Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA - Skupina o titul

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň

3:0

konec (2:0)

15.05.2024, 19:30 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • 3. kolo • Libor Kokoška

Tipsport: 1.53 4.54 5.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z naší strany je to dnes vše, my děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek středečního večera. (21:37:32)
Zápas je u konce. Slavia z dnešního šlágru bere všechny tři body a stále tak živí své titulové naděje. Míček je ale na straně Sparty, který už v sobotu může slavit mistrovský titul.

Slavia vlétla do zápasu jako uragán. Nejdříve dokázal Jedlička střílený centr Oscara Dorley srazit pouze k Ondřeji Zmrzlému, který se ve stoprocentní šanci nemýlil. Druhou brankou, a to parádním způsobem, přidal sám Oscar Dorley, když dalekonosnou trefou k levé tyči rozvlnil síť plzeňské branky.

Třetí branku zápasu přidal v samém závěru zápasu Václav Jurečka, který si po dlouhém pasu od Matěje Juráska v silovém souboji odstrčil Dweha a zkušeně poslal míč za záda Jedličky.

90+12

Konec zápasu.

90+11

Rozhodčí posoudil gól Slavie jako platný!

90+11

Zápas se díky intervencím VARu prodloužil až na 100 minut. Utkání by ale mělo v následujících vteřinách být ukončeno.

90+8

90+8. Václav JUREČKA - 3:0

90+8

Dílo Slavie je dokonáno! Jurásek dlouhým pasem vyslal nabíhajícího VÁCLAVA JUREČKU, který v silovém souboji odstrčil Dweha a zkušeně ve stoprocentní šanci poslal míč k pravé tyči plzeňské branky! Hosté se ještě dožadují u rozhodčího revize gólu, ten teď tak diskutuje s VARem.

90+7

Zafeiris se rychlým pasem z otočky snažil najít nabíhajícího Zmrzlého, jako první se ale k míči dostal jeden z obránců Slavie, který bez větších problémů nahrával pod sebe na Jedličku.

90+6

Zmrzlý se prosmýkl po levé straně hřiště, několikrát přešlápl míč, jeho pokus ale mezi tři tyče domácí branky nemířil a skončil v zámezí za brankou Jedličky.

90+5

Jurečka byl v souboji o míč s Kalvachem pozdě a přišlápl nohu plzeňského technika. Viktorie se snaží najít díry v domácí obraně, zatím marně. Čas navíc neúprosně ubíhá směrem ke konci zápasu.

90+4

Rozhodčí situaci jako penaltovou neposoudil. Hra bude pokračovat.

90+4

Po zákroku na Juráska ve vápně se domácí dožadují penalty, rozhodčí Rouček celou situaci diskutuje s VARem.

90+3

Rozehrání plzeňské standardky předcházela ještě krátká strkanice Chorého s jedním z domácích hráčů. Kalvach následně dokázal poslat míč pouze do míst, kam vyběhl Staněk.

90+2

Masopust basketbalově clonil Chorému, což rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok. Kalvach si tak staví míč k další standardní situaci z hloubi hřiště.

Hlavní rozhodčí nastavuje osm minut.

90

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází David Douděra, přichází Christos Zafeiris,
ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Conrad Wallem.

90

Plzeň se po zisku míče na polovině vrhla do rychlého brejku, nevyřešila to ale vůbec ideálně. Na konci akce stál Jirka, který si míč ale nezpracoval vůbec ideálně a byl nakonec jedním z vršovických stoperů od balónu odtlačen.

88

Jurečka se prosmýkl okolo Dweha, který neměl jinou možnost, než ho stáhnout k zemi. Slavia teď tak bude mít nějaký čas, aby svůj herní projev uklidnila a hrála dál od své branky.

88

Jirka se pokusil napodobit svého spoluhráče a po krátké kombinaci na polovině Slavie to zkusil zdálky po zemi. Jeho trefa ale neměla gólové parametry a letěla několik metrů od domácí branky.

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 5. Zmrzlý, 10. Oscar, 90+8. Jurečka (Jurásek)

Karty:   22. Hejda (PLZ), 73. Havel (PLZ)

Držení míče: 60 % : 40 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.

SK Slavia Praha: Staněk – Ogbu, Zima, Masopust – Zmrzlý, Oscar, P. Ševčík (C) (90. Wallem), Douděra (90. Zafeiris) – Provod (73. Jurečka), Chytil (80. Van Buren), Schranz (73. Jurásek).
Náhradníci: Mandous – Sinyan, Tijani, Tecl, Konečný.

Trenér: Jindřich Trpišovský

FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Cadu (68. Havel), Kalvach, Červ (64. Traoré), Souaré – Mosquera (64. M. Vydra), Šulc (77. Jirka) – Chorý.
Náhradníci: Tvrdoň – Kliment, Řezník.

Trenér: Miroslav Koubek

Rozhodčí: Rouček – Hájek, Kubr

Diváci: 17 895