Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Athletic Bilbao – Valencia CF

1:0

konec (1:0)

28.08.2024, 19:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • 3. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.75 3.72 5.25 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Athletic na domácí půdě potvrdil roli favorita a na třetí pokus se dočkal prvního ligového vítězství v sezóně, Valencii na domácí půdě zdolali nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Jediný gól střetnutí padl v koncovce úvodního dějství, kdy se po centru de Marcose prosadil hlavičkou k pravé tyči Beñat Prados, pro nějž se jednalo o premiérový zásah v La Lize. Bilbao ve druhém poločase průběh kontrolovalo, soupeře po celou dobu zápasu nepustilo do žádné větší příležitosti.

Svěřenci trenéra Valverdeho si polepšili na čtyři body a v tabulce poskočili na devátou příčku. Valencia zůstává s nulou na chvostu. (20:58:57)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 3:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:9.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Žádné drama už se konat nebude. Domácí fotbalisté udržují míč na svých kopačkách kolem poloviny hřiště, soupeře již k ničemu nepustí.

90+3

Jasnou žlutou kartu vyfasoval Dimitri Foulquier. Vůbec se nevidil, vědom si faktu, že kdyby Nica Williamse nezastavil, postupoval by s bratrem proti jednomu obránci.

90+2

Levou lajnou postupoval do šance Iñaki Williams. Evidentně už ale neměl dost sil, zpomalil a čitelnou kličkou proti Guillamónovi neuspěl.

90+1

Luis Rioja dostal míč za obranu, avšak jeden na jednoho proti Julenu Agirrezabalovi neuspěl. Nicméně vzrušení bylo zbytečné, po zakončení pomezní odmával ofsajd.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Jesús Vázquez, přichází Thierry Correia.

89

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Hugo Duro, přichází Dani Gómez.

88

Na pravé křídlo obdržel pas rozběhnutý Nico Williams, jenž druhým dotekem posílal ostrý balón do vápna, Cristhian Mosquera nadvakrát zažehnal nebezpečí před Martónem.

87

Óscar de Marcos svým nepovedeným odopem trefil pouze Guerru a měl velké štěstí, že se od něj míč odrazil ke spoluhráči Álvarezovi.

86

Sražený centr Iñakiho Williamse se odrazil na hranici šestnáctky, odkud zkusil ránu z voleje Mikel Vesga, pokus mu ovšem vůbec nesedl.

85

Útočný faul odpískán Andrému Almeidovi, Portugalec si ve vzdušném souboji proti Danielu Vivianovi viditelně pomohl loktem.

84

Zdvojený Hugo Duro se rozhodl prodlužovat za sebe, ale netušil, že za sebou už nemá žádného spoluhráče. Hodně času na rozehrávku dostal Iñigo Lekue.

83

Nico Williams se posledním obráncem nechal natlačit do těžkého úhlu, nicméně vyprodukoval povedenou střelu na zadní tyč, kterou Giorgi Mamardašvili s problémy vyrážel rukama.

82

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Diego López, přichází Martin Tejón.

82

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Pepelu, přichází Javier Guerra.

81

Mikel Vesga na ni nečekal a po zisku míče vyzkoušel dlouhý nákop za obranu. Adresátem byl Iñaki Williams, toho ovšem na jedničku pohlídal Jesús Vázquez.

80

Dvojice obránců Bilbaa se nedohodla úplně ideálně, avšak naštěstí pro ni se Hugo Duro vůbec neorientoval, takže k volnému míči přiběhl Vivian.

79

Střídání v týmu Athletic Bilbao:
ze hřiště odchází Adama Boiro, přichází Iñigo Lekue.

78

S hlavou nahoře Javier Martón startoval Nica Williamse, který zabral o trošku později a už nestihl přesprintovat Mosqueru.

77

Diego López si nevěřil na kličku a z pravého křídla naslepo přihrávat pod sebe, kde žádného spoluhráče neměl. Hraje Álvarez.

76

Ve vlastním půlkruhu šestnáctky zůstal po kontaktu s protihráčem sedět André Almeida. Po přerušení pokračujeme míčem rozhodčího, ten jej hodí Guillamónovi.

75

Pěkně sice Pepelu nasadil jesličky Álvarezovi, avšak k míči už se nedostal, protože se před ním objevila tříčlenná obranná zeď.

