Menu

Fotbal

Italská Serie A

Venezia FC – Turín FC

0:1

konec (0:0)

30.08.2024, 18:30 • Stadio Pier Luigi Penzo, Benátky • 3. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 3.43 3.28 2.32 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:36:43)

Oba celky si nyní dají týden klidu, příští víkend se totiž ponese ve znamení reprezentační přestávky. Další bitva na programu Benátek je tak naplánována až na 15. září, kdy vyrazí na půdu milánského AC, zatímco Turín bude ve stejný den hostit jihoitalské Lecce.
Máme hotovo, tři body putují do Turína! Venezia si sice ve své domácí premiéře nevedla špatně, s Il Toro držela krok a místy i sahala po vítězství, ale po pozdní hlavičce zadáka Saúla Coca nakonec musí kousat prohru. Hosté byli dnes v útoku nebezpečnějším týmem a domácí mohou pouze litovat zahozených šancí.

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:15.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Domácí nyní reklamují údajnou hru rukou ze strany Pedersena. Krom rozhodčího na hřišti ale nic neviděli ani muži u videa, a k penaltě tak nedojde.

90+4

Vypadalo to, že bude hotovo: Ilić pronikl za obranu Benátek a mohl definitivně rozhodnout, jenže neposedný míč nakonec neudržel na kopačkách.

90+4

Ellertssona za středovou čarou tvrdě podkosil Marcus Pedersen (TUI), padla další žlutá karta.

90+2

Na konci druhé minuty nastavení se na hraně turínského vápna uvolnil Gytkaer, kterému ale následné zakončení nesedlo. Míč jen proklouzl vedle brány.

90+1

Střídání v týmu Turín FC (5/5):
ze hřiště odchází Valentino Lazaro, přichází Sebastian Walukiewicz.

90+1

Valentino Lazaro (TUI) se s benáteckým hřištěm rozloučil faulem, jednoho z protihráčů přistrčil k zemi. Hned poté, co si prohlédl žlutou, míří ke střídačce.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

89

Hosté promarnili možnost si svůj náskok pojistit, Ilićův krátký centr totiž vyhasil na domácí obraně.

88

Borci ve vínových dresech zatím skvěle brání a nepouští domácí na svou polovinu hřiště. Milinković-Savić je naprosto v klidu, Venezia působí trochu bezradně.

87

Střídání v týmu Venezia FC (5/5):
ze hřiště odchází Antonio Candela, přichází Antonio Raimondo.

86

86. Saúl COCO - 0:1

86

Turín právě vstřelil branku!
Bezgólová remíza se nekoná, hosté se v samotném závěru ujímají vedení a nejspíš si zpět do Turína odvezou plný počet bodů! Masinův balón od praporku na středu šestnáctky parádně našel SAÚL COCO, který na něj bez váhání naskočil a hlavou jej nasměroval na vzdálenější stranu svatyně! Il Toro jde do trháku – 0:1!

85

Zampano si pohlídal rychlého protihráče u zadní tyče a Ilićův centr tečoval za bránu. Roh pro Turín.

84

Sledujeme dlouhou a poměrně opatrnou turínskou kombinaci, hra se drží daleko od Joronena. Zatím.

83

Giorgio Altare (VEN) sice do hry naskočil jen před pár minutami, i tak si ale stihl na své konto připsat žlutou kartu. Na křídle nyní podržel postupujícího soka.

82

Il Toro se po nepříliš povedených posledních minutách zdánlivě vrací zpět do hry, Joronen musí být ve střehu. Uvidíme, zdali ho hosté i nějak výrazněji prověří.

81

Nutno ale podotknout, že hru doprovází nepřenosti na obou stranách. Ilićův centr z levé strany byl teď hodně přetažený a spadl za Joronenovu svatyni.

80

Zaplněné ochozy viděly další nepovedenou střelu Benátek, Milinković-Savić se i tentokrát za balónem jen ohlédl a nyní ho čeká rozehrávka.

79

Sanabria se hnal za nepřesnou skákající přihrávkou, kterou si ale domácí defenzíva pohlídala a umožila Joronenovi balón v klidu ukořistit.

78

Pomalu ale jistě míříme do finiše. Pokud dnes v Benátkách někdo přeci jen vyhraje, bude to nejspíš Venezia, která je nyní aktivnějším celkem na hřišti.

77

Střídání v týmu Turín FC (4/5):
ze hřiště odchází Mërgim Vojvoda, přichází Ali Dembele,
ze hřiště odchází Ché Adams, přichází Adrien Tameze.

