Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 McDonald’s

AS Saint-Étienne – Lille OSC

1:0

konec (1:0)

13.09.2024, 20:45 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • 4. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 5.35 3.77 1.73 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:49:22)

Svěřenci trenéra Dall'Oglia se na dnešní vítězství v příštím kole pokusí navázat na trávníku dalšího těžkého soupeře, tentokrát se postaví proti Nice. LOSC v týdnu vyrazí k úvodnímu klání Ligy mistrů do Lisabonu a poté bude o víkendu doma hostit Štrasburk.
Stade Geoffroy-Guichard hlásí dohráno, ASSE se raduje z prvního tříbodového zisku od návratu do Ligue 1! Favorit z Lille sice byl dnes večer častěji na míči a po většinu doby udával tempo hry, za celých devadesát minut se mu ale nedařilo prolomit domácí obranu a zejména ve druhém poločase se v útoku vysloveně trápilo. Dnešní bitvu rozhodla produktivita, která ležela jasně na straně zelenobílého Saint-Étienne.

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:10.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Zelenobílí přenáší hru na střed hřiště, na Stade Geoffroy-Guichard máme skoro určitě hotovo.

90+5

Hosté ještě mohli něco vykřesat z rohového kopu, Žegrova ale ani tentokrát Larsonneura nijak nepřekvapil. Konec nastavení se pomalu blíží.

90+4

Celý stadion je na nohou a slaví první vítězství sezóny, které už je opravdu blízko. ASSE je na balónu, drží ho u rohového praporku a dělá vše pro to, aby si těsný náskok uhlídalo až do závěrečného hvizdu.

90+3

Old si vynutil faul v souboji s Bakkerem, Saint-Étienne odkrajuje další sekundy z nastavení.

90+2

Mohlo být hotovo, Davitašvili svou střelou na přední tyč nyní orazítkoval konstrukci! Chevalier tentokrát měl obrovské štěstí!

90+1

Cornud odvedl skvělou práci v obraně, nepustil před sebe vysunutého protihráče a umožnil Larsonneurovi zachytit míč, který se klouzal do vápna.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.

89

Larsonneur už je v pořádku a balón, který k němu od praporku vyslal Žegrova, vyboxoval pryč. Dle sudího ale nebylo něco v pořádku, roh se bude opakovat.

87

Strážce svatyně Saint-Étienne si vyžaduje pozornost zdravotníků, rohový kop Lille se tak zatím odkládá.

86

86. Bakker ve velké šanci neprostřelil domácího brankáře.

86

Čím dál tím hlasitější oslavy domácích fanoušků teď mohl utišit Bakker, který se octil v ideální střelecké pozici na levé straně vápna! Larsonneur ale vytáhl z rukávu výborný zákrok a zabránil hořkému vyrovnávacímu zásahu!

85

David ve snaze tečovat nízký centr v šestnáctce nakopl Batubinsiku do lýtka, tohle byl jasný faul.

84

Sissoko se dostal do slibného brejku, chyběla mu ale rychlost a ve vápně jej skluzem odzbrojil dobíhající sok. Postranní sudí následně odpískal ofsajd.

83

Diakité si u zadní čáry pohlídal Davitašviliho, který se do vápna přesunul přes levé křídlo. Po krátké pauze nyní uvidíme rozehrávku z dílny Chevaliera.

82

Lille se stále nedaří prolomit ofenzivní trápení, které ho doprovází celý zápas. David přihrával do vápna ve chvíli, kdy tam nebyl ani jeden hráč v červeném.

81

Střídání v týmu AS Saint-Étienne (4/5):
ze hřiště odchází Lucas Stassin, přichází Ibrahim Sissoko,
ze hřiště odchází Mathis Amougou, přichází Louis Mouton.

79

Stassin byl podražen kousek před středovou čarou a vypadá to, že ho nyní trápí křeč v noze. Není vyloučeno, že domácí forvard pro dnešek dohrál.

