Menu

Tenis

Challenger Nonthaburi (tvrdý povrch)

Dalibor Svrčina – Mitsuki Wei Kang Leong (Q)

0:0

před zápasem

25.09.2024, 06:30 • Kurt č. 2, Nonthaburi (THA) • 1. kolo • Filip Lefenda

Tipsport: 1.11 5.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Hráči se spolu utkají poprvé. Obrovským papírovým favoritem na postup je Svrčina. Vítěz narazí v osmifinále na Ria Nogučiho z Japonska. (18:16:44)
Mitsuki Wei Kang Leong je pro většinu českých příznivců neznámý tenista z Malajsie. Ve dvaceti letech se nachází na 733. místě žebříčku, přičemž osobní maximum má zatím na 704. příčce. Z logiky věci hrává především na okruhu ITF, kde získal v loňském roce svůj zatím jediný singlový titul, a to na akci s nejnižší možnou dotací 15 tisíc dolarů. Letos si zahrál jedno finále. Před dvěma týdny pak došel v čínském Kantonu z kvalifikace do challengerového osmifinále. V Nonthaburi mu po prvním setu (6:4) skrečoval Korejec Shin. Následně zaskočil výhrou dvakrát 6:4 Australana Ellise, a znovu tak pronikl do hlavní soutěže. V sezoně nasbíral Leong celkem 27 výher a 22 porážek (tvrdý povrch 26/20).
Dalibor Svrčina je v žebříčku na 294. pozici. Nejvýše byl na 154. místě. Je vítězem dvou challengerových titulů. Letos si zahrál jedno semifinále. V rámci asijského turné zatím zaznamenal dvě čtvrtfinále v Číně. Minulý týden pak zkoušel štěstí v kvalifikaci podniku ATP v Chang-čou. Z pozice outsidera přehrál 3:6, 6:1 a 6:1 Moldavana Albota, následně ale padl ve třech setech 6:0, 4:6 a 4:6 s Kazachstáncem Jevsejevem, proti němuž pro změnu platil za poměrně výrazného favorita. Nyní se rodák z Ostravy přesunul do Thajska. Od začátku roku nasbíral 27 výher a 23 porážek (tvrdý povrch 12/8).
Hezké středeční ráno. Dalibor Svrčina vstoupí do challengeru v thajském Nonthaburi utkáním prvního kola. Soupeřem mu bude na kurtu číslo 2 Mitsuki Wei Kang Leong z Malajsie.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:30.

D. Svrčina – M. Leong

0:0

před zápasem

Zpět na online