Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – HK Nitra

5:3

konec (0:2, 4:0, 1:1)

08.10.2024, 18:00 • Steel Aréna Košice • 8. kolo • Filip Kosnáč sk

Tipsport: 1.79 4.47 3.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Košice v domácom prostredí zdolali obhajcov titulu z Nitry v osemgólovej prestrelke 5:3, keď ich za víťazstvom nasmerovala vynikajúca štvorgólová druhá tretina, v ktorej predviedli skvelý obrat z 0:2 na 4:2. Hostia ešte v tretej tretine zdramatizovali zápase, keď kontaktný gól strelil Stacha, ale nevyšla im dlhá hra bez brankára so šiestimi hráčmi a napokon víťazstvo domácich potvrdil Martel. Domáci sú po dnešnom víťazstve s 18 bodmi na treťom mieste v tabuľke o skóre za druhou Banskou Bystricou, ale tiež len o skóre pred štvrtými Michalovcami a hostia po druhej prehre za sebou zostávajú so 14 bodmi na šiestom mieste v tabuľke. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa na Vás pri ďalších hokejových prenosoch! (20:36:19)

Koniec zápasu.

59:46

Košice dali gól! Domáci sa však ubránili a DANICK MARTEL sa už tentokrát rútil sám na opustenú bránku hostí, takže spečatil domáce víťazstvo za tri body! Asistencia: Parlett

59:24

Martel trochu zbytočne nezvládol situáciu a poslal puk až na zakázané uvoľnenie, takže ešte je tu príležitosť hostí na vyrovnanie.

58:44

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Ritchie – 2 min., hrubosť.

58:44

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Havrila – 2 min., hrubosť.

57:45

Hostia už hrali v šiestich bez brankára, ale hra je vykázaná do stredného pásma, keďže Ritchie sa proti pravidlám nachádzal v domácom bránkovisku.

57:22

Oddychový čas pre tím HK Nitra.

55:35

Domáci po troch zakázaných uvoľneniach za sebou stále nemohli vystriedať, takže Cotton mohol po vyhranom vhadzovaní zakončovať, ale Janus podržal domácich istým zákrokom.

54:34

Domáci sa predsa len dostávajú pod väčší tlak hostí, preto vyhodili puk len na zakázané uvoľnenie.

53:02

Na opačnej strane Janus schoval puk v lapačke po nahodení Vitáloša od modrej čiary.

51:18

Domáci dotiahli útočnú akciu až do zakončenia Krivošíka od modrej čiary, ale Aittokallio zatiaľ stále neinkasoval a stále drží nádej hostí aspoň na vyrovnanie.

50:05

Hostia ustáli dôležité oslabenie a už opäť hrozili v útočnom pásme, ale Janus zakročil proti strele Ritchieho z ľavej strany.

48:58

Martel sa natlačil pred Aittokallia, ktorý si však poradil s jeho zakončením do hornej časti brány a prerušil hru.

48:10

Domáci si nedali pozor pri prechode do útočného pásma a vystavili sa do zbytočného ofsajdu.

47:35

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Buček – 2 min., nedovolené bránenie.

44:45

Nitra dala gól! Hostia predsa len celkom rýchlo na začiatku tretej tretiny strieľajú kontaktný gól, o ktorý sa po krátkej kombinácii hostí v útočnom pásme postaral MARKO STACHA presnou strelou z ľavej strany k vzdialenejšej tyči! Asistencie: Vitáloš, Lacka

43:11

Jednoduchý prechod hostí do útočného pásma, ktorí potrebujú hrať útočnejšie, ale Janus nemal žiadne ťažkosti s nevýrazným zakončením Csányiho.

