Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA - Skupina o titul

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava

5:0

konec (1:0)

04.05.2024, 18:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • 1. kolo • Michal Nussbauer

Tipsport: 1.14 9.2 18.3 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

88

Šudák unikl obraně Slavie středem a pokusil se zapsat první ligový gól, Staněk byl ale proti ne úplně povedené zakončení dokázal vyrazit.

87

Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Samuel Grygar, přichází Ladislav Takács. Nový muž na hřišti se vrací na ligové trávníky po vleklých zdravotních potížích, které jej trápily přes rok a půl.

86

Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha (Ivan Schranz).

81

Za skandování, vyzdvihujícího dlouholetého plejera sešívaných, se do šance propracoval Tijani. Při pokusu o obstřel Markoviče ale trefil jednoho z obránců.

79

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Petr Ševčík, přichází Stanislav Tecl.

78

78. Matěj JURÁSEK - 5:0

78

Slavia právě vstřelila branku!
Pátý hřebíček v ostravské rakvi. Akce střídajících hráčů Slavie dokonala bůra. Tijani pasem do pravého křídla oslovil Jurečku, který pasem na střed vápna vybídl k zakončení MATĚJE JURÁSKA. Slávistický mladík zakončil přesně a Markovič tak popáté loví míč ze sítě.

77

Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Matúš Rusnák, přichází Radim Šudák.

74

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Jan Bořil, přichází Matěj Jurásek,
ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Muhamed Tijani.

69

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Tomáš Holeš, přichází David Zima.

69

Teď to Ostravané neprovedli vůbec zle. Rigo táhl protiakci po levém křídle a našel Grygara, který se uvolnil okolo Vlčka a pasem na puntík oslovil Šína. Jeho střela z otočky se ale do Staňkovy branky o malý kousek nevešla.

65

Slavia si znovu se soupeřem kombinačně pohrála a po tečované zpětné přihrávce na puntík se do nadějné pozice dostal Bořil. Kapitán domácích ale zamířil jen do prostoru, kde stál připravený Markovič.

62

62. Jurečka přímo před Markovičem! Ale nezavršil bůra

62

Odevzdaný Baník vzadu hoří. Jurečka se ocitl sám před Markovičem, ten ale včas vyběhl a prozatím minimálně oddálil nepopulárního bůra.

60

Střídání v týmu FC Baník Ostrava:
ze hřiště odchází Filip Blažek, přichází Michal Frydrych,
ze hřiště odchází Filip Kubala, přichází Quadri Adediran,
ze hřiště odchází Jiří Klíma, přichází Tomáš Rigo.

58

58. Mojmír CHYTIL - 4:0

58

Slavia právě vstřelila branku!
Tentokráte ne tak efektně jako v předchozích případech, ale Slavia i tak navyšuje rozdíl ve skóre. Schranz si po křižném pasu Ševčíka poradil s Pojezným a odcentroval na malé vápno k MOJMÍRU CHYTILOVI, který z vyložené pozice přidává čtvrtou branku domácích.

56

56. Václav JUREČKA - 3:0

56

Slavia právě vstřelila branku!
I v další trefě sešívaných sehrála klíčovou roli patička. Ivan Schranz si narazil s Chytilem a ocitl se sám před Markovičem. Brankáře Baníku obhodil patou a balon si našel VÁCLAV JUREČKA, který snad z deseti centimetrů jen dokopl merunu do sítě. 3:0, je hotovo.

53

Slavia cítí, že si s největší pravděpodobností stoprocentně dojde pro vítězství. Tak proč ještě nezvýraznit rozdíl ve skóre? Blízko druhé brance v utkání byl Schranz, jenže jeho zakončení po přihrávce Jurečky zlikvidoval dobrým zákrokem Markovič.

52

52. Červená karta

52

Červená karta pro tým FC Baník Ostrava (Abdullahi Tanko). Stejně jako v prosincovém utkání proti Slavii míří nigerijský útočník předčasně do sprch. Nutno dodat, že oprávněně. Z opakovaných záběrů je zřejmé, že se červenat jednoduše muselo.

