Menu

Hokej

Ostrava Hockey Cup

HK Nitra – HC Košice

2:3

konec (1:0, 1:2, 0:1)

24.08.2024, 08:00 • Ostravar aréna • Adam Čuba

To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se opět těšit u dalších přenosů z Ostrava Hockey Cupu. (10:08:12)
To už je tedy z dnešního zápasu mezi Košicemi a Nitrou vše. Nitra nedokázala výborný výkon z první třetiny a vedení 2:0 přetavit ve výhru, naopak Košice trpělivě odolávaly tlaku a postupně zlepšovaly svůj výkon. Výsledkem byl vítězný gól v čase 51:56 na který už soupeř nedokázal reagovat a borci z východu Slovenska tedy berou výhru 3:2.

Nejlepší hráči utkání:

Urban Roderik (NIT), 3 obdržené góly

Dominik Domonkoš (KOS), 2+0

Konec zápasu.

59:59

Nitra se ještě snažila v poslední minutě vrátit do pásma a vytvořit si tlak, to už se ale nepodařilo, modří v podstatě stále najížděli do plných. Gól tedy už nepřidali a prohrávají 2:3...

59:58

Oliver Matyo si najíždí ještě do poslední šance levým křídlem, jeho rána ale sviští kousek od vzdálenější tyče.

59:15

Nitra si bere TIMEOUT!

59:15

Nitra už hraje v šesti, přičemž teď byla jen centimetry od vyrovnání! Brankář Damián Zubko jen bezmocně ležel v brankovišti, nitranští doráželi seč jim síly stačily, nicméně nakonec to nestačilo.

57:49

Švajda se hnal za volným pukem, brankář Zubko vystartoval z brány a vypomohl parťákům s rozehrávkou.

57:00

Nicolas Friedl se na druhé straně dostal do krátkého úniku, kterým mohl pojistit košické vítězství, nicméně svým pokusem mířil pouze na střed brány a tam je Roderik připraven.

56:52

Nepříjemné nahození v nitranském podání, kotouč prosvištěl až do brankoviště a zaduněl o beton nic netušícího Zubka.

55:37

Markuš se snažil prosadit v mezikruží, po uvolnění se také skutečně vypálil. Urban Roderik je připraven a vyráží puk mimo nebezpečnou zónu.

55:11

Repka nedokázal zpracovat kotouč na pravé straně a Nitra se tak osvobozuje. Košice se zatím do opravdu dobré šance nedostaly...

53:46

Vyloučení v týmu HK Nitra:
Damian Bojňanský – 2 min..

53:46

Alex Bodnár se protáhl po levém křídle do šance, o tu jej připravil hákující Damian Bojňanský, který tedy musí na trestnou lavici...

51:56

Košice vstřelily branku!
Černo-oranžoví otáčejí skóre zápasu z 0:2! A gól dává opět DOMINIK DOMONKOŠ, jenž se skvěle zorientoval v předbrankovém prostoru a přidává svůj druhý zásah v utkání – 2:3. Asistence: Oliver René Repka.

51:44

Domonkoš se dobře proháčkoval před bránu, zakončením na bližší tyč ale na brankáře soupeře nevyzrál.

50:16

Jakub Liba si dobře najížděl pravým křídlem, jeho zakončení ze střední vzdálenosti ale trefuje hůl prvního bránícího soupeře...

49:16

Dominik Domonkoš číhal za obranou, přičemž kotouč mu málem přistál na holi před poloodkrytou klec. Tentokrát měla Nitra štěstí, přihrávka je sražena.

48:06

Tentokrát se kombinace v útočném pásmu ujala Nitra, v nejlepší pozici byl zřejmě Marko Grimbel, jenž dostal puk do slotu a ještě se rozhodl nahrávat na vzdálenější tyč. Nyní už se Košice osvobozují výhoze m do neutrální zóny.

47:02

Damien Ackerman nezpracoval přihrávku do středního pásma, kotouč u utíká a rozhodčí tak pískají zakázané uvolnění.

46:11

Alex Bodnár to kusil z ostrého úhlu na bližší tyč, kotouč letěl dobře, možná dokonce líznul tyčku. Košice každopádně ještě pokračují v útočné aktivitě.

45:06

Daniel Ozimák se tlačil dopředu, s přesilovou soupeřových obránců si ale poradit nedokázal a kotouč tak vede pouze do rohu.

43:44

Přečíslení 2 na 1 pro změnu na druhé straně, i Dominik Markuš se rozhodl střílet. Urban Rodenik pohotově máchl lapačkou a přerušuje hru.

43:26

Dávid Vrabec se protáhl levým křídlem do skvělé šance, mohl sice ještě nahrávat, tentokrát ale volil střelu. Damián Zubko drží puk v náručí.

