojením Vallese.

45+2

Sandro Ramírez přebíral míč ve vápně s Ruibalem na zádech. Souboj neustál, ale podle mínění sudího Villanuevy to na penaltu nebylo.

45+1

Kirian Rodríguez uklidnil poněkud riskantní přípravnou fázi. Domácí to chtěli zkusit po křídle, ovšem Moleirův postup byl přibrzděn Papastathopoulosem.

45

Nastavuje se 7 minut.

44

Ačkoliv Munír al-Haddádí na centr zprava nedosáhl, tak mu byl odmáván ofsajd. Po Ruibalově alibistickém zakopnutí míče rohový kop následovat nebude.

43

Alberto Moleiro byl po přihrávce od Sandra Ramíreze vybízen diváky ke střele z dálky. O tu se skutečně pokusil, ale současně ji umístil přesně na Ruie Silvu.

42

Ruibal nezachytil Ramírezův náběh na levém křídle. Domácí útočník obdržel senzační průnikovku od Kiriana Rodrígueze, nicméně Silva jeho nájezd vychytal a kromě toho byl dodatečně odmáván ofsajd.

41

Fekirovo první zapojení do akce moc slavné nebylo. Abnerův aut pouštěl do území nikoho, takže míč de facto odevzdal svěřencům Garcíi Pimienty.

40

Marc Roca marně čekal za hvizd znamenající faul na jeho osobu. Pokračuje se vhazováním Álexe Suáreze.

39

Střídání v týmu Real Betis:
ze hřiště odchází Isco, přichází Nabil Fekir.

38

Iscovi se při pomalém odchodu do zámezí dostává sympatického potlesku z řad obou fanouškovských táborů.

37

Isco znovu sedí na trávníku a teď není pochyb o tom, že to pro něj znamená konec v zápase a možná i v celé sezóně.

36

Munír al-Haddádí to přehnal s razancí přihrávky do křídla. Sandro Ramírez měl nulovou šanci míč udržet ve hřišti. Mezitím se značně handicapovaný Isco snaží vrátit do hry.

35

Domácí by dočasné oslabení Realu chtěli využít, jenomže Cardonův centr byl spolehlivě odhlavičkován Šádím Rijádem.

34

Isco si ublížil při napadání Coca. Noha se mu nepříjemně zadrhla v trávníku a Betisu vážně hrozí, že bude muset už podruhé vynuceně střídat.

33

Iscův roh Valles vyboxoval k Moleirovi. Ten pak míč sice ztratil, ale Cardona jeho pochybení v křídelní lokalitě příkladně odčinil.

32

Isco opět zapojil rychlého křídelníka Ezalzúlího, jehož centr byl Suárezem odražen na rohový kop.

31

Po zastavené akci Ezalzúlího potřeboval Real utnout rodící se protiakci. Nedovoleným zákrokem bez karty se o to postaral Rijád.

30

Držení míče: 52 % – 48 %.

29

Ayoze Pérez sprintoval vstříc Vallesovi zbytečně, neboť přebíral míč v ofsajdu. Zároveň měl štěstí, že ho Coco ostrým skluzem netrefil.

27

27. Álex SUÁREZ - 1:1

27

Las Palmas právě vstřelilo branku!
Celek z Kanárských ostrovů rychle maže jednogólovou ztrátu! V návaznosti na odvrácený nástřel Sandra Romírezel vracel Moleiro míč do předbrankového území. ÁLEX SUÁREZ nestál v ofsajdu a po voleji do gólmana Silvy měl dostatek času na provedení dorážky.

26

Aitor Ruibal z neopatrnosti zavadil o sprintujícího Sandara Ramíreze a za faul na domácího útočníka vyfasoval žlutou kartu, kvůli které si o víkendu nezahraje.

26

Saúl Coco nezazmatkoval v pozici posledního hráče a s několika hladovými supy za zády posunul míč na Vallese.

25

Rui Silva se ztráty čistého konta obával jen chvíli. Z centru letícího k bližší tyči pramenilo nepřesné zakončení Cardony.

24

Papastathopoulos schytal do horní části těla centr Ramíreze. Výsledkem je rohový kop pro Las Palmas.

23

Celá gólová akce byla podrobena kontrole u videa. Žádný ofsajd ani opuštění míče mimo hrací plochu ale objeveno nebylo a vedení Betisu nabylo platnosti.

21

21. Mika MÁRMOL vl. - 0:1

21

Real Betis právě vstřelil branku!
Odkloněnou finální přihrávku Isca na Péreze zachytil Ezalzúlí. Valles Maročanovu střelu z ostrého úhlu vyrazil, ale pak smolně inkasoval od spoluhráče MIKY MÁRMOLA, jenž si kolenem srazil do sítě Abnerův zpětný pas do předbrankového prostoru.

20

Manuel Pellegrini už ve dvacáté minutě sahá do složení hrající jedenáctky. Pravděpodobně zraněný Guido Rodríguez přenechává své místo Johnnymu Cardosovi.

19

Valles má předchozí slova rozhodně nepotvrdil. Jeho krátký výkop byl hosty vystižen a na světě byla šance Péreze, jehož střelu z otočky obětavým způsobem zablokoval Mármol.

18

Mika Mármol vyšachoval napadajícího Péreze malou domů na Vallese, jenž opakovaně ukazuje velkou kvalitu při hře nohama.

17

Rijádův nedovolený zákrok na krajana al-Haddádího má za následek kolotoč poklidných přihrávek mezi domácími kopačkami.

16

Po Ramírezově přenesení hry do pravé strany domácí tým zpomalil hru další přihrávkou na střed, takže se žádný míč před Silvu nedostal.

