Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Sevilla FC – Cádiz CF

0:1

konec (0:0)

15.05.2024, 19:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 36. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.19 3.42 3.58 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Cádiz měl v utkání hodně šancí, ale až v nastavení přišla trefa, která znamená naději na udržení. Sevilla téměř nic neměla a v samotném závěru nevyužila brejků do otevřené obrany. Jednalo se spíše o takticky vedené utkání, které moc krásy nepobralo.

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (21:34:55)

90+10

Konec zápasu.

90+9

Hostující celek se soustředí na obranu a rychle dostává balon daleko od branky. Za malou chvíli by mělo střetnutí už končit.

90+6

Cádiz právě vstřelil branku!
Juanmi Jiménez získal míč ve středovém kruhu a vyvezl ho až k vápnu. Následně přihrál na pravou stranu vápna, odkud SERGI GUARDIOLA zamířil k zadní tyči – 0:1. Pro Cádiz je to branka, která znamená naději na záchranu! Asistence: Juanmi Jiménez.

90+5

Mariano Díaz už podruhé naštval spoluhráče, když nevolil přihrávku. Zakončení zpoza šestnáctky mířilo znovu vysoko nad branku.

90+4

Dalším potrestaným hráčem je Kike Salas (Sevilla), který znovu sáhl po soupeři.

90+3

Domácí se hnali do akce, které bylo zakončené hvizdem sudího. Na druhou stranu vyrazil Cádiz, jenž ale nezvládl přihrávku na levé straně.

90+2

V pokutovém území se nacházel Mariano Díaz, který měl míč daleko od nohy, a tak jeho zakončení bylo nepřesné.

90+1

Utkání se bude nastavovat minimálně devět minut.

90+1

Střídání v týmu Cádiz CF:
ze hřiště odchází Javier Hernández, přichází Maxi Gómez.

89

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Marcos Acuña, přichází Adria Pedrosa.

88

Lucien Agoumé přihrával na levou stranu vápna, odkud branku překopnul Mariano Díaz.

87

Přetažený centr vrátil před branku Gonzalo Escalante, avšak Christopher Ramos na balon nedosáhl. Druhý jmenovaný si Christopher Ramos žádal pokutový kop, ale rozhodčí nereaguje.

86

Dlouhý pas hostujícího celku mířil za obranu, kam se vydal také Christopher Ramos. Ovšem z branky vystartoval Ørjan Nyland, jenž jej odehrál na tribunu.

84

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Jesús Navas, přichází Juanlu Sánchez,
ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Mariano Díaz.

82

Přihrávka z levé strany byla sražená na první tyčku, odkud okamžitě vystřelil Sergi Guardiola. Jeho pokus vyrazil Ørjan Nyland a následně balon odkopem odehrál Kike Salas.

81

Jelikož Vallecano v souběžně hraném utkání vede, uniká Cádizu tak, že už nebude moci sestoupit.

81

Střídání v týmu Cádiz CF:
ze hřiště odchází Robert Navarro, přichází Brian Ocampo,
ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Iván Alejo.

80

Sám před brankou se nacházel Júsuf en-Nesírí, který ve vyložené příležitosti zamířil hlavou nad branku.

79

Javier Hernández odcentroval z levé strany, ovšem u penalty našel nejlepšího hlavičkáře. Sergio Ramos v klidu míč odehrál do bezpečných míst.

78

Lucas Ocampos se pokoušel o přihrávku před branku, ale trefil prvního bránícího hráče. Balon pak od domácích zamířil mimo hrací plochu.

76

Lucien Agoumé (Sevilla) se hnal do vápna, kde chtěl získat balon, ale při tom nasimuloval pád. Hlavní rozhodčí znovu vytáhl žlutou kartu.

71

Gonzalo Escalante (Cádiz) nesouhlasil s neuznanou brankou, a tak i on si vykoledoval žlutou kartu.

71

Do hry vstoupil VAR, který odhalil faul po odehrání míče, přesto branka Cádizu neplatí.

68

Za protesty viděl žlutou kartu Jesús Navas (Sevilla), jenž neudržel nervy na uzdě.

