Menu

Hokej

Ostrava Hockey Cup

HC Vítkovice Ridera – NASE Trenčianské Teplice

3:2

konec (2:0, 1:0, 0:2)

24.08.2024, 16:30 • Ostravar aréna • Adam Čuba

To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a budu ser těšit u dalších hokejových přenosů. Na shledanou. (18:39:54)
Zhruba 55 minut vypadal zápas mezi Vítkovicemi a Trenčianskými Teplicemi na jasnou záležitost. Domácí v pohodě diktovali tempo hry, soupeře nepouštěli do šancí, šli si pro klidnou výhru. Bylo z toho ale ještě drama, dva zásahy za necelé dvě minuty dostaly slovenský tým na kontakt a reálně hrozilo vyrovnání. Tomu se nakonec domácí vyvarovali, závěr utkání už si pohlídali a berou těsnou, nicméně zaslouženou výhru 3:2.

Nejlepší hráči utkání:

Marek Balog (TTE) 1+1

Karol Varga (VIT) 0+0

Konec zápasu.

59:43

Jeden z hostů zahrál vysokou holí, vhazovat se bude ve středním pásmu. Leonard Bulc se navíc vrací zpět do brány.

59:04

Vítkovice se po pokusu soupeře hned po buly trápily s vyhozením, uspěli až napočtvrté. Nyní se hra po přetlačované u střídaček přesouvá do středního pásma.

58:32

Brankář Bulc rovnou zůstává na střídačce, Trenčianské Teplice to zkusí v šesti!
Trenčianské Teplice si berou TIMEOUT!

58:32

Adam Krpec se protáhl po mantinelu a vyslal další svižnou střelu. Jan Láryš přerušuje hru.

57:46

Vítkovice studená sprcha probudila a opět se tlačí kupředu. Poslední zakončení má na svědomí obránce Lyčka, jenž si klepl o kotouč a ihned jej poslal směr brána. Leonard Bulc nechal promluvit svou lapačku.

56:44

Trenčianské Teplice vstřelily gól!
Tak pozor, tady to bude ještě drama! Hosté pronikli do pásma, Balog nechal PATRIKU KOŠOVI, který zůstal nepokrytý na vrcholku kruhu a parádně vymetl horní růžek branky – 3:2. Asistence: Marek Balog.

55:10

Trenčianské Teplice vstřelily gól!
Hosté ze Slovenska se přeci jen dočkali úspěchu a snižují! Zmatku v brankovišti ideálně využil MAREK BALOG, právě on byl tím posledním, kdo se dotkl puku, než zapadl za zmateného Jana Láryše – 3:1. Asistence: Lazár Polgár.

54:29

Szarowski se dostal k puku na modré a okamžitě jej posílá směr brána. Netrefuje ideálně, kotouč duní o zadní mantinel.

53:13

Hrabina sebevědomě kličkoval pásmem mezi několika soupeři, nakonec se ale do zakončení neprotáhl a musí obrátit do středního pásma.

52:46

Marek Balog ukázal slušné zrychlení, nicméně kotouč, který si sám, nahodil, už dojet nestihne. Píská se icing.

51:37

Mark Klesnik obral obránce Szarowskiho na modré a zdálo se, že by se mohl pokusit o útočný výpad. Na ten ale chybí rychlost i podpora spoluhráčů, Klesnik tak jen nahazuje do útočné zóny.

49:09

Rončka vrazil do pásma jako velká voda a tlačil se do zakončení. Brankář Bulc připraven.

48:56

Vítkovice mají při přesilovce problém se založením útoku. Chvíli se zdálo, že Kozák udrží pásmo, i jeho snaha ale končí odraženým pukem v rohu.

47:52

Vyloučení v týmu NASE Trenčianské Teplice:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Marko Nemčík.

47:51

Zápas posledních pár minut plyne bez zajímavějších momentů, ani jeden z týmů se na delší čas nedokázal usadit v útočném pásmu, hra se odvíjí v pásmu středním, kde navíc dochází k častým ztrátám kotoučů...

47:09

Janis Placens se se svou statnou postavou snažil protáhnout středem, nicméně kotouč mu utíká.

44:34

Domácí se snažili v závěru klasické výhody 5 na 4 prosadit tlakem do brány, ani přes zjevnou snahu se ale nepodařilo skórovat ani ani Jurošovi ani Burjetkovi.

43:22

Tahle přesilovka 5 na 3 se Vítkovicím nevyvedla...Už před jejím začátkem se domácí připravili o téměř půl minuty, jelikož kotouč neodevzdali při signalizované výhodě. Při samotné přesilovce přišla snad jediná rána, od obránce Muczky, ta byla navíc nepovedená...

42:34

Vyloučení v týmu NASE Trenčianské Teplice:
Matej Marek Vyhnička – 2 min..

