Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Liverpool FC – Brentford FC

2:0

konec (1:0)

25.08.2024, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • 2. kolo • Tomáš Kubečka

Tipsport: 1.22 7.22 13.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:7. (19:27:54)
Je konec! Liverpool poráží Brentford 2:0 a zůstává stoprocentní. Liverpool se do vedení dostal ve 13. minutě díky trefě Luise Díaze. O pět minut později nebezpečně zakončoval Robertson, ale Flekken jeho dělovku k přední tyči vyrazil. Hosté zahrozili ve 32. minutě, jenže Christian Nørgaard hlavou netrefil branku. Po změně stran mohl srovnat Wissa, jehož ránu obránce srazil mimo. V 56. minutě pak Collins prověřil Alissona. Od té doby už na hřišti kraloval Liverpool, jenže Collins v obraně skvěle zablokoval Jotu i Saláha. Pojistku tak až dvacet minut před koncem přidal právě Mohamed Saláh.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Dominik Szoboszlai táhl útok Liverpoolu středem, jenže v klíčovou chvíli podklouzl a přišel o míč.

90+3

Hosté drží míč na svých kopačkách, ale nyní kombinují daleko od pokutového území Liverpoolu. O míč si aktivně říká Schade.

90+1

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Ryan Gravenberch, přichází Wataru Endó.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.

90

Také domácí fanoušci si užívají závěrečné minuty domácího utkání. Liverpool v letošním ročníku Premier League ještě neinkasoval.

89

Z levé strany dostal přihrávku do vápna Alexis Mac Allister, jenže důrazný soupeř stál hned u něj a balón nekompromisně odkopl.

88

Ryan Gravenberch uklidnil rozehrávku Liverpoolu přihrávkou do zadních řad. Stopeři v červených dresech si dlouho vyměňovali míč mezi sebou.

87

Konaté diriguje rozehrávku Liverpoolu na polovině hrací plochy. Domácí celek už se nikam nežene.

86

Dominik Szoboszlai si na polovině hřiště skvěle převzal těžkou pobídku, otočil se s míčem a rozehrál do křídla.

85

Darwin Núñez sprintoval za nákopem na polovinu soupeře, ale Mark Flekken včas vyrazil mimo vápno a míč odkopl.

84

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Mohamed Saláh, přichází Harvey Elliott.

83

Alisson vyrazil ven z branky a pohlídal si nepřesný nákop hostujícího celku. Po změně stran nemá brazilský gólman moc práce.

82

Po rohovém kopu Robertsona hlavičkoval na malém vápně Ibrahima Konaté, ale jeho pokus skončil mimo branku.

81

Cody Gakpo vypálil zpoza velkého vápna! Jeho tvrdou ránu Nathan Collins hlavou srazil na břevno!

80

Hostující brankář Flekken chtěl zrychlit rozehrávku dlouhým nákopem, jenže míč poslal jen mimo hrací plochu. Liverpool může pokračovat v kombinaci.

79

Konaté dloubl míč na polovinu Brentfordu, kde si své defenzivní povinnosti splnil Frank Onyeka. Liverpool po druhé vstřelené brance kontroluje hru.

78

Po pravé straně postupoval vpřed s míčem u nohy Bradley, jenže místo zakončení vrátil míč pod sebe. Dominik Szoboszlai poté centroval nepřesně.

76

Alexis Mac Allister si pomohl přihrávkou do zadních řad, kde byl Konaté. Vpřed se poté hnal Gravenberch, který neměl prostor ke střele.

75

Domácí celek se usadil na polovině soupeře. Saláh chtěl přihrávkou za obranou rozběhnout Nuňéze, který úmysl nepochopil.

74

Kevin Schade se ihned po příchodu na trávník vydal vpřed po levém křídle, ale důrazný Ibrahima Konaté mu tělem vystavil stopku.

73

Střídání v týmu Brentford FC:
ze hřiště odchází Vitaly Janelt, přichází Frank Onyeka,
ze hřiště odchází Yoane Wissa, přichází Kevin Schade.

73

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Trent Alexander-Arnold, přichází Conor Bradley.

72

Střídání v týmu Liverpool FC:
ze hřiště odchází Diogo Jota, přichází Cody Gakpo,
ze hřiště odchází Luis Díaz, přichází Darwin Núñez.

71

Liverpool právě vstřelil branku!
Domácí celek přidává pojistku! Brentford tentokrát nebyl vzadu tak důsledný a nechal Liverpoolu prostor. Díaz posunul míč na pravou stranu, kde byl MOHAMED SALÁH, který obstřelem překonal Flekkena.

70

Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a Liverpool nadále vede jen o jednu branku. Za obranu se hnal Mbeumo, ale nepotykal si se zpracováním.