42:44

Urban Rodenik zpozoroval, že kotouč zůstal zapomenut u jeho pravé tyče a tak jej raději přikryl. Následuje buly po jeho levici.

40:49

Košice se hnaly do přečíslení, díky povedené kombinaci se navíc podařilo obranu i brankáře soupeře úplně vyšachovat. Poslední přihrávka už ale byla navíc a černo-oranžoví tak kotouč do odkryté sítě nezametou.

40:17

Začínáme icingem Nitry, Košice se tak zadarmo dostávají k pobytu v útočném pásmu. V tom navíc díky právě vyhrané buly, zůstanou.

40:01

Začala třetí třetina.
Po 40 minutách je stav utkání z pohledu košického výběru o kus příznivější, černo-oranžoví zvládli smazat dvoubrankový deficit a jsou zpět ve hře. Snad jen škoda dvou nevyužitých přesilovek, nicméně řekl bych, že stav 2:2 Košice berou všema deset.

Nitru naopak musí mrzet nevyužité šance, především z první, nicméně i druhé třetiny. Dávno mohlo být rozhodnuto, teď ale HK čeká tuhý boj ve třetí třetině a možná dokonce prodloužení či nájezdy...

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Ještě jedno buly, tentokrát se icing píská Nitře.

39:44

Bojňanský ukázal skvělý bekčeking, když dokázal eliminovat ujíždějícího Janoka, který se užu tlačil do samostatného úniku.

39:36

Ještě před koncem třetiny se Košice provinily zakázaným uvolněním, Nitra má poslední šanci na útočnou akci.

38:23

Kováč v náznaku přečíslení šikovně přenechal kotouč na středu, odtud pálí Pinček. Damián Zubko situaci dobře přečetl a vyráží kotouč do rohu.

37:09

Tahle nitranská přesilovka zatím není úplně ideální, svižné nájezdy do pásma většinou rychle končí výhozem přes všechny čáry.

36:15

Patrik Kováč si sjel na vrcholek kruhu, nicméně pálil do plných. Puk se odráží od první hokejky a končí v ochranné síti.

35:42

Vyloučení v týmu HC Košice:
Adam Patlevič – 2 min..

35:36

Nepříjemné nahození od modré tentokrát vyprodukoval nitranský obránce, kotouč v mezikruží navíc nepříjemně poskočil. Košice měly nyní také kus štěstí.

34:23

Nitra v plném počtu.

34:08

Marek Pinček dobře vypíchl puk, nicméně neměl rychlost a do úniku tak soupeřům nefrnkne. Košice zahajují ještě jeden přesilovkový nájezd.

33:03

Tahle přesilovka Košic je o kus lepší než ta první, černo-oranžoví se drží v pásmu a trpělivě kombinují. Hned dvakrát to navíc od modré zkoušel na teč nebo dorážku statný obránce David Stančík, jeho střely ale zatím Urban Roderik zvládá řešit.

32:23

Vyloučení v týmu HK Nitra:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Patrik Kováč.

31:28

Košice vstřelily branku!
Plodné období černo-oranžových je korunováno vyrovnávacím gólem, který střílí DOMINIK DOMONKOŠ – 2:2. Košice jsou zpět ve hře.

30:59

Přečíslení 2 na 1, Grimbel se rozhodl ještě nechat kotouč za sebe pro Ackermana, který sice vypálil, trefuje ale pouze gólmana Zubka...

29:04

Košice vstřelily branku!
Košice se vracejí na kontakt! Svižný výpad Markuš vyšperkoval pasem na ALEXE BODNÁRA, který z první trefuje a nezbývá mu, než svému parťákovi za skvělý pas poděkovat – 2:1. Asistence: Dominik Markuš a Adrian Sabol.

28:29

Nyní sledujeme trošku hlušší pasáž zápasu. Zástupci obou týmů se sice snažili několikrát prodrat jistými obranami, nicméně ty zatím drží.

25:54

Černo-oranžoví si toho v přesilovce moc nevytvořili, Nitře se dařilo včas rozbíjet kombinaci a vyhazovat kotouče z pásma. Několik cenných vteřin navíc HK ušetřil strkanicí o zašlápnutý puk u trestných lavic.

24:06

Nitra hrozí i ve čtyřech! Maxim Šimko využil volného prostoru a hnal se kupředu, za modrou ale zabrzdil ve snaze hledat nějaký pas. To akci zpozdilo a Košice se vrací zpět na pozice.

23:54

Máme tu první přesilovku zápasu! Košice se hnaly do zajímavé možnosti, za záchranou brzdu tak zatáhl Matúš Gubiš, který si nyní na dvě minuty odpočine.

23:54

Vyloučení v týmu HK Nitra:
Matúš Gubiš – 2 min., hákování.