77

Střídání v týmu Venezia FC (4/5):
ze hřiště odchází Marin Šverko, přichází Giorgio Altare,
ze hřiště odchází Joel Pohjanpalo, přichází Christian Gytkaer.

76

Střídání v týmu Venezia FC (2/5):
ze hřiště odchází Gaetano Oristanio, přichází Saad El Haddad.

75

Duncan dostal prostor na levém křídle a chtěl toho využít, jeho centr ale tečoval jen protihráč. Venezia se tak musí spokojit s rohovým kopem.

74

Coco nespustil oči z dotěrných protihráčů a hned poté, co se k němu na straně odrazil míč, jej zahrál do bezpečí k připravenému Milinkovićovi-Savićovi.

72

Oba týmy následně dostávají šanci se zchladit, na řadu přichází krátká pauza na občerstvení.

71

71. Největší šanci druhé půle zahodil Ellertson

71

Viděli jsme zatím asi největší šanci druhého poločasu! Candela se po straně přesunul až na kraj hřiště a nízkým centrem připravil volej pro Ellertsona, jehož jedovatý pokus ovšem zamířil jen těsně vedle přední tyče!

70

Il Toro se znovu tlačí dopředu, stejně jako po většinu utkání ale naráží na pevnou obranu Venezie.

69

Čekání na gól se nyní pokusil ukočit střídající Doumbia, domácí žolík ale z hranice vápna vyslal jen slabou střelu, a navíc přesně na střed hostující brány.

68

Alfred Duncan (VEN) vlétl do souboje o míč s Adamsem po hlavě a nohou tečoval protihráčův kotník, za což si vysloužil žlutou kartu. Turín může jít do útoku.

66

Dění v Benátkách na chvíli zastavuje postavení mimo hru, které si do statistik zapisují hosté. O následnou rozehrávku se postará nejspíš Joronen.

65

Candela přestřelil. Venezia v posledních minutách kupí jednu nepřesnou ránu za druhou.

63

Vynucené střídání v týmu Venezia FC (1/5):
ze hřiště odchází Hans Nicolussi Caviglia, přichází Issa Doumbia.

Nicolussi Caviglia, který do Benátek v létě dorazil z Juventusu, nebude schopen pokračovat – bojiště opouští za pomoci dvou zdravotníků.

62

Střídání v týmu Turín FC (2/5):
ze hřiště odchází Borna Sosa, přichází Marcus Pedersen,
ze hřiště odchází Samuele Ricci, přichází Antonio Sanabria.

61

Rozhodčí nejprve nechal domácí dokončit rychlé tažení a až pak zastavil hru, aby mohl zkontrolovat stav ležícího Nicolussiho Caviglii. Vypadá to na křeč.

60

Venezia nyní kontroluje míč, zároveň se jí ale nedaří proniknout vpřed. Balón u středového kruhu drží Duncan a přemýšlí, kam jej pošle dál.

59

Idzes diriguje spoluhráče ze zámezí, odkud bude za malou chvíli vhazovat. U střídaček se mezitím pomalu rýsují první střídání dnešního utkání.

58

Pár sekund nato se v kvalitní šanci ocitl Nicolussi Caviglia, ani jeho zakončení se ale mezi tři tyče nevešlo. Balón tentokrát zamířil nad břevno.

57

Candela vyhrál sprinterský souboj na křídle a bez váhání balón nasměroval před hostující svatyni, kde si ale Milinković-Savić situaci pohlídal a míč lapil.

56

Joronen si připisuje další zákrok, Turinští si vyzkouší roh. Hosté mají momentálně více ze hry.

55

Milinković-Savić odkopává poté, co ho Benátečtí během předchozí akce nijak zvlášť nepotrápili.

53

Tohle nevypadalo vůbec zle. Vojvoda z křídla nasměroval míč vzduchem přímo do vápna, kde jej ale Ilič tečoval pouze přesně do středu domácí svatyně.

52

Ztracený míč se pár sekund nato pokusil rychle vybojovat zpět Mërgim Vojvoda (TUI), který si ale pomohl nedovoleným zákrokem. Další karta.

51

Nabíhající Zapata se v šestnáctce k Sosově centru nedostal, Benátky se vrací zpět na balón.

50

Domácí volný kop přetavili v roh a chvilku drželi turínskou svatyni pod mírným tlakem, hostům se ale nakonec podařilo míč dostat pod kontrolu.

49

Karol Linetty (TUI) tentokrát nevyvázl s napomenutím a po nevybíravém zákroku vidí žlutou kartu. Venezia z jeho faulu vytěžila standardku na křídle.

