Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Girona FC – Villarreal CF

0:1

konec (0:0)

14.05.2024, 22:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • 36. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.66 4.72 4.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek noci. Napočtenou někdy příště! (00:11:41)

Dnešní utkání sledovalo 11 440 diváků.
Villarreal si tak stále drží teoretickou šanci na kvalifikaci do kontinentálních pohárů, přičemž tento víkend se pokusí na dnešní výkon navázat na proti mistrům z Realu Madrid. Girona má pak před sebou poslední výjezd sezóny, a to na trávník Valencie.
Máme hotovo, Villarreal zvládl výlet do Girony na jedničku a veze si zpět domů důležité tři body! Domácí sice po většinu hry na trávníku dominovali, zradila je ale bídná koncovka umocněná kvalitním výkonem žluté defenzívy. Hosté se k vítězství doslova probránili, v závěrečných minutách takřka neopustili svou polovinu hřiště a úspěšně deptali červenobílé ostrostřelce.

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 15:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:14.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Padající míč končí v Jörgensenově náručí, je konec! Tohle už Villarreal zvládne dotáhnout do konce, co nevidět v Gironě uslyšíme konečný hvizd.

90+5

Kiko Femenía (VLR) v samotném závěru zápasu naprostou zbytečností oslabuje svůj výběr! Ještě předtím, než domácí měli šanci roh vůbec odehrát, totiž v šestnáctce nevybíravě strčil do Sávia, za což vidí druhou žlutou kartu!

90+5

Teď, nebo nikdy! Aleix García vzdušným míčem zasáhl opodál stojícího protihráče a vybojoval pro svůj tým roh, do šestnáctky se přesouvá i Gazzaniga.

90+4

Kiko Femenía si pohlídal domácí centr a v prostoru před zadní tyčí ho odvrátil do bezpečí.

90+3

Jde do tuhého, sledujeme posledních pár desítek sekund dnešní bitvy. Ramon Terrats (VLR) zatáhl za záchranou brzdu, po jeho faulu na Sávia se žlutí.

90+3

Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Alejandro Baena, přichází Manu Trigueros.

90+2

Villarreal úspěšně odtáhl dění pryč od své svatyně, nyní navíc odkrojí z nastavení pár sekund skrz střídání.

90+1

Dovbyk chtěl tečovat skákající míč nohou, po kontaktu s Baillym pak spadl na trávník. Tohle faul určitě nebyl, navzdory pískotu tribun se penalta kopat nebude.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

89

Brejk svěřenců kouče Míchela vyšel vniveč. Portu chtěl přihrávkou připravit zakončení pro nabíhajícího Dovbyka, místo něj ale balón zachytil Jörgensen.

88

Achúmáš pomalu protáhl hru po křídle dopředu, domácí se snaží si co nejrychleji vzít míč zpět.

87

Gironě se už nedaří prorazit před Jörgensena, Villarreal závěrečné minuty zvládá excelentně.

86

Hraje se dál, oba hosté se nakonec rychle oklepali. Gazzaniga teď předvedl něco podobného jako jeho protějšek a zneškodnil letící míč ve svém vápně.

85

Uff, tohle nikdy nevidíme rádi. Jörgensen si skvěle naskočil na centr a stáhl ho do svých rukavic, jenže se přitom nepříjemně srazil s Baillym. Oba borci zůstávají ležet na trávníku, zdravotníci jsou stále v zámezí.

84

Na Montilivi pomalu ale jistě míříme do finiše, přičemž zatím se zdá, že body poputují do Villarrealu. Domácí jsou sice aktivní, trápí se ovšem ve finální fázi.

83

Střídání v týmu Girona FC:
ze hřiště odchází Viktor Cygankov, přichází Toni Villa.

82

Fernández narýsoval křižný pas do vápna, který přečetl a neutralizoval dnes výborný Bailly.

