Menu

Hokej

DHL Extraliga juniorů

Berani Zlín – HC Vítkovice Ridera

3:1

konec (2:1, 0:0, 1:0)

14.09.2024, 12:30 • Trinity Bank Aréna Luďka Čajky - Zlín • 5. kolo • Adam Čuba

Konec zápasu. (14:31:41)

59:34 5/6

Zlín právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto! Berani dokázali hru udržet mimo své obranné pásmo, naopak se snažili napadat. Díky tomu se k puku dostal MARTIN HOLBA, jenž od modré čáry trefuje prázdnou bránu. Asistence: Lukáš Heš a Václav Pešák.
Holba Mar., Heš L., Klimek A., Hamrla A., Zavřel M.
Bialy Š., Přibyl M., Glas S., Fasner Š., Glos V., Žídek M.

58:39

Matěj Zavřel už mířil do odkryté klece, minul ji o pár centimetrů. Následně výborně zapracoval Tomáš Pilát, který svým pohybem zabránil icingu a pošetřil tak velmi cenné vteřinky.

58:03

Brána rovnou zůstává prázdná, Ridera to zkouší v šesti!

58:03

Vítkovice si berou TIMEOUT!

58:00

Ilja Kovalčík a Daniel Kalandra vyslali na zlínskou bránu nepříjemné pokusy, především první jmenovaný mířil dobře, jen pár centimetrů nad horní tyč.

56:27

Jiří Douda nahazoval na Uherka z ostrého úhlu, kotouč nebezpečně tančil brankovištěm, nakonec si jej ale přebírají obránci.

56:07

Tento pokus o rozehrávku modrobílým nevyšel, píská se zakázané uvolnění a Zlín se zadarmo vrací do útočné zóny.

55:16

Další z hostujících pokusů z větší vzdálenosti, Marek Uherek nechal vyniknout svou lapačku a přerušuje hru.

54:46

Hra se odehrává za bránou Vítkovic, Berani se odtud snaží kotouč vydolovat. Zatím bez úspěchu, pokračuje se na mantinelech.

52:49

Tomáš Pilát zrychlil a zrušil signalizované zakázané uvolnění, následně zvládl ještě centrovat před bránu. Na střelu nakonec nedošlo, nicméně Berani sehráli dobré udržovací střídání v útočném pásmu.

52:48

Matěj Přibyl si vybruslil od mantinelu na modrou a odtud chtěl zaskočit Uherka, který pohotově vyráží.

51:54

Adam Hamrla klopýtl na útočné modré a málem z toho byl průšvih, jelikož za volným kotoučem se hnali hned dva soupeři. Nakonec blíž je přeci jen Hamrlův parťák z obrany.

50:16

Po delší době tu máme přerušení, kotouč se odrazil od jedné z bruslí a končí v ochranné síti. Vhazování je nařízeno ve zlínském obranném pásmu. Hra v posledních minutách plynula rychle, bez větších šancí i přerušení. To pochopitelně vyhovuje Zlínu, nicméně času je stále hromada.

47:01

Šimon Bialy dostal prostor na zakončení, ve zlínském obranném pásmu začíná být horko! Marek Uherek zatím drží svůj tým a vytahuje jeden skvělý zákrok za druhým.

46:41

Další vítkovická střela, nicméně nutno říci, že již ne tak nebezpečná. Z kruhu vypálil Matěj Přibyl, Marek Uherek vytasil zákrok lapačkou.

45:08

Další obrovská šance hostů, tentokrát se až před Uherka proháčkoval Matěj Žídek! Ani on na zlínského gólmana nevyzrál, nicméně tyto mezery v obraně by Berany ještě mohly mrzet.

44:19

Jakub Čechmánek po přechodu do pásma hledal možnou kombinaci a přihrál na střed, kde však byl připraven pouze soupeř. Vítkovice otáčejí hru.

42:58

Šimon Fasner zmizel zlínské obraně a zjevil se v samostatném úniku. Zkusil kličku do backhandu, Marek Uherek se ale roztáhl a vytasil parádní zákrok betonem.

42:24

Matěj Smýkal v rychlosti vtrhl do pásma a z kruhu ostře vypálil, Jakub Smolka vyrazil kotouč někam nad sebe. Zlínský forward se následně ještě v pádu srazil se soupeřem, oba borci se ale rychle zvedají a vypadají v pořádku.

41:36

Jakub Růžička zkusil nahodit z dálky, tahle rána ale nemohla být úspěšná. Vítkovice se osvobodily, nicméně kontrolu nad kotoučem drží i nadále Berani, kteří se vracejí do útočné zóny.