42:29

Marek Hrabina nyní z kruhu mířil do téměř odkryté klece, trefuje ale tyčku.

41:57

Svižnou kombinaci zakončil z úhlu Hrabina, brankář soupeře se ale stihl přesunout.

41:36

Vyloučení v týmu NASE Trenčianské Teplice:
Patrik Koša – 2 min., podrážení.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině se nic zásadního nezměnilo. Vítkovice v relativně poklidném tempu diktují ráz zápasu, navíc přidaly gól jistoty. Jan Láryš drží čisté konto, nicméně soupeř jej příliš neprověřuje, i když jednu tutovku domácí gólman uhasil.

Vítkovice v Ostravar Aréně kráčí k jasnému triumfu, po 40 minutách vedou 3:0.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:54

Trenčianské Teplice si nakonec přeci jen také vytvořily svou tutovku! Zjevil se v ní Polgár, který se prodral přes obránce a v úniku zkusil zakončit nahoru. Jan Láryš ani neví jak, nicméně kotouč vytěsnil.

38:27

Domácí se při vlastním oslabení hnali do přečíslení 2 na 1! Šimon Šebesta se rozhodl zakončit, trefil ale couvajícího obránce a od něj se kotouč odrazil do rohu.

38:12

Vojtech Suchánek si srovnal puk na střelu, nicméně ta se mu vůbec nepovedla. Kotouč byl sražen a Jan Láryš si jej v klidu přikryl.

37:13

Na Polgára už z levé strany zívala odkrytá klec, hostující forward se ale z nějakého důvodu k zakončení vůbec nedostal.

37:00

Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
Leon Stryczek – 2 min., hákování.

36:40

Po delší době tu máme přerušení. Juroš se rozhodl zakončovat ihned po přechodu modré čáry, Bulc bez větších problémů zasahuje lapačkou.

35:06

Zatloukal číhal za obranou a málem už si najel do úniku, dostal ale skákavý kotouč a ten se mu nepodařilo zkrotit.

32:57

Michal Šebesta se dostal k zakončení ze střední vzdálenosti, trefuje ale prvního bránícího hráče. Chvíli poté se Vítkovice proviňují icingem.

31:58

Vojtěch Douda zacílil na hattrick! Šikovný forward se prosmýkl obranou soupeře až před bránu, kde trošku z nouze zkusil blafák do backhandu. Leonard Bulc byl na tuhle variantu připraven.

30:52

Marerk Balog dobře číhal za obranou, když ale dostal kotouč, daleko už se nedostal. Pálil sice ostře, nicméně z dálky a od mantinelu, což nebyl pro vítkovického brankáře žádný problém.

29:26

Šimon Šebesta předával za sebe na Lyčku, ten se pokusil prosmýknout na střed, nicméně v mezikruží už bylo plno a domácí obránce se proti přesile neprosadil.

27:29

Lazár Polgár se snažil prodrat do šance, nicméně dobře se o něj postaral jeden z domácích beků. Oba borci končí na ledě, na puku jsou Vítkovice.

26:36

Vítkovice právě vstřelily branku!
Podruhé v dnešním utkání se prosazuje VOJTĚCH DOUDA! Juroš po obkroužení brány nalezl svého parťáka u vzdálenější tyče a ten relativně jednoduše zametl kotouč do sítě – 3:0. Asistence: Přemysl Juroš.

25:59

Místo toho ale nabral rychlost Marek Hrabina, jenž se prosmýkl levým křídlem až do veliké šance! Leonard Bulc zazářil, vytasil totiž perfektní zákrok lapačkou.

25:45

Zakázané uvolnění, Trenčianské Teplice dostávají příležitost v podobě vhazování v útočném pásmu.

25:16

Leon Stryczek se na chzvíli zjevil za obranou a tváří v tvář vyzval na souboj Leonarda Bulce. Ten vychází z tohoto měření sil jako vítěz, jelikož vyráží kotouč mimo slot.

24:33

Vyhnička ve dvojici s Košou zkoušeli vyvinout nějakou aktivitu v útočném pásmu, nakonec si ale neporozuměli a kotouč ztrácejí.

23:50

Ciminga byl na útočné polovině sám a tak jen nahazuje kotouč do pásma a obrací na střídačku.

23:03

Muczka si poodstoupil na modré, dostal nabito a ihned vypálil. Kotouč ještě lízl tělo jednoho z hráčů a cinknul o tyčku.

22:31

Trenčianské Teplice nyní přeci jen zahrozily, Láryš přikrývá puk a raději přerušuje hru.

21:48

Hrabina prohrál rychlostí souboj o puk, soupeř tak dostal příležitost založit vlastní akci. Ta však končí prvním nepovedeným pasem skrz střední pásmo.