48

Milinkoviće-Saviće chtěl potrápit Pohjanpalo, který za vápnem zachytil odražený centr Zampana. Střelou ale zasáhl jen jednoho z protihráčů před bránou.

47

Linetty během krátkého souboje povalil Duncana na zem, volný kop pro Benátky u středové čáry.

46

Druhý poločas je v plném proudu. Ani jeden kouč během přestávky nepřikročil ke střídání, a na hřišti tak jsou stejné jedenáctky jako doposud.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas je minulostí, oba týmy se rozchází do kabin za bezgólového stavu. V prvním dějství aktivnější Turín se sice po většinu doby držel na míči, stále ale bezúspěšně bušil na zavřená vrata benátecké defenzívy. Venezia pak sázela hlavně na rychlé brejky. Ani jeden celek nicméně recept na gólmana soupeře našel. Uvidíme, zdali se to změní po pauze.
Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 0:2. Rohy: 1:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:8.

Druhý poločas začne přibližně v 19:35.

45+4

První poločas skončil.

45+4

Bezgólový stav neprolomil ani Adams, jenž v samotném závěru míč z voleje nasměroval pouze do rukavic připraveného Joronena. To je z první půle vše.

45+3

Zampano sice nyní během rychlého výpadu zvládl míč z posledních sil poslat do vápna na Oristania, kterého ale poté naprosto bleskově odzbrojil Masina.

45+2

Vše nasvědčuje tomu, že gólu se před pauzou nedočkáme. V ofsajdu byl domácí Zampano.

45+1

V ochozech to sice zašumělo po hostujícím centru z levého křídla, ale sudí chaos před Joronenem rychle zastavil. Adams totiž dle všeho hrál rukou.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.

44

Che Adams byl znovu v postavení mimo hru, dnes už minimálně podruhé. Blíží se nastavení.

43

Duncan sice výbornou krátkou přihrávkou připravil skvělou střeleckou pozici pro Pohjanpala, ve vápně se na něj ale nalepil Coco a zakončení zblokoval.

42

První poločas se pomalu chýlí ke konci. Turín se teď znovu snažil zaútočit, jeho dlouhý nákop ale dnes velmi kvalitní obrana Benátek rychle uhasila.

40

Milinković-Savić se stále těší z čistého konta, krátký centr si nyní pohlídal a schoval ho do rukavic.

39

Zampano se pokusil proniknout do hostující šestnáctky přes levé křídlo, než mu na samotné hranici vápna vystavil stopku Lazaro. Uvidíme standardku.

38

Vojvoda naskočil do hry a hned po návratu odolal tlaku Candely, před nímž uchránil míč a pak jej malou domů uklidil do bezpečí. Solidní obranná práce.

37

Kosovský zadák už je zpět na nohou a na malý moment zamířil do zámezí. Zdá se, že bude schopen pokračovat. Milinković-Savić bude rozehrávat.

36

Rozhodčí poprvé v dnešním zápase gestikuluje směrem ke střídačkám, na trávník vyráží týmoví zdravotníci Turína. Vojvoda po faulu stále leží na hřišti.

35

Duncan sice na křídle během souboje s Cocem bleskově přišel o míč, hostující zadák ho ale pak vysunul za postranní čáru. Následuje tak domácí vhazování.

34

Následnou hostující akci utnul postranní rozhodčí, který Adamse nachytal v postavení mimo hru.

33

Vojvoda se při postupu na straně potkal s odporem, a pro jistotu se tak rozhodl míč poslat až úplně dozadu na Milinkoviće-Saviće. Turín začíná od píky.

32

Na druhé straně chtěl Milinkoviće-Saviće potrápit Ellertson, kterého ale protihráči nepustili k přihrávce z křídla. Akce Venezie znovu rychle vyšuměla.

31

Il Toro začíná přikládat pod kotlem. Zapata se uvolnil u vzdálenější tyče a naskočil si na kvalitní centr, který ovšem přetavil jen v nepřesnou hlavičku.

30

Linetty vzdušným míčem přesunul hru z jednoho křídla na druhé, kde ale Lazaro s Cocem následně nic nevymysleli. Domácí se zatím brání kvalitně.

29

Sosův zblokovaný centr, který byl odhlavičkován ven z benáteckého vápna, nastartoval protiútok Venezie, jenž ovšem Turín rozebral už za středovou čarou.

28

Po krátké prodlevě pokračujeme. Lazaro sice přišel o míč po souboji před domácí šestnáctkou, ale Coco se do situace vložil a pro hosty vybojoval vhazování.

25

Dění se na chvíli zastaví. Sudí Marcenaro využívá klidnější pasáže, je tu pauza na občerstvení.