66

66. Neuznaný gól hostujícího mužstva

66

Cádiz právě vstřelil branku!
Zakončení zpoza vápna trefil Juanmiho Jiméneze do zad. Balon se pak odrazil před dvojici LOÏCE BADÉHO a Christophera Ramose. Jednalo se o vlastní trefu, jelikož obránce vystřelil sám na branku a následně byl trefen do nohy. Asistence: Juanmi Jiménez.

66

Před branku centroval Robert Navarro, na jehož centr si počíhal Sergio Ramos. Domácí se jen brání a z tribun se ozývá poprvé pískot.

65

Žluté karty přibývají, další kdo jí byl oceněný je Kike Salas (Sevilla).

64

Hráči ve žlutých dresech si vynutili další rohový kop. Ovšem u penaltového puntíku na balon nedoskočil Christopher Ramos.

61

Střídání v týmu Cádiz CF:
ze hřiště odchází Rubén Sobrino, přichází Juanmi Jiménez,
ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Sergi Guardiola.

60

Další velká šance hostujícího mužstva! Přetažený centr našel na zadní tyči Gonzala Escalanteho, jenž hlavou zamířil jen do boční strany sítě.

59

59. Rubén Alcaraz z dálky vyzkoušel brankářovu pozornost

59

Ze střední vzdálenosti se napřáhl Rubén Alcaraz, jehož pokus mířil k levé tyči. Jenomže na balon dosáhl Ørjan Nyland, jenž míč vyrazil na rohový kop.

58

Mezi řady si naběhl střídající Suso, který vnikl do vápna. Jenomže jeho zakončení bylo zablokované prvním bránícím hráčem.

57

Jesús Navas poslal další centr do vápna, odkud jej obrana odehrála do bezpečí. Zatím to nevypadá, že bychom se dočkali branky.

55

Jesús Navas vzduchem přenesl hru na druhou stranu, kde zpracování nezvládl Marcos Acuña (Sevilla), jenž při snaze získat ho zpět přišlápl soupeře. Také on uviděl žlutou kartu.

53

Do vápna se snažil projít Boubakary Soumaré, jehož soupeři zastavili kousek před šestnáctkou. Marcos Acuña vyslal centr na zadní tyč, kde na míč nedoskočil Lucien Agoumé.

52

Lucas Ocampos bojoval o míč v postranní čáry. Rozhodčí hru raději přerušil a přisoudil balon domácímu mužstvu.

50

Dalším potrestaným hráčem je Javier Hernández (Cádiz), který zatáhl pronikajícího soupeře za ruku.

49

Ze střední vzdálenosti se napřáhl Rubén Sobrino, jehož pokus znovu mířil doprostřed branky, kde byl připravený Ørjan Nyland.

47

Prvním potrestaným hráčem je Lucas Ocampos (Sevilla), který zezadu došlápl na patu soupeře. Rubén Alcaraz potřebuje lékařskou pomoc.

47

O přestávce jsme viděli jednu změnu, kterou udělali domácí pro zranění hráče. Doufejme, že se brzy dočkáme gólu. Změnit to mohl Roger Martí, jehož pokus ale mířil jen doprostřed branky.

46

Střídání v týmu Sevilla FC:
ze hřiště odchází Dodi Lukebakio, přichází Suso.

46

Začal druhý poločas.
První poločas se dlouhou dobu rozjížděl, avšak na jeho konci si hostující celek připravil dvě velké šance. Nejprve Robert Navarro trefil břevno, následně Christopher Ramos selhal před prázdnou brankou. Cádiz potřebuje zvítězit, a tak další šanci už by neměl zahodit. Uvidíme, jak na špatný závěr zareaguje Sevilla, která toho směrem dopředu moc nepředvedla.

45+1

První poločas skončil.

45+1

První poločas bude nastavený o pouhou minutu.

45

Dodi Lukebakio zůstal ležet na trávníku, když mu na nohu došlápl Robert Navarro. Rozhodčí běží zkontroloval hráčův stav.

44

Z pravé strany centroval před branku Jesús Navas, avšak žádného spoluhráče v nebezpečném prostoru neměl.

43

Hráči ve žlutých dresech poslali přihrávku na levou stranu, odkud šla přihrávka před branku. Jenomže dobře postavený Ørjan Nyland jej lapil.