15

Jednalo se o nějaký zdravotní trabl v hledišti, jenž se povedlo rychle vyřešit. Hra může opět pokračovat.

14

Poklidnou mezihru Betisu přerušil hvizd hlavního rozhodčího, který se netýkal ničeho na hřišti.

12

12. Munír al-Haddádí nepotrestal minelu Ruibala

12

Munír al-Haddádí spálil šanci, která vzešla z Ruibalovy zkažené zadovky na Papastathopoulose. Maročan zakončil přesně do místa, které Silva vykrýval.

10

Marvin Park si v pokutovém území neobhodil míč okolo Rijáda. Domácí byli vytlačeni směrem k půlce hřiště.

9

První náznak šance Las Palmas. Ezalzúlí podskočil tečovaný centr, v jehož důsledku poslal Kirian Rodríguez volej vedle levé tyče.

8

Abner nezadržel ve hřišti nákop z obrany, ačkoliv měl vybíhat z ofsajdového postavení.

7

Aitor Ruibal narušil spolupráci mezi Moleirem a Sandrem Ramírezem, a tak je míč zpátky v držení papírového favorita.

6

Rocův centr zleva byl příliš krátký na to, aby Ayoze Pérez mohl u zadní tyče usilovat o ohrožení Vallesovy branky.

5

Ezalzúlí se nedostal k Abnerově přihrávce podél levé lajny, a to kvůli žlutému faulu Álexe Suáreze.

4

Standardka se Realu ani trochu nepovedla. Domácí rychle otáčeli hru, ale nakonec svůj brejk pořádně nerozvinuli.

3

Vallesovi zavařila těžká malá domů od Coca. U zadní čáry se musel podrobit souboji s Iscem a Betis bude mít první roh zápasu.

2

Zahajovací výkop měli na starost domácí, kteří nastupují ve žlutomodrých dresech. Hosté ze Sevilly jsou v černém.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

UD Las Palmas: Valles – Á. Suárez, Coco, Mármol, S. Cardona – Park, al-Haddádí, Loiodice, K. Rodríguez (C), Moleiro – S. Ramírez.
Náhradníci: Escandell – Campaña, M. Cardona, Curbelo, C. Herrera, J. Muñoz, Kaba, Lemos, Mfulu, Pejiño, Perrone, B. Ramírez.
Trenér: García Pimienta

Real Betis: R. Silva – Ruibal, Papastathopoulos, Rijád, Abner – G. Rodríguez (C), M. Roca – Fornals, Isco, Ezalzúlí – A. Pérez.
Náhradníci: Bravo, Vieites – S. Altimira, Bellerín, Carvalho, Fekir, Cardoso, Miranda, Ro. Sánchez, Sabaly, Visus, José.
Trenér: Manuel Pellegrini

Rozhodčí: Villanueva – Mateo, Parfenof.
1. vzájemný zápas

26.11.2023 (14. kolo)
Betis Sevilla – Las Palmas 1:0
Branka:
19. W. José.
Real Betis nabral v závěru sezóny výtečnou formu. Během pěti předchozích zápasů vybojoval třináct z patnácti možných bodů a takřka definitivně si zabezpečil účast v evropských pohárech. Po poslední výhře 3:2 nad Almerií figurují Andalusané na šestém místě, a to sedm bodů za pátým Bilbaem a jeden bod před sedmým Realem Sociead. V čele produktivity se nachází Willian José, což je autor deseti gólů a pěti asistencí. Na listině zraněných jsou obránci Bartra s Pezzellou a útočníci Bakambu s Ávilou.
Las Palmas už jedenáctkrát za sebou nepoznalo příchuť vítězství. Ve třech předchozích zápasech s Gironou, Realem Sociedad a Mallorcou ani neskórovalo a souvislosti s vítězným tažením osmnáctého Cádizu mu stále hrozí pád do sestupového pásma, na které má pětibodový náskok. Nejlepším střelcem je s šesti zásahy kapitán Kirian Rodríguez. Mimo hru jsou obránci Daley Sinkgraven a Julián Araujo. Prvně jmenovaný laboruje se zraněním, kdežto mexický legionář má stopku za karty.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu základní části kanadsko-americké NHL. Od devatenácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Las Palmas a Realem Betis!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

UD Las Palmas – Real Betis

2:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 27. Á. Suárez, 64. Moleiro (Loiodice) – 21. Mármol (vla.), 49. A. Pérez (Abner)

Karty:   5. Á. Suárez (LPA), 70. Coco (LPA) – 26. Ruibal (RBE)

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:0. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 6:7. Fauly: 9:12.

UD Las Palmas: Valles – Á. Suárez (90. Campaña), Coco, Mármol, S. Cardona – Park, al-Haddádí (66. M. Cardona), Loiodice (66. J. Muñoz), K. Rodríguez (C), Moleiro – S. Ramírez (88. Pejiño).
Náhradníci: Escandell – Curbelo, C. Herrera, Kaba, Lemos, Mfulu, Perrone, B. Ramírez.

Trenér: García Pimienta

Real Betis: R. Silva – Ruibal (46. Bellerín), Papastathopoulos, Rijád, Abner – G. Rodríguez (C) (20. Cardoso), M. Roca (76. Carvalho) – Fornals (76. Ro. Sánchez), Isco (39. Fekir), Ezalzúlí – A. Pérez.
Náhradníci: Bravo, Vieites – S. Altimira, Miranda, Sabaly, Visus, José.

Trenér: Manuel Pellegrini

Rozhodčí: Villanueva – Mateo, Parfenof

Diváci: 22 606