74

Adama Boiro šikovně z prvního doteku prodlužoval na Nica Williamsa, kterému nevyšla klička za sebe proti Mosquerovi.

73

S ohněm si zahrával Hugo Guillamón, na nějž z velké blízkosti dotíral Unai Gómez, nakonec obloučkem přes něj oslovil Vázqueze.

72

Za nákopem k pravé lajně sprintoval Dimitri Foulquier. Balón chtěl zpracovat špičkou kopačky, jenom ho ale posunul do autu.

71

Protože neměl podporu, tak se André Almeida vydal dopředu na vlastní pěst, proti dvojici konkurentů dle očekávání míč neudržel.

70

Střídání v týmu Athletic Bilbao:
ze hřiště odchází Gorka Guruzeta, přichází Javier Martón.

70

Střídání v týmu Athletic Bilbao:
ze hřiště odchází Oihan Sancet, přichází Unai Gómez.

70

Střídání v týmu Athletic Bilbao:
ze hřiště odchází Beñat Prados, přichází Mikel Vesga.

69

Autor zatím jediného gólu Beñat Prados zapisuje na konto také žlutou kartu. Ve skluzu dojel Dimitriho Foulquiera dávno poté, co nepřesně odcentroval.

68

Volnějšího středu hřiště chtěl využít Óscar de Marcos, ale balón si posunul daleko od nohy, čímž jej věnoval Tárregovi.

67

Valencia se na tři přihrávky dostala až k rohovému praporku. Odtud Luis Rioja centroval do vápna, kde se nejvýše vyšplhal bránící Daniel Vivian.

66

Oihan Sancet si navedl balón do středu a zkoušel obranu Valencie zmást přihrávkou na levé křídlo, před Iñakim Williamsem úřadoval Hugo Guillamón.

65

Athletic kombinuje kolem poloviny hřiště a dopředu nikterak nespěchá. Vzhledem k aktuálnímu stavu ani není důvod.

64

Bilbao nadále hrozí. Pár krůčků chybělo k úniku Nicu Williamsovi, Giorgi Mamardašvili balón zalehl těsně před ním.

63

Akce Valencie pokračovala rohovým kopem, ovšem centr byl hodně nepovedený, míč doputoval přímo do Agirrezabalových rukavic.

62

Bilbau propadla střední linie, což ho ve výsledku nemuselo mrzet, protože polovysoký centr zprava na přední tyč kontroloval Álvarez.

61

Iñaki Williams s hlavou nahoře vyslal střílený pas pod sebe, kde byl druhý z Williamsů Nico, rána z halfvoleje doputovala vysoko nad bránu.

60

Pas za obranu dostal Iñaki Williams a postupoval by sám na brány, kdyby z ní včas nevystartoval Giorgi Mamardašvili, gólmanovi se povedlo dlouhým odkopem zažehnat nebezpečí.

59

Nově příchozí Nico Williams se chtěl okamžitě zapojit do hry, ovšem prudkou přihrávku od bratra Iñakiho nemohl za žádnou cenu stihnout.

58

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Rafa Mir, přichází André Almeida.

58

Střídání v týmu Athletic Bilbao:
ze hřiště odchází Aingeru Olabarrieta, přichází Nico Williams.

57

Hosté se přeci jen dostali na útočnou polovinu. Něco vymyslet se pokusil Dimitri Foulquier, kterého Daniel Vivian zastavil pouze za cenu faulu.

56

Mizérie Valencie na míči pokračuje, neboť nezvládla hrací předmět udržet po delší dobu ani na vlastní polovině. Aingeru Olabarrieta v protiútoku nepřesně hledal Guruzetu.

55

Podle arbitra Gonzáleze si César Tárrega počínal v souboji s Oihanem Sancetem čistě, Valencia tedy může rozvíjet konstruktivní rozehrávku.

54

Iñaki Williams si rozmyslel centr a navedl si míč od lajny do pokutového území, snahu o křižné zakončení zdárně zblokoval César Tárrega.

53

A další dlouhý odkop, o který se tentokráte postaral César Tárrega, avšak Julen Agirrezabala odvážně vystartoval k polovině hřiště, přičemž podcenil rychlost Lópeze a v nouzi odkopával do zámezí, čímž trenéra Valverdeho evidentně nepotěšil.

