Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Valladolid – RCD Espanyol Barcelona

1:0

konec (1:0)

19.08.2024, 19:00 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • 1. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 2.32 2.94 3.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ve druhém poločase už se hrál vyrovnaný fotbal, až tedy na koncovku, která patřila hostujícímu mužstvu. Jenomže Espanyol v bitvě nováčků nevyrovnal, a tak zapsal první porážku. Oživením byl jistě Alex Král, který svému týmu výrazně pomohl ve výstavbě hry. Valladolid tak za parádní první poločas bere tři body.

Tímto se loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (21:01:39)

90+7

Konec zápasu.

90+5

Iván Sánchez (Valladolid) zvedl nohu příliš vysoko a trefil soupeře, za což pochopitelně viděl žlutou kartu. Ovšem nabídl soupeři šanci na vyrovnání.

90+5

Další centr byl před domácí brankou odvrácený na rohový kop. Pas před brankou byl odklizen za vápno, kde došlo k faulu a bude se kopat přímák z nadějné pozice.

90+3

Po pěkné kombinaci na pravé straně přišel centr. Na první tyči se nacházel Jofre Carreras, jemuž se nevyvedlo zpracování. Bude se kopat jen od brány.

90+2

Hráči v tmavě modrých dresech kombinují na polovině soupeře, ovšem jsou stále velmi daleko od branky.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje šest minut.

89

Mamadou Sylla poslal parádní přihrávku za obranu, kde byl v náběhu Raúl Moro. Tomu se nepovedl poslední dotyk, a tak balon zachytil Joan García.

87

Dalším potrestaným hráčem je Irvin Cardona (Espanyol), který zezadu podrazil soupeře. Správně udělená žlutá karta.

86

Valladolid se znovu nacházel na útočné polovině. Ovšem Chuki se nacházel v ofsajdovém postavení, i když samotný hráč s tím nesouhlasí.

85

Espanyolu se zatím nedaří vyrovnat, ovšem jeho hru oživil Alex Král. Uvidíme, jakým výsledkem utkání dopadne.

82

Střídání v týmu Real Valladolid:
ze hřiště odchází Eray Cömert, přichází David Torres,
ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Chuki.

81

Alex Král dal krasnou přihrávku do běhu, za kterou mířil Jofre Carreras. Jeho zakončení z levé strany vápna bylo nepřesné.

80

Na pravé straně byl rozeběhnutý Jofre Carreras, kterého stáhl k zemi Lucas Rosa (Valladolid) a také on viděl žlutou kartu.

79

Pokračujeme koncovkou zápasu! V situaci jeden na jednoho chtěl přejít do vápna Raúl Moro, ovšem tentokrát se mu to nepovedlo.

77

Hlavní rozhodčí znovu přerušuje zápas, aby se hráči občerstvili.

76

76. Cardonova střela těsně minula pravou tyč!

76

Za vápnem si míč na pravačku přehodil Irvin Cardona, jehož pokus po zemi mířil kousek vedle pravé tyče. Tohle byla největší šance hostujícího mužstva.

75

Na hrací ploše se začíná přiostřovat, ale hlavní rozhodčí to pouští. Sledujeme nyní fotbal, který se rychle přelévá.

74

Osobní souboj před brankou neustál Víctor Meseguer, jenž byl přidržený, ale šel ochotně k zemi. Hlavní rozhodčí měl okamžitě jasno, že se pokutový kop nebude rozehrávat.

72

Prvním potrestaným hráčem je Antoniu Roca (Espanyol), jenž postavil soupeři do cesty hokejový strom.

71

Irvin Cardona sice zakončil, ale zaprvé to bylo nad branku a zadruhé tomu všemu předcházel nedovolený zákrok.

70

Střídání v týmu RCD Espanyol Barcelona:
ze hřiště odchází Álvaro Tejero, přichází Jofre Carreras,
ze hřiště odchází Alejo Véliz, přichází Antoniu Roca.

70

Střídání v týmu Real Valladolid:
ze hřiště odchází Selím Amalláh, přichází Iván Sánchez,
ze hřiště odchází Amath Ndiaye, přichází Víctor Meseguer.

69

Český reprezentant je všude a zatím odehrává z vápna jeden míč za druhým. Centr mířil na zadní tyč, odkud balon odehrál právě Alex Král.

