Menu

Fotbal

Chance Liga

MFK Karviná – FC Baník Ostrava

0:0

konec (0:0)

28.08.2024, 18:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • 3. kolo • Igor Mainka (@igor_mainka)

Tipsport: 3.57 3.75 2.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Co znamená tento výsledek pro postavení v tabulce? Baník se dotáhl na dvojici desetibodových Jablonec a Olomouc, Karviná se posunula na 11. místo a bodově dotáhla Bohemians a Liberec. (20:08:30)
Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:8.
Karvinští fotbalisté dnes přišli o dva body. Většinu zápasu hráli v početní převaze, přesto nedokázali vstřelit kýžený gól. V závěru Ostravané utekli do brejku, Riga fauloval Svozil a také šel předčasně pod sprchy. Krátkou hru v deseti Baník nevyužil a zápas skončil bezbrankovou remízou.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Rozhodčí už se nemohl dívat na to, než Ostravané rozehrají autové vhazování, tři se vyměnili u míče, a tak Rouček odpískal konec zápasu.

90+5

Ewerton si vzal přímý kop pro sebe, ale točenou střelou z levé strany zakroutil míč jen vedle levé tyče.

90+3

Červená se i na druhé straně, protože Svozil nedovoleně zastavil unikajícího Riga před šestnáctkou. Závěrečné minuty budou dohrávat oba celky v deseti.

90+3

Rozhodčí přerušil hru a jde se podívat na video.

90+1

Buchta opustil hřiště, místo něj přišel Grygar.

90+1

Po rohovém kopu se vydali hosté do brejku a ten hasil faulem Žák. Žlutou kartu uviděl Žák.

90

Domácí střídali, Raspopoviče nahradil Ražnatovič.

90

Tečovaná střela Samka zpoza šestnáctky vyskákala mimo hřiště. Rohový kop pro Karvinou.

89

Klíma vybídl do úniku Kpoza, který si vběhl z levé strany do pokutového území, ale prudkou střelou napálil míč nad bránu. Gól by to stejně nebyl, protože rozhodčí po akci odmával ostravskému hráči ofsajd.

88

Botos zamíchal nohama v pokutovém území, ale z levé strany přes bránícího Uchennu napálil míč nad břevno.

87

Po centru Raspopoviče z pravé strany si naskočil na bližší tyči k hlavičce Ezeh a napálil míč do tyče ostravské branky.

85

Ostrava měla výhodu rohového kopu, ale míč přistál přímo na Samkovu nohu.

83

Přímý kop Riga hlavičkoval jeden z domácích hráčů v pokutovém území k brankáři Lapešovi, ten neposedný míč s problémy zachytil.

82

Obránce Uchennu postihly křeče, ale po pomoci spoluhráče vstal a pokračuje v zápase.

81

Domácí Ezeh dostal za zmíněný faul žlutou kartu.

80

Samko z levé strany přiklepl míč před bránu Ezehovi, ten si tělem chtěl připravit míč na střelu, ale tísněný soupeřem se do střelecké pozice nedostal, navíc fauloval ostravského obránce.

78

Rohový kop z pravé strany prolétl před malé vápno k Ezehovi, který prudkou hlavičkou minul ostravskou branku. To byla velká šance na rozhodnutí!

78

Chaluš musel hasit nebezpečí před vlastní brankou, když se nedomluvil s Markovičem a míč odkopl do zámezí.

77

Oba celky sáhly ke změnám. V karvinském týmu dohráli Moses a Memič, na jejich místa přišli Žák s Mikušem. V ostravském celku nahradil Tanka Klíma.

75

Přímý kop Riga z pravé strany domácí odvrátili a založili rychlý protiútok, jenže Memič si proti dvěma hráčům nevěřil a celou akci u středové čáry zabrzdil.

74

Ewerton chtěl utéct pravou stranou, ale Moses ostravského hráče doběhl a při pokusu o kličku i podrazil. Moses viděl od rozhodčího Roučka žlutou kartu.