69

Brentford se po dlouhé době usadil kolem velkého vápna Liverpoolu, jenže kombinace hostů nevedla k zakončení. Domácí se skvěle stáhli.

67

Domácí celek v posledních deseti minutích na hřišti doslova kraluje. Liverpool si během nich vypracoval čtyři obrovské šance, ale Brentford stále drží šanci na body.

66

Střídání v týmu Brentford FC:
ze hřiště odchází Keane Lewis-Potter, přichází Mikkel Damsgaard,
ze hřiště odchází Mathias Jensen, přichází Fabio Carvalho.

65

Po dalším rohovém kopu vracel míč do nebezpečného prostoru Dominik Szoboszlai, který trefil jen blokujícího soupeře.

64

K odraženému míči se ve vápně dostal osamocený Luis Díaz, který pohotově zakončil, ale Flekken jeho ránu vytěsnil na roh!

63

Brentford se po delší době mohl vydat vpřed, jenže Janelt z otočky poslal míč vpřed naslepo a neoslovil nikoho ze spoluhráčů.

62

Další roh zahrál Trent Alexander-Arnold a hostující celek zachránila tyč! Akce pokračovala, k hlavičce se dostal Konaté, ale Flekken byl připraven.

61

Další nádhernou kombinaci chtěl vnějším nártem zakončit Saláh, ale stáhl se s ním důrazný Collins, který ve skluzu uklidil míč na roh.

60

Po rohovém kopu hlavičkoval z těžké pozice Virgil van Dijk, jenže jeho slabou hlavičku udržel gólman Brentfordu Flekken v rukavicích.

59

Alexis Mac Allister nádherně přenesl hru na pravou stranu, odkud Trent Alexander-Arnold z voleje vrátil míč na malé vápno Jotovi, jemuž gól uzmul blokující Collins!

58

Na opačné straně zakončoval Saláh, jenže podle rozhodčího si při zisku míče pomohl útočným faulem.

57

Gólman Liverpoolu si nyní počkal na rozehrávku. Následně míč nakopl vpřed, kde Saláhovi scházel krok k tomu, aby šel do přečíslení.

56

Mohlo být vyrovnáno! Po centru z levé strany hlavičkoval na malém vápně Collins, jehož pokus reflexivně zneškodnil Alisson!

55

Z pravé strany odcentroval do vápna Trent Alexander-Arnold, jehož pobídka skončila v rukavicích hostujícího brankáře Flekkena.

54

Ethan Pinnock si dal pozor na napadajícího soupeře a raději si pomohl malou domů. Brentford i po změně stran zůstává v zadní řadě kompaktní.

53

Saláh si řekl o přihrávku do vápna, ale Ajer jej dokázal výborně uhlídat. Liverpool si hledá střelecké pozice trpělivou kombinací.

52

Hosté zahrávali rohový kop. Centr přiletěl na malé vápno, odkud míč odehrál mimo nebezpečné území Virgil van Dijk.

51

Yoane Wissa si skvěle připravil míč na levačku poblíž velkého vápna. Jeho následnou ránu tečoval obránce těsně vedle tyče!

50

Za přihrávkou za obranu se řítil Saláh, jenže Flekken proti němu skvěle vystartoval a před egyptským střelcem míč odkopl na tribunu.

49

Do brejku se hnal Brentford. Mbeumo operoval na pravé straně, ale defenziva Liverpoolu se stačila stáhnout. Míč pro Liverpool získal Jota.

48

Flekken zůstává po předchozím zákroku otřesený a potřebuje ošetření. Podle všeho ale bude schopen nadále pokračovat ve hře.

47

Diogo Jota se v pokutovém území pokusil o akrobatické zakončení, které se změnilo v centr na Robertsona, jehož hlavičku Flekken skvěle vyrazil!

46

Po dvaceti sekundách druhého poločasu zůstává na trávníku otřesený Nathan Collins, který schytal úder v souboji s Jotou.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Arne Slot první soutěžní poločas na Anfieldu zvládl vítězně. Liverpool se do vedení dostal ve 13. minutě díky trefě Luise Díaze. O pět minut později nebezpečně zakončoval Robertson, ale Flekken jeho dělovku k přední tyči vyrazil. Hosté zahrozili ve 32. minutě, jenže Christian Nørgaard hlavou netrefil branku.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Hosté se sice v nastavení snažili rozjet protiútok po levé straně, jenže pobídka byla příliš dlouhá a Keane Lewis-Potter míč na trávníku neudržel.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.

45

Mathias Jensen na polovině Liverpoolu zbytečně dohrál soupeře a je potrestán žlutou kartou.

44

Mohamed Saláh se hnal za nákopem na pravou stranu, jenže míč nedokázal udržet na trávníku. Liverpool po vstřelené brance příliš nebezpečný není.