81

Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Santi Comesaña, přichází Étienne Capoue,
ze hřiště odchází Bertrand Traoré, přichází José Luis Morales.

79

Girona se snaží žlutou obranu rozebrat skrz krátké přihrávky, jenže tato strategie zatím moc ovoce nenese. Nikomu se teď zdánlivě nechce zakončit.

78

Jörgensen musel po delší době do akce, na zneškodnění Sáviova pokusu ovšem stačil jen naprosto rutinní zákrok. Balón totiž mířil přesně do středu brány.

77

Dovbyk se seč mohl snažil se odpoutat od dua stoperů, které se na něj nalepilo na kraji vápna, ale na početní přesilu byl krátký. Hosté stále odolávají.

76

Na konci ofenzivního záchvěvu jinak pasivního Villarrealu teď byl Baena, který se dokonce dostal i ke střele. Zásahl ovšem jen bránícího Lópeze.

75

Střídání v týmu Girona FC:
ze hřiště odchází Yangel Herrera, přichází Portu,
ze hřiště odchází Miguel Gutiérrez, přichází Valery Fernández.

73

Domácím hrdinou se chtěl stát Gutiérrez, přičemž trenér Míchel jeho snahu nejspíš moc neocení. Ukvapená prudká rána totiž výrazně minula bránu.

71

Cygankov se nakonec zdá být v pořádku. Nyní totiž číhal na dorážku u levé tyče, Jörgensen mu ale zhatil plány a neposedný balón udržel ve svých rukavicích.

70

Pokračujeme dál, a to i s Cygankovem. Aspoň tedy prozatím, kouč Míchel totiž chystá dvě střídání.

69

Odpískáno postavení mimo hru proti Gironě. Domácí příznivce ale spíš než to trápí zdánlivé zranění Viktora Cygankova, který se z trávníku zvedá jen pomalu.

68

Villarreal se po dlouhých minutách strávených v obraně na malou chvíli dostal dopředu, Gazzaniga ale vyběhl na kraj šestnáctky a odkopl nepřesný pas pryč.

67

Ne ne, Girona opět nebude kopat penaltu. Sávio po kontaktu s Femeníou ve vápně jen uklouzl.

66

Střídání v týmu Villarreal CF:
ze hřiště odchází Jorge Cuenca, přichází Ramon Terrats,
ze hřiště odchází Gonçalo Guedes, přichází Iljás Achúmáš.

64

Nechápu, jak je možné, že na Montilivi nemáme vyrovnáno! Před Jörgensenem teď nastal chaos a domácí hned několikrát doráželi do takřka prázdné svatyně, všechny míče ale vytěsnili bránící soci přímo na brankové čáře! Divočinu ukončila až prudká rána nad břevno!

63

Po faulu Villarrealu přichází další standardka. Žlutá ponorka teď prožívá hodně těžké chvíle.

62

O vyrovnání nás dělilo jen pár centimetrů! Slova se ujal Cygankov, který svou pěknou ránu zpoza vápna zakroutil přesně na břevno! Skákající Jörgensen se po míči natahoval marně!

61

Villarreal je znovu pod tlakem. Inkasovaný gól na domácí borce zafungoval jako hodně ostrá facka.

60

Girona se pokusila rychle odpovědět, do zakončení se ale nedostala. Tentokrát Jörgensenovi usnadnil život Bailly, který zachytil centr z pravé strany.

59

59. Bertrand TRAORÉ - 0:1

59

Villarreal právě vstřelil branku!
Stačí jedno defenzivní zaváhání a oheň je na střeše! Nepřipravená domácí obrana jen tak tak zvládla odzbrojit Guedese, který dělal pořádnou neplechu ve vápně, jenže hned poté se míč odrazil přímo k BERTRANDU TRAORÉMU a ten po jednoduché dorážce okamžitě běží slavit k drobnému kotli hostujících fanoušků – 0:1!