48

48. Mojmír CHYTIL - 2:0

48

Slavia právě vstřelila branku!
Kdybych měl klobouk, už leží smeknutý vedle na zemi. MOJMÍR CHYTIL se trefil opravdu parádním způsobem. Po rohu se odrazil balon k Douděrovi, jehož ostrou přízemní ránu domácí útočník efektní patičkou tečoval mimo dosah Markoviče. Pohotové zakončení a ještě k tomu pohledné, domácí vedou o dvě branky.

46

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Lukáš Provod, přichází Václav Jurečka.

42

Po zpackané rozehrávce domácích uvolnil Šín k centru Šehiće, jehož kroucený pas dosedl přímo na hlavu Rusnáka. Ten se ale nedokázal dostat dost vysoko a z velmi nadějné pozice zakončil vysoko nad.

41

Žlutá karta pro tým FC Baník Ostrava (Filip Blažek). Hostující stoper byl napomínán za faul na Lukáše Provoda.

37

Klímova fantastická přihrávka šajtlí uvolnila Tanka a už to vypadalo, že Nigerijec bude postupovat sám na Staňka. Ogbu ale předvedl milimetrový obranný skluz a vyštouchl míč na roh.

34

Douděra si přesně ukázal, kam by si přál dostat centr, a Schranz jeho přání do puntíku splnil. Následné zakončení hlavou se ale mezi tři tyče nevešlo.

31

31. Kubalova rána z voleje vystrašila obranu domácích

31

Baník vystrkuje růžky. Kubala si našel centr z pravé strany a z voleje se do něj položil, balon prosvištěl těsně nad břevnem.

29

Žlutá karta pro tým FC Baník Ostrava (Matúš Rusnák). Důvodem je nedovolený zákrok na útočné polovině.

28

28. Ivan SCHRANZ - 1:0

28

Slavia právě vstřelila branku!
Poprvé Baník zachránil zásah videorozhodčího, teď si ale Ostravané nemají nač stěžovat. Nechali totiž Bořila z první vrátit balon do ohně, kam nabíhal IVAN SCHRANZ. Jeho zakončení sice napoprvé Markovič famózním reflexivním zákrokem vyrazil, na dorážku hlavou byl ale už krátký. 1:0!

24

24. Neuznaný gól domácích

24

Eden slavil, ale zbytečně. Lukáš Provod sice usměrnil do sítě Schranzem přizvednutý centr Douděry, jenže byl v ofsajdu, který odhalil až videorozhodčí.

5

Slavia se opět proťukala k centru zprava. Tentokráte Chytil kroutil merunu na zadní tyč a našel hlavu Bořila, který ale zamířil jen nad břevno.

SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava

5:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 28. Schranz, 48. Chytil (Douděra), 56. Jurečka (Schranz), 58. Chytil (Schranz), 78. Jurásek (Jurečka)

Karty:   86. Schranz (SLA) – 29. Rusnák (OVA), 41. Blažek (OVA)   52. Tanko (OVA)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:9.

SK Slavia Praha: Staněk – Holeš (69. Zima), Ogbu, Vlček – Douděra, P. Ševčík (79. Tecl), Oscar, Bořil (C) (74. Jurásek) – Schranz, Provod (46. Jurečka) – Chytil (74. Tijani).
Náhradníci: Mandous – Wallem, Zafeiris, Van Buren, Tomič, Zmrzlý.

Trenér: Jindřich Trpišovský

FC Baník Ostrava: Markovič – Blažek (60. Frydrych), Lischka (C), Pojezný – Rusnák (77. Šudák), Grygar (87. Takács), Šín, Šehić – Klíma (60. Rigo) – Kubala (60. Adediran), Tanko.
Náhradníci: Letáček – Boula, Buchta, Kpozo, J. Juroška, Ndefe.

Trenér: Pavel Hapal

Rozhodčí: Szikszay – Kříž, Volf

Diváci: 18028