42:19

Domáci síce začali tretiu tretinu útočnou snahou, ale následne hneď dvakrát za sebou v krátkom časovom slede poslali puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina zápasu medzi Košicami a Nitrou priniesla neuveriteľnú gólovú kanonádu domácich, ktorí predviedli vďaka štyrom gólom fantastický obrat z 0:2 na 4:2. Hneď dva takmer identické zásahy v presilovej hre zaznamenal Jääskeläinen, k nemu sa pridal ďalším presným zásahom v početnej výhode aj Pollock a okrem nich sa presadil aj Šimun, ktorý v tej chvíli strelil dôležitý vyrovnávajúci gól. Tretia tretina sa začne približne o 19:46.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:55

Domáci prežili oslabenie a dokonca v úplnom závere druhej tretiny mohli pridať aj piaty gól, keď Martel prihrávkou spoza bránky našiel Petráša, ale ten netrafil puk ideálne a Aittokallio úspešne zakročil betónom!

37:13

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Deyl – 2 min., nedovolené bránenie.

35:27

Striedanie v tíme HK Nitra:
z ihriska odchádza Kašík, prichádza Aittokallio.

35:27

Košice dali gól! Domáci pokračujú v gólovej kanonáde v rámci druhej tretiny a využívajú ďalšiu presilovku, dokonca sa konečne dočkal aj BRETT POLLOCK, ktorý zakončoval bez prípravy z pravej strany po tom, čo mu naservíroval puk Gildon a Kašík sa opäť nestihol presunúť! Asistencie: Gildon, Jääskeläinen

34:22

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bubela – 2 min., nedovolené bránenie.

33:06

Košice dali gól! Tak to bola akcia pri druhej presilovke domácich ako cez kopirák z prvého gólu, keď Pollock opäť nabil na ľavý kruh a JOONA JÄÄSKELÄINEN presnou strelou prekonal presúvajúceho Kašíka, aj keď tentokrát mieril k vzdialenejšej tyčke! Asistencie: Pollock, Gildon

32:45

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bačo – 2 min., napadnutie.

32:00

Na opačnej strane vyrazil do samostatného úniku Okoličány, ale Janus vyčaroval exkluzívny zákrok betónom proti jeho forhendovému blafáku!

30:03

Ďalšia veľká príležitosť pre Pollocka, ktorý príliš jednoducho prešiel po ľavej strane, ale Kašík dokázal jeho strelu vyraziť do bezpečia!

27:56

Domáci sa opäť usadili v útočnom pásme a po dlhšej kombinácii zakončoval Jääskeläinen z diaľky, ale Kašík mu úspešným zákrokom nedovolil pripísať si už druhý gól v zápase.

25:58

Hra sa naďalej prelieva zo strany na stranu, ale domáci sú povzbudení rýchlym zmazaním dvojgólového manka, aj keď sa v tejto chvíli dopustili zakázaného uvoľnenia.

23:06

Košice dali gól! Domáci už aj vyrovnali, keď EDUARD ŠIMUN dostal prihrávku za bránou hostí od Havrilu a strelou z veľkého uhla na pravej strane takmer na úrovni bránkovej čiary nachytal Kašíka, ktorý si nepostrážil priestor pri bližšej tyči! Asistencie: Havrila, Teves

21:55

Košice dali gól! Bleskovo využitá presilovka v podaní domácich, ktorí predviedli dokonalú kombináciu a Pollock preniesol hru prihrávkou na ľavú stranu, kde z prvej zakončoval JOONA JÄÄSKELÄINEN a trafil presne k bližšej tyčke, pretože Kašík sa nestihol presunúť! Asistencie: Pollock, Gildon

21:46

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Ritchie – 2 min., hákovanie.

21:13

Janus si poradil s jednoduchým nahodením Cottona od pravého mantinelu a radšej prikryl puk.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Nitrou priniesla veľmi pekný ofenzívny hokej s množstvom šancí na oboch stranách, ale zatiaľ sú spokojnejší hostia, ktorí vedú už o dva góly po zásahoch Ritchieho a Pobežala. Domáci sa zatiaľ nedokázali presadiť, keď najväčšie gólové príležitosti nevyužili Bartánus, Pollock či Kohút, ale tiež im odľahlo, že neinkasovali už tretí gól pri presilovke hostí v závere prvej tretiny, keď veľkú príležitosť zahodil Gill a Hrnka netrafil takmer prázdnu bránku domácich. Druhá tretina sa začne približne o 17:54.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:30

Auk skvelou prihrávkou našiel Hrnku na pravej strane, ktorý však strelou z prvej netrafil takmer úplne odkrytú domácu bránku, keď sa Janus vôbec nestihol presunúť!

