Menu

Hokej

DHL extraliga juniorů

HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary

0:0

před zápasem (-:-, -:-, -:-)

13.10.2024, 11:40 • Sportovní centrum Lužánky • 12. kolo • Caroline Elizabeth Zalud

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

HC Kometa Brno
Brněnští junioři už mají pořádnou šňůru výher v řadě. Tu poslední, tedy šestou, přidali proti Litvínovu. Ve vyrovnaném utkání se jim povedlo udělat otočku skóre z 0:2 na 3:2, nicméně soupeř dokázal v poslední periodě srovnat a muselo se jít do prodloužení. V něm bonusový bod Brno získalo zásluhou Adama Veselského stavem 4:3. Nyní je tak modrobílý celek na čtvrté příčce tabulky s 23 body.

Nejvíce kanadských bodů v jihomoravské družině nastřádal prozatím Adam Boltvan. Počet 17 bodů za 4 branky a 13 asistencí ho tak staví na třetí třetí místo v této statistice. Nad deset bodů mají také Lukáš Bošek (7+5), Danny Chludil (5+6) a Roman Otava (3+8). Brankoviště pak střeží Jan Ondráček, který si připsal již 329 zákroků a jeho úspěšnost zásahů činí 93.20%.

HC Energie Karlovy Vary
Z posledních tří utkání vyhráli Karlovarští dvě, a to proti Třinci a Jihlavě. Na domácím ledě podlehli Vítkovicím 2:4, nicméně chuť si spravili v duelu s Třincem, který opanovali 4:2. Poté se vydali do Jihlavy. I přesto, že Dukla mazala gólové manko dokázaly Vary udržet náskok jedné branky a shrábnout tak tři body. Na druhé straně patří celku ze západu Čech až dvanáctá pozice v tabulce, bodů mají na kontě 16.

Největším karlovarským střelcem je Radek Janata, který se mezi tři tyče trefil šestkrát a přidal navíc sedm asistencí. Tato bilance ho drží na čtrnáctém místě kanadského bodování celé extraligy. Jen o tři body za ním je Matyáš Váňa (4+6). V kleci Energie vládne Michal Oršulák s procentuální úspěšností 88.97%.

Vzájemná utkání
Celky se spolu střetly naposledy v minulé sezoně v nadstavbě o pořadí v play-off. Sehrály celkem čtyři utkání, přičemž se více dařilo Kometě. Na soupeřově ledě zvítězila 3:4 po samostatných nájezdech a prohrála výsledkem 6:5. Doma pak přidala body po výhře 4:3 v prodloužení, poslední utkání nadstavby patřilo taktéž jí stavem 3:1. (20:14:13)
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:40.

HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary

0:0

před zápasem (-:-, -:-, -:-)

Zpět na online