Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Deportivo Alavés – Real Valladolid

0:0

před zápasem (-:-)

18.10.2024, 21:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • 10. kolo • Jakub Holínka

Tipsport: 1.66 3.78 5.55 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vzájemné zápasy

Poslední vzájemný souboj Alavése a Valladolidu nabídlo v lednu 2023 šestnáctifinále ligového poháru a z domácí výhry 1:0 se radoval Deportivo Alavés. Jedinou branku utkání vstřelil v 11. minutě senegalec Mamadou Sylla, který ale nyní obléká dres právě Realu Valladolid.
Nejčerstvější ligové duely jsou ze sezony 2020/21 a oba ovládl také Deportivo Alavés, který v domácím prostředí zvítězil 1:0 a ve Valladolidu 2:0.
Z posledních deseti vzájemných zápasů pak máme bilanci sedmi výher Alavése, jedné remízy a dvou výher Valladolidu. (10:27:34)
Real Valladolid

Maximem fotbalového klubu z města Valladolid je 4. místo ze sezony 1962/63. Na mezinárodní scéně pak zůstává největším úspěchem čtvrtfinálová účast v Pohárů vítězů pohárů v sezoně 1989/90. V roce 2018 se stal většinovým vlastníkem Realu Valladolid blegenádrní brazilský forvard Ronaldo Nazário, i pod jeho vedením se ale klub v posledních letech pohybuje na rozmezí první a druhé ligy.
V loňské sezoně dokázali Pucelanos rychle zareagovat na pád z La Ligy a díky druhému místu v Segunda División se opět po roce vrátili mezi domácí elitu. Valladolid těžil především ze skvělé domácí bilance, kterou měl nejlepší z celé soutěže a mužstvo vedené uruguayským stratégem Paulem Pezzolanem ztratilo na vlastním stadionu pouze dva zápasy. Střeleckým tahounem týmu pak byl s 8 góly 30letý senegalský forvard Mamadou Sylla.
Návrat mezi španělskou elitu se Realu Valladolid vydařil, v úvodním kole nové sezony zdolal v domácím prostředí dalšího nováčka Espanyol 1:0 díky trefě Raula Mora. Od té doby se ale Valladolid trápí, v následujících osmi zápasech nevyhrál a s bilancí dvou remíz a šesti porážek se postupně propadl až na současné předposlední místo se ziskem 5 bodů. Posledním bodovým ziskem Valladolidu je domácí remíza 0:0 s Realem Sociedad, nyní táhnou Pucelanos sérii tří porážek v řadě. V posledním ligovém kole před repre pauzou podlehl Valladolid doma 1:2 Rayu Vallecanu, přestože měl zápas po trefě Selima Amallaha slušně rozehraný.
Deportivo Alavés

Tradiční španělský klub z města Vitoria-Gasteiz v Baskicku ve své více než stoleté historii žádnou trofej nevyhrál, největší slávu ale zažil na začátku tisíciletí, když se v sezoně 2000/01 probojoval až do finále tehdejšího Poháru UEFA. Pohárová cesta Alavése byla velkou senzací, ve finále se ale Babazorros museli sklonit před anglickým Liverpoolem, kterému v památném zápase podlehli 4:5 po prodloužení. Do dalšího finále se Alavés probojoval v roce 2017, ve finále Copa del Rey ale podlehl Barceloně 1:3.
Poté, co v sezoně 2022/23 zvládl Alavés na úkor Levante postupové play-off, hraje zpět v domácí nejvyšší soutěži. V loňské sezoně skončili svěřenci španělského stratéga Luise Garcíi na solidním 10. místě v klidném středu tabulky. Nejlepším střelcem mužstva bez vyloženého střelce byl s 5 góly 30letý forvard Luis Rioja, který už ale od nové sezony obléká dres Valencie.
Po devíti odehraných kolech v nové sezoně patří Alavési 13. místo v tabulce se ziskem 10 bodů. Za zmínku stojí domácí výhra 2:1 nad Sevillou nebo také překvapivá výhra 2:1 na půdě Realu Sociedad, která je zároveň doposud jediným bodovým ziskem na hřištích soupeřů. Aktuálně však táhnou Babazorros sérii tří porážek v řadě, naposledy padli doma 0:3 s rozjetou Barcelonou, když duel rozhodl hattrickem již v 1. poločase Robert Lewandowski.
Hezký páteční večer všem fanouškům skvělého fotbalu! Po repre pauze je na programu 10: kolo španělské La Ligy a společně se podíváme na utkání mezi Deportivem Alavés a Realem Valladolid. Výkop proběhne na Estadio de Mendizorroza ve 21:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Deportivo Alavés – Real Valladolid

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online