Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Tottenham Hotspur – Brentford FC

0:0

před zápasem (-:-)

21.09.2024, 16:00 • Tottenham Hotspur Stadium • 5. kolo • Robert Čuma

Tipsport: 1.52 4.64 5.29 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Brentford FC

Brentfordu se vstup do sezóny podařil o něco málo lépe, než Tottenhamu, protože má bilanci dvě výhry, dvě porážky. Výsledky zápasů si nyní představíme tak, jak jdou pěkně popořadě od začátku sezóny. Sezónu začal Brentford těsným vítězstvím 2:1 nad Crystal Palace. Následně čekal Brentford silný Liverpool již vedený novým trenérem Arne Slotem, který po dlouhých letech nahradil u kormidla Jürgena Kloppa. Brentfordu se domácí Liverpool zaskočit nepodařilo a odvezli si tedy porážku 0:2 z pohledu Brentfordu. Následně se Brentford vrátil na domácí hřiště, na kterém svedl souboj se, staronovým účastníkem, Southamptonem. Soupeře se nezalekli a na domácím hřišti zvítězili 3:1. Po reprezentační pauze čekal Brentford výjezd na půdu dalšího velmi obtížného soupeře a není jím nikdo jiný, než Manchester City, ovšem Brentford se soupeře nezalekl a už v úvodní minutě se ujal vedení, když se prosadil Yoane Wissa, ale následně si vzal slovo norský ,,robot" Erling Haaland, který během 13. minut vstřelil dvě branky, a tak rozhodl o vítězství svého týmu. V týdnu Brentford sehrál ještě utkání EFL Cupu s účastníkem League One, tedy třetí nejvyšší anglické soutěže Leyton Orientem, který zvládli vítězně 3:1 a postupují tedy do dalšího kola stejně jako Tottenham.

Nyní se podíváme na změny v kádru Brentfordu v letní přestupové pauze. Stejně jako u domácích, tak i u hostů začneme nejdříve odchody. Klub v létě definitivně opustil brankář David Raya, který sice již loni působil v Arsenalu, ovšem to bylo pouze na hostování, nyní londýnský klub na Rayu uplatnil opci a Brentford za něj vyinkasoval necelých 32 mil. euro. Klub opustil také problematický útočník Ivan Toney, který značnou část minulé sezóny vynechal u důvodu trestu za hazard. Nyní se s klubem rozloučil, jeho dalším působištěm je Saudskoarabský klub Al Ahli, který za vytáhlého útočníka poslal do Anglie 42 mil. euro. Nyní se podíváme na příchody. Nejdražší letní posilou se stal útočník Igor Thiago, který přišel za 33 mil. euro z belgických Brugg. Dále přišla dvojice z Liverpoolu, konkrétně záložník Fábio Carvalho a stoper Sepp van den Berg. Dále z brazilského Gremia dorazil Gustavo Nunes a ze Southamptonu dorazil Jayden Meghoma.

Brentford by se rád v této sezóně pohyboval v klidném středu tabulky. Loňskou sezónu se sice klub zachránil, nicméně obsadil v konečném součtování až 16. příčku. Od Brentfordu jsme byli zvyklí, že většinou se pohybovali v klidném středu tabulky, nicméně loňskou sezónu bojovali o záchranu až do posledních kol. (21:08:36)
Tottenham Hotspur

Tottenham má za sebou poněkud rozpačitý vstup do sezóny, když ze čtyř odehraných utkání dokázal do vítězného konce dovést pouze jedno. Nejdříve v úvodním kole remizoval na půdě ,staronového účastníka Premier League, Leicesteru City, poté dokázal na domácím hřišti porazit Everton vysoko 4:0 a následně přišli dvě porážky v řadě. Nejprve na půdě Newcastlu, kde Tottenham prohrál 2:1 a následně v derby nestačil těsně na Arsenal, který si odvezl vítězství 1:0 a to i přes absenci klíčových hráčů jmenovitě Declana Rice a Martina Ødegaarda. V týdnu Tottenham dokázal postoupit do dalšího kola EFL Cupu, když porazil Coventry, hrající Championship, tedy druhá anglická nejvyšší soutěž.

Nyní se podíváme na změny v hráčském kádru, které Tottenham v letní přestávce potkali. Začneme odchody, klub opustil v létě Oliver Skipp, který zamířil do Leicesteru. Dále klub opustil záložník Giovani Lo Celso, pravý obránce Emerson Royal, záložník Tanguy Ndombele. Další hráči odešli buď zadarmo, nebo odešli na hostování kvůli větší vytíženosti jako třeba Bryan Gil, Alejo Veliz, Pierre-Emile Hojbjerg a další. Nyní se podíváme na příchody. Tottenham nakoupil hráče celkem za více jak 144 miliónů euro. Nejdražší posilou léta je útočník Dominic Solanke, který přišel za 64,3 mil. euro z Bournemouthu. Dále klub posílili talentovaní Archie Gray, Wilson Odobert a Lucas Bergvall. Posledního jmenovaného lanařila do svého klubu také katalánská Barcelona, ale švédský záložník dal přednost Tottenhamu.

Co se týče cíle Tottenhamu pro tuto sezónu, tak ten zní jednoduše: vyhrát trofej. Zní to poněkud lehce, ale Tottenhamu se trofej nepovedlo vyhrát už několik let a trenér Ange Postecoglou prohlásil, že v každé druhé sezóně se svým klubem vyhrává trofej a právě tato sezóna je pro australského trenéra druhou sezónou na lavičce Tottenhamu. Zda se mu tento cíl podaří splnit ukáže čas.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Tottenham Hotspur – Brentford FC

0:0

před zápasem (-:-)

Zpět na online