71

Hlasatel oznámil informaci o počtu diváků. Cestu na stadion si našlo 4833 diváků, je vyprodáno.

70

Po Fleišmanově rohovém kopu se míč odrazil na hranici vápna k Memičovi, který vypálil z voleje na bránu, ale tu netrefil.

68

Rozhodčí Rouček nařídil občerstvovací přestávku v době, kdy nepoučitelní fanoušci ostravského týmu odpálili pyrotechniku. To zase bude pokuta od disciplinární komise pro oba kluby.

66

Trenér Hapal se rozhodl pro střídání, Kpozo zastoupil na trávníku Holzera.

66

Planka rozehrál rohový kop na zadní tyč, kam si vyskočil Samko, ale hlavou usměrnil balón jen vysoko nad branku.

65

Karviná rozehrála rohový kop na krátko, Fleišman si naběhl k bližšímu rohu a střelou na vzdálenější tyč přestřelil bránu. Míč ještě tečoval brankář Markovič. Následovat bude další rohový kop.

64

Botos svým pokusem o centr vybojoval pro Karvinou rohový kop.

61

Karviný vystřídala, ze hřiště odešli Regáli a Vecheta, místo nich přišli Samko s Ezehem.

60

Po souboji Svozila s Tankem se hosté domáhali penalty, Svozil si sáhl na míč rukou, ale bylo to při pádu na zem.

58

Moses neprotlačil míč na ose hřiště do pokutového území k Vechetovi. Ostravané založili rychlý protiútok, po kterém centr Ewertona srazil k vlastnímu brankáři Svozil. Brankář Lapeš měl co dělat, aby mu míč nezapadl do branky.

57

Tanko se proběhl po levém křídle, kde se zbavil Svozila, ale následný centr odhlavičkoval mimo Pojezného Krčík.

56

Po centru Raspopoviče z pravé strany a odrazu míče od ostravského hráče se balón dostal k Regálimu, ale ten z kroku trefil jen do střely padajícího soupeře.

55

Uchenna vystrašil hlavičkou svého brankáře, když mu míč poslal na branku. Markovič stihl skákající balón doběhnout do malého vápna a chytit jej do rukou.

55

Memič dostal přihrávku do ofsajdu, jenže rozhodčí nechali akci pokračovat a z branky musel vyběhnout Markovič, aby odkopl balón do autu.

52

Po rohovém kopu Fleišmana se míč odrazil do pravé části šestnáctky k Memičovi, který po střele naznačil zásah soupeře rukou, ale sudí Rouček penaltu neodpískal.

52

Regáli vysunul do pokutového území Botose, ten chtěl ještě akci vyšperkovat přihrávkou do malého vápna, ale jeden z ostravských hráčů balón odrazil mimo branku.

51

Planka teď svou střelou zpoza šestnáctky donutil k zásahu brankáře Markoviče, který s problémy jeho střelu vyrazil před sebe a následně míč chytil do rukou.

50

Karviná kombinuje na útočné polovině, ale je to spíš profesorský fotbal bez dramatického momentu.

48

Centr Fleišmana z levé strany zblokoval Uchenna, Karviná pokračuje v útočné akci.

47

Karvinští jsou od úvodní minuty druhé půle nastěhováni na útočné polovině, ale do pokutového území se ještě nedostali.

46

Začal druhý poločas.
Hráči už se vracejí na trávník, vypadá to, že k žádné změně v sestavách nedojde.
V prvním poločase do posledního místa zaplněný stadion gól neviděl, přesto několik slibných šancí jsme zaznamenali, ale vrchním spalovačem první půle se stal ostravský Tanko. Větší problém než neproměňování šancí je červená karta pro Prekopa, po které hraje ostravský celek v oslabení.

45+4

První poločas skončil.

45+4

Planka zachytil nepřesnou přihrávku Pojezného a domácí běželi do přečíslení tři na dva, jenže Planka celou akci přibrzdil kličkou do strany. Celou akci završil centrem z pravé strany Memič, hlavička Regáliho téměř z hranice šesrtnáctky hodně minula ostravskou branku.