21:44

Nitra právě vstřelila branku!
Nitra navyšuje vedení! MAREK PINČEK se dostal do samostatného úniku, zkušeně zamířil nad lapačku a svižnou ranou zvyšuje na 2:0 pro výběr v modré – 2:0. Asistence: Daniel Ozimák.

21:27

Zmatky v nitranském brankovišti, brankář Roderik dokonce chvíli ležel bezmocně na ledě. Damian Murín se snažil dorážet, bohužel pro černo-oranžové ale neuspěl.

21:05

Michal Mišík zahrál buly dopředu, kotouč ale nakonec neudrží a Košice kvapem opouští útočné pásmo.

20:07

Trusa se plnou obranou neprodral, Košicím ale zůstává puk a od obránců to tedy mohou zkusit znovu.

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině byli jasně lepší dorostenci Nitry, ti si už od úvodních vteřin vytvářeli slibné šance. Paradoxně se prosadili ze šance nepřehledné, dorážkou střely od modré, nicméně i to se počítá, a modrobílí tak vedou po úvodních dvaceti minutách 1:0.

Košická sestava musí přidat, především směrem kupředu. Pár šancí si sice borci z východ Slovenska vytvořili, mnoho jich ale nebylo. A to ještě mohou být rádi, že brankář Daminán Zubko chytil pár velmi slušných příležitostí, jelikož skóre mohlo být o kus horší.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Košice ještě zkusily signál v útočném pásu hned po buly, rychlá rána je ale sražena do rohu, kde také první třetina končí.

18:23

Nicolas Friedl se z ničeho nic zjevil před Roderikovou klecí, zkusil zakončení mezi nohy, nicméně neuspěl.

17:46

Lukáš Trusa zkusil zaskočit brankáře soupeře střelou z úhlu, což se také podařilo, Roderik byl rád, že se mu kotouč odrazil od betonu...

15:46

Patrik Kováč se od mantinelu vytočil až do brankoviště, kde se zjevil v obrovské šanci! Damián Zubko nyní podržel svůj tým.

15:15

Nitra zkoušela využít prostoru ve středním pásmu k dlouhému pasu až na útočnou modrou. Kotouč profrčel kolem hokejek a zdálo se, že se bude pískat icing, sudí je ale proti a ukazuje ať košičtí pokračují ve hře.

14:07

Tohle byla dobrá střela z pravého kruhu v podání Jana Orose! Brankář Nitry Roderik kotouč na hrudi neudržel, černo-oranžoví se už ale k dorážce nedostali.

12:46

Bata číhal u modré čáry, spoluhráči na něj kotouč sice prostrčili, nicméně Bata jej nedokázal ideálně zpracovat. Košice si tak na svou šanci musejí ještě počkat...

11:09

Tvrdý hit si na svůj účet připisuje košický obránce Gleveňák, jenž u trestných lavic srazil jednoho ze soupeřů. Vše každopádně proběhlo v rámci pravidel a hra tak bez problémů pokračuje.

10:07

Další nepříjemné nahození od modré, postaral se o něj Grimbel. Tentokrát měl košický gólman méně práce, kotouč jen odráží do rohu.

09:05

Nitra právě vstřelila branku!
Modří jdou po zásluze do vedení! Matyo vypálil od modré, kotouč se následně ztratil v přetlačované v brankovišti, až jej našel MARKO BEGÉR, který poprvé překonává Damiána Zubka – 1:0.

07:48

Patrik Kováč se protáhl kolem obránce a z ničeho nic se zjevil v samostatném úniku. Brankáře Zubka si položil, nicméně ten nějakým zázrakem udržel kotouč před čarou!

07:06

Bojňanský si počkal na puk, který mu parťák předal lehkou zadovkou a zkusil zakončit ze střední vzdálenosti. Košický gólman připraven.

06:37

Dávid Vrabec a jeho pěkná stahovačka, díky které se protáhl po levém křídle až k bráně. Následná střela letí do masky brankáře Zubka, sudí tak přerušují hru.

05:49

Nitra je zatím o kus aktivnější, od modré to nyní zkoušel obránce Mojses, jehož rána je však pouze sražena do rohu.

04:58

Mišík si najel středem a užuž si rovnal puk na střelu, kus černé gumy se mu ale v posledním okamžiku svezl z hole.

03:42

Maxim Šimko je dnes při chuti, opět se snažil nabrat rychlost a prodrat se skrz dvojici soupeřových obránců. To by se nejspíše povedlo, kdyby s rozehrávkou svým parťákům nevypomohl brankář Zubko.

01:49

První vzruch také před brankou Nitry, v brankovišti byl aktivní Murín, který ale se svými dorážkami neuspěl. Urban Roderik přikrývá kotouč a poprvé v dnešním utkání přerušuje hru.