57

Herrera po zemi poslal míč do chumlu těl v hostující šestnáctce. Po zakončení se natahovali hned dva domácí borci, ani jeden z nich ale neuspěl.

56

Bertrand Traoré (VLR) teď proti Herrerovi předvedl něco, co připomínalo spíš MMA než fotbal. Rozhodčí po tvrdé srážce okamžitě vytáhl žlutou kartu.

54

Tohle Herrerovi vůbec nevyšlo a domácí záložník to moc dobře ví, po výrazně přetaženém míči jen frustrovaně zalomil rukama. Jörgensen odkopává.

53

Dění se přelévá z jedné strany na druhou. Girona je sice na míči o chlup častěji, Jörgensen ale nemá moc práce díky dobré práci žluté defenzívy.

52

No, Sávio dle mého názoru po souboji před vápnem spadl na trávník hodně ochotně. Stejně to posoudil také rozhodčí, který se rozhodl nechat hru běžet dál.

51

Svatyně Villarrealu je pod tlakem. Jeden rohový kop rychle střídá další, Martínův nepříjemný pozemní centr totiž Traoré srazil za svou svatyni.

50

Sörloth protáhl hru až na hranici gironského vápna, kde ovšem následně pohořel v souboji s výborným Lópezem. Gazzaniga tak zůstal naprosto v klidu.

49

Hosté dostali balón pod kontrolu a snaží se přejít do ofenzívy, domácí ale nepříjemně pressují.

48

Herrera se s tím nemazal a po zachycení krátkého pasu od Sávia se rovnou opřel do míče, přičemž jeho prudká rána zpoza vápna šla jen nad bránu.

47

Baena u středové čáry fauloval, Erica Garcíu chytl za paži a stáhl ho k zemi. Volný kop pro Gironu.

46

Villarreal do druhé půle vlétl jako hurikán. Guedes se protáhl dopředu po křídle a odcentroval na zadní tyč, odkud krátce poté nepřesně hlavičkoval Traoré.

46

Začal druhý poločas.
První dějství je za námi, gól jsme dosud na Montilivi neviděli. Gironě chvíli trvalo, než se na hřišti rozkoukala, ale po pár minutách dostala Villarreal pod kontrolu a po většinu doby si pak držela nad svými soupeři mírnou převahu. Na obou stranách byly k vidění pěkné šance, ani jedna z nich nicméně neskončila brankou. Inu, uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 2:3.

Druhý poločas začne přibližně v 23:03.

45+1

První poločas skončil.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje jen minutu.

44

Girona ale ani tentokrát standardku nezahrála ideálně, do přestávky půjdeme za vyrovnaného stavu.

43

No, stačilo jen pár centimetrů a na Montilivi bychom viděli penaltu. Alejandro Baena (VLR) totiž pod tlakem fauloval na hraně pokutového území.

42

Femenía odčinil svůj nedovolený zákrok a vzdušný centr hlavou bleskově odvrátil ven ze šestnáctky.

41

Před pauzou se žlutí také na druhé straně, varován je Kiko Femenía (VLR). Domácí si vyzkouší standardku z pozice vedle vápna, to by mohlo být nebezpečné.

40

Girona má na hřišti stále o chlup více ze hry, jenže se jí nedaří dostat do nějaké větší šance.

38

První poločas se pomalu chýlí ke konci. Dění se usadilo na středu hřiště, oba kluby zpevnily obrany.

37

Gazzaniga bez větších obtíží zneškodnil slabší míč do svého vápna a rychle jej rozehrál vpřed.

36

Padla první žlutá karta a nutno podotknout, že tady nešlo jinak. Daley Blind (GIR) svůj skluz načasoval hodně špatně a zasáhl Guedesův kotník.

34

Zatímco v úvodu byl na hřišti lepší Villarreal, teď naprosto dominuje Girona. Žlutá obrana dostává zabrat, zatímco Sörloth si už dlouho na míč nesáhl.