45+2

Domácí kombinovali na útočné polovině, následoval přetažený centr z pravé strany na zadní tyč, který vrátil na branku hlavou Fleišman, ale míč dolétl přímo do rukou gólmana Markoviče.

45+1

Rozhodčí v prvním poločase přidá ještě čtyři minuty zábavy na trávníku.

44

Ewerton se proběhl po levém křídle do pokutového území, kde jej o míč připravil Moses, ten si následně vyběhl od brankové čáry do hry, ale ostravský hráč jej ve zlosti srazil na zem a uviděl od rozhodčího žlutou kartu.

43

Fleišman rozehrál rohový kop centrem na přední tyč, kam si naběhl Regáli, který hlavou prodloužil balón nad břevno ostravské branky.

43

Další roh, tentokrát po centru Mosese z levé strany, míč propadl kolem hráčů před brankou a zamířil po teči ostravského hráče vedle branky.

42

Střílený centr Raspopoviče z pravé strany přizvedl v pokutovém území před Regálim jeden z ostravských hráčů. Rohový kop pro Karvinou.

40

Tanko dostal přihrávku do sprintu na pravou stranu, naběhl si do vápna a střelou na vzdálenější tyč nepřekonal brankáře Lapeše. Karvinský gólman jeho pokus při zemi vykopl mimo bránu.

38

Rozhodčí faul na Raspopoviče přehodnotil po zhlédnutí videozáznamu a trest ze žluté karty změnil na červenou. Karviná bude hrát přesilovku.

37

Rozhodčí zkoumá celou akci u videa. Vypadalo to, že se nemůžou rozhodčí s Prahou spojit.

35

Prekop šlápl při dobíhání na koleno Raspopoviče a od rozhodčího Roučka viděl žlutou kartu. Měl štěstí, že do souboje už šel malou rychlostí.

35

Na druhé straně se proběhl pravou stranou Vecheta, pro jeho střílenou přihrávku se natáhl brankář Markovič a míč chytil do rukou.

34

Prekop prošel levou stranou přes Raspopoviče, zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Tanka, který z kroku trefil jen soupeře.

32

Rohový kop pro Karvinou. Po centru Planky skákal do vzduchu Svozil, ale míč nezasáhl. Za to soupeř mu pořádně natáhl dres.

30

Moc nechybělo a Karviná vedla 1:0. Po přihrávce Mosese se zpoza šestnáctky odhodlal ke střele Memič, ale jeho pokus nad zemí prolétl těsně vedle levé tyče ostravské branky.

29

Signál z rohového kopu nedopadl dobře, Fleišman v pokutovém území ideálně netrefil míč. O pár sekund později přerušil rozhodčí Rouček hru po centru Mosese z pravé strany a faulu karvinského hráče v pokutovém území.

28

Zajímavá akce domácího celku. Po autovém vhazování Fleišmana míč propadl k Regálimu, který z velkého úhlu vystřelil na branku. Brankář Markovič vylétl do vzduchu a prodloužil míč nad břevno. Rohový kop.

27

Dlouhý nákop od brankáře Lapeše mířil na Regáliho, ale před ním míč hlavičkoval do autu Uchenna.

26

Domácí přibrzdili akci z levé strany, centr Regáliho z levého křídla prolétl malým vápnem a zamířil mimo šestnáctku.

24

Už se znovu hraje a po zásahu do hlavy Raspopoviče bude u míče domácí celek.

23

Rozhodčí Rouček přerušil hru a dal oběma týmům čas na občerstvení.

22

Fleišmanovi nevyšel nákop do pokutového území, míč mu sjel z nohy přímo k bránícímu hráči Ostravy.

20

Rohový kop Ewertona domácí hráči odhlavičkovali mimo šestnáctku. Na trávníku zůstal ležet Moses, hráči Baníku na to nebrali ohled, ale pro centr Ewertona z levé strany si došel brankář Lapeš, který chytil míč do rukavic.

19

Parádní obranný zákrok Mosese, který skluzem zastavil pronikajícího k levé tyči Ewertona. Brazilský záložník dostal přihrávku od Holzera.

17

Moses na vlastní polovině dostal přihrávku na nohu, rozběhl se s míčem na útočnou polovinu, jenže akci zakončil nepřesnou kolmicí, kterou jeho partner z levého křídla nepochopil.

16

Svozil prohrál osobní souboj s Tankem, z levé strany se vyřítil do situace dva na jednoho, vběhl do pokutového území, kde zkusil nahrát Prekopovi, jenže trefil vracejícího se Krčíka, Tanko si následně ukopl míč do zámezí.

14

Botos přetáhl přihrávku na levou stranu, kam sprintoval Fleišman, ale zkušený domácí hráč míč nedoběhl.

13

Svozil promáchl přihrávku na pravou stranu, míč proskákal k Prekopovi, který z levé strany nacentroval na přední tyč, kam si naběhl Tanko, ale ostravský útočník z první přestřelil domácí branku. Rozhodčí posléze zvedl praporek na znamení ofsajdu.

12

Ewerton dostal výborný pas na levou stranu, chtěl obejít Mosese, ale karvinský středopolař obral ostravského kouzelníka o míč.

10

Fleišman zahrál míč z levé strany do vápna, kde jej zkusil Vecheta přiťuknout Plankovi, ale ten jeho úmysl nepochopil a míč vyskákal do zámezí.

7

Rohový kop Fleišmana zamířil na vzdálenější tyč, kde se k hlavičce dostal Krčík, který vrátil balón do ohně, odkud Raspopovič vyhlavičkoval míč nad bránu.

6

Po centru Memiče z pravé strany se po míči natahoval kromě karvinských hráčů také brankář Markovič, který míč vytáhl vedle branky. Rohový kop Karviné.

5

Dlouhý aut Fleišmana z levé strany dolétl na přední tyč, ale z malého vápna míč odhlavičkoval jeden z ostravských hráčů do volného prostoru.

3

Holzer hledal přihrávkou po zemi z levé strany některého ze spoluhráčů, ale marně.

2

V úvodních minutách má více ze hry domácí celek.

1

Utkání právě začalo.
Hráči nastupují na hrací plochu. Karviná celá v bílém, Ostrava v černém.
Úvodní sestavy:

MFK Karviná: Lapeš – Raspopović, Svozil, Krčík, Fleišman – Planka, Moses – Memić, Botos, Regáli – Vecheta.
Náhradníci: Ciupa, Knobloch – Muhammad, Bergqvist, Samko, Ražnatović, Žák, Vinicius, Ezeh, Singhateh, Mikuš.
Trenér: Hyský.

FC Baník Ostrava: Markovič – Uchenna Aririerisim, Chaluš, Pojezný – Buchta, Rigo, Boula, Holzer – Ewerton (C) – Tanko, Prekop.
Náhradníci: Holec – Fukala, Grygar, Kpozo, Frydrych, Nogha, Ji. Klíma, Fomba, J. Juroška, Kubala.
Trenér: Hapal.

Rozhodčí: Rouček – Hurych, Žurovec.
Co mají společného zápasy MFK Karviná – Baník Ostrava na městském stadionu v Karviné? Hlasatel v každém z těchto zápasů mohl vyslovit nádherné slovo pro všechny pracovníky: Vyprodáno! Jinak tomu nebude ani dnes večer, poslední lístky zmizely z pokladen už v pondělí.

Spousta fanoušků, nádherná atmosféra a také dva dobře naladěné týmy z uplynulého víkendu. Karviná překvapila své příznivce, když z Teplic dovezla tři body za vítězství 3:1. Dvougólovým rozdílem skončilo také nedělní utkání mezi Ostravou a Libercem.

Oba celky dělí v tabulce jen tři body, na druhou stranu to je až osm pozic. Baník má na svém kontě devět bodů a je šestý, Karviná je s šesti body až čtrnáctá.

V dnešním utkání někdo poprvé zaboduje na domácím, resp. ve venkovním prostředí. Ostrava ve dvou venkovních zápasech podlehla Bohemians a Slovácku, Karviná za to nevyhrála doma proti Liberci ani Bohemians.