18:28

Janus iba vyrazil Cottonove tečované nahodenie od modrej čiary, ale Gillovi sa nepodarilo z blízkosti úspešne doraziť!

17:29

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Gildon – 2 min., podrazenie.

16:13

Kohútovi sa otvorila diaľnica cez stred a nič nevymýšľal, zakončoval z diaľky a jeho strela opečiatkovala pravú tyč hosťujúcej brány, ktorá pomohla Kašíkovi!

15:11

Kašík si pripísal jednoduchý zákrok, keď samu podarilo bez problémov zneškodniť strelu Šimuna od modrej čiary.

13:30

Nitra dala gól! Naopak hostia zatiaľ vyťažili z minima už svoj druhý presný zásah, keď aj vďaka dobrej práce Mezeia v strednom pásme získal puk TOMÁŠ POBEŽAL, ktorý využil prepadnutie domácej defenzívy a aj keď jeho prvé zakončenie z ľavej strany ešte dokázal Janus vyraziť, tak na druhý pokus už uspel a dorazil puk do domácej brány! Bez asistencie

13:05

Pollock sa z ničoho nič dostal do samostatného úniku, ale s nevydareným forhendovým blafákom proti Kašíkovi nepohodil!

11:35

Rýchly protiútok domácich do otvorenejšej obrany domácich a Bartánus nebezpečne zakončoval z pravej strany, ale tesne minul vzdialenejšiu tyčku!

10:51

Domáci v posledných momentoch predsa len stupňujú útočnú aktivitu a hostia sa po nepresnej rozohrávke dopustili len zakázaného uvoľnenia.

06:58

Jääskeläinen sa veľmi pekne uvoľnil kľučkou na stred, ale napokon jeho strela bola zblokovaná a Kašík nemusel zasahovať.

05:40

Po vzájomnom vylúčení na oboch stranách sa pokračuje v hre s plným počtom hráčov a domáci zakončili útok strelou Martela, ale Kašík predviedol istý zákrok.

05:25

Vylúčenie v tíme HC Košice:
Ferenc – 2 min., hrubosť.

05:25

Vylúčenie v tíme HK Nitra:
Bača – 2 min., hrubosť.

05:00

Dlhšie sa hralo bez prerušenia a domáci sú určite zaskočení po nečakane rýchlom inkasovanom góle, keďže tentokrát ich útočný pokus zastavila nepresná prihrávka a puk sa odrazil mimo hraciu plochu.

01:19

Nitra dala gól! Tak to je šokujúci úvod pre domácich, keď hostia sa vôbec po prvýkrát v zápase na dlhšie usadili v útočnom pásme a hneď sa im podarilo otvoriť skóre po tom, čo Buček dostal množstvo priestoru za bránou a po jej obkorčuľovaní vyskúšal prekvapiť Janusa, ale puk sa od jeho betónu odrazil ideálne pre BRETTA RITCHIEHO, ktorý pohotovo zakončoval z pravej strany a mieril presne do odkrytej časti brány! Asistencie: Buček, Cotton

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Janus (Riečický) – Teves, Parlett – Gildon, Ferenc – Deyl, Šedivý – Mitro – Mikúš, Chovan, Petráš – Jääskeläinen, Pollock, Martel – Lamper, Kohút, Krivošík – Šimun, Havrila, Bartánus
Tréner: D. Ceman

HK Nitra: Kašík (Aittokallio) – Mezei, Cotton – Hain, Auk – Stacha, Vitáloš – Bača – Buček, Gill, Ritchie – Jackson, Bubela, Bajtek – Okoličány, Pobežal, Lacka – Csányi, Hrnka, Bačo
Tréner: A. Kmeč

Rozhodca: Snášel ml., Kocúr – Stanzel, Hajnik.
Vážení priaznivci slovenského hokeja, vítam vás pri priamom prenose z v poradí ôsmeho hokejového zápolenia v rámci aktuálneho tipsportligového kolotoča. Sily si tentokrát zmerajú HC Košice a HK Nitra.