42

Cádiz si v posledních vteřinách připravil dvě velké šance, ale obě zahodil. Tohle může hostující celek hodně mrzet.

40

40. Christopher Ramos zahodil jasnou příležitost, hraje se dál bez branek

40

Christopher Ramos přetlačil zkušeného stopera Sergia Ramose, čímž se objevil před brankářem, jemuž udělal kličku. Ovšem z pravé strany vápna pak zamířil těsně vedle prázdné brány!

36

Hráči v bílých dresech znovu hledají cestu před branku soupeře. Obrana Cádizu se zatím v pohodě přesouvá.

35

Robert Navarro trefil prvním pokusem Sergia Ramose! Buldočím stylem se pak k míči vrátila zblízka zamířil do břevna!

34

Další centr od praporku mířil na první tyč, kde soupeře předskočil Christopher Ramos. Avšak hlavou mířil nad branku, ale rozhodčí znovu ukazují na roh.

33

Zkušený harcovník zůstává sedět na zeleném pažitu a potřebuje lékařskou pomoc. Chvíli se tak hrát znovu nebude.

32

Cádiz vyrazil do akce a vybojoval další rohový kop. Místo centru jme viděli střelu ze střední vzdálenosti, kterou obličejem zastavil Sergio Ramos.

30

Po rohovém kopu jsme se střeleckého pokusu nedočkali. Akce domácích pak skončila po nepřesné nahrávce, kterou vyprodukoval Lucas Ocampos.

29

Dodi Lukebakio přešel přes dvojici soupeřů a pak přihrál na spoluhráče. Júsuf en-Nesírí zakončoval z hranice šestnáctky, ale pokus byl přizvednut nad branku.

28

Sergio Ramos byl zahnaný až k postranní lajně. Sice přihrávku dával ještě ve hřišti, ale byl v krkolomné pozici, a tak se bude vhazovat.

27

Domácí celek drží balon na útočné polovině, ovšem přišla laciná ztráta. Cádiz vyrazil do protiakce, ovšem Christopher Ramos neměl podporu spoluhráčů.

24

Při rozehrání rohového kopu byl poslaný na zem Jesúse Navase. Rozhodčí faul neviděl, a tak zpoza vápna vystřelil nad branku Javier Hernández.

23

Sevilla rozehrála standardní situaci, která skončila v rukavicích brankáře. Ovšem VAR vstoupil do hry a přezkoumával úder Rubéna Sobrina, jenž trefil Júsufa en-Nesírího.

21

Jesús Navas poslal před branku centr, na který spoluhráč nedoskočil. Obrana Cádizu míč odehrála daleko od branky.

20

Dvacet minut jsme viděli fotbal, který přinesl jen jednu zajímavou střelu. Jinak se hraje bez branek a také bez větších šancí.

19

Na levé straně vápna byl chvíli volný Dodi Lukebakio, který chtěl dát ránu a podle toho to také dopadlo. Zakončení mířilo jen vysoko nad branku.

18

Marcos Acuña odcentroval ze strany, ovšem ve vápně se nikdo k zakončení nedostal. To přišlo až z hranice vápna, ale volej schoval do rukavic Jeremías Ledesma.

16

Zpoza vápna zakončoval k levé tyči Dodi Lukebakio. Avšak Jeremías Ledesma se po balonu natáhl a vyrazil ho do strany.

15

Javier Hernández centroval před branku, kde byla dvojice spoluhráčů. Ørjan Nyland balon schoval do náruče.

14

Přáli bychom si fotbalovou jízdu, ovšem zejména Cádiz hraje o hodně. Potřebuje zvítězit, aby se přiblížil záchraně.

12

Před domácí branku mířil centr z levé strany, ovšem Christopher Ramos byl odtlačený stopery.

11

Zatímco hosté šli do akce, tak u středové čáry zůstal ležet Dodi Lukebakio. Cádiz po ošetření bude vhazovat.

10

Sevilla je stále u balonu, ovšem kombinuje velmi daleko od branky soupeře. Zatím sledujeme souboj, který moc diváky ze sedadel nezvedá.

8

Domácí celek přenesl hru na pravou stranu, ovšem tudy cesta do vápna nevyšla. A tak přišel centr, jenž skončil mimo hrací plochu.