33

Dovbyk se z posledních sil prodral za obranu a z bezprostřední blízkosti slabší střelou zasáhl Jörgensena. Otázkou je, zdali náhodou nebyl v ofsajdu.

31

Bailly už musí Sáviovi trochu pít krev, teď totiž jeho střelu nohou vystrčil za bránu. Girona se tak musí spokojit "aspoň" s rohovým kopem.

30

Bailly se znovu blýskl v defenzívě, tentokrát si pohlídal nepříjemně vysunutého Sávia, zahradil mu cestu a umožnil Jörgensenovi skočit po skákajícím balónu.

29

García tentokrát místo střely vsadil na nízký centr, který Bailly nohou bleskově odvrátil do bezpečí.

28

Zakončení Aleixe Garcíi diváky rozvášnilo mnohem méně, tady chybělo víc než jen pár čísel. Jörgensen bude za malou chvíli rozehrávat od brány.

27

Fanoušci v ochozech poprvé v zápase vystřelili na nohy, jejich radost ale bleskově vystřídalo zklamání! Dovbyk se po pěkně narýsovaném křižném pasu ocitl ve skvělé střelecké pozici, jenže pak zakončil pouze vedle zadní tyče!

25

Traoré stihl na poslední chvíli odehrát míč po křídle na Comesañu, jehož následný centr přistál v nastražených rukavicích strážce svatyně Girony.

24

S hostujícím záložníkem to nevypadá moc dobře, s bolestivou grimasou se zvedl z trávníku a viditelně kulhá. Zdá se nicméně, že zkusí pokračovat ve hře.

23

Domácí se delší dobu drželi vepředu, než jejich ofenzivní snahy okatým faulem na Traorého utnul Herrera. Villarreal tak bude mít klid na rozehrávku.

22

Girona zakládá další útočnou akci na své polovině. Dopředu se nežene, balón drží její obránci.

21

Gazzanigu chtěl po centru z pravé strany potrápit Sörloth, jenže se nedokázal odpoutat od bránícího Herrery a jeho hlavičce tak chyběl patřičný důraz.

20

Bailly se u středové čáry nalepil na Dovbyka a důrazným zákrokem ho připravil o balón. Dle sudího bylo vše v mezích pravidel, hraje se dál.

19

Na tahu je nyní Girona, Iván Martín táhne balón dopředu po pravém křídle. Tenhle fotbal musí diváky bavit, sledujeme vyrovnanou a ofenzivní podívanou.

17

Pozornost zaplněných ochozů na sebe teď upoutal Parejo, jehož prudká střela z voleje se ovšem zakroutila nad břevno. Brankář mohl zůstat v klidu.

16

Guedes se přes zpevněnou obranu Girony neprotlačil, i další balón Villarrealu tak končí u Gazzanigy.

15

Z domácích je zatím na hřišti nejčastěji vidět Herrera, který teď na hraně malého vápna našel centr Aleixe Garcíi a tečoval ho vedle brankové konstrukce.

14

Sörloth se vysunul na středu hřiště a vyhlížel dlouhý pas, ke kterému se ovšem dostal Gazzaniga a rukama jej vyrazil daleko od nebezpečného forvarda.

13

Hraje se nahoru dolu. Krátký pobyt hostů v útoku větší šanci nepřinesl, protiakce Girony pak vedla jen k nepříliš povedenému centru z dílny Cygankova.

12

Směrem na Jörgensena letěl další míč, tentokrát zpoza šestnáctky. Gólman ovšem mohl zůstat naprosto v klidu, život mu totiž usnadnil clonící Mosquera.

11

První roh dnešního utkání si vyzkouší Girona, která se konečně chytila a trápí obranu Villarrealu.

10

Dovbyk si brousil zuby na skákající balón ve vápně, bránící Mosquera se k němu ale dostal o chlup dříve a zvládl ho včas odehrát do bezpečí.