20:30

Vítkovice zjevně neplánují polevovat v útočném snažení. Tentokrát je sice mírně zbrzdil signalizovaný ofsajd, netrvalo ale dlouho a domácí útočníci se přeci jen prodrali k bráně. Ladislav Svozil z blízkosti ale neuspěl.

20:01

Začala druhá třetina.
Vítkovice v 1. třetině dominovaly, soupeře na kotouč ,nebo dokonce do pásma, pouštěly jen velmi málo. Převaha především v pohybu se po chvíli odrazila i ve skóre, domácí zatím vedou pohodlně 2:0.

V těžké pozici je brankář Jan Láryš, na kterého šlo jen pár puků, většinou z kategorie lehčích, opravdu náročný zákrok v podstatě vytasit nemusel. Otázkou zůstává, zda se obraz hry ještě změní, nebo si Vítkovice dojdou pro veskrze pohodlnou výhru...

20:00

První třetina skončila.

19:59

Kučerňák to ještě zkusil z otočky, brankář Bulc zapisuje další úspěšný zásah, podle všeho již jedenáctý v dnešním utkání.

19:34

Trocha vzruchu i před Láryšem, který nyní likvidoval dvě nahození z dálky. V obou případech si poradil a odráží kotouč do rohu.

18:21

Vítkovice právě vstřelily branku!
Domácí tým jde do trháku! Muszka vypálil od modré, kotouč podle všeho ještě umně tečoval LADISLAV SVOZIL, právě díky jeho zásahu klončí kus černé gumy v síti a vítkovická střídačka slaví – 2:0. Asistence: Adam Muszka.

18:03

Tento útok Trenčianských Teplic daleko nevedl, hosté kotouč pouze odpalují na icing.

17:37

Burjetka se prosmýkl pravým křídlem a zkoušel zakončit na bližší tyč. Brankář soupeře je opět v permanenci a přerušuje hru.

16:11

Po dalším zakončení z dálky nyní zazvonila za Leonardem Bulcem tyč! Hostující celek měl kus štěstí.

15:39

Kučerňák volí ostrou ránu ze střední vzdálenosti, tu si ale soupeřův gólman v klidu vyzobne lapačkou.

15:27

Vítkovice během přesilovky kombinovaly většinu času v pásmu, vyložené šance si ale nevytvářeli. Až nyní, když dostal crossovou nahrávku Marek Hrabina, který okamžitě mířil na bližší tyč. Gólman Bulc se vyznamenal.

14:17

Balog zkusil zahrozit při vlastním oslabení, přes střední pásmo nabral dobrou rychlost, nicméně k zakončení se nedostal.

13:46

Kučerňák zkusil okamžitou střelu z krátkého nápřahu, ta ale ke gólu nevedla. Kombinace domácích ještě chvíli pokračovala a nyní ji úspěšným zákrokem přerušuje Leonard Bulc.

13:34

Vyloučení v týmu NASE Trenčianské Teplice:
Žiga Kuhar – 2 min., podrážení.

12:33

Vítěslav Glos si na své konto připisuje hodně ostrý, nicméně čistý hit! Útočná akce Vítkovic každopádně končí, svůj pokus zahajuje slovenský výběr.

10:30

Patrik Zatloukal se propracoval k zakončení z bezprostřední blízkosti, brankář soupeře zůstal pozorný a přerušuje hru.

08:48

Domácí celkem často zkoušejí zakončení z dálky, v naději, že dojde na nějakou teč nebo dorážku. Nyní bylo v brankovišti opět horko, kotouč ale v síti nekončí.

07:40

Trenčianské Teplice se poprvé alespoň na chvíli usazují v pásmu, Koša dokonce ze slibné pozice na vrcholku kruhu vypálil. Chvíli poté Vítkovice vyhazují na icing.

06:16

Muszka zkusil hned dvakrát vypálit z dálky, clonu před sebou (a především brankáře Bulce) ale zatím nepřekonal.

05:19

Mark Klesnik se k zakončení z dálky přeci jen dostal, srazil jej ale jeden z obránců.

05:00

Jan Láryš ve vítkovické bráně se zatím vyloženě nudí, Trenčianské Teplice v okamžiku, kdy se dotknou kotouče, jej zvládají poslat maximálně na zakázané uvolnění. To se stalo také právě teď.

04:17

Ronička se snažil prosadit středem, silou ale neuspěl a stahuje se tak do rohu, kde ale o kotouč přichází.

02:53

Vítkovice právě vstřelily branku!
Domácí těží ze skvělého startu do utkání, skóre rychle otevírá VOJTĚCH DOUDA. Sudí mezitím signalizovali trest pro Trenčianské Teplice, ten se ale tedy nekoná – 1:0. Asistence: Přemysl Juroš

02:36

Lukas Burjetka pronikl levým křídlem, na střelu to díky dobrému návratu soupeřova obránce nebylo, i tak ale pokračuje vítkovický pobyt v pásmo.