01:33

Mišík pronikl do pásma, těsně za modrou ale zjistil, že je v útočné zóně osamocen a rychle tak o puk přišel. Na řadě jsou se svým pokusem tedy Košice.

00:11

Nitra začíná pěkně zostra, už po pár vteřinách nabral rychlost Šimko, který vytvořil krátké přečíslení. Nakonec se rozhodl ještě nahrávat, parťáka z útoku ale nenašel.

00:01

Utkání právě začalo.
Právě dozněla slovenská státní hymna, což znamená, že od začátku střetnutí nás dělí už jen několik málo okamžiků.
Start utkání se nám mírně posune, oba týmy se teprve rozbruslují a dříve než za několik minut se určitě nezačne.
Úvodní sestavy:

HK Nitra: Roderik (Krčmár) – Pindeš, Begér,, Gubiš, Raninec, Cseri, Proksa, Grimbel – Begér, Mojses, Ozimák, Pinček, Bojňanský, Švajda, Vrabec, Šimko, Kováč, Meszaroš, Mišík, Ackerman

HC Košice: Zubko (Červinka) – Stančík, Kubáni, Sabol, Oros, Patlevič, Vaszy, Veselý, Glevaňák – Friedl, Domonkoš, Markuš, Trusa, Bodnár, Murín, Bartoš, Janok, Mižišin, Liba, Repka, Bata.

Rozhodčí: Pelc – Cygal, Vavrečka.
Účastníci turnaje:

HC Vítkovice Ridera
HC Oceláři Třinec
HK Nitra (SVK)
HC Košice (SVK)
SK NASE Trienčanské Teplice (SVK)
Eisbären Berlín (GER)

Jsme rádi, že i letos můžeme přivítat německý Eisbären Berlín, protože se jedná o tamní velkoklub. Loňský ročník se jim sice výsledkově nepovedl, ale předloni slavili vítězství. Zajímavé to bude i z vítkovického pohledu, protože dorostenci narazí na svého regionálního rivala z Třince a navíc budou obhajovat loňské zlato,“ uvedl před turnajem šéftrenér vítkovické Akademie Roman Šimíček.
O TURNAJI:

Ostrava Hockey Cup je již tradiční srpnovou událostí, na turnaj se pravidelně sjíždí i špičkové zahraniční kluby, které se poměří s českými a slovenskými celky.

Jako první odehráli své zápasy junioři, tedy kategorie U20. V té se domácímu výběru nadmíru zadařilo, Vítkovice turnaj ovládly se skvělým skóre 17:3. Druhé místo získal německý Kolín, třetí pak polaská reprezentace do 20 let.

O týden později, tedy v termínu 23. až 25. srpna sehrají svůj turnaj také dorostenci. Zápasy se odehrají ve Vítkovické Ostravar Aréně a také na vedlejší malé hale. Formát zápasů je klasických 3x20 minut. První zápasy jsou v plánu v pátek ráno, poslední utkání se sehrají v neděli od 11:30. Konečné umístění určuje pořadí v tabulce.
Zdravím všechny fanoušky a příznivce mládežnického hokeje! Dnes nás čeká další ze série zápasů dorosteneckého Ostrava Hockey Cupu, konkrétně se zaměříme na slovenský souboj Nitry s Košicemi.

Začínáme v 8:00, přeji Vám příjemnou zábavu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

HK Nitra – HC Košice

2:3

konec (1:0, 1:2, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Begér, 22. Pinček (Ozimák) – 30. Bodnár (Markuš, Sabol), 32. Domonkoš, 52. Domonkoš (Repka)

HK Nitra: Roderik (Krčmár) – Pindeš, Begér,, Gubiš, Raninec, Cseri, Proksa, Grimbel – Begér, Mojses, Ozimák, Pinček, Bojňanský, Švajda, Vrabec, Šimko, Kováč, Meszaroš, Mišík, Ackerman

HC Košice: Zubko (Červinka) – Stančík, Kubáni, Sabol, Oros, Patlevič, Vaszy, Veselý, Glevaňák – Friedl, Domonkoš, Markuš, Trusa, Bodnár, Murín, Bartoš, Janok, Mižišin, Liba, Repka, Bata.

Rozhodčí: Pelc – Cygal, Vavrečka

Průběh zápasu
1. třetina
09:05 NIT 1:0 Begér
Po 1. třetině
2. třetina
21:44 NIT 2:0 Pinček (Ozimák)
23:54 NIT 2 Gubiš, hákování
29:04 KOS 2:1 Bodnár (Markuš, Sabol)
31:28 KOS 2:2 Domonkoš
32:23 NIT 2 HL příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Kováč
35:42 KOS 2 Patlevič
Po 2. třetině
3. třetina
51:56 KOS 2:3 Domonkoš (Repka)
53:46 NIT 2 Bojňanský, hákování
Konec