78

David zkusil vyrazit vpřed přes střed a naběhl přímo do hloučku protihráčů, přičemž si vynutil faul z dílny Ekwaha. Uvidíme, jak Lille s volným kopem naloží.

77

Larsonneur se dostal ke skákajícímu míči před svou brankou a stáhl si ho do svého náručí. Domácí od první výhry sezóny dělí už méně než čtvrthodina.

76

Střídání v týmu Lille OSC (5/5):
ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Mitchel Bakker.

Hosté tímto vyčerpali svá střídání.

76

Střídání v týmu AS Saint-Étienne (2/5):
ze hřiště odchází Aimen Moueffek, přichází Florian Tardieu.

74

Obrovská šance pro změnu na druhém konci hřiště! Míč nyní propadl za zelenobílou defenzívu do šestnáctky na volného Davida, který pak ale vystřelil jen vysoko nad Larsonneurovu svatyni! Obrovská škoda pro LOSC!

73

Fernandez-Pardo si na levém křídle počínal nebojácně a prokousával se skrz domácí obranu, kousek před vápnem si na něj ale počíhal Appiah.

71

Z ochozů v Saint-Étienne se ozval zklamaný šum, Stassin měl ideální příležitost pojistit náskok domácího celku! Obrana Lille na něj totiž úplně zapomněla a útočník se tak vydat do úniku, jenže vysunutý Chevalier jeho následné nepřesvědčivé zakončení skvěle vykryl nohou!

70

Larsonneur se jen ohlédl za hodně přetaženým centrem, který se před jeho svatyni pokusil vyslat Gudmundsson. Adresátem měl být nejspíš David.

69

Hra se po střídáních zasekla u půlicí čáry, ani jednomu celku se teď nedaří pořádně prorazit vpřed.

68

Střídání v týmu Lille OSC (4/5):
ze hřiště odchází Tiago Santos, přichází Matias Fernandez-Pardo.

68

Střídání v týmu AS Saint-Étienne (1/5):
ze hřiště odchází Mathieu Cafaro, přichází Ben Old.

67

O exekuci nařízeného kopu se postaral Cafaro, jenž sice balón nasměroval nad postavenou zeď, ale jeho střela se mezi tři tyče hostující svatyně nevešla.

65

Diakité situaci těsně před svou šestnáctkou nevyřešil ideálně, debutujícího Stassina stáhl na trávník, a nabídl tak hráčům v zeleném velmi slibnou standardku.

64

Saint-Étienne vyhlíží nějaký rychlý brejk, obrana Lille má zatím ale situaci pod kontrolou a zvládá zachytávat nakopnuté balóny na středu bitevního pole.

63

Saint-Étienne je pod mírným tlakem. Žegrova centrem z pravého křídla rozpoutal nepřehlednou situaci, kterou ale domácí zvládli a odehráli míč do bezpečí.

62

Na Meunierovu slabou střelu si ve vápně nabíhal David, který jí nejspíš chtěl ještě tečovat, ale nedostal se ke skákajícímu balónu včas. Larsonneur rozehrává.

61

Žlutá karta poprvé padla také na druhé straně, Santose před středovou čarou fauloval Pierre Cornud (SET).

60

André po souboji o letící míč s Moueffekem nešťastně dosedl zpět na trávník, zdánlivě se ale po pár vteřinách bolesti oklepal a může pokračovat v duelu.

58

LOSC ani z dalšího rohu Larsonneura příliš nepotrápilo. Domácí brankář míč vyboxoval na kraj vápna ke Gudmundssonovi, jenž obratem zakončil nad.

57

Střídání v týmu Lille OSC (3/5):
ze hřiště odchází Rémy Cabella, přichází Osame Sahraoui,
ze hřiště odchází Ayyoub Bouaddi, přichází Angel Gomes,
ze hřiště odchází Mohamed Bayo, přichází Jonathan David.

56

Cafaro si chtěl rozšířit svůj střelecký účet, jenže tentokrát neměl přesnou mušku. Jinak pěkná střela zamířila jen pár čísel vedle brankové konstrukce.

