Menu

Tenis

ATP Peking (tvrdý povrch)

Jiří Lehečka – Pedro Martinez Portero

0:0

před zápasem

26.09.2024, 13:00 • Lotus, Peking (CHN) • 1. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 1.28 3.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Sázkové kanceláře favorizují v premiérovém vzájemném střetnutí výrazně rodáka z Mladé Boleslavi. Vítěz narazí v osmifinále na lepšího z dvojice Bautista (ESP) – Dimitrov (BUL). (20:56:14)
Pedro Martínez (42.) se v žebříčku nachází jen o pět pozic za Lehečkou, herní rozdíl by však měl být mezi oběma znatelný, a to zejména díky betonu. Sedmadvacetiletý Španěl je totiž antukářem. Po srpnovém přechodu na tvrdý podklad vyhrál pouhé dva zápasy ze sedmi. Nestačil např. i na Američana Kovacevice či Němce Hanfmanna, což jsou při vší úctě tenisté, kteří nedosahují kvalit Lehečky. Na oblíbeném oranžovém štěrku nicméně ovládl v probíhající sezoně domácí challenger v Gironě. Také Martínež si v Pekingu odbyde svou premiéru.
Dvaadvacetiletý Jiří Lehečka (37. místo na žebříčku) vyhrál zkraje roku svůj premiérový titul na elitním okruhu, když ovládl turnaj v australském Adelaide. Mimo to si zahrál semifinále v Madridu či čtvrtfinále v Indian Wells a Dubaji. Vinou únavové zlomeniny obratle musel vynechat Roland Garros, Wimbledon i olympiádu v Paříži. Na dvorce se vrátil těsně před US Open a hned na prvním podniku v Cincinnati dokázal ve dvou sadách porazit bývalou světovou jedničku Rusa Medveděva. Naposledy se tenista z Kněžmostu představil na ne příliš povedeném Davisově poháru, kde jej skolila nemoc. Přesto nastoupil do utkání s francouzským talentem Filsem a podlehl mu až v koncovce rozhodujícího setu. V Pekingu hraje poprvé.
Hezké čtvrteční odpoledne. Jiří Lehečka vstoupí do podniku ATP 500 v čínském Pekingu utkáním s Pedrem Martínezem. Proti španělskému soupeři by měl mít český reprezentant na rychlém tvrdém povrchu herně navrch.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

J. Lehečka – P. Martinez Portero

0:0

před zápasem

Zpět na online