Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – Liverpool FC

0:0

před zápasem (-:-)

27.10.2024, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • 9. kolo • Jakub Holínka

vsaďte si na: Tipsport Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vzájemné zápasy


Duely Arsenalu s Liverpoolem patří tradičně k ozdobám anglického fotbalu. Poslední střetnutí nabídlo letos v srpnu přípravné turné v USA, kde se z výhry 2:1 radoval Liverpool FC. V soutěžních kláních se oba celky potkaly v loňské sezoně třikrát s vyrovnanou bilancí 1-1-1. V prosincovém 18. kole skončil duel na Anfield Road remízou 1:1, v lednu letošního roku zvítězil na Emirates Stadium v rámci FA Cupu Liverpool poměrem 2:0, Arsenal ale svému soupeři porážku oplatil o měsíc později a ve 23. ligovém kole zvítězil 3:1.
Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci dvou výher Arsenalu, tří remíz a pěti výher Liverpoolu. (10:34:01)
Liverpool FC

Jeden z historicky nejúspěšnějších anglických klubů začíná éru bez Jürgena Kloppa. Charismatický německý manažer opustil lavičku The Reds na vlastní žádost po devíti letech, kdy s klubem z města Beatles získal všechny dostupné trofeje. Fanoušci si kromě šestého zisku ušatého poháru z Ligy mistrů UEFA cení nejvíce titulu z domácí Premier Legaue ze sezony 2019/20, kdy se do Liverpoolu vrátila mistrovská trofej po dlouhých třiceti letech. Dvakrát pak The Reds skončili těsně pod vrcholem, když se museli sklonit před famózním Manchesterem City pod vedením Pepa Guardioly.
Do nové sezony tak vstupuje Liverpool s novým manažerem, kterým je 45letý nizozemský stratég Arne Slot, a téměř s neobměněným kádrem. I bez výraznějších nákupů ale The Reds potvrzují v úvodu nové sezony svoji sílu, po osmi odehraných kolech jsou s bilancí sedmi výher a jediné porážky na špici Premier League s náskokem jednoho bodu na Manchester City. Doposud jedinou porážku si Liverpool připsal s Nottinghamem Forest, kterému překvapivě podlehl ve 4. kole na Anfield Road 0:1. Od té doby ale sbírají The Reds pouze samé výhry, v posledním ligovém kole doma zdolali 2:1 londýnskou Chelsea. Gólem a asistencí se na výhře výrazně podílel egyptský kanonýr Mohamed Sálah, který je i na startu nové sezony ve skvělé formě, na kontě již má 5 gólů a stejný počet asistencí a po šlágru s Chelsea se posunul na historické 6. místo v počtu branek a asistencí v Premier League.
Liverpoolu se daří také v Lize mistrů, kde v úvodním vystoupení zdolali italský AC Milán na San Siru 3:1, ve 2. kole si pak doma poradili s Bolognou poměrem 2:1.
Arsenal FC

Kanonýři jsou historicky nejúspěšnějším klubem z Londýna, na kontě mají 13 ligových titulů a čtrnáctkrát triumfovaly v FA Cupu. Ušatá trofej z Ligy Mistrů Arsenalu ve sbírce trofejí chybí, nejblíže jí byl v sezoně 2005/06, ve finále ale padl 1:2 s Barcelonou. Po několika nepovedených sezonách, kdy byli Kanonýři vzdáleni od špice tabulky, se ale klub ze severního Londýna pod španělským manažerem Mikelem Artetou zvedl a poslední dva ročníky bojoval v Premier League až téměř do posledního kola o titul, nakonec z toho ale bylo v obou případech až 2. místo za Manchesterem City. V Lize mistrů to Kanonýři dotáhli do čtvrtfinále, zde ale byl nad jejich síly Bayern Mnichov.
Do nové sezony tak Arsenal vstupoval jako jeden z adeptů na titul a s bilancí pěti výher, dvou remíz a jediné porážky zatím Kanonýři nejvyšší ambice naplňují. Jedinou porážku si Arsenal připsal až v posledním ligovém kole, když nečekaně padl 0:2 na půdě Bournemouthu. Kanonýři navíc museli utkání dohrávat od 30. minuty po vyloučení Williama Saliby o deseti a francouzský stoper tak bude v dnešním šlágru svému týmu chybět. Na Emirates Stadium ztratil Arsenal body doposud jen s Brightonem, se kterým se rozešel smírně 1:1. Za zmínku ale stojí také venkovní výhry 1:0 s Tottenhamem a 2:0 s Aston Villou. Střelecky se v úvodu nové sezony daří nejvíce Kai Havertzovi, který se v lize prosadil již čtyřikrát.
Arsenalu se daří také v Lize mistrů, kde je po třech kolech neporažen. V úvodním vystoupení Kanonýři remizovali 0:0 na půdě Atalanty, v dalších dvou domácích duelech si ale připsali výhry. Na výhru 2:0 s PSG navázali v tomto týdnu, kdy zdolali 1:0 ukrajinský Šachtar Doněck.
Hezký nedělní podvečer všem milovníkům fotbalu! Na programu je 9. kolo anglické Premier League a společně se podíváme na šlágr kola mezi Arsenalem FC a Liverpoolem FC. Výkop proběhne na Emirates Stadium v Londýně v 17:30 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Arsenal FC – Liverpool FC

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online