67

Alex Král nasadil jesličky soupeři, čímž rozeběhl spoluhráče. Jeho centr pak mířil do vápna, ale vysoký míč si stáhl Karl Jakob Hein.

65

Další centr mířil před branku Barcelony, o který se postaral Amath Ndiaye. Jenomže znovu kroutil míč blízko brance, a tak si ho stáhl Joan García.

64

Hostujícímu týmu se čas rychle vrátí a my stále čekáme, kdy přijde větší aktivita mužstva.

63

63. Sylla jen o kousek nedosáhl na povedený centr

63

Po parádním centru se v náběhu nacházel Mamadou Sylla, který se marně natahoval po balonu. Musíme říct, že se domácí útočník nacházel už na malém vápně.

62

Střídání v týmu Real Valladolid:
ze hřiště odchází Javier Sánchez, přichází Stanko Jurić.

61

Raúl Moro přihrával do druhé vlny, ale u pokutového puntíku se nacházel Alex Král, který míč odehrál za postranní lajnu.

60

Hodina hry je minulostí! Zleva odcentroval Mamadou Sylla, který viděl v dobrém prostoru spoluhráče. Avšak míč k němu nedostal přes obránce.

59

Lucas Rosa odstavil v pokutovém území soupeře a vystřelil. Jenomže trefil jiného obránce a následně míč odehrál do bezpečí Alex Král.

58

Balon proti noze dostal Alex Král, jehož snažení bylo zablokované. Espanyol z brejku nic nevytěžil, a tak stále musí dotahovat.

57

Střídání v týmu RCD Espanyol Barcelona:
ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Irvin Cardona,
ze hřiště odchází Pol Lozano, přichází Alex Král.

56

Na levé straně měl hodně prostoru Raúl Moro, který centroval před branku. Ovšem spoluhráče překopl, a tak se balonu chopil Joan García.

55

Na pravé straně byl v náběhu Javi Puado, který by mohl centrovat, kdyby ale dostal přesnější přihrávku.

53

Po dlouhém auto hlavičkoval na první tyči Sergi Gómez, který mířil kolem brankáře na zadní tyč. Ovšem Karl Jakob Hein byl tak blízko, že balon v pohodě chytil.

52

Hostující celek posílá centr před branku, ale zatím čeká na zakončení.

51

Za postranní lajnou už se rozcvičuje Alex Král, který by mohl přijít na hrací plochu. Uvidíme, zda se českého záložníka dočkáme.

50

Dlouhý centr mířil před domácí branku, jenomže Pere Milla si vypomohl útočným faulem. Espanyol pokračuje ve stejném výkonu jako v prvním poločase.

47

Valladolid je znovu u balonu a chvíli kombinoval na vlastní polovině. Následně přišel nákop, po němž o balon přišel.

46

Pokračujeme druhým poločasem. Espanyol nepřesnou přihrávkou přišel o balon a po následném centru zahrál rukou Carlos Romero. Pokutový kop se rozehrávat nebude.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní část prvního poločasu patřil domácímu celku, který byl více na polovině soupeře a byl dominantní. Sice si nepřipravoval velké příležitosti, přesto se radoval po tečovaném pokusu z kopačky Raúla Mora. Po gólu se hra vyrovnala, avšak Espanyol je směrem dopředu bezzubý a ještě mohl v nastavení inkasovat.

45+4

První poločas skončil.

45+4

Zpoza vápna natáhl ke střele Javi Puado, jemuž zakončení nesedlo, a tak míč letěl mimo prostor tří tyčí.

45+3

Lucas Rosa odcentroval přesně z levé strany a našel ve výskoku spoluhráče. Amath Ndiaye hlavičkoval velmi nebezpečně, avšak trefil jen břevno.

45+2

Domácí celek si užívá balonu, zatím pohodlně kombinuje daleko od své branky. Tam se po chvíli míč vrátil, ale odkopem jej odehrál Karl Jakob Hein.

45+1

Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.

45

Raúl Moro posunul míč do vápna, kde byl blízko obránci Selím Amalláh. Jeho zakončení tak skončilo na noze soupeře.

44

Carlos Romero se snažil prostrčit míč na naběhnutého spoluhráče, ale trefil soupeře. Barcelona ještě chvíli zůstává s míčem na útočné polovině.

