Menu

Hokej

Mistrovství světa v inline hokeji juniorů

USA – Česko

6:3

konec (3:1, 3:2)

11.09.2024, 16:00 • Palaghiaccio Roccaraso, Itálie

I přes 35 střel českého týmu na americkou branku nakonec vítězí tým USA, který byl efektivnější v koncovce a zejména si dokázal vytvářet nebezpečnější příležitosti. Češi sice třikrát skórovali, ovšem hra do obrany nebyla úplně ideální, což je stálo zápas. (17:12:28)

Konec zápasu.

39:33

Další dva pokusy od Jindráka, ale ani ty už nepovedou asi ke čtvrté brance.

38:52

Dobrá střela přišla z hokejky Filipa Jindráka. Jadyn Clark ji jen tak tak vytlačil lapačkou.

38:18

Vyloučení v týmu USA:
Corey Kosick – 2 MIN, hákování.

37:50

Kosick byl nebezpečné blízko, ale puk mu sjel v gólové pozici z hole.

36:52

Česko právě vstřelilo branku!
Výsledek ještě alespoň koriguje ALEXANDR PATÁK, který dokázal zaskočit jinak výborného Clarka. Paták střílel z pravého kruhu jako pravák a povedlo se mu najít skulinku v postoji amerického gólmana.

35:53

Spojené státy právě vstřelily branku!
Šestá inkasovaná branka už zřejmě bude rozhodující. Tyler Webb střílel z levého kruhu, což sice ještě Hejpetr dokázal zlikvidovat, ovšem LOGAN WISE přispěchal k dorážce a pohodlně zvyšuje na 6:2. Asistence: Tyler Webb.

35:20

Střel mají Češi sice spoustu, jenže Jadyn Clark s pokusy z větší vzdálenosti nemá vážnější potíže.

34:30

Spojené státy právě vstřelily branku!
Teď to soupeř českého týmu sehrál parádně a DOMINIC DELUCA měl velmi snadnou práci, když mu Corey Kosick nachystal puk jako na podnose. Deluca jen zametl kotouč do prázdné branky, když zůstal sám na vzdálenější tyči. Asistence: Corey Kosick.

33:05

Američané obětavě padají do střel a usnadňují práci brankáři.

31:52

Jonathan Leishman zlobil u české branky, ale nakonec nabídnutých možností nevyužil.

31:29

Česko právě vstřelilo branku!
Skvěle vyřešená akce dva na jednoho, na jejíž konci byl KRISTIÁN HALBYCH, který dokázal puk zvednout nad beton padajícího brankáře USA. Asistence: Jakub Hašek.

30:55

Zachary Burnett zůstal zapomenut před českou brankou, kam si najel na přihrávku z rohu, kam se přesunula hra. Burnett ale nevymíchal Hejpetra a zakončil jen do jeho výstroje.

30:37

Oddechový čas pro tým Česko.

30:25

Leishman dlouho kličkou nedotáhl akci ke gólu, ale dokázal puk poslat do brankoviště, kde mohl skórovat Wise. Jenže Wise už zakončoval z takřka nemožného úhlu.

29:18

A je po přesilovce, když do hry naskakuje taky Kosick.

29:10

Pravda ani Uříčář nedokázali vměstnat své pokusy mezi tři tyče. Američané odvolávají v početní nevýhodě.

28:05

Bergel je zpět a Američané už jsou ve třech. Češi si nedokázali vypracovat vážnější možnost ke snížení na rozdíl dvou branek.

27:58

Američané hrají sice bez dvou hráčů, ale i v tomto počtu se nebojí zaútočit a ušetřit cenné vteřiny.

27:18

Vyloučení v týmu Česko:
Corey Kosick – 2 MIN, podrážení.

27:10

Další pokusy Adamce a Haška. Ale oba bez gólových parametrů.

26:23

Jakub Hašek tvrdě vypálil a chtěl využít clony před americkou brankou. Jadyn Clark stihl puk vytlačit rukavicí.

26:05

Vyloučení v týmu USA:
Lukas Bergel – 2 MIN, nedovolené bránění.

25:25

Oddechový čas pro tým USA.

25:25

Spojené státy právě vstřelily branku!
Jako první se povedlo ve druhé polovině skórovat americkému týmu. COREY KOSICK mohl zakončovat na bližší tyč, ale potáhl si ještě puk za branku, odkud chtěl zřejmě přihrávat. Po několika odrazech se ale kotouč objevil za Jakubem Hejpetrem v brance. Bez asistence.

24:37

Tadeáš Schmied zakončoval z vrcholu kruhu, jenže ani on neprotlačil puk do americké branky.

23:46

Vyznamenat se ale musel i Jakub Hejpetr, který stát proti Loganu Wisemu, jenž ztroskotal na rychlé lapačce českého gólmana.

