Menu

Hokej

Maxa liga

RI Okna Berani Zlín – Piráti Chomutov

0:0

před zápasem (-:-, -:-, -:-)

21.09.2024, 17:30 • Trinity Bank Aréna Luďka Čajky - Zlín • 3. kolo • Adam Čuba

vsaďte si na: Tipsport Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Už je to dlouhých pět let, co se Zlín a Chomutov naposledy střetli v hokejovém zápase. Stalo se tak 1. března 2019 ve 49. kole extraligy, jen pár dní před sestupem Pirátů do nižší soutěže. Berani tehdy triumfovali 2:1. Piráti zažili v následujících letech krušné období korunované pádem až do krajské soutěže, nyní jsou ale zpět v profesionálním hokeji. I Zlín zažil sestup, konkrétně v roce 2022. Od té doby Berani dvakrát hráli finále Chance ligy, nicméně zpět mezi elitu se zatím nevyškrábali.

Už zmíněné utkání 1. března 2019 pamatuje několik členů letošního zlínského kádru. Konkrétně jde o současného zlínského kapitána Pavla Sedláčka, Jakuba Šlahaře, na dveře A týmu tehdy klepal i Daniel Huf, dnešní jednička Beranů. (14:07:58)


Ačkoli očekávání od Pirátů Chomutov nejsou na startu sezony nikterak velké, Západočeši se v prvních kolech drží více než slušně. O bod Piráti okradli silnou Porubu, po otočce z 0:3 srazili (taktéž poměrně silnou) Třebíč.

Když se podíváme na chomutovskou soupisku, každého fanouška musí zaujmout především dvě jména. Viktor Hübl a František Lukeš, litvínovské, potažmo extraligové, legendy. Oba jsou extraligovými šampiony, Hübl má v nejvyšší soutěži přes 1000 startů, Lukeš více než 800. Právě tato dvojce dominovala ve 2. lize a dotáhla Chomutov do Maxa ligy.

Ze zlínského pohledu je zajímavé ještě jedno jméno, je jím všestranný centr Darek Hejcman, který se v Baťově městě stal mistrem druhé nejvyšší soutěže. Nyní se vrátil do rodného regionu a hraje za Chomutov. Sílu mají Piráti rovněž v brankovišti, to nově střeží Pavel Jekel, dlouholetá opora konkurenční Třebíče. Jekel se zatím drží na slušné úspěšnosti přes 91%.


RI OKNA Berani Zlín sehráli v novém ročníku zatím jedno utkání, ve středu vyzvali na venkovním ledě Sokolov, na který nestačili 1:3. Zajímavostí je, že první zápas sezony je pro Zlín roky zakletý, prohra přišla již třikrát od sestupu do nižší soutěže, k tomu připočtěte tři další bezbodová utkání ještě z doby, kdy hráli Berani extraligu. Poslední triumf se tedy datuje na start sezony 2018/19, kdy svěřenci Roberta Svobody srazili Třinec 4:2.

Poslední dvě sezony nebyla ze zlínského pohledu ideální celá základní část, tým se ale vždy probudil v play off a borci z Baťova města tak zatím ani jednou nechyběli ve finále, které jednou ovládli. Letos nejsou ambice jiné, Zlín by měl opět hrát nahoře. Nejvíce se samozřejmě čeká od hvězdného centra Petra Holíka, ten dostal na křídla Jesseho Paukka a Petra Kratochvíla. Právě tato formace se v Sokolově prosadila jako jediná, gól dal při přesilovce tečující Fin Paukku.
Zdravím všechny fanoušky a příznivce hokejové Maxa ligy!

Dnes se společně zaměříme na třetí kolo druhé nejvyšší české soutěže, loňský finalista ze Zlína vyzve na svém ledě ligového nováčka – Chomutov!

Přeji Vám příjemnou zábavu, začínáme v tradičních 17:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

RI Okna Berani Zlín – Piráti Chomutov

0:0

před zápasem (-:-, -:-, -:-)

Zpět na online