43

Pol Lozano šlápl na míč, čímž ho nechal soupeři. Ze středového kruhu to zkusil Raúl Moro, jehož snažení skončilo asi metr nad bránou.

41

Po souboji Luise Péreze a Carlose Romera zůstal ležet na hrací ploše domácí krajní obránce. Ten potřebuje lékařskou pomoc.

40

Po šestém faulu v prvním poločasu mířil centr před hostujíc branku. Ovšem hráčům v bílofialových dresech se nepovedlo zakončit.

39

Leandro Cabrera z pozice stopera pokazil jednoduchou přihrávku, čímž daroval autové vhazování soupeři. Espanyol zatím nehraje dobré utkání.

37

Álvaro Tejero hrál oblouček za obranu, kde se nacházel jeden ze spoluhráčů. Ten nemohl hrát, protože byl v ofsajdovém postavení.

36

Snad poprvé kombinoval Espanyol na útočné polovině. Jenomže po chvíli neustál souboj Sergi Gómez, kterého čistě atakoval Enzo Boyomo.

34

Tentokrát se domácí hráči vůbec nedomluvili. Další nákop mířil za soupeřovu obranu, kam se ale nevydal nikdo z ofenzivních hráčů.

33

Jednoduše prošel kolem soupeře Raúl Moro, který následně centroval šajtlí. Jenomže balon putoval blízko brance, kde byl připravený Joan García.

32

Už se znovu hraje! Musím říct, že domácí fanoušci vytváří parádní fotbalovou kulisu. V tomhle se musí hrát hráčům parádně.

30

Centr od rohového praporku mířil až na hranici velkého vápna, odkud vyslal slabou hlavičku Carlos Romero. Valladolid si se situací bezpečně pomohl. Hra se hned poté přerušuje a týmy se občerství.

29

Javi Puado skvěle vyvezl míč a přihrál doprava, odkud odcentroval Omar El Hilálí. Před brankou odehrál míč na rohový kop Javier Sánchez.

28

Za obranu se vydal Amath Ndiaye, který balon nehrál, a tak rozhodčí neodpískali ofsajdové postavení.

26

Autor první trefy zápasu chtěl projít kolem soupeře, ovšem balon mu utekl mimo hrací plochu. Bude se odkopávat od hostující brány.

25

Hostující celek zaslouženě inkasoval a nyní potřebuje rychle vyrovnat. Zprava odcentroval před branku Álvaro Tejero, ale na první tyči byl připravený zasáhnout Karl Jakob Hein.

23

23. Raúl MORO - 1:0

23

Real Valladolid právě vstřelil branku!
Domácí mužstvo se poprvé raduje a řekněme, že zaslouženě. RAÚL MORO sizleva navedl míč za vápno, odkud přišla střela, kterou ještě tečoval Sergi Gómez. Joan García šel po původním směru střely a na teč nemohl reagovat. Asistence: Amath Ndiaye.

22

Z pravé strany odcentroval Luis Pérez, avšak před brankou našel jen obránce. Valladolid zůstane u balonu, jelikož bude vhazovat.

21

Alejo Véliz byl znovu v náběhu a mohl by jít se spoluhráčem do přečíslení. Ovšem skvěle proti němu vystoupil Enzo Boyomo a míč odehrál.

20

Zprava odcentroval Álvaro Tejero, ovšem míč mířil trochu za spoluhráče. Alejo Véliz sice hlavičkoval, avšak Karl Jakob Hein si připsal snadný zákrok.

19

Přenesení na pravou stranu vápna zakončoval Álvaro Tejero. Ten se sice hlásil o rohový kop, ovšem jeho pokus byl čistě nepřesný.

18

Jeden z obránců hostujícího celku vyslal pas za obranu, kde se po něm marně natahoval Javi Puado. Karl Jakob Hein si celou situaci pohlídal a rychle rozehrál.

17

V dosavadním průběhu zápasu nepředvedl Espanyol směrem dopředu vůbec nic. Zatím se hraje výhradně na jeho polovině.

15

15. Cömert zastoupil brankáře a vyhlavičkoval míč směřující do brány

15

Selím Amalláh poslal centr na zadní tyč, odkud míč vrátil do ohně Javier Sánchez. Z malého vápna nebezpečně hlavičkoval Eray Cