Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

CA Osasuna – Celta de Vigo

3:2

konec (2:1)

01.09.2024, 17:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • 4. kolo • Tadeáš Zeman (@Tadeasze)

Tipsport: 2.53 3.29 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Skončil zápas mezi Osasunou a Celtou Vigo. V pětigólové přestřelce nakonec uspěl domácí celek, ale i když tomu nic nenasvědčovalo, tak to pro fanoušky obou táborů byl „nervák“ až do konce. Hráči Osasuny vedli 3:1 a proti oslabenému soupeři si v klidu chtěli dojít pro tři body, jenže po nepochopitelném zkratu si dali vlastní gól a poslední minuty nabídly ještě velké drama. Nakonec ale domácí ustáli finální nápor Celty a pro tři body si opravdu dokráčeli.

Já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek neděle. (19:02:45)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:6.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Do konce zápasu zbývá pár vteřin a útočné snažení hostů je zmařeno zvednutým praporkem, který signalizuje ofsajd.

90+3

Hosté po velkém dárku v podobě vlastní branky ožili a jsou to oni, kteří teď dobývají obranu soupeře. Ta ale zatím velkému tlaku odolává.

90+1

90+1. Moisés GÓMEZ - 3:2

90+1

Celta Vigo právě vstřelila branku!
Nepochopitelný zkrat domácích. Sergio Herrera rozehrál od své branky na MOISÉSE GÓMEZE, ten mu chtěl míč vrátit, ale jeho přihrávka byla příliš prudká a nepřesná a skončila až za brankovou čárou.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.

89

Domácí si s míčem na svých kopačkách užívají konec zápasu a proti oslabenému soupeři si dojdou pro tři body.

88

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Pablo Ibáñez,
ze hřiště odchází Aimar Oroz, přichází Moisés Gómez.

86

86. Červená karta

86

Za velmi ostrý zákrok vidí Alfonso González červenou kartu. Soupeře zasáhl kopačkou do obličeje a nezbývá mu nic jiného, než předčasně odejít do kabin.

86

Vypadalo to, že Enzo Boyomo ztratí stabilitu a pošle soupeře do samostatného úniku. Nakonec to ustál a odehrál míč do bezpečí.

84

Iago Aspas si dělal prostor, jeho loket vystřelil příliš vysoko a zasáhl soupeře do obličeje. Rozhodčí píská faul a domácí rozehrají ze své poloviny.

83

Ve vápně se s míčem na noze ocitl Raúl García a chtěl prostrčit míč svým spoluhráčům do lepší pozice, ale jeho přihrávka byla zablokována.

82

Domácí rozehráli rohový kop na přední tyč. Ten vypadal velmi nebezpečně, obrana hostí si ale počínala bezchybně.

80

Běží osmdesátá minuta a zatím to nevypadá na nějaký větší tlak od hráčů Celty Vigo. Domácí drží míč na polovině soupeře.

79

Iago Aspas obdržel dobrou přihrávku na střed hřiště a pokusil se z prvního doteku ohrozit Sergia Herreru. Míč z jeho kopačky ale neměl dostatečnou razanci a navíc skončil nad břevnem.

78

Hosté teď měli velký problém s rozehrávkou a tuto situaci nakonec vyřešil Iván Villar razantním odkopem do zámezí.

77

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází Raúl García,
ze hřiště odchází Rubén García, přichází Iker Benito.

Střídání v týmu Celta de Vigo:
ze hřiště odchází Ilaix Moriba, přichází Hugo Sotelo.

76

Hugo Álvarez se postavil k přímému kopu a vystřelil doprostřed branky. Tuto dělovku ale s přehledem chytá Sergio Herrera.

75

Za protesty dostal žlutou kartu Rubén García.

73

Alejandro Catena fauloval těsně před pokutovým územím svého soupeře a Celta Vigo bude mít výhodu přímého kopu. Z posledních tří standardek je tato z nejlepší pozice.

72

Na Tasose Douvikase si počíhal Enzo Boyomo a odpálil mu míč z kopačky. Následuje aut pro hosty. Tato nová posila Osasuny dnes hraje výborný zápas.

70

Tentokrát se o střelu pokusil Iago Aspas, ale dopadl stejně jako jeho spoluhráč před pár minutami. Míč skončil vysoko nad brankou.