7

Marcos Acuña vhodil do vápna dlouhý míč, který byl na první tyči přizvednutý. Hlavička Dodiho Lukebakioa neskončila v brance.

5

Pět minut je minulostí a začalo se v takticky vedeném duchu. Zatím se hraje spíše ve středu hrací plochy.

4

Lucas Ocampos se zamotal do vlastních kliček, čímž na sebe natáhl trojici soupeřů. Cádiz se pokusil o přihrávku do vápna, ovšem myšlenka zůstala nepochopená.

3

Dlouhý pas mířil do volného prostoru na levé straně, kam se vydali Júsuf en-Nesírí a Víctor Chust. Domácí hráč se pokusil o kličku do vápna, ale balon si ukopl.

2

Sevilla do dnešního zápasu nastoupila v bílé sadě dresů, naopak Cádiz se oblékl do žluté barvy.

1

Jdeme na to, rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu. Uvidíme, kdo se na konci utkání bude radovat z vítězství.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Sevilla FC: Nyland – Navas (C), Badé, S. Ramos, Salas – Ocampos, Soumaré, Agoumé, Acuña – en-Nesírí, Lukebakio.
Náhradníci: Dmitrović, Flores – M. Bueno, Nianzou, Suso, Véliz, Jordán, M. Díaz, Marcão, Medžbrí, Pedrosa.
Trenér: Sánchez Flores.

Cádiz CF: Ledesma (C) – Zaldúa, Chust, Fali, J. Hernández – Sobrino, Alcaraz, Escalante, Navarro – C. Ramos, Martí.
Náhradníci: Gil – Mbaye, Jiménez, Machís, Ocampo, Ma. Gómez, Alejo, Samassékou, Carcelén, Guardiola, Á. Fernández.
Trenér: Pellegrino.

Rozhodčí: Ortiz – Garrido, Santiago.
Sezona se blíží ke svému konci a Sevilla prožívá pořádně zpackané období. Domácí celek se nachází až na dvanáctém místě, když nasbíralo jednačtyřicet bodů. Nachází se na pozicích, kde už není o co hrát. Naopak Cádiz bojuje o setrvání v nejvyšší soutěži, avšak jeho záchrana je spíše „teoretická“. Vždyť na osmnáctém místě ztrácí na sedmnáctou Celtu Vigo pět bodů. Dočkáme se převratu?

Oba celky se naposledy utkaly na konci října, když se v Cádizu urodila remíza 2:2. Domácí vedli už o dvě trefy, ale ve zbytku zápasu selhali, a tak došlo na dělbu bodů.
Vítám všechny fotbalové nadšence a zvláště příznivce španělského fotbalu. LaLiga má na programu šestatřicáté kolo, v němž na sebe narazí Sevilla FC a Cádiz CF. Úvodní výkop je naplánovaný na 19:30 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

Sevilla FC – Cádiz CF

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+6. Guardiola (Jiménez)

Karty:   47. Ocampos (SEV), 55. Acuña (SEV), 65. Salas (SEV), 68. Navas (SEV), 76. Agoumé (SEV), 90+4. Salas (SEV) – 50. J. Hernández (CAD), 71. Escalante (CAD)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:11.

Sevilla FC: Nyland – Navas (C) (84. J. Sánchez), Badé, S. Ramos, Salas – Ocampos (84. M. Díaz), Soumaré, Agoumé, Acuña (89. Pedrosa) – en-Nesírí, Lukebakio (46. Suso).
Náhradníci: Dmitrović, Flores – M. Bueno, Nianzou, Véliz, Jordán, Marcão, Medžbrí.

Trenér: Sánchez Flores.

Cádiz CF: Ledesma (C) – Zaldúa (81. Alejo), Chust, Fali, J. Hernández (90+1. Ma. Gómez) – Sobrino (61. Jiménez), Alcaraz, Escalante, Navarro (81. Ocampo) – C. Ramos, Martí (61. Guardiola).
Náhradníci: Gil – Mbaye, Machís, Samassékou, Carcelén, Á. Fernández.

Trenér: Pellegrino.

Rozhodčí: Ortiz – Garrido, Santiago