43

Keane Lewis-Potter dostal na levou stranu skvělou přihrávku, připravil si míč na pravačku, jenže technickou střelu poslal do míst, kde stál Alisson.

42

Salah z pravé strany dloubl míč na malé vápno, kam se vysunul Alexis Mac Allister, ale Flekken byl u míče o něco rychleji.

41

Po dalším rychlém přechodu vpřed si míč na střed navedl Trent Alexander-Arnold. Jeho ránu levačkou Kristoffer Ajer přizvedl nad branku.

40

Christian Nørgaard poslal u postranní čáry k zemi Díaze a vysloužil si žlutou kartu.

39

Alexis Mac Allister na pravé straně skvěle napadal rozehrávku Roersleva, který jej z těsné blízkosti trefil. Liverpool o míč ale rychle přišel.

38

Liverpool se znovu usadil na polovině soupeře. Domácí celek se ale nedostává do zakončení v pokutovém území. Po jednom z faulů byl potrestán Gravenberch.

36

Ani po dalším rohovém kopu se hosté nedočkali. Dvojici centrů dokázal odvrátit pokaždé pozičně skvěle postavený Trent Alexander-Arnold.

35

Mads Roerslev dostal na pravé straně prostor k odcentrování. Jeho pobídku směřující k zadní tyči Konaté raději odehrál na rohový kop.

33

Brentford zahrával další standardní situaci na polovině Liverpoolu. Gólman Flekken pět metrů za polovinou nakopl míč na hranici vápna, ale Jensen z voleje přestřelil.

32

Své šance se dočkali také hosté! Po standardní situaci se od obránce odpoutal Christian Nørgaard, který hlavou líznul míč jen kolem zadní tyče!

31

Mohamed Saláh se hnal vpřed, kde svedl souboj s Lewisem-Potterem, kterého poslal faulem k zemi. Rozehrávat bude londýnský celek.

30

Žlutá karta pro tým Liverpool FC (Dominik Szoboszlai).

29

Exekuce přímého kopu se chopil Trent Alexander-Arnold, který z kroku vsadil na technický obstřel, který skončil nad horním rohem.

27

Díaz si navedl míč na střed, odkud chtěl pálit pravou nohou, jenže byl faulován. Domácí celek má k dispozici přímý kop ze zajímavé pozice.

26

Mbeumo chtěl přihrávku na pravou stranu, jenže Wissa jeho směrem poslal příliš prudkou pobídku, která skončila v zámezí. Vhazovat bude Liverpool.

25

Trent Alexander-Arnold poslal míč nákopem vpřed, jenže jeho odkop propadl bez teče mimo hrací plochu.

24

Keane Lewis-Potter chtěl potáhnout míč vpřed po levé straně, ale soupeř jej šikovným zákrokem odstavil. Lewis-Potter poté navíc narazil do reklamního baneru.

23

Luis Díaz napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině, kde si podle rozhodčího počínal nedovoleným způsobem.

22

Ibrahima Konaté se skvěle otočil a před rozběhnutým soupeřem odehrál do bezpečí kolmou přihrávku. Brentford zatím směrem vpřed není nebezpečný.

21

Liverpool má zatím duel pevně pod kontrolou a soupeře prakticky nepouští na svou polovinu. Po další kombinaci střílel Salah, jehož pokus skončil nad brankou.

20

Trent Alexander-Arnold kroutil roh nebezpečně na přední tyč. Pozorný Nathan Collins míč dokázal odhlavičkovat do bezpečí.

19

Díaz tentokrát lehce posunul míč do pokutového území, kam si naběhl Robertson, jehož přízemní ránu na přední tyč Flekken výborně vyrazil!

18

Trent Alexander-Arnold se na pravé straně nedohodl se Salahem a před svým spoluhráčem přizvedl míč na tribunu. Vhazovat bude Brentford.

17

Salah se z pravé strany tlačil do pokutového území, kde jej skvěle přiblížil obránce, který egyptského hráče nenechal zakončit.

16

Dominik Szoboszlai se dostal k odraženému míči, který bez větších problémů sklepl pod sebe pro Konatého.

15

Na stadionu tradičně panuje parádní atmosféra. Domácí celek navíc nakopl příznivce brzkým gólem a pokračuje v aktivitě.

13

Liverpool právě vstřelil branku!
Domácí celek se rychle dostává do vedení! Brentford nedokázal zakončit po rohovém kopu a Liverpool udeřil z brejku! Diogo Jota potáhl míč na polovinu hřiště, přihrávkou za obranu vyslal do úniku LUISE DÍAZE, který zakončil levačkou.

12

Alexis Mac Allister napadal rozehrávku Brentfordu na jeho polovině, kde se podle rozhodčího dopustil útočného faulu. Rozehrávat budou hosté.