9

Plody nepřinesl ani protiútok Girony, tečovaná střela Herrery skončila za bránou. Jörgensen odkopává.

8

Domácím se stále nedaří s protihráči srovnat krok, hostům úvodní minuty vyšly daleko lépe. Dalekonosnou ranou gólmana potrápil Traoré, Gazzaniga vyrazil.

7

Sörloth si na trávníku počíná jako stroj, zastavit ho není nic jednoduchého. López proti němu pohořel, Villarreal se tak znovu protlačil ke Gazzanigovi.

6

Žlutá ponorka má více ze hry a ukazuje, že si chce vybojovat postup do evropských pohárů. Girona se nyní věnuje hlavně defenzivním činnostem.

4

A taky jí našli, na Montilivi to zavánělo gólem! Sörloth během bleskového brejku narýsoval pozemní přihrávku na zadní tyč na nabíhajícího Guedese, který se ale k bráně nedostal včas!

3

Femenía provedl vhazování na své polovině, Villarreal hledá nějakou skulinku v domácím rozestavení.

2

Girona má balón pod kontrolou, drží ho na středu míče a čeká na ideální možnost zaútočit.

1

Domácí se sice hned v úvodních sekundách dostali pod tlak nepříjemně pressujících protihráčů, nakonec ovšem celkem rychle prokličkovali pryč od své brány.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Girona, jdeme na věc!
Oba celky nastupují na hrací plochu, domácí v červeno-bílé a hosté v tradiční žluté. Start se blíží.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný úterní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

Girona FC: Gazzaniga – E. García, Da. López, Blind, Gutiérrez – Cygankov, Y. Herrera, A. García (C), I. Martín, Sávio – Dovbyk.
Náhradníci: Fuidias, Carlos – V. Fernández, Villa, J. García, Juanpe, Torre, Portu.
Trenér: Míchel.

Villarreal CF: Jörgensen – Femenía, Y. Mosquera, Bailly, Cuenca – B. Traoré, Comesaña, Parejo (C), Baena – Go. Guedes, Sörloth.
Náhradníci: Reina – Trigueros, A. Moreno, Morales, Achúmáš, Capoue, Terrats, Mándí.
Trenér: Marcelino.

Rozhodčí: J. Sánchez – Cabañero, J. López.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím byl jmenován velezkušený José Sánchez, pro kterého půjde již o 179. odřízené utkání v LaLize. Na stranách bude mít k dispozici duo asistentů ve složení Raúl Cabañero a Juan López.
PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

V prvním střetnutí dnešních soupeřů v této sezóně se na gól čekalo až do druhého poločasu. Tehdy sice z penalty otevřel skóre Parejo z Villarrealu, avšak jako poslední se smáli Gironští: za ně nejprve srovnal kanonýr Dovbyk a nedlouho poté obrat dokonal Eric García.

27. 9. 2023: Villarreal – Girona 1:2 (0:0)

Branky: 49. Parejo (pen.) – 56. Dovbyk (Sávio), 61. E García (A. García).

Žluté karty: 16. Pino (VLR), 87. Baena (VLR), 90+1. Brereton Díaz (VLR) – 58. Herrera (GIR), 90+1. Gutiérrez (GIR).

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:11.

Villarreal CF: Jörgensen – Foyth, Albiol (C) (78. Gabbia), Mandi, Pedraza – Morales (78. Brereton Díaz), Parejo (88. Trigueros), Capoue (59. Terrats), Pino (59. Achúmáš) – Sörloth, Baena.
Připraveni: Reina – Romero, Femenía, Comesaña.
Hlavní trenér: Pacheta.