69

Další nezodpovědný zákrok Lucase Torra ve středu hřiště, po kterém bude následovat přímý kop z velmi dobré pozice.

67

Oscar Mingueza si vzal na starost rozehrávku standardky a pokusil se přímo ohrozit Sergia Herreru. Jeho střela byla nepřesná a končí vysoko nad brankou.

66

Lucas Torró nepříjemně došlápl na nohu Oscara Minguezy a za tento prohřešek vidí první žlutou kartu zápasu. Hosté rozehrají přímý kop ze středu hřiště.

66

Ilaix Moriba se chtěl ve středu hřiště uvolnit kličkou do protipohybu soupeře, ale byl zastaven nedovoleným zákrokem.

64

Střídání v týmu Celta de Vigo:
ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Tasos Douvikas.

63

Střídání v týmu CA Osasuna:
ze hřiště odchází Bryan Zaragoza, přichází Rubén Peña.

62

62. Abel BRETONES - 3:1

62

Osasuna právě vstřelila branku!
ABEL BRETONES prchl obraně soupeře po levé straně a křižnou střelou k pravé tyči překonává Ivána Villara. Tento gól může být klíčový pro chod zbytku utkání. Asistence: Bryan Zaragoza.

59

Hosté se doslova probojovali do vápna soupeře a ke střele z dobré pozice se dostal Alfonso González, branku ale o několik desítek centimetrů minul.

58

Sergio Herrera teď musel vytáhnout zákrok proti střele z velkého úhlu. Alfonso González se ale trefil přesně na prostředek branky a s touto střelou neměl brankář domácích problém. Následuje rohový kop pro hosty.

57

Aimar Oroz nabíhal na zadní tyč, kde ho svým centrem hledal Bryan Zaragoza. Jeho pokus byl ale o kousek delší, než by záložník Osasuny potřeboval a míč doputoval až do zámezí.

55

Bryan Zaragoza zkoušel velmi naivní kličkou překonat svého soupeře. Ten mu vypíchl balón a hosté šli do brejku. Domácí se ale poctivě vrátili a nedovolili svému soupeři nějaký náznak šance.

54

Ofsajd zastavuje útočné snažení hráčů Celty Vigo. Mimo hru se ocitl Borja Iglesias a na hraně své šestnáctky bude rozehrávat Osasuna.

53

Přízemní centr do vápna posílal Abel Bretones. Ten obrana Celty odvrátila a následovat bude autové vhazování blízko pokutového území.

52

Borja Iglesias teď zbytečně dohrál Sergia Herreru, který hlídal, aby balón doputoval do zámezí. Oba ale vše berou s humorem a hra může pokračovat.

50

Oscar Mingueza hledal nakopávaným míčem za obranu své spoluhráče, ale situaci dobře přečetl Enzo Boyomo a zamezil nějakému výraznějšímu nebezpečí.

48

Alfonso González se chtěl probojovat k šestnáctce soupeře, ale na poslední chvíli byl zastaven a z nadějně rozvíjející se akce nakonec nebylo nic.

47

Domácí v krátkém sledu zahrávali dva rohové kopy. Po tom druhém se k zakončení dostal Ante Budimir, ale svůj hlavičkový pokus nasměroval pouze metr od levé tyče.

46

Střídání v týmu Celta de Vigo:
ze hřiště odchází Fran Beltrán, přichází Damián Rodríguez,
ze hřiště odchází Carlos Domínguez, přichází Carl Starfelt,
ze hřiště odchází Williot Swedberg, přichází Alfonso González.

46

Začal druhý poločas.
Na Estadio El Sadar zatím sledujeme velmi zajímavý fotbal. Už po dvaceti minutách se dokázal prosadit po rohovém kopu Enzo Boyomo, který dnes nastoupil do prvního zápasu za Osasunu. O deset minut později ale po pěkné akci Oscara Minguezy vyroval Borja Iglesias a začínalo se od znova, jenže poslední slovo měli domácí, kteří se na konci půle dostali znovu do vedení zásluhou Aimara Oroze. První pětačtyřicetiminutovka nám nabídla tři branky a to je určitě skvělou pozvánkou na druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:04.

