Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

Stade Rennes – Le Havre AC

0:0

před zápasem (-:-)

25.10.2024, 20:45 • Roazhon Park, Rennes • 9. kolo • Jakub Holínka

Tipsport: 1.51 4.28 6.66 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vzájemné zápasy

Oba celky na sebe v nejvyšší domácí soutěži loni narazily po patnácti letech. V srpnu 2023 skončil duel v Roazhon Parku remízou 2:2, v únoru letošního roku se pak z výhry 1:0 na půdě Le Havre radovalo Rennes. Jedinou branku utkání vstřelil po změně stran záložník Benjamin Bourigeaud.
Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme vyrovnanou bilanci tří výher Rennes, čtyř remíz a tří výher Le Havre. (07:03:27)
Le Havre AC

Fotbalový klub z města Le Havre v Normandii se v posledních letech pohybuje na pomezí první a druhé ligy. Největším úspěchem klubu je zisk domácího ligového poháru v roce 1959. Šestkrát pak také Le Havre ovládlo druhou ligu. Naposledy se tak stalo v sezoně 2022/23, kdy Le Havre v Ligue 2 získalo 75 bodů a oslavilo návrat do nejvyšší soutěže. V lońské nováčkovské sezoně mezi domácí elitou bojovalo Le Havre do posledního kola o záchranu a boj to byl nakonec úspěšný. Le Havre obsadilo poslední nesestupové místo se ziskem 32 bodů a udrželo prvoligovou příslušnost i pro tuto sezonu. Mužstvo do nového ročníku vede jako hlavní trenér 38letý Didier Digard a cíl má jasný – ideálně se vyhnout bojům o záchranu a vylepšit loňské umístění klubu. Tým loni neměl ve svém středu vyloženého střelce a tak byla nejproduktivnější trojice Emmanuel Sabbi, zkušený Andre Ayew a Mohamed Bayo, kteří měli na kontě shodně 5 gólů.
Do nové sezony vstoupilo Le Havre porážkou 1:4 s úřadujícím šampionem PSG, na kterou ale odpovědělo výhrami s nováčky soutěže Saint-Étienne a Auxerre. Od té doby ale zapsalo Le Havre pět porážek v řadě, naposledy padlo před vlastními fanoušky 0:4 s Lyonem a propadlo se tak až na sestupovou 16. příčku.
Stade Rennes

Tradiční francouzský klub z města Rennes ve své historii nikdy na triumf v domácí soutěži nedosáhl, třikrát se ale radoval ze zisku ligového poháru, naposledy v roce 2019. Červení a Černí jsou také vcelku pravidelnými účastníky evropských pohárů, v loňské sezoně se představili v Evropské lize, kde v základní skupině skončili bodík za Villarrealem a z druhého místa pospoupili do play-off. Tam jim ale los nepřál, narazili na favorizovaný AC Milán, který jim vystavil stopku.
V domácí Ligue 1 se svěřencům lodivoda Juliena Stéphana dařilo střídavě a na konci soutěže z toho bylo 10. místo se ziskem 46 bodů, což znamená, že letos se Rennes v pohárové Evropě nepředstaví. Střeleckým tahounem týmu byl s 10 góly na kontě 22letý útočník Arnaud Kalimuendo.
Do nové sezony vstoupilo Rennes domácí výhrou 3:0 nad Lyonem, v dalších sedmi ligových kolech se ale z výhry radovalo už jen jednou a aktuálně tak okupuje až 13. příčku se ziskem 8 bodů. Rennes nevyhrálo již 4 zápasy v řadě, v posledním vystoupení remizovali na půdě Brestu 1:1, když alespoň bodík pro hosty trefil v závěru portugalský křídelník Jota. Nejproduktivnější v červeno-černém dresu je zatím záložník Ludovic Blas, který za osm zápasů nasbíral 3 góly a 2 asistence.
Hezký páteční večer všem fanouškům fotbalu! Na programu je 9. kolo francouzské Ligue 1 a utkání mezi Stade Rennes a Le Havre AC. Výkop proběhne v Roazhon Parku v Rennes ve 20:45 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Stade Rennes – Le Havre AC

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online