HC Košice ešte v riadnom hracom čase neprehral – i keď dvakrát si zo zápasu odniesol len jeden bod. Oceliari sa v ostatnom kole vrátili do domovskej Steel arény, v ktorej po predĺžení zdolali súpera zo Zvolena. So ziskom 15 bodov tak východniarom patrí priebežná tretia priečka v tabuľke. Spomedzi všetkých extraligových tímov inkasovali Košice najmenej gólov (12), horší útok v zmysle počtu strelených gólov má však až ôsma Žilina.

HK Nitra vstúpila do sezóny 2024/25 ako úradujúci majster z ostatného ročníka. Nitrania odštartovali sezónu dobre, potom však prišla prvá prehra a po sérii troch výhier aj prehra druhá. Týchto šesť stratených bodov odsunulo Nitru na priebežné šieste miesto v tabuľke, i keď faktom je, že Nitra zaostáva za piatym Slovanom, štvrtými Michalovcami a tretími Košicami len o bod. Zároveň má s priemerom 4,3 streleného gólu na zápas najsilnejší útok v lige, vsietila už 30 presných zásahov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Košice – HK Nitra

5:3

konec (0:2, 4:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 22. Jääskeläinen (Pollock, Gildon), 24. Šimun (Havrila, Teves), 34. Jääskeläinen (Pollock, Gildon), 36. Pollock (Gildon, Jääskeläinen), 60. Martel (Parlett) – 2. Ritchie (Buček, Cotton), 14. Pobežal, 45. Stacha (Vitáloš, Lacka)

HC Košice: Janus (Riečický) – Teves, Parlett – Gildon, Ferenc – Deyl, Šedivý – Mitro – Mikúš, Chovan, Petráš – Jääskeläinen, Pollock, Martel – Lamper, Kohút, Krivošík – Šimun, Havrila, Bartánus
Trenér: D. Ceman

HK Nitra: Kašík (Aittokallio) – Mezei, Cotton – Hain, Auk – Stacha, Vitáloš – Bača – Buček, Gill, Ritchie – Jackson, Bubela, Bajtek – Okoličány, Pobežal, Lacka – Csányi, Hrnka, Bačo
Trenér: A. Kmeč

Rozhodčí: Snášel ml., Kocúr – Stanzel, Hajnik

Průběh zápasu
1. třetina
01:19 NIT 0:1 Ritchie (Buček, Cotton)
05:25 NIT 2 Bača, hrubost
05:25 KOS 2 Ferenc, hrubost
13:30 NIT 0:2 Pobežal
17:29 KOS 2 Gildon, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
21:46 NIT 2 Ritchie, hákování
21:55 KOS 1:2 Jääskeläinen (Pollock, Gildon)
23:06 KOS 2:2 Šimun (Havrila, Teves)
32:45 NIT 2 Bačo, napadení
33:06 KOS 3:2 Jääskeläinen (Pollock, Gildon)
34:22 NIT 2 Bubela, nedovolené bránění
35:27 KOS 4:2 Pollock (Gildon, Jääskeläinen)
35:27 NIT -Kašík +Aittokallio (Střídání)
37:13 KOS 2 Deyl, nedovolené bránění
Po 2. třetině
3. třetina
44:45 NIT 4:3 Stacha (Vitáloš, Lacka)
47:35 NIT 2 Buček, nedovolené bránění
58:44 KOS 2 Havrila, hrubost
58:44 NIT 2 Ritchie, hrubost
59:46 KOS 5:3 Martel (Parlett)
Konec