55

Saint-Étienne sice následnou standardkou Chevaliera nijak nepotrápilo, ale ASSE se na středu hřiště znovu rychle dostalo k míči a může znovu zaútočit.

54

Tohle už se bez žluté karty obejít rozhodně nemohlo, Benjamin André (LIL) zatáhl za záchranou brzdu a postupujícího Davitašviliho tvrdě zkosil k zemi.

52

Gudmundsson si rozuměl s Meunierem, který pak pro LOSC vybojoval roh. Ten vedl jen k rutinní hlavičce, kterou brankář zeleného celku hravě zkrotil.

51

Batubinsika tečoval nepřesný centr jednoho z protihráčů za vzdálenější kraj hřiště, a Lille tak obratem získává vhazování vedle Larsonneurovy brány.

49

Žegrova znovu úřadoval na křídle a pozemním pasem nakonec připravil zakončení pro Gudmundssona, který ale vystřelil jen vysoko nad domácí svatyni.

48

Diakité se dlouhým nákopem pokusil vysunout do útoku Baya, kterému ovšem přihrávka nesedla. Patou balón posunul akorát na kopačku bránícího soka.

47

Ofenzivní trápení Lille pokračuje i po přestávce, hostům se vůbec nedaří prorazit skrz defenzívu Saint-Étienne. Hraje se velmi daleko od Larsonneura.

46

A jsme zpět! Ani jeden kouč během pauzy nestřídal, na hřiště tak vyběhly stejné jedenáctky jako dosud.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi, domácí zatím na Stade Geoffroy-Guichard vedou 1:0 a nutno podotknout, že zaslouženě. Lille sice bylo častěji na míči, ASSE ale předvedlo výborný defenzivní výkon a z rychlých protiútoku pravidelně přidělávalo vrásky rozhárané hostující obraně. LOSC naopak působí vesměs neškodně, Larsonneur měl dosud jen minimum starostí. Inu, uvidíme, co nám nabídne další pasáž.
Držení míče: 31 % : 69 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:5.

Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Domácí jsou usazeni před brankou Lille, žádnou další šanci už ale před pauzou asi neuvidíme.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje jen minutu.

44

44. Střelu Cafara musel krotit Chevalier.

44

ASSE je dnes v útoku výrazně nebezpečnějším týmem, což nyní potvrdil i Cafaro! Domácí záložník z hrany šestnáctky zamířil do levého dolního rohu a donutil Chevaliera vytáhnout z rukávu celkem těžký zákrok!

43

Santosovu přihrávku do vápna na Baya zachytil protihráč. I kdyby se k ní útočník Lille dostal, mám takový dojem, že se nacházel v ofsajdu.

42

Saint-Étienne ubránilo další hostující nápor, který ani tentokrát nepřinesl výraznější starosti pro Larsonneura, a snaží se odsunout hru pryč od své klece.

40

Gudmundsson si rozuměl s Cabellou, který se pak na hraně vápna na sekundu odpoutal od Appiaha a zakončil. Larsonneur střelu na střed hravě vykryl.

39

Batubinsika odvedl skvělou práci ve svém vápně, Larsonneura za chvíli čeká další rozehrávka.

38

Santos byl volný na křídle, počíhal si na přihrávku spoluhráče a rovnou míč nakopl směrem k Žegrovovi, který se k němu ale nestihl včas protlačit.

37

Kdyby tohle mohl Ekwah vzít zpátky, nejspíš by to udělal. Jeho velmi ukvapená rána zpoza vápna totiž hostující svatyni minula rovnou o pár metrů.

36

Litý souboj mezi Cafarem a Santosem u svatyně Lille končí rohovým kopem, Chevalier musí zpozornět.

35

Na druhém konci hřiště chtěl Cafara dlouhým pasem přes křídlo znovu vysunout dopředu Cornud, Diakité ale měl protihráče tentokrát přečtené.

