Menu

Další

Tiskové konference

Tisková konference HC Slavia Praha

konec

10.09.2024, 12:00 • Zimní stadion Eden • Jiří Petr

Jiří Vlasák: Téma formy baráže je dlouhodobě propírané. My nyní chceme stabilizovat klub a začít se postupně posouvat výš. Chceme hrát dobrý hokej, který dotáhne fanoušky. Před dvěma tisíci fanoušky se určitě bude hrát lépe než před pěti sty. Věříme, že společně letos vytvoříme prostředí, které bude sedět k tomu sloganu „SEŠÍVANÁ HRDOST!“. (12:39:19)
Aleš Totter: Dřívější systém baráže byl spravedlivější. První liga je snad jediná soutěž, kde poslední tým rovnou sestoupí a první nemusí získat nic. Systém baráže je teď opravdu těžký. I fotbal to pochopil. Uvidíme, jak to bude vypadat do budoucna.
Jiří Vlasák: Plánování rekonstrukce haly pokračuje. Nejdříve je potřeba postavit tréninkovou halu, a věříme, že do roku 2030 vše proběhne. Další podrobnější informace si ale ponecháme až do Winter Hockey Games, poté se dozvíte více.
Aleš Totter: Někteří produktivní hráči odešli, našli jsme ale místo nich skvělé náhrady. V přípravě nás pronásledovala zranění, ale myslím, že noví hráči splní své role. Sezóna nám to snad ukáže.
Aleš Totter: V současném týmu cítím chemii, hráči drží při sobě. A stejné to je i mezi majiteli a trenéry. V tom vidím nyní největší pozitiva týmu.
Aleš Totter: Pro majitele loni nebylo lehké zachovat klid. Jim se to ale povedlo, což nám výrazně ulehčilo práci v závěru minulé sezóny. Ukázali také charakter, za což jim moc děkujeme.
Jiří Vlasák: Klíčoví hráči loni na konci sezóny ukázali, co v nich je. Věříme, že je to dobrý základ pro nadcházející sezónu.
Jan Holý: Po sezóně si každý odpočal a teď jsme odehráli za měsíc a půl osm zápasů. Každý se do toho musel dostat. Příprava byla dlouhá, ale o to víc se těšíme na sezónu.
Aleš Totter: Loni jsme naskočili do rozjetého vlaku v nepřívětivé situaci. Letos je to jiné, máme od začátku nějakou vizi a myslím, že jsme udělali pro tuhle sezónu velký krok. Nahrávali jsme si tréninky, což v Česku není všude samozřejmé. Sezóna zhodnotí, jak jsme pracovali.
Jiří Vlasák: Pozice sportovního manažera je otevřená otázka. Pokud se objeví někdo, kdo by nám tam seděl, tak o tom budeme přemýšlet. Ale na složení kádru a podobně se podílíme všichni, včetně Patrika, a zatím to funguje.
Nyní přichází prostor pro dotazy novinářů.
Jan Holý: Všichni se na sezónu těšíme. Jsme stoprocentně připravení. Věříme, že to sezóna ukáže.
Aleš Totter: Hráli jsme v přípravě proti různým soupeřům. Hlavně proti Selbu to bylo opravdu výživné a ukázalo nám to různé věci. Byly v přípravě dobré i špatné věci, spoustu jsme si toho zkusili. Naostro se ale začíná tento víkend.
Aleš Totter: Chci také poděkovat majitelů, že nám vychází vstříc. Vzájemně spolu diskutujeme téměř o všech rozhodnutích.
Patrik Eliáš: Chceme hrát atraktivní hokej, který do Edenu dostane i více fanoušků. Abychom s nimi mohli opravdu sdílet ten slogan „SEŠÍVANÁ HRDOST!“. Těšíme se na sezónu.
Patrik Eliáš: Jsme rádi, že nám majitelé vyhověli a mohli jsme rozšířit realizační tým. Považuji to za jednu z klíčových změn. Nové bude s námi působit i skills kouč. Je skvělé, že díky většímu realizačnímu týmu máme možnost každému hráči poskytnou lepší servis.
Jiří Vlasák: Představujeme nový slogan, a to je „SEŠÍVANÁ HRDOST!“. Chtěli bychom, aby fanoušci i členové klubu byli na Slavii hrdí.
Jiří Vlasák: Při přípravě na novou sezónu jsme se chtěli poučit z té předchozí. Pracovali jsme proto na doplnění týmu, aby nadcházející sezóna měla jiný nádech. Posílili jsme na všech postech a udrželi jsme klíčové hráče. Máme vyrovnanou brankářskou dvojici.
Tiskové konference ze zúčastní člen představenstva klubu Jiří Vlasák, hlavní trenér A-týmu Aleš Totter, kapitán A-týmu Jan Holý a sportovní poradce klubu Patrik Eliáš.

Tisková konference HC Slavia Praha

konec