52

Presující Iñaki Williams vyvinul velký tlak na Huga Guillamóna, ten k radosti domácích fanoušků odkopl míč do autu.

51

Giorgi Mamardašvili si křikl o malou domů a dostal ji, před blížícím se Sancetem zvolil přenesení hry doleva na Mosqueru.

50

Pěkná akce Athleticu na malém prostoru, kterou Adama Boiro vyšperkoval obloučkem na Iñakiho Williamse, jemuž vůbec nevyšlo zpracování.

49

Dimitri Foulquier si všiml zabíhajícího Diega Lópeze, avšak adresoval mi příliš dlouhou nahrávku, kterou spoluhráč nemohl stihnout.

48

Diego López se pokusil pláchnout po pravé lajně, což skvěle přečetl Yeray Álvarez, soupeře předskočil a poslal míč mimo hrací plochu.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, týmy tak pokračují v původním rozložení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:03.
Úvodní dějství zápasu mezi Athleticem a Valencií přinesl jediný gól, o nějž se postaral domácí favorit. Bilbao si nechalo zásah na závěr poločasu, kdy de Marcos posadil centr na hlavu Beñata Pradose, jenž umístil hlavičku k pravé tyči a oslavil svůj první gól v La Lize. Vedení domácích je zasloužené, neboť se snaží tvořit a jsou výrazně aktivnější, naopak Valencia působí bezradným dojmem, za celý poločas nevymyslela žádnou kloudnou akci.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Athletic v klidu dohrává první půli na vlastní polovině, soupeř se ve zbývajících vteřinách už ani nesnaží napadat.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu dvě minuty.

45

45. Beñat PRADOS - 1:0

45

Bilbao právě vstřelilo branku!
Domácí mužstvo dává gól do šatny! Kapitán de Marcos dostal až příliš volného prostoru na pravé straně, zvednul hlavu a centr posadil přesně do míst, kam si naběhl BEŇAT PRADOS, jenž zaznamenal svůj první kariérní gól v nejvyšší španělské soutěži hlavičkou k pravé tyči.

44

Cristhian Mosquera pod tlakem nezpracovával a z první chtěl vyslat dopředu Mira, avšak míč nabral malou výšku, Daniel Vivian hlavou sklepl pro de Marcose.

43

Útočným faulem se proti pravidlům provinil Gorka Guruzeta, když pravou nohou bolestivě stoupl na levačku Guillamónovi.

42

Dimitri Foulquier moc dobře věděl, že se k němu zezadu blíží Iñaki Williams, proto se vůbec nerozpakoval a odkopl do autu. Navíc Valencia bude rozehrávat, protože domácí fotbalista nestihl zpomalit a soka srazil k zemi.

41

Volný přímý kop pro Valencii. Pepelu se sice zamotal do vlastních kliček, z problému mu však Daniel Vivian pomohl faulem.

40

Přetažený centr zleva vybídnul k zakončení Rafu Mira, jehož dělovka z voleje trefila prvního blokujícího soupeře.

39

Marně se Iñaki Williams dožadoval standardky, Hugo Guillamón si v osobním souboji s obávaným křídelníkem počínal čistě.

38

Po delší době se do záběru dostal Julen Agirrezabala, a dokonce se dočkal i přihrávku. S míčem se chvíli pomazlil, pak ho posunul na Álvareze.

37

César Tárrega šikovně prodloužil míč k levé lajně, kam nabíhal Dimitri Foulquier, ale jako kdyby už neměl dostatek sil, tak hru otočil na Mosqueru.

36

Pod tlakem hrající Luis Rioja se nechal obrat o míč a Athletic se rychle vydal do protiútoku, jenže Gorka Guruzeta dostal přihrávku za paty.

35

Valencii se nedaří cokoliv vymyslet. Když už drží míč, tak působí naprosto bezradným dojmem, Cristhian Mosquera teď přihrával z poloviny až na brankáře.

34

Mikel Jauregizar zatáhl za záchrannou brzdu, když zezadu objal Rafu Mira, který šel hodně ochotně k zemi a možná právě proto domácí hráč nedostal kartu.

33

A zase ten Iñaki Williams, který získal míč aktivním presinkem, vzápětí mu ale vůbec nevyšel centr. Uvidíme odkop od brány.

32

Aktivně hrající Iñaki Williams dostal do běhu ideální pas, akci vyšperkoval pasem pod sebe na Gorku Guruzetu, jehož střelu z hranici šestnáctky doprostřed brány Giorgi Mamardašvili pokryl.