40:38

Jako první zahrozili domácí, nicméně Šimon Fasner rychle otočil hru a málem se hnal do úniku. Zlínská obrana jej nakonec dostihla těsně za modrou čarou.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 14:00.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:07

Tohle byla slušná rána, vyslal ji Adam Hamrla od modré. Následovala ještě tlačenice v brankovišti, v té byl nejaktivnější Adam Klimek. Ani on ale kotouč do sítě nedostal.

38:27

Domácí se v pásmu zatím neusadili, nyní se navíc píská přihrávka rukou a hra je vykázána do střední zóny.

37:32

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
Matyáš Man – 2 min., krosček.

37:32

Adam Klimek dorážel kotouč z bezprostřední blízkosti, chyběly centimetry, nicméně nakonec kus černé gumy proskákal mimo...

37:13

Vincent Glos sew snažil prodrat až k bráně, to se mu také podařilo, nicméně Marek Uherek byl rychlejší a kotouč včas přikryl.

36:45

Tento přechod do pásma Beranům nevyšel, přišla jedna klička navíc a píská se postavení mimo hru.

35:37

Martin Holba si najížděl levým křídlem, chytře zabrzdil a snažil se nahodit do brankoviště. Jakub Smolka ač s menšími obtížemi zvládl kotouč vyrazit.

33:52

Po delší době zahrozila také Ridera, kombinace v útočném pásmu vyústila k ostrou ránu od modré čáry v podání obránce Alexe Drábka. Marek Uherek přerušuje hru.

32:51

Adam Klimek se snažil prosadit z bezprostřední blízkosti, Jakub Smolka ale drží puk pevně v náručí.

32:39

Miroslav Špaňhel nahazoval do ohně, před bránou bylo hned několik hokejek na případnou dorážku či teč. Kotouč proskákal až k brankáři, do sítě si ale cestu nenašel.

31:13

Vítkovice jsou kompletní.

30:45

Ve druhé minutě přesilovky se Berani již usadili v pásmu, pár přihrávek vypadalo nadějně, nicméně dobrá střela bohužel nepřišla. Ještě zbývá nějakých dvacet vteřin početní převahy.

29:13

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
Vincent Glos – 2 min., držení.

28:59

Vítkovice jsou i po přesilovce při chuti , nebezpečné bylo hlavně nahození obránce Majowskiho, které proteklo těsně kolem pravé tyče i následné dorážky.

27:02

Tohle už byl slušný ofenzivní nápor. Ukončuje jej Matěj Štiak, který si tentokrát vybruslil na osu kluziště a vypálil zápěstím. Marek Uherek přerušuje hru.

26:10

Matěj Štiak a jeho bomba "golfem," kotouč mu ale na holi nesedl ideálně. I tak bylo ve zlínském brankovišti rušno, Vítkovice pokračují v tlaku.

25:26

Vyloučení v týmu Berani Zlín:
Filip Kaláč – 2 min., podrážení.

24:42

Další slušná šance, v mezikruží si poodstoupil Martin Holba, který pálí z první! Jakub Smolka vyráží.

24:19

Výborná šance Zlína, Lukáš Heš podpořil útok z druhé vlny, otevřel se před ním prostor a už stačilo jen vypálit. Domácí útočník zvolil ještě riskantní přihrávku na pravé křídlo, kde už však nebyl nikdo připraven zakončit...

24:02

Pilát se zkusil prosmýknout od mantinelu na kruh do střelecké pozice, beci soupeře jej ale nepustili.

23:04

Nyní jsou při chuti pro změnu Vítkovice, které uzavřely soupeře v pásmu. Beranům se sice daří držet hru víceméně na mantinelech, jedno nepříjemné zakončení už ale na Marka Uherka letělo.

22:15

Filip Kaláč se sice snažil dojet nahozený kotouč, chyběly mu ale tři, čtyři kroky. Píská se tedy zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Uherka.

21:46

Nebezpečí i na druhé straně, před Uherkem číhal jeden z hostů, nicméně zlínský gólman si poradil a přerušil hru.

20:32

Domácí začíínají náporem, na brankáře Smolku šly už tři střely. Pálil Pilát, před bránou navíc operuje ještě Čechmánek, přičemž zlínská kombinace pokračuje i po plynulém prostřídání.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 13:16.
S první třetinou mohou být domácí Berani spokojeni, soupeře nepouštěli do vyložených šancí, sami vyčnívali pohybem a zaslouženě vedou 2:1, přičemž vedení klidně mohlo být i výraznější.

Vítkovice si nepomohly přesilovkou, spousta střel buď úplně mine bránu, případně letí z uctivé vzdálenosti a Marek Uherek zvládá vše pokrýt. Uvidíme, co přinese druhá třetina...

20:00

První třetina skončila.