24

Coco se teď ukázal v negativnějším světle, když okatě stáhl k zemi Svobodu. Rozhodčí neváhal a přerušil, domácí čeká volný kop na vlastní půli.

23

Venezia odkopla míč pryč od své svatyně, Coco jej ale poté zachytil na kruhu, a vínoví „býci“ se tak velmi rychle mohou vydat zpět do ofenzívy.

22

Hosté vhazují na středu hřiště po bitvě u postranní čáry. Benátky soupeře odmítají pustit k Joronenovi.

20

Oristiano centrem na zadní tyč vyhlížel nabíhajícího Zampana, který se ale k míči nedostal včas. Gólman Turína tak tentokrát mohl zůstat v klidu.

19

Velmi opatrné úvodní minuty vůbec nenasvědčovaly tomu, že v Benátkách budeme teď sledovat takovou divočinu. Na tahu je Venezia, která se dere vpřed.

18

18. Hosty dělily od prvního gólu zápasu jen centimetry

18

Obrovská příležitost pro změnu na druhé straně! Joronen prudkou ránu Adamse do dolního růžku jen vyrazil před sebe a domácí měli štěstí, že se soupeřům během následného chaosu nepodařilo míč dopravit za brankovou čáru!

17

Turín po delší době dostal míč pod kontrolu a odtáhl hru pryč od své svatyně, Milinković-Savić si může užít aspoň chvilku zaslouženého oddychu.

15

15. Milinković-Savić vyšel vítězně i z tohoto souboje s Cavigliou

15

Znovu Nicolussi Caviglia, domácí jsou ve varu! Útočník těsně po rohovém kopu našel míč a bez váhání vyslal na bránu tvrdou střelu, ale gólman byl i tentokrát připraven zasáhnout!

14

14. Cavigliovu dobrě mířenou střelu vytáhl Milinković-Savić na roh

14

Nicolussi Caviglia se postaral o dosud nejvýraznější šanci zápasu, od úvodního gólu nyní chyběly jen centimetry! Benátecký borec se uvolnil na hraně vápna a svou následnou střelu parádně zakroutil do vzdálenějšího vinglu, ale Milinković-Savić se po balónu skvěle natáhl a nataženou rukou ho vytěsnil na roh!

13

Sledujeme povedenou pasáž ze strany domácích, kteří se po ospalém startu dostali do hry. Uvidíme, jak naloží s vhazováním vedle hostující brány.

12

Tentokrát už Oristanio faulován byl, místo ve vápně nyní padl na trávník kousek před hranicí šestnáctky. Venezia tak získává celkem slibnou standardku.

11

Zampano krátkým centrem hledal Pohjanpala na středu vápna, jenže našel jen hlavu protihráče.

10

Benátky chvíli kombinovaly na středu hřiště, než Lazaro zneškodnil dlouhý míč a zahrál ho na svého gólmana. Turínští se obratem vydávají do protiútoku.

9

Hra se otevírá. Po rychlém výpadu Venezie mohl Milinkoviće-Saviće prověřit Oristanio, kterého ale včas doběhl Lazaro a nepustil ho ke střele. Dle sudího vše proběhlo dle pravidel, penalta z toho není.

8

Sosa chtěl dlouhým balónem připravit jedovatou šanci pro vysunutého Adamse, který si ale míč nedokázal zpracovat. Vzápětí byl navíc odpískán ofsajd.

7

Hosté si i nadále vylepšují statistiku držení míče, kterou už nyní vedou dost jasně – 67 % : 33 %.

6

Na konci dlouhé a opatrné kombinace Turína byl Coco, jehož přímočará přihrávka byla zachycena obranou. Benátecký protiútok pak rychle vyhořel.

5

Po útočném faulu domácích uvidíme volný kop hostů v pozici jen kousek před středovou čarou.

4

Pořád čekáme na nějakou první výraznější šanci. Na balónu jsou častěji Turínští, kterým se ale nedaří hru na delší dobu udržet před svatyní Joronena.

3

Po rychlé souhře hostů se ve střelecké pozici ocitl Zapata, jehož zblokované zakončení následně Turínu získalo první rohový kop v dnešním zápase.

2

Hra se nyní přelévá z jednoho konce hřiště na druhý, balón poměrně často střídá majitele.

1

Hned v úvodních sekundách se pokusil za obranu proniknout Ellertsson, který ale nedostihl nepřesnou přihrávku. Míč zachytil Milinković-Savić.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Venezia, jdeme na to!
Oba celky nastupují na hrací plochu, domácí v bílých a hosté ve vínových dresech. Start se blíží.