45+4

První poločas skončil.

45+3

Jesús Areso a Alejandro Catena si vyměnili na své polovině několik přihrávek a čekají na hvizd, který ukončí první poločas.

45+2

Dlouhý aut přilétl do vápna Osasuny, ale obrana domácích si počínala dobře a nedovolila žádnému z hráčů hostí, aby se dostal k ohrožení branky.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

45

45. Carlos DOMÍNGUEZ - 2:1

45

Osasuna právě vstřelila branku!
Bryan Zaragoza se dostal k míči u levé lajny, uvolnil se a poslal do vápna z kroku perfektní balón, na který si naskakoval AIMAR OROZ. Ten ještě míč minul, za ním ale dobíhal CARLOS DOMÍNGUEZ, jenž nasměroval míč do své vlastní branky.

44

Jesús Areso centroval do vápna, ale přetaženým balónem našel pouze Bryana Zaragozu, který byl v ofsajdovém postavení

42

Abel Bretones teď velmi dobře zastavil pronikajícího Iaga Aspase, který se na levé straně probojoval do vápna. Nakonec budou domácí odkopávat od branky.

41

Hosté rozehrávali od své branky, ale po pár vteřinách i míč přišli a na tahu jsou opět hráči domácího celku, kterým patří poslední minuty.

40

Běží čtyřicátá minuta a domácí se postupnou kombinací dostávají k vápnu soupeře. Nakonec přilétl do vápna centr, ale žádné nebezpečí nepřinesl.

38

Aktivní Williot Swedberg teď trápil obranu domácích, ale Jesús Areso se mu postavil do cesty a na poslední chvíli ho obral o balón.

37

Útočného faulu se dopustil Rubén García a hosté rozehrají míč na hranici své šestnáctky.

35

Španělský útočník už je na nohou a vypadá to, že po krátké pauze bude schopen pokračovat ve hře.

34

Na trávníku zůstává ležet Iago Aspas po jednom z osobních soubojů a rozhodčí zastavuje hru. Na hřiště se dostávají zdravotníci, a tak nás čeká krátká pauza.

32

Bryan Zaragoza se chtěl u pravé lajny uvolnit, ale byl zastaven a domácí rozehrají míč blízko půlící čáry. Do konce poločasu zbývá přibližně patnáct minut a zatím sledujeme zajímavý fotbal.

31

Ihned po obdrženém gólu se domácí vrhli do útoku a zmáčkli svého soupeře. Po zablokovaném centru se hráči Osasuny dožadovali penalty, ale o hru rukou se nejednalo a hra pokračuje.

29

29. Borja IGLESIAS - 1:1

29

Celta Vigo právě vstřelila branku!
Perfektně to teď na pravé straně udělal Oscar Mingueza, který se uvolnil a dostal se do vápna. Na zadní tyči číhal osamocený BORJA IGLESIAS, dostal přihrávku a zakončil do poloprázdné branky. Asistence: Oscar Mingueza.

27

Teď to do vápna hostů létá z obou stran a pokaždé se jedná o nebezpečnou situaci. Poslední centr odvrátil Jailson, a dopřeje tak svému týmu chvíli klid.

26

Iván Villar teď vytáhl perfektní reflexivní zákrok proti střele Rubéna Garcíy, který se v malém vápně dostal k míči a střílel po zemi k pravé tyči. Jednička Celty Vigo ale změnu skóre nepřipustila.

24

Centr přiletěl do vápna Celty Vigo. Ante Budimir si dělal prostor k hlavičce, ale počínal si nedovoleně a hlavní rozhodčí mu odpískal faul.

23

Hosté jsou po gólu jako opařeni. Hráči Osasuny drží míč a kombinují na své polovině.

21

21. Enzo BOYOMO - 1:0

21

Osasuna právě vstřelila branku!
Obrovského zmatku ve vápně soupeře po rohovém kopu dokázal využít ENZO BOYOMO. Balón se k němu odrazil po zablokované střele, která také už mohla být gólová, a nová posila celku z Pamplony se poprvé prosazuje ve svém novém působišti střelou po zemi k pravé tyči. Asistence: Ante Budimir.