01:28

Vítkovice jsou zatím lepší v pohybu a daří se jim slovenského soka již podruhé uzavřít v pásmu. Přichází také první zakončení od modré to zkoušel Michal Šebesta.

00:17

První útok zahájily domácí Vítkovice, Ronička zavezl kotouč do pásma a tady se pokoušel rozvinout kombinaci. Ta po chvíli končí a první kontakt s pukem zapisuje také soupeř.

00:01

Utkání právě začalo.
Start utkání se nám o pár minut zdržel, nicméně nyní už je vše připraveno a můžeme začít.
Úvodní sestavy:

HC Vítkovice Ridera: Láryš (Kubina) – Noga, Lyčka, Rattman, Szarowski, Zatloukal, Burejtka, Muczka, Kozák, Varga, Glos – Svozil, Stryczek, M. Šebesta, Š. Šebesta, Hrabina, Douda, Kučerňák, Kusak, Juroš, Ronička

NASE Trenčianské Teplice: Simonka (Bulc) – Placens, Vyhnička, Nemčík, Suchánek, Krpec, Biel – Polgár, Hlad, Koša, Cypinka, Rozados, Fylias, Kuhar, Ciminga, Balog, Klesnik

Rozhodčí: Pavel – Frais, Janoško.
Účastníci turnaje:

HC Vítkovice Ridera
HC Oceláři Třinec
HK Nitra (SVK)
HC Košice (SVK)
SK NASE Trienčanské Teplice (SVK)
Eisbären Berlín (GER)

Jsme rádi, že i letos můžeme přivítat německý Eisbären Berlín, protože se jedná o tamní velkoklub. Loňský ročník se jim sice výsledkově nepovedl, ale předloni slavili vítězství. Zajímavé to bude i z vítkovického pohledu, protože dorostenci narazí na svého regionálního rivala z Třince a navíc budou obhajovat loňské zlato,“ uvedl před turnajem šéftrenér vítkovické Akademie Roman Šimíček.
O TURNAJI:

Ostrava Hockey Cup je již tradiční srpnovou událostí, na turnaj se pravidelně sjíždí i špičkové zahraniční kluby, které se poměří s českými a slovenskými celky.

Jako první odehráli své zápasy junioři, tedy kategorie U20. V té se domácímu výběru nadmíru zadařilo, Vítkovice turnaj ovládly se skvělým skóre 17:3. Druhé místo získal německý Kolín, třetí pak polaská reprezentace do 20 let.

O týden později, tedy v termínu 23. až 25. srpna sehrají svůj turnaj také dorostenci. Zápasy se odehrají ve Vítkovické Ostravar Aréně a také na vedlejší malé hale. Formát zápasů je klasických 3x20 minut. První zápasy jsou v plánu v pátek ráno, poslední utkání se sehrají v neděli od 11:30. Konečné umístění určuje pořadí v tabulce.
Zdravím všechny hokejové příznivce!

Dnes nás čeká poslední zápas sobotního programu mládežnického Ostrava Hockey Cupu, kdy dorostenci domácích Vítkovic vyzvou slovenského soka Trenčianské Teplice. Hraje se od 16:30 a já Vám přeji příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

HC Vítkovice Ridera – NASE Trenčianské Teplice

3:2

konec (2:0, 1:0, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 3. Douda (Juroš), 19. Svozil (Muszka), 27. Douda (Juroš) – 56. Balog (Polgár), 57. Koša (Balog)

HC Vítkovice Ridera: Láryš (Kubina) – Noga, Lyčka, Rattman, Szarowski, Zatloukal, Burejtka, Muczka, Kozák, Varga, Glos – Svozil, Stryczek, M. Šebesta, Š. Šebesta, Hrabina, Douda, Kučerňák, Kusak, Juroš, Ronička

NASE Trenčianské Teplice: Bulc (Simonka) – Placens, Vyhnička, Nemčík, Suchánek, Krpec, Biel – Polgár, Hlad, Koša, Cypinka, Rozados, Fylias, Kuhar, Ciminga, Balog,

Rozhodčí: Pavel – Frais, Janoško

Průběh zápasu
1. třetina
02:53 VIT 1:0 Douda (Juroš)
13:34 TTE 2 Kuhar, podrážení
18:21 VIT 2:0 Svozil (Muszka)
Po 1. třetině
2. třetina
26:36 VIT 3:0 Douda (Juroš)
37:00 VIT 2 Stryczek, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
41:36 TTE 2 Koša, podrážení
42:34 TTE 2 Vyhnička
47:52 TTE 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Nemčík
55:10 TTE 3:1 Balog (Polgár)
56:44 TTE 3:2 Koša (Balog)
Konec