31

Dobře vystoupil Óscar de Marcos, jenže pak se nezachoval úplně nejlépe, když pod tlakem hrajícího Pepelua zfauloval.

30

Óscar de Marcos přečetl nahrávku k lajně, aby posléze vyslal do protiútoku Iñakiho Williamse, jenže tomu nešla podpora, sám byl proti defenzivní linii Valencie bezmocný.

29

Oihan Sancet vyhrál rychlostní souboj, načež před Jesúse Vázqueze dal tělo a ten jej zezadu nekompromisně podrazil.

28

Oblouček na Iñakiho Williamse měl oči, avšak Hugo Guillamón soka odstavil tělem a balón nechal doskákat až ke gólmanovi.

27

Výbornou práci udělal Hugo Guillamón, který udržel míč proti trojici konkurentů, pak ale neměl na koho, takže znovu jen odkopával.

26

Rovněž druhá žlutá karta míří do hostujících řad. Cristhian Mosquera nepřečetl kličku Sanceta a ve skluzu jej ostře sestřelil.

25

Individuálně si věřil Óscar de Marcos, avšak příliš daleko se nedostal, při kličce k lajně se balón dostal až za ni.

24

Dlouhý nákop na polovinu soupeře nebyl dobrým řešením. Yeray Álvarez situaci kontroloval a Huga Dura udržel na zádech.

23

První žlutou kartu zápasu obdržel hostující útočník Rafa Mir, který šel zbytečně šlapákem proti Vivianovi, bez šance hrát míč.

22

Diego López si chtěl narazit s Pepeluem, ovšem zpětnou přihrávku skvěle přečetl Yeray Álvarez a hrací předmět uzmul pro sebe.

21

Do stříleného centru Gorky Guruzety se hlavou opřel Iñaki Williams a zakončení nebylo vůbec špatné, míč proletěl jen těsně nad horní tyčkou.

20

Rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl. S centrem na přední tyčku Jesús Vázquez počítal a hlavičkoval pryč z šestnáctky.

19

Valencia má problémy držet míč na kopačkách i na vlastní polovině. Cristhian Mosquera před presujícím Olabarrietou odkopával na útočnou polovinu.

18

Z velké dálky vypálil Beñat Prados, avšak brankáře neohrozil, střelu poslal o několik metrů nad horní tyčku.

17

Oihan Sancet si prostrčil míč mezi dvojicí protihráčů, načež centroval do vápna, kde kraloval vyběhnuvší Giorgi Mamardašvili.

16

Iñaki Williams obdržel nahrávku na pravou stranu, odkud vyprodukoval ostrý centr pravačkou, clonící César Tárrega schytal balónem do hlavy.

15

Julen Agirrezabala s malou domů vůbec nepočítal a musel rychle jednat. Poradil si na jedničky, z prvního doteku posunul doprava na de Marcose.

14

Protiútok hostujícího celku příliš dlouho netrval. Pepelu se špatně pochopil s Diegem Lópezem a za přihrávkou se vůbec nerozběhl.

13

Pokračuje ofenzivní snažení Bilbaa. Aingeru Olabarrieta si věřil jeden na jednoho, avšak Dimitri Foulquier konkurenta skvěle vystál.

12

12. Williams trefil břevno, Sancet dorážel vedle

12

Athletic byl blízko k vedoucímu gólu! Centr z přímého kopu gólman vyrazil na levou stranu šestnáctky, kde stál Iñaki Williams, který vymyslel povedenou padavou střelu na zadní tyč, míč se ale od břevna odrazil zpátky do hry a Oihan Sancet se nestihl dostatečně rychle vzpamatovat, aby zvládl hlavou nasměrovat balón do sítě.

11

Presující Iñaki Williams dělá defenzivě Valencie velké starosti. César Tárrega si tentokráte pomohl malou domů na gólmana.

10

Rozehrávka na krátkou vzdálenost nevyšla. Adresáta Oihana Sanceta zradilo zpracování, takže se k centru vůbec nedostal.

9

Iñaki Williams nastartoval motory a vyvinul velký tlak na Huga Guillamóna, jenž nerozmýšlel příliš dlouho a odkopával do zámezí.