19

Ante Budimir byl v souboji ve vápně soupeře a dožadoval se penalty po zásahu rukou. Hlavní rozhodčí ale vše viděl a penaltu nenařizuje.

18

Bryan Zaragoza hledal zajímavou přihrávkou Anteho Budimira, který si pohlídal své postavení a vystartoval za míčem. Ten na něj byl ale příliš rychlý a skončil až u brankáře hostí.

17

Sergio Herrera ukázal svou pohotovost, když včas vystartoval proti nakopávanému balónu, který hledal Williota Swedberga.

16

Aimar Oroz se rozhodl ke střele z hranice šestnáctky. Jeho pokus by branku nejspíš ohrozil, ale byl tečován a míč nakonec skončil těsně vedle. Následovat bude rohový kop domácích.

15

Domácí se dostali k centru z pravé strany, ale míč skončil pouze za brankou a zpět do hry ho uvede Iván Villar odkopem.

14

Hosté zahrávali rohový kop, který nepřinesl nebezpečí, ale odražený míč skončil na kopačce Frana Beltrána, který se z voleje pokusil ohrozit branku soupeře. Jeho střela ale byla zablokována.

12

Nikým neatakovaný Oscar Mingueza poslal střílený centr do šestnáctky Osasuny. Našel přesně Borju Iglesiase, který chtěl píchnout špičkou kopačky míč do brány kolem Sergia Herrery. Ten ale předvedl dobrý zákrok a podržel svůj tým.

11

První náznak šance. Iago Aspas přihrávkou do pravé strany vysunul Williota Swedberga, který poslal míč před branku přízemním centrem, ale balón jen proletěl před brankářem Herrerou.

10

Těžkou malou domů dostal Iván Villar. Se zpracováním měl velké problémy, ale nakonec dokázal odkopnout míč do bezpečí před dotírajícími útočníky Celty Vigo.

8

Další nakopávaný míč z obranných řad Osasuny byl nepřesný. Míč skončil na kopačkách hostů, a ti tak mohou na chvilku uklidnit hru.

7

Domácí hezky otočili hru na levou stranu, kde byl volný Bryan Zaragoza. Ten ještě na kraji vápna hledal své spoluhráče, ale jeho myšlenku nikdo nepochopil. Míč odkopla obrana Celty Vigo jen ke svým soupeřům a domácí mohou stupňovat svůj tlak.

6

Alejandro Catena teď zastavil velmi nadějný útok hostů, kteří šli do přečíslení tři na dva, ale zmiňovaný obránce včas zastavil svého protihráče výborným skluzem.

5

Bryan Zaragoza hledal dloubáčkem ve vápně své spoluhráče, připravená obrana Celty včas zasahuje a míč končí až na polovině hřiště.

4

Williot Swedberg se dostal do složité situace, kde hrozila ztráta a následný nadějný brejk Osasuny. Nakonec byl vysvobozen hvizdem sudího, který signalizuje faul.

3

Domácí celek z Pamplony si zatím vyměňuje několik přihrávek okolo půlící čáry. Obrana hostí je velmi zatažená a napadá pouze jeden hráč.

2

Do vápna Celty přiletěl zajímavý přízemní centr, ale Oscar Mingueza byl u míče jako první a odklízí ho do bezpečí.

1

Juan Martínez Munuera právě odstartoval zápas, do kterého vstoupili výkopem hostující hráči. Ti dnes nastupují ve světle modrých dresech a bílých kraťasech. Domácí zvolili kombinaci červenočernou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

CA Osasuna: S. Herrera (C) – Areso, Catena, Boyomo, Bretones – Torró, Oroz – Moncayola, R. García, Zaragoza – Budimir.
Náhradníci: A. Fernández – Arnáiz, Benito, J. Cruz I, Raúl García, U. García, M. Gómez, Herrando, Ibáñez, J. Martínez, R. Peña, N. Vidal.
Trenér: Vicente Moreno

Celta de Vigo: Villar – Jav. Rodríguez, Jailson, C. Domínguez – H. Álvarez, Beltrán, Moriba, Mingueza – Aspas (C), Swedberg – B. Iglesias.
Náhradníci: Guaita, Fernández – Aidoo, Bamba, Carreira, Douvikas, Durán, A. González, Manquillo, Dam. Rodríguez, Sotelo, Starfelt.
Trenér: Claudio Giráldez