33

Ale pozor, tohle byla obrovská šance pro LOSC! Gudmundssonův nenápadný míč projel skrz vápno až na trestuhodně nepokrytého Žegrovu, jenž pak z těžkého úhlu orazítkoval břevno svatyně Saint-Étienne! Od vyrovnání nás teď dělilo jen několik málo centimetrů!

32

Dogy nicméně získali rohový kop, Žegrova ale od praporku nic kloudného nevymyslel. Larsonneurovi znovu výrazně pomohla velmi solidní defenzíva.

31

Hosté bezvýsledně dobývají domácí šestnáctku. Gudmundssonův centr částečně zblokoval Cornud a ve vápně pak tečovaný balón pokryl Abdulhamíd.

29

Lille rohový kop bez obtíží ubránilo, přesunulo hru zpět na střed hřiště a nyní se snaží najít nějakou skulinu v dosud pevné obraně zelenobílého celku.

28

Meunier u rohového praporku odmítl pustit Cornuda k míči a nechal jej sjet za zadní čáru. To ovšem nepočítal s tím, že sudí následně nařídí roh pro ASSE.

27

Santos sice mírně rozhodil rukama, sudí Letexier ovšem i tentokrát nechává žlutou kartu v kapse. Nedovolený zákrok domácích ani teď trestán nebude.

26

Gudmundsson centrem na střed vápna hledal zatím nevýrazného Baya, kterého si ale skvěle pohlídal Abdulhamíd. LOSC je zatím takřka neškodné.

25

Obrana Lille nepůsobí moc sebevědomým dojmem. Davitašvili skrz ní prorazil do vápna a zakončil, na štěstí pro Chevaliera ale jen do středu brány.

24

Defenzíva Saint-Étienne s protihráči rozhodně nezachází v rukavičkách, na aktivního Žegrovu si kousek od postranní čáry počíhal Cafaro. Další odpískaný faul.

23

Už poměrně dlouho se hraje na domácí straně bitevního pole, Santos nyní bude vhazovat.

21

Appiah si při plnění defenzivních povinností pomohl faulem a na pravém křídle velmi okatě stáhl na pažit Gudmundssona. Volný kop zahraje zřejmě Žegrova.

20

Batubinsika a Adbulhamíd na hraně vápna zahradili cestu Bayovi a výrazně usnadili život Larsonneurovi, jelikož hostujícímu forvardovi nedovolili vystřelit.

19

Hraje se v rychlém tempu, zaplněné ochozy se jistě nenudí. Domácí nyní zastavili další útok soupeřů.

18

Saint-Étienne teď dlouhým nákopem nachytalo obranu LOSC na švestkách a před Chevalierem bylo rušno! Strážce svatyně musel nejprve krotit nepříjemné zakončení Cafara, přičemž Stassin pak dorážku nasměroval nad břevno!

17

Spousta přihrávek a nic z nich. Lille se tentokrát před domácí svatyni neprobojovalo, jeho postup zhatila nepřesná přihrávka. ASSE se vrací k balónu.

16

Hosté se po nepříliš povedeném vstupu do utkání na trávníku rozkoukali a zkouší, co všechno defenzíva ASSE vydrží. Žegrova hledá cestu vpřed na křídle.

14

Larsonneur pod tlakem předvedl nádherný zákrok! Kop od praporku v šestnáctce skvěle našel André, jehož nepříjemnou hlavičku pak domácí brankář výborně vyrazil před sebe!

13

LOSC cení zuby, Larsonneur si teď určitě pořádně oddechl! Nebezpečný balón před jeho klec totiž Cornud na poslední chvíli odehrál za svatyni, a na Stade Geoffroy-Guichard uvidíme první roh!

12

Po dalším ofsajdu Saint-Étienne přes pravou stranu zaútočil Žegrova, na kterého se ovšem nalepil Abdulhamíd a odmítl ho pustit vpřed.

11

ASSE zatím působí výrazně nebezpečnějším dojmem. Appiah se pokusil potrápit Chevaliera centrem z křídla, který si ale pohlídal bránící Ribeiro.