19:51

Další zajímavá skrumáž před vítkovickou bránou, hosté raději vyhazují na zakázané uvolnění.

19:17

Tomáš Pilát nabral rychlost a najížděl do pásma, trošku si ale zavazel s jedním ze spoluhráčů. Píská se ofsajd.

18:22

Náznak přečíslení 2 na 1, Martin Holba musel předávat vzduchem a jeho parťák už kotouč netrefil.

17:55

Tadeáš Pražan ukořistil puk, obkroužil bránu a zkusil zasunout kotouč do sítě, na dorážku navíc číhal Adam Hamrla. Hosté tuhle situaci i s kusem štěstí ustáli.

16:33

Tentokrát střílí Sebastián Glas, i jeho pokus tři tyče míjí. Vítkovice každopádně na střelecké aktivitě o kus přidaly.

15:16

Matěj Žídek je dnes poměrně aktivní, nyní zkusil vypálit ihned po přechodu modré čáry. Míří nad zlínskou klec.

14:41

Filip Kaláč se v mezikruží dostal k odraženému puku a snažil se zakončit, netrefil ale ideálně...

14:09

Matěj Štiak zkusil vypálit ze střední vzdálenosti na lapačku, Marek Uherek puk sice neudržel, nicméně zvládl jej vyrazit a o zbytek se postarali jeho obránci.

13:23

Hosté se pokusili zahrozit, Šimon Fasner už si rovnal puk na střelu, zastavuje jej ale těsný ofsajd.

13:16

Zajímavá pobídka na teč pro k bráně sjíždějícího Jakuba Čechmánka, kotouč těsně míjí pravou tyč.

12:53

Miroslav Špaňhel zkusil dlouhým pasem najít na modré čáře číhajícího Klimka, ten ale puk nezachytil a píská se zakázané uvolnění...

12:03

Martin Holba to zkusil z dálky, brankář Smolka se ale zaskočit nenechal a hru přerušuje.

11:13 5/4

Zlín právě vstřelil branku!
Berani si berou vedení zpět! TOMÁŠ PILÁT se prosmýkl na střed, zamířil a ostře vypálil. Kotouč letí naprosto přesně pod horní tyč, Zlín vede 2:1. Asistence: Matěj Zavřel a Matěj Smýkal.
Pilát T., Zavřel M., Smýkal M., Čechmánek J., Heš L.
Glos V., Man M., Glas S., Fasner Š.

10:40

Matěj Smýkal už měl na levém kruhu nabito, zlínský forward se do střely pořádně opřel. Jakub Smolka byl připraven a drží puk na hrudi.

10:25

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
Jakub Smolka – 2 min., podrážení, odpyká Matyáš Hanák.

09:40

Matěj Žídek se protáhl do pásma a ostře pálí, míří však těsně nad horní tyč Uherkovy branky.

09:26

Z tohoto zlínského útoku nakonec nic nebude, zastavuje je signalizovaný ofsajd. Kotouč přebírají Ostravané.

07:24 5/5

Vítkovice právě vstřelily branku!
Vyrovnáno! MATYÁŠ MAN překvapil Marka Uherka ranou z kruhu, kotouč zapadl až do sítě a Vítkovice jsou zpět ve hře – 1:1. Asistence: Sebastián Glas a Šimon Fasner.
Man M., Glas S., Fasner Š., Přibyl M., Drábek A.
Špaňhel M., Uhlík T., Pilát T., Čechmánek J., Smýkal M.

06:49

Ostrá rána jednoho z hostujících beků, před bránou ještě operoval Matyáš Hanák. Marek Uherek vyráží kotouč betonem.

05:58

Odvážný průnik obránce Matěje Zavřela, který se zkusil protáhnout až před bránu. Nakonec neuspěl a v okamžiku, kdy na Smolku letí pokus z dálky, se stahuje zpět na modrou.

05:08

Tomáš Pilát si najížděl před bránu, kam také jeden z jeho parťáků centroval kotouč. Slovenský útočník na kus černé gumy o pár čísel nedosáhl.

04:55

Jakub Čechmánek se vrací do hry a hned se natahoval po puku, na který měl zálusk i Lukáš Heš. Zlínská sestava vyrazila do útoku, nakonec ale kotouč na holích neudržela.

03:58

Hosté ztratili kontrolu nad pukem, Adam Hamrla se s tím nemazal a vyhazuje. Druhá polovina oslabení jde Beranům na jedničku.

03:26

Tentokrát pálí Šimon Fasner z pravého kruhu, Marek Uherek je připraven a zasahuje.

02:59

Secvičená kombinace na střed, před bránou měl zakončovat Matěj Žídek, který ale nedostal tolik prostoru, kolik potřeboval. Vítkovice každopádně pokračují v kombinaci.