Rozhodčí: Martínez Munuera – Pulido Santana, Pizarro Gómez.
Osasuna (13. místo, 4 body)
1 výhra
1 remíza
1 prohra
Skóre 2:5
Celku z Pamplony se vůbec nevydařila příprava. Bilance 1 – 2 – 2, i přesto, že hrála dva zápasy s celky z druhé španělské ligy, není příliš oslnivá. Po špatné přípravě ale následoval dobrý start do ligové sezóny. Z úvodních dvou utkání si svěřenci Vicenteho Morena odnesli 4 body a na špatnou generálku mohli zapomenout. Ve třetím kole ale krutě narazili, na půdě Girony čtyřikrát inkasovali a sami se dostali pouze k jedné střele. Proti Celtě Vigo tak určitě mají domácí co napravovat.

Letní přestupy:
Příchody: Abel, Zaragoza, Boyomo
Odchody: Garcia D.

Marodka:
Barja, Munoz, Pena

Posledních 5 zápasů:
Girona – Osasuna 4:0
Osasuna – Mallorca 1:0
Osasuna – Leganes 1:1
Alavés – Osasuna 2:1
Bilbao – Osasuna 2:1

Celta Vigo (4. místo, 6 bodů)
2 výhry
0 remíz
1 prohra
Skóre 8:6
Zápasy Celty Vigo v úvodu sezóny baví. Už příprava naznačila, že hráči tohoto celku nebudou mít se střílením branek problém. V sedmi zápasech nastříleli patnáct gólů a střeleckou formu si přenesli i do zápasů ligových. Ve třech utkáních se z branky radovali celkem osmkrát a díky tomu mají na svém kontě šest bodů za dvě výhry. Jedinou porážku zaznamenali na půdě Villarealu v minulém kole, kde padlo dohromady 7 gólů (3:4).

Letní přestupy:
Příchody: Alonso, Moriba, Iglesias
Odchody: Perez, Sanchez, Rodriguez, Strand-Larsen

Marodka:
Ristič, de la Torre

Posledních 5 zápasů:
Villareal – Celta Vigo 4:3
Celta Vigo – Valencia 3:1
Celta Vigo – Alavés 2:1
West Ham – Celta Vigo 3:2 po pen.
Luton – Celta Vigo 1:3

Bilance vzájemných zápasů:
10 – 9 – 15

Poslední zápas:
Osasuna – Celta Vigo 0:3
24. Strand Larsen, 25. de la Torre, 90. Douvikas
Žluté karty: Garcia, Barja
Dobré nedělní odpoledne, dnes je na programu několik zápasů španělské LaLigy a já Vás vítám u zápasu OsasunaCelta Vigo. Zápas se odehraje na Estadio El Sadar (Pamplona) a jeho začátek je naplánován na 17:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

CA Osasuna – Celta de Vigo

3:2

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 21. Boyomo (Budimir), 45. C. Domínguez (vla.), 62. Bretones (Zaragoza) – 29. B. Iglesias (Mingueza), 90+1. M. Gómez (vla.)

Karty:   66. Torró (OSS), 75. R. García (OSS)   86. A. González (CVG)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:6.

CA Osasuna: S. Herrera (C) – Areso, Catena, Boyomo, Bretones – Torró, Oroz (88. M. Gómez) – Moncayola (88. Ibáñez), R. García (77. Benito), Zaragoza (63. R. Peña) – Budimir (77. Raúl García).
Náhradníci: A. Fernández – Arnáiz, J. Cruz I, U. García, Herrando, J. Martínez, N. Vidal.

Trenér: Vicente Moreno

Celta de Vigo: Villar – Jav. Rodríguez, Jailson, C. Domínguez (46. Starfelt) – H. Álvarez, Beltrán (46. Dam. Rodríguez), Moriba (77. Sotelo), Mingueza – Aspas (C), Swedberg (46. A. González) – B. Iglesias (64. Douvikas).
Náhradníci: Guaita, Fernández – Aidoo, Bamba, Carreira, Durán, Manquillo.

Trenér: Claudio Giráldez

Rozhodčí: Martínez Munuera – Barbero Sevilla, Martínez Munuera

Diváci: 19 908