11

Brentford se po ubráněném rohu vydal vpřed, kde rozjel postupnou kombinaci s míčem na kopačkách. Liverpool zatím drží pevný blok.

10

Liverpool zahrával úvodní rohový kop dnešního souboje. Míč se snesl na malé vápno, kde se chystal Jota, před ním míč odkopl Yoane Wissa.

8

Defenziva Brentfordu hraje v zadních řadách s míčem na kopačkách a nikam se nežene. Liverpool se rozehrávku soupeře snaží napadat.

7

Do rozehrávky Liverpoolu se musel zapojit brankář Alisson. Brazilec nakopl míč na polovinu hřiště, kde se k němu nedostal Jota.

6

Diogo Jota si chtěl hrudí zpracovat míč do běhu, jenže si jej posunul přímo k nohám svého strážce. Brentford zatím náběhy domácích výborně zachytává.

5

Christian Nørgaard roztáhl hru na levou stranu, ale Trent Alexander-Arnold si výborně splnil své defenzivní povinnosti a získal pro Liverpool vhazování.

4

Van Dijk diriguje rozehrávku Liverpoolu na polovině soupeře. Domácí celek od úvodních minut ukazuje, kdo bude v duelu aktivnější.

3

Alexis Mac Allister se snažil prosmýknout mezi dvojici hráčů Brentfordu na polovině hostujícího mužstva. Argentinec si míč ukopl příliš daleko před sebe.

2

Alexis Mac Allister se na polovině hrací plochy pustil do souboje a vymodlil si nedovolený zákrok na svou osobu. Liverpool může pokračovat v kombinaci.

1

Hostující Brentford obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Uvidíme, zda Arne Slot zahájí domácí liverpoolskou misi vítězně.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Liverpool FC: Becker – Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk (C), Robertson – Gravenberch, Mac Allister – Saláh, Szoboszlai, Díaz – Jota.
Náhradníci: Kelleher – Bradley, Elliott, Endó, Gakpo, Gomez, Núñez, Tsimikas, Quansah.

Brentford FC: Flekken – Roerslev, Collins, Pinnock, Ajer – Nørgaard (C), Janelt, Jensen – Mbeumo, Lewis-Potter, Wissa.
Náhradníci: Valdimarsson – Carvalho, Damsgaard, Mee, Onyeka, Schade, Trevitt, van den Berg, Jarmoljuk.
Liverpool FC

Liverpool si zvyká na začátek nové éry pod trenérem Slotem. V přípravě slavný celek doslova zářil. Přehrál v ní Real Betis, Arsenal, Manchester United i Seviilu. Jediní zaváhání přišlo bezbrankovou remízou s Las Palmas. Do letošního ročníku Premier League vstoupil Liverpool před týdnem na půdě nováčka Ipswiche, kterého porazil 2:0. V utkání se favorit dokázal prosadit až po změně stran zásluhou Joty a Salaha.
Brentford FC

Hostující Brentford v minulém ročníku obsadil šestnácté místo Premier League. S přípravou na novou sezónu ale nemůže být celek z Londýna spokojený. Brentford totiž dokázal zvítězit pouze nad Wimbledonem. Poté remizoval s Benficou a padl s Estrelou. V posledních dvou duelech s Watfordem a Wolfsburgem se opět urodila remíza. Hostujícího kouče ale trápí výrazná marodka. Nebudou hrát Dasilva, Thiago, Henry ani Hickey. Do nového ročníku Premier League pak Brentford vstoupil před týdnem vítězně, když doma přehrál 2:1 Crystal Palace.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Premier League mezi Liverpoolem a Brentfordem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Liverpool FC – Brentford FC

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 13. Díaz (Jota), 71. Saláh (Díaz)

Karty:   30. Szoboszlai (LIV), 38. Gravenberch (LIV) – 40. Nørgaard (BRF), 45. Jensen (BRF)

Držení míče: 62 % : 38 %.
Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 4:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:7.

Liverpool FC: Becker – Alexander-Arnold (73. Bradley), Konaté, van Dijk (C), Robertson – Gravenberch (90+1. Endó), Mac Allister – Saláh (84. Elliott), Szoboszlai, Díaz (72. Núñez) – Jota (72. Gakpo).
Náhradníci: Kelleher – Gomez, Tsimikas, Quansah.

Brentford FC: Flekken – Roerslev, Collins, Pinnock, Ajer – Nørgaard (C), Janelt (73. Onyeka), Jensen (66. Carvalho) – Mbeumo, Lewis-Potter (66. Damsgaard), Wissa (73. Schade).
Náhradníci: Valdimarsson – Mee, Trevitt, van den Berg, Jarmoljuk.