23:15

Ben Adamec si zajel pro puk za branku a dostal trestuhodně prostoru. Jadyn Clark musel vytáhnout další dobrý zásah.

22:29

Corey Kosick dostal puk do druhé vlny, čímž překvapili Američané českou obranu. Kosickova střela trefila ale bránícího hráče a puk končí až za mantinelem.

20:52

Cole Jacobson nebezpečně hrozil kolem české branky. Jednou z otočky zkoušel nahrávat, podruhé puk cpal přímo na Hejpetra, před kterým byl ještě souboj dvou hráčů.

20:01

Začal druhý poločas.
Po dvaceti minutách sice vede tým USA, jenže Češi se prezentují velice dobrým pohybem a přechodem do útoku. Naopak, v obraně to v některých okamžicích vázne. Dvoubrankové manko ale zatím nic neznamená. Za Clarkem několikrát zvonila tyč, naopak efektivita zakončení Američanů dělá zatím největší rozdíl v zápase.

20:00

První poločas skončil.

19:23

Tyler Webb se tlačil před Jakuba Hejpetra, který uhájil pozici.

18:29

A nebyl tomu daleko Matěj Pravda! I ve třetím zápase ale trefuje jen tyč a štěstí mu zatím nepřeje.

18:07

Jan Uříčář míří jen vedle branky, ale Češi nadále hrají s kotoučem a usilují ještě o snížení.

17:23

Halbych hledal Patáka, který si s ním narazil kotouč, jenže hezký přechod do útoku brzdí včasný zásah amerického hráče, který překazil akci.

16:21

Hra nabírá na obrátkách a český brankář se teď vyznamenal, když se okamžitě stačil přesunout ke druhé tyči, odkud přišla svižná střela do horní poloviny branky.

15:54

Spojené státy právě vstřelily branku!
Na jedné straně USA pomohla tyč, na druhé se jim povedlo udeřit. JONATHAN LEISHMAN stihl rychle zamíchat před Jakubem Hejpetrem a zvyšuje znovu na rozdíl dvou branek.

15:42

Tyč! Alexandr Paták mohl srovnat a nebyl tomu vůbec daleko, jenže Clarkovi pomohla branková konstrukce.

15:13

Česko právě vstřelilo branku!
Teď už to BENU ADAMCOVI vyšlo parádně! Stahovačkou si položil obránce, dostal se před brankáře Clarka, kterému puk švihem poslal pod vyrážečku, na což už nedokázal reagovat. Asistence: Alex Nesrsta.

14:17

Zatím největší možnost měl na hokejce Ben Adamec, jenž se ocitl sám před americkou brankou, jenže jeho bekhendový blafák a zakončení mezi betony brankář USA přečetl.

14:02

Vyloučení v týmu USA:
Jordan Nahoi-Baricar – 2 MIN, sekání.

Vyloučení v týmu Česko:
Matěj Pravda – 2 MIN, sekání.

13:32

Kotouč se potácel kolem mantinelu a nikdo jej nedokázal sebrat, až si jej našel Paták, který v útoku zvolil zase střelu, jenž skončila na výstroji prvního hráče. Češi by měli do útoku být asi kreativnější.

11:53

Lochovskému se povedlo vyjet z rohu rovnou před branku, když jeho úmysl nepřečetl ani jeden z obránců, jenže jeho bekhendový pokus rozvlnil pouze síť vedle branky.

10:23

Nesrsta rychle otočil hru a nahazoval na branku, kde číhal na teč Adamec. Puk skončil na betonech Clarka, který neměl vůbec dobrý výhled.

09:16

Alexandr Paták donutil Jadyna Clarka k těžkému zákroku, když si vyjel do dobré pozice a švihem rychle poslal puk pod horní tyč. Clark puk vytlačil ramenem nad branku.

08:21

Spojené státy právě vstřelily branku!
Američané zatím českému týmu dávají lekci z produktivity. Mezi kruhy vyplaval tentokrát JORDAN NAHOI-BARICAR, jemuž se povedlo puk procedit někde pod rukavicí českého brankáře. Asistence: Charlie Crossett.

07:50

Filip Jindrák se opřel do puku a tvrdá rána jen práskla do mantinelu za Clarkem.

07:11

Adamec s Nesrstou jsou zatím nejaktivnější českou dvojicí, co se týče útočné fáze. Tentokrát se jim otevřel prostor po přechodu z vlastní poloviny, jenže jeden z amerických hráčů stihl ještě do kombinace vložit hůl.

05:51

Cole Jacobson byl nebezpečné blízko Jakuba Hejpetra, ale ani nadvakrát se v šanci nedokázal prosadit. Na druhou stranu rychle vyrazil Ben Adamec, jehož tvrdá střela do horní poloviny končí v rukavici Jadyna Clarka.