02:48

Vyloučení v týmu Berani Zlín:
Jakub Čechmánek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.

02:27

Tobias Uhlík dostal nabito na ránu z dálky, napřáhl se a pálí. Jakub Smolka nechal vyniknout svou lapačku a přerušuje hru.

02:03

Matyáš Hanák se protáhl do pásma, udělal kličku na střed a zkusil zakončit, to mu ale domácí beci nedovolili. Hanák se k puku ještě jednou přeci jen dostal a pálí z ostrého úhlu, Marek Uherek připraven.

01:43

Berani se znovu tlačí kupředu, zastavuje je ale postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.

01:19 5/5

Zlín právě vstřelil branku!
Berani jdou bleskově do vedení, z předbrankového prostoru se prosazuje nejlepší zlínský střelec LUKÁŠ HEŠ – 1:0. Asistence: Filip Kaláč a Matěj Zavřel.
Heš L., Kaláč F., Zavřel M., Lukaštík O., Pešák V.
Glos V., Majkowski M., Milata M., Štiak M., Douda J.

01:10

Chybička ve vítkovické rozehrávce, Matěj Zavřel získal puk a hned jej hrnul na bránu, brankář Jakub Smolka vyráží.

00:07

První buly sice vyhráli Berani, rozehrávka se ale nevydařila a nyní se píská icing. Vhazuje se před Markem Uherkem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Lukaštík, Špaňhel (C), Hamrla (A), Zavřel, Růžička, Uhlík – Klimek, Pilát, Kos, Smýkal, Pešák, Kaláč (A), Pražan, Čechmánek, Heš, Mar. Holba.
Trenér: Juraj Jurík

HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Bialy (C), Majkowski, Čuba, Man, Glos (A), Drábek, Kalandra – Hofman, Milata, Fasner, Tobola, Douda, M. Přibyl, Štiak (A), Glas, Kovalčík, V. Fojtík, M. Hanák, Žídek.
Trenér: Radek Phillip.
x

Berani zažili dobrý vstup do sezony, když zvítězili první dvě utkání. Nyní přišly sice dvě prohry, nicméně výkony zlínského týmu se i nadále dají označit za kvalitní. V pátek například mladíci z Baťova města sehráli vyrovnanou partii s obhájci titulu z Třince.

Nejproduktivnější hráč: Jakub Čechmánek 1+5
Nejlepší střelec: Lukáš Heš, 3 branky
Brankář: Marek Uherek, 3 z. 90.2%

Vítkovice po prvních kolech nemohou být spokojeny. Vysoká prohra s Třincem, Ostravané nestačili ani na Hradec nebo Pardubice a na kontě mají po čtyřech duelech na kontě jen tři bodíky.

Nejproduktivnější hráč: Matěj Přibyl 1+5
Nejlepší střelec: Matěj Žídek, 3 branky
Brankář: Štěpán Vávra, 2 z. 96.8%
Zdravím všechny fanoušky a příznivce mládežnického hokeje!

Dnes se v rámci dalšího kola juniorské extraligy zaměříme na zápas Beraqnů ze Zlína, kteří vyzvou Vítkovice.

Přeji Vám příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

Berani Zlín – HC Vítkovice Ridera

3:1

konec (2:1, 0:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 2. Heš (Kaláč, Zavřel), 12. Pilát (Zavřel, Smýkal), 60. Mar. Holba (Heš, Klimek) – 8. Man (Glas, Fasner)

Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Lukaštík, Špaňhel (C), Hamrla (A), Zavřel, Růžička, Uhlík – Klimek, Pilát, Kos – Smýkal, Pešák, Kaláč (A) – Pražan, Čechmánek, Heš – Mar. Holba.
Trenér: Juraj Jurík

HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Bialy (C), Majkowski, Čuba, Man, Glos (A), Drábek, Kalandra – Hofman, Milata, Fasner – Tobola, Douda, M. Přibyl – Štiak (A), Glas, Kovalčík – V. Fojtík, M. Hanák, Žídek.
Trenér: Radek Phillip

Průběh zápasu
1. třetina
01:19 ZLN 1:0 Heš (Kaláč, Zavřel)
02:48 ZLN 2 Čechmánek, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
07:24 VIT 1:1 Man (Glas, Fasner)
10:25 VIT 2 Smolka, podrážení, odpyká M. Hanák
11:13 ZLN 2:1 Pilát (Zavřel, Smýkal)
Po 1. třetině
2. třetina
25:26 ZLN 2 Kaláč, podrážení
29:13 VIT 2 Glos, držení
37:32 VIT 2 Man, krosček
Po 2. třetině
3. třetina
59:34 ZLN 3:1 Mar. Holba (Heš, Klimek)
Konec