8

Proti centru od praporku vystartoval z brankové čáry Julen Agirrezabala a sebevědomě míč oběma rukama vyboxoval mimo velké vápno.

7

Také Valencia umí zaútočit. Po levé lajně nabral vysokou rychlost Jesús Vázquez, střílený centr Daniel Vivian zblokoval na roh.

6

Už to vypadalo, že Iñaki Williams vystřelí, aby nakonec zvolil křižný pas doprava, před de Marcosem výborně zasáhl Hugo Guillamón.

5

Oihan Sancet chtěl hrát směrem dopředu, jenže neměl na koho, proto volil malou domů. Sledujeme opatrný úvod zápasu.

4

Pod tlakem Dimitri Foulquier nevymýšlel žádné složitosti a zvolil dlouhý odkop do země nikoho, míč doputoval až k Julenu Agirrezabalovi.

3

Bilbao zaútočilo po levé straně. Aingeru Olabarrieta posunul na Iñakiho Williamse, jenž neuspěl jeden na jednoho proti Cristhianu Mosquerovi.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Hráči Valencie pro dnešní střetnutí zvolili dresy bílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Athletic Bilbao: Agirrezabala – de Marcos (C), Y. Álvarez, Vivian, Boiro – Prados, Jauregizar – I. Williams, Sancet, Olabarrieta – Guruzeta.
Náhradníci: Padilla – Ares, Berenguer, Egiluz, U. Gómez, Gorosabel, A. Herrera, Martón, Lekue, Serrano, Vesga, N. Williams.
Trenér: Ernesto Valverde

Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Tárrega, Mosquera, J. Vázquez – Di. López, Pepelu (C), Guillamón, Rioja – Mir, Duro.
Náhradníci: Dimitrievski – Almeida, Correia, Gąsiorowski, D. Gómez, Guerra, Marí, R. Abajas, Tejón.
Trenér: Rubén Baraja

Rozhodčí: González – Bárcena, García.
Valencia CF

Kde jsou ty roky, kdy Valencia bojovala o nejvyšší příčky nejlepší španělské soutěže. Po loňském devátém místě to ani letos s „netopýry“ nevypadá po úvodních dvou zápasech nejlépe, když po prohře 1:2 s Barcelonou prohráli výsledkem 1:3 se Celtou Vigo a v tabulce se nachází na úplném chvostu, tedy na dvacátém místě. Už příprava naznačila, že ve Valencii není všechno zalité sluncem, v sedmi střetnutích jen dvakrát zvítězila, dvakrát remizovala a třikrát prohrála.
Athletic Bilbao

Fotbalisté Bilbaa odstartovali nový ročník remízou 1:1 s Getafe v zápase, v němž plnili roli velkého favorita. Outsiderem naopak byli proti Barceloně, kterou na Camp Nou potrápili, nakonec ale museli skousnout těsnou porážku 1:2. Athletic rozhodně má na co navazovat, neboť loni obsadili pátou příčku, takže je zanedlouho čeká působení v základní skupině Evropské ligy. Co se týče přípravy, tak v ní svěřenci trenéra Valverdeho zaznamenali v sedmi utkáních tři výhry a čtyři porážky.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování 3. kola španělské La Ligy, u zápasu mezi Bilbaem a Valencií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Athletic Bilbao – Valencia CF

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45. Prados (de Marcos)

Karty:   69. Prados (ATB) – 23. Mir (VAL), 26. Mosquera (VAL), 90+3. Foulquier (VAL)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 3:0. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:9.

Athletic Bilbao: Agirrezabala – de Marcos (C), Y. Álvarez, Vivian, Boiro (79. Lekue) – Prados (70. Vesga), Jauregizar – I. Williams, Sancet (70. U. Gómez), Olabarrieta (58. N. Williams) – Guruzeta (70. Martón).
Náhradníci: Padilla – Ares, Berenguer, Egiluz, Gorosabel, A. Herrera, Serrano.

Trenér: Ernesto Valverde

Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Tárrega, Mosquera, J. Vázquez (89. Correia) – Di. López (82. Tejón), Pepelu (C) (82. Guerra), Guillamón, Rioja – Mir (58. Almeida), Duro (89. D. Gómez).
Náhradníci: Dimitrievski – Gąsiorowski, Marí, R. Abajas.

Trenér: Rubén Baraja

Rozhodčí: González – Bárcena, García

Diváci: 48 644