10

Stassin si byl nejspíš vědom, že je v postavení mimo hru, a na Chevaliera vyslal jen rutinní střelu. Vzápětí vyletěl nahoru praporek postranního sudího.

9

Znovu jsme viděli sérii přihrávek na domácí polovině, ale kombinaci Lille nakonec zastavil útočný faul. Dogám to v úvodu dnešního utkání v ofenzívě vázně.

8

Larsonneur odhání spoluhráče pryč od své svatyně, po neúspěšné akci LOSC vsadí na dlouhý nákop.

7

Právě byl odpískán snad vůbec první faul dnešního souboje. Batubinsika se pomalu zvedá z trávníku poté, co ho u středové čáry stáhl k zemi Cabella.

6

6. Mathieu CAFARO - 1:0

6

Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
Lille sice dosud udávalo tempo hry, jako první se ale nakonec dostávají do vedení domácí! Davitašvili zkraje vápna nasměroval míč před Chevalierovu svatyni a na vzdálenější straně šestnáctky ho zachytil MATHIEU CAFARO, jenž následně míč parádně zakroutil do vzdálenějšího horního rohu! ASSE je v čele – 1:0!

4

Přes střed hřiště se přes hostující obranu pokusil prorazit Ekwah, kterého ale jeden z protihráčů výborným skluzem odzbrojil daleko před vápnem.

3

LOSC má v úvodu utkání balón pod kontrolou, Saint-Étienne se k němu dostává jen sporadicky. To potvrzuje i statistika držení míče – 28 % : 72 %.

2

Chevalier obdržel přihrávku od Diakitého a nákopem na křídlo rozjel první agresivnější výpad Lille, následný centr do vápna na Baya ale domácí uhasili.

1

Hosté si takřka okamžitě přivlastnili míč a rozjeli kombinaci na středu pole, ASSE je napadá.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Saint-Étienne, začínáme!
Oba týmy nastupují na plochu, domácí ve svých tradičních zelených dresech, hosté v červených.

Jedenáctka Lille, které před reprezentační pauzou padlo 1:3 proti PSG, se též změnila. Trio Mándí, Angel Gomes a Haraldsson vystřídali Meunier, Cabella a Bouaddi.

Výsledek 0:4 v Brestu se na sestavě ASSE celkem výrazně podepsal: kouč Dall'Oglio dnes sáhl k jinému rozestavení a provedl hned čtyři personální změny. Maçona na kraji obrany nahradil Appiah, místo Aikiho a Fomby v záloze nastoupí Moueffek s Ekwahem a na hrotu uvidíme nováčka Lucase Stassina.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

AS Saint-Étienne: Larsonneur – Appiah, Batubinsika, Abdulhamíd (C), Cornud – Amougou – Davitašvili, Moueffek, Ekwah, Cafaro – Stassin.
Náhradníci: Maubleu – Nadé, Petrot, Fomba, Mouton, Tardieu, Búšúárí, Old, Sissoko.
Trenér: Olivier Dall'Oglio.

Lille OSC: Chevalier – T. Santos, Meunier, B. Diakité, Ribeiro, Gudmundsson – Žegrova, André (C), Bouaddi, Cabella – Bayo.
Náhradníci: Mannone – Mándí, O. Touré, Gomes, David, Sahraoui, Bakker, Gomes, Fernandez-Pardo.
Trenér: Bruno Génésio.

Rozhodčí: Letexier – Rahmouni, Torregrossa.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude velezkušený François Letexier, který v červenci dohlížel na finále Mistrovství Evropy mezi Španělskem a Anglií. Na jeho životopisu se vyjímá téměř 160 odpískaných bitev v Ligue 1, přičemž v této mu budou asistovat pánové Mehdi Rahmouni a Steven Torregrossa.
HISTORICKÁ VZÁJEMNÁ BILANCE

ASSE sice poslední dva ročníky strávilo v Ligue 2, stále ovšem platí, že souboj mezi ním a Lille je duelem dvou z nejtradičnějších značek francouzské nejvyšší soutěže. Saint-Étienne má o něco příznivější vzájemnou bilanci, přičemž jeho poslední čtyři střetnutí s dnešním soupeřem skončily remízou. Bude tomu tak i dnes?