Kdo se bude radovat dnes? To se dozvíme kolem 20. hodiny.
MFK Karviná

Nejlepší střelec: Filip Vecheta, Amar Memič (2)
Nejlepší nahrávač: Giannis Fivos Botos (2)
Nejproduktivnější hráč: Filip Vecheta, Amar Memič (2+1)
Nejvíce hrající hráč: Dávid Krčík (428 min.)
Nejčastější střelec: Amar Memič (15)
Nejčastější střelec na branku: Amar Memič (7)
Nejúspěšnější nahrávač: Douglas Bergqvist (89,2%)
Nejúspěšnější driblér: Jiří Fleišman (77,8%)
Nejvíce faulovaný hráč: David Moses (11)
Nejvíce získaných míčů: David Moses (8)

FC Baník Ostrava

Nejlepší střelec: Paixao da Silva Ewerton (2)
Nejlepší nahrávač: Matěj Šín (2)
Nejproduktivnější hráč: Paixao da Silva Ewerton (2+1)
Nejvíce hrající hráč: Matěj Chaluš (450 min.)
Nejčastější střelec: Paixao da Silva Ewerton (13)
Nejčastější střelec na branku: Paixao da Silva Ewerton (7)
Nejúspěšnější nahrávač: Paixao da Silva Ewerton (87,7%)
Nejúspěšnější driblér: David Buchta, Karel Pojezný, Jiří Boula (100%)
Nejvíce faulovaný hráč: Erik Prekop (9)
Nejvíce získaných míčů: Karel Pojezný (5)
Karviná v lize
vs. Liberec (D) 1:3 (Regáli)
vs. Pardubice (V) 1:0 (Memič)
vs. Plzeň (V) 0:5
vs. Bohemians (D) 1:2 (Vecheta)
vs. Teplice (V) 3:1 (Memič, Vecheta, Samko)

Ostrava v lize
vs. Bohemians (V) 1:2 (Tanko)
vs. Jablonec (D) 1:0 (Ewerton)
vs. Hradec Králové (D) 1:0 (Uchenna)
vs. Slovácko (V) 0:1
vs. Liberec (D) 2:0 (Prekop, Ewerton)

Ostrava v Konferenční lize
vs. Urartu (D) 5:1 (Ewerton, Boula, Buchta, Prekop, Klíma)
vs. Urartu (V) 2:0 (Ewerton, Chaluš)
vs. Kodaň (V) 0:1
vs. Kodaň (D) 1:0, pen. 1:2 (Prekop)

Utkání bylo odloženo na žádost klubu FC Baník Ostrava dle rozhodnutí Ligové fotbalové asociace na jiný termín z důvodu účasti ostravského týmu v evropských pohárech.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

MFK Karviná – FC Baník Ostrava

0:0

konec (0:0)

Zpět na online

Karty:   74. Moses (KAR), 81. Ezeh (KAR), 90+1. Žák (KAR) – 44. Ewerton (OVA)   90+3. Svozil (KAR) – 38. Prekop (OVA)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 10:2. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:8.

MFK Karviná: Lapeš – Raspopović (90. Ražnatović), Svozil, Krčík, Fleišman – Planka, Moses (77. Žák) – Memić (77. Mikuš), Botos, Regáli (61. Samko) – Vecheta (61. Ezeh).
Náhradníci: Ciupa, Knobloch – Muhammad, Bergqvist, Vinicius, Singhateh.

Trenér: Hyský.

FC Baník Ostrava: Markovič – Uchenna Aririerisim, Chaluš, Pojezný – Buchta (90+1. Grygar), Rigo, Boula, Holzer (66. Kpozo) – Ewerton (C) – Tanko (77. Ji. Klíma), Prekop.
Náhradníci: Holec – Fukala, Frydrych, Nogha, Fomba, J. Juroška, Kubala.

Trenér: Hapal.

Rozhodčí: Rouček – Hurych, Žurovec.

Diváci: 4833