Girona FC: Gazzaniga – A. Martínez (52. Couto), E. García (88. Blind), D. López, Gutiérrez – A. García (C) – Cygankov (88. Solís), Herrera, Martín (53. Portu), Sávio – Dovbyk (69. Stuani).
Připraveni: Fuidias, Carlos – V. Fernández, Juanpe, Torre, Kébé.
Hlavní trenér: Michel.
VILLARREAL CF (9. místo)
35 Z, 13–9–13, 59:60 (-1), 48 bodů

Villarreal v posledních třech kolech soutěže útočí na další účast na evropské pohárové scéně. Marcelinovi svěřenci mohou pomýšlet na Konfereční ligu: vzhledem k vítězství Bilbaa v Copa del Rey je pravděpodobné, že se do ní dostane osmý celek místo sedmého. Tuto pozici drží Valencia, za kterou hosté zaostávají jen o skóre.

Žlutá ponorka se tak bude snažit svého rivala sestadit. V její prospěch svědčí příznivější aktuální forma – z posledních pěti duelů hned tři vyhrála a v jen jednom ze zbylých dvou vůbec nebodovala. O víkendu pak zvládla přestřelku 3:2 na půdě obrozené Sevilly, podaří se jí dnes na tento výsledek navázat proti Gironě?

Poslední výsledky Villarrealu
11. 5.: Villarreal – Sevilla 3:2
5. 5.: Celta Vigo – Villarreal 3:2
28. 4.: Villarreal – Vallecano 3:0

Nejlepší střelci Villarrealu
Alexander SÖRLOTH – 31 Z, 19 branek
Gerard MORENO – 29 Z, 10 branek
José Luis MORALES – 27 Z, 6 branek
GIRONA FC (2. místo)
35 Z, 23–6–6, 75:44 (+31), 75 bodů

Girona úspěšně završuje svou snovou sezónu, ve které si zajistila historicky první účast v Lize mistrů, a díky nedávné výhře nad Barcelonou pokuje po zisku stříbrných medailí. Hotovo ale ještě nemá, Blaugrana má jen dvoubodovou ztrátu a zrovna dvakrát daleko mimochodem není ani čtvrté Atlético Madrid.

Situace svěřenců kouče Míchela mohla být o něco příznivější, nebýt pouhé remízy na půdě Alavésu v posledním kole. Hosté tam sice v pátek hned dvakrát vedli díky trefám Erica Garcíi a Yangela Herrery, kousající domácí se ovšem nevzdali bez boje a gólem v samotném závěru vydřeli konečné skóre 2:2.

Poslední výsledky Girony
10. 5.: Alavés – Girona 2:2
4. 5.: Girona – Barcelona 4:2
27. 4.: Las Palmas – Girona 0:2

Nejlepší střelci Girony
Artěm DOVBYK – 33 Z, 20 branek
SÁVIO – 34 Z, 8 branek
Cristhian STUANI – 29 Z, 8 branek
Příjemné úterý u sledování LaLigy! Program vloženého 36. kola nám dnes přinese i takřka noční souboj, ve kterém bude Girona doma hostit Villarreal.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Girona FC – Villarreal CF

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 59. B. Traoré

Karty:   36. Blind (GIR) – 41. Femenía (VLR), 43. Baena (VLR), 56. B. Traoré (VLR), 90+3. Terrats (VLR)   90+5. Femenía (VLR)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 15:5. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:14.

Girona FC: Gazzaniga – E. García, Da. López, Blind, Gutiérrez (75. V. Fernández) – Cygankov (83. Villa), Y. Herrera (75. Portu), A. García (C), I. Martín, Sávio – Dovbyk.
Náhradníci: Fuidias, Carlos – J. García, Juanpe, Torre.

Trenér: Míchel.

Villarreal CF: Jörgensen – Femenía, Y. Mosquera, Bailly, Cuenca (66. Terrats) – B. Traoré (81. Morales), Comesaña (81. Capoue), Parejo (C), Baena (90+3. Trigueros) – Go. Guedes (66. Achúmáš), Sörloth.
Náhradníci: Reina – A. Moreno, Mándí.

Trenér: Marcelino.

Rozhodčí: J. Sánchez – Cabañero, J. López.

Diváci: 11 440