Posledních tři zápasy SET – LIL
11. 3. 2022: Lille – St. Étienne 0:0
21. 8. 2021: St. Étienne – Lille 1:1
16. 5. 2021: Lille – St. Étienne 0:0

Celková bilance: 50 – 35 – 41.
LILLE OSC (6. místo)
3 Z, 2–0–1, 5:3 (+2), 6 bodů

Přemožitele pražské Slavie po postupu do hlavní fáze Ligy mistrů čekala další náročná bitva – ve třetím kole se jim postavilo do cesty PSG. Repríza napínavého souboje o titul z jara 2021 tentokrát skončila výhrou Pařížanů, kteří si po výsledku 1:3 odvezli body do hlavního města. Porážku trefou mírnil Žegrova.

Tým lodivoda Génésia tak po úvodních triumfech proti Remeši a Angers v domácí soutěži poprvé ztratil, přičemž šest dosud nasbíraných bodů mu stačí na průběžnou šestou pozici. Splní dnes roli favorita na Stade Geoffroy-Guichard, spraví si chuť a poladí svou formu na blížící se zápasy v milionářské soutěži?

Poslední výsledky Lille
1. 9. (L1): Lille – PSG 1:3
28. 8. (LM): Slavia Praha – Lille 2:1 [cel. 2:3]
24. 8. (L1): Lille – Angers 2:0
AS SAINT-ÉTIENNE (18. místo)
3 Z, 0–0–3, 0:7, 0 bodů

Když začínala uplynulá reprezentační pauza, svěřenci Dall'Oglia ji nejspíš s úlevou uvítali. Saint-Étienne totiž po dvouleté absenci prožilo ostrý návrat do Ligue 1, když v úvodních třech kolech nevstřelilo ani gól a stále čeká na svůj první bod. Ba co víc, ve svém posledním utkání muselo kousat debakl 0:4 od Brestu.

ASSE tak dostalo týden na to, aby se rozdýchalo a plně se soustředilo na další výzvy, počínaje dnešním duelem se silným Lille. V něm by si mohl svůj debut v zelenobílém připsat produktivní mladík Lucas Stassin, který před koncem přestupového období dorazil do klubu z belgického Westerla. Uvidíme ho na pažitu?

Poslední výsledky Saint-Étienne
31. 8. (L1): Brest – St. Étienne 4:0
24. 8. (L1): St. Étienne – Le Havre 0:2
17. 8. (L1): Monako – St. Étienne 1:0
Příjemný pátek u sledování Ligue 1! V pořadí už čtvrté kolo francouzské nejvyšší soutěže dnes večer odstartuje střetnutí mezi AS Saint-Étienne a Lille OSC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

AS Saint-Étienne – Lille OSC

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 6. Cafaro (Davitašvili)

Karty:   61. Cornud (SET) – 54. André (LIL)

Držení míče: 29 % : 71 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:10.

AS Saint-Étienne: Larsonneur – Appiah, Batubinsika, Abdulhamíd (C), Cornud – Amougou (81. Mouton) – Davitašvili, Moueffek (76. Tardieu), Ekwah, Cafaro (68. Old) – Stassin (81. Sissoko).
Náhradníci: Maubleu – Nadé, Petrot, Fomba, Búšúárí.

Trenér: Olivier Dall'Oglio.

Lille OSC: Chevalier – T. Santos (68. Fernandez-Pardo), Meunier, B. Diakité, Ribeiro, Gudmundsson (76. Bakker) – Žegrova, André (C), Bouaddi (57. Ang. Gomes), Cabella (57. Sahraoui) – Bayo (57. David).
Náhradníci: Mannone – Mándí, O. Touré, And. Gomes.

Trenér: Bruno Génésio.

Rozhodčí: Letexier – Rahmouni, Torregrossa.