04:59

Spojené státy právě vstřelily branku!
Jenže další akce už je gólová a USA jdou do vedení. ADRIAN WISNIEWSKI dostal kousek prostoru a svou střelu ještě otřel o tyč české branky.

04:38

Jen to zašumělo v ochozech, když se USA povedlo sehrát rychlou akci. Hejpetr se jen ohlédl za pukem, který těsně minul jeho branku.

04:25

Adamec posunul k Nesrstovi, který se možná trošku zbytečně rozhodl pálit. Puk míří mimo a berou jej Američané.

03:39

Uříčář se uvolnil od dotírajícího soupeře a Clarkovi poslal druhý pozdrav od mantinelu. Jadyn Clark měl jednoduchou práci a přerušuje znovu hru.

02:58

Poprvé se k útočné akci dostali i hráči USA a Jakub Hejpetr si rovněž připisuje první úspěšný zásah.

02:38

Jakub Hašek se příliš nerozmýšlel a po přesunu na útočnou polovinu rovnou pálil. Branku ale minul.

01:35

Ben Adamec si šikovně obhodil soupeře na vlastní polovině a vyrazil vpřed, kde si puk vyměnil s Alexem Nesrstou, jehož přihrávka ale byla o kousek delší, než by Adamec potřeboval k zakončení.

00:30

Americký brankář Jadyn Clark si poprvé sáhl na puk, když jej od levého mantinelu otestoval Jan Uříčář. Bude se vhazovat po jeho pravici.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

USA: Clark (Ollom) – Jacobson, Webb, Nahoi-Baricar, Wisniewski, Crossett, Wise, Leishman, Bergel, Burnett, Kosick, Deluca, Standard

Česko: Hejpetr (Slavíček) – Adamec, Paták, Jindrák, Hašek, Lochovský, Janda, Voděracký, Halbych, Schmied, Nesrsta, Pravda, Uříčář

Rozhodčí: Irish, Pachucki.
Česká juniorská reprezentace uzavře skupinu B na World Skate Games v italském Roccarasu zápasem s dosud neporaženým týmem USA. Zatímco Američané obě utkání s Kolumbií a Itálie zvládli, Češi mají bilanci jedné výhry a jedné prohry. Po zaváhání s Itálií ukázali zlepšenou hru v duelu s Kolumbijci, které dokázali udolat výsledkem 4:3.
Nominace
Brankáři: Jakub Hejpetr (IHC Roller Storm Praha), Vladimír Slavíček (IHC Prague Rats)

Obránci: Ben Adamec, Vít Lochovský (oba HC Cvočkaři Hořovice), Jakub Hašek (IHC Roller Storm Praha), Filip Jindrák (IHC Prague Rats), Jan Uřičář, Tadeáš Schmied (oba IHC Devils Zlín)

Útočníci: Matěj Pravda, Alex Nesrsta, Alexandr Paták (všichni IHC Devils Zlín), Matěj Voděracký (ILHK Hradec Králové), Kristán Halbych (IHC Roller Storm Praha), Petr Janda (HC Cvočkaři Hořovice).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

USA – Česko

6:3

konec (3:1, 3:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Wisniewski, 9. Nahoi-Baricar (Crossett), 16. Leishman, 26. Kosick, 35. Deluca (Kosick), 36. Wise (Webb) – 16. Adamec (Nesrsta), 32. Halbych (Hašek), 37. Paták (Voděracký)

USA: Clark (Ollom) – Jacobson, Webb, Nahoi-Baricar, Wisniewski, Crossett, Wise, Leishman, Bergel, Burnett, Kosick, Deluca, Standard

Česko: Hejpetr (Slavíček) – Adamec, Paták, Jindrák, Hašek, Lochovský, Janda, Voděracký, Halbych, Schmied, Nesrsta, Pravda, Uříčář

Rozhodčí: Irish, Pachucki

Průběh zápasu
1. poločas
04:59 USA 1:0 Wisniewski
08:21 USA 2:0 Nahoi-Baricar (Crossett)
14:02 CZE 2 2 MIN Pravda, sekání
USA 2 2 MIN Nahoi-Baricar, sekání
15:13 CZE 2:1 Adamec (Nesrsta)
15:54 USA 3:1 Leishman
Přestávka po pol.
2. poločas
25:25 USA 4:1 Kosick
26:05 USA 2 2 MIN Bergel, nedovolené bránění
27:18 CZE 2 2 MIN Kosick, podrážení
31:29 CZE 4:2 Halbych (Hašek)
34:30 USA 5:2 Deluca (Kosick)
35:53 USA 6:2 Wise (Webb)
36:52 CZE 6:3 Paták (Voděracký)
38:18 USA 2 2 MIN Kosick, hákování
Konec