Hosté dnes nastoupí v takřka identickém složení jako minulý víkend proti Atalantě, jedinou změnou je výměna Tamezeho za Sosu v zadní trojici. Za Benátky pak nově od první minuty naskočí zadák Svoboda, záložník Nicolussi Caviglia a útočník Pohjanpalo, zatímco Altare, Andersen a Gytkaer spadli na lavičku.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný páteční večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

Venezia FC: Joronen – Svoboda, Idzes, Šverko – Candela, Duncan, Nicolussi Caviglia, Zampano – Oristanio, Ellertsson – Pohjanpalo (C).
Náhradníci: Grandi, Stanković – Haps, Gytkaer, Altare, Sagrado, Črnigoj, Schingtienne, Andersen, Raimondo, El Haddad, Doumbia.
Trenér: Eusebio Di Francesco.

Turín FC: Milinković-Savić – Sosa, Coco, Masina – Vojvoda, Ricci, Linetty, I. Ilić, Lazaro – Adams, Zapata (C).
Náhradníci: Paleari, Donnarumma – Walukiewicz, Karamoh, Sanabria, Pedersen, Dembele, Tameze, Ciammaglichella, Bianay Balcot, Dalla Vecchia, Njie.
Trenér: Paolo Vanoli.

Rozhodčí: Marcenaro – Perotti, Ceccon.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím dnešního utkání bude mladý Matteo Marcenaro, který od svého debutu v listopadu 2021 dosud v Serii A odřídil celkem 28 zápasů. Jeho asistenty pak budou Pierantonio Perotti a Marco Ceccon.
TURÍN FC

Úvod nového ročníku turínské býky zastihl v bravurní formě. Před dvěma týdny nejprve remizovali 2:2 na San Siru, přičemž proti Milánu dokonce i dlouho sahali po vítězství, a ve druhém kole pak otočili duel s Atalantou. V domácí premiéře triumfovali 2:1 po zásazích Iliče a Adamse. Na kontě tak mají už čtyři body.

Hosté tak do Benátek přijíždí s jasným cílem: prodloužit velmi solidní vstup do sezóny. Souboj bude navíc mít poněkud speciální náboj, jelikož Il Toro nově vede Paolo Vanoli – tedy kouč, který domácí výběr dovedl zpět do Serie A. Podaří se mu jeho bývalý klub přetlačit?
VENEZIA FC

Benátečtí prožili hodně ostrý návrat do Serie A, do které se na jaře probojovali po dvouleté absenci. V úvodním kole sice v Římě dle očekávání podlehli Laziu, když navzdory Andersenově rychlému gólu prohráli 1:3, avšak minulý víkend se jim už zadařilo. Z půdy papírově silnější Fiorentiny si odvezli bod za remízu 0:0.

Venezia pak v průběhu tohoto týdne zaznamenala několik pohybů v kádru, přičemž nejpodstatnějším z nich je příchod stopera Joëla Schingtienneho z belgického Leuvenu. Dvaadvacetiletý zadák s konžskými kořeny se celku upsal do roku 2029, zatímco záložník Tanner Tessmann naopak zamířil do francouzského Lyonu.
Příjemný pátek u sledování italského fotbalu! Třetí kolo letošní Serie A dnes večer odšpuntuje souboj mezi Venezií a Turínem v ikonických Benátkách.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Venezia FC – Turín FC

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 86. Coco (Masina)

Karty:   68. Duncan (VEN), 83. Altare (VEN) – 49. Linetty (TUI), 52. Vojvoda (TUI), 90+1. Lazaro (TUI), 90+4. Pedersen (TUI)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 7:15.

Venezia FC: Joronen – Svoboda, Idzes, Šverko (77. Altare) – Candela (87. Raimondo), Duncan, Nicolussi Caviglia (63. Doumbia), Zampano – Oristanio (76. El Haddad), Ellertsson – Pohjanpalo (C) (77. Gytkaer).
Náhradníci: Grandi, Stanković – Haps, Sagrado, Črnigoj, Schingtienne, Andersen.

Trenér: Eusebio Di Francesco.

Turín FC: Milinković-Savić – Sosa (62. Pedersen), Coco, Masina – Vojvoda (77. Dembele), Ricci (62. Sanabria), Linetty, I. Ilić, Lazaro (90+1. Walukiewicz) – Adams (77. Tameze), Zapata (C).
Náhradníci: Paleari, Donnarumma – Karamoh, Ciammaglichella, Bianay Balcot, Dalla Vecchia, Njie.

Trenér: Paolo Vanoli.

Rozhodčí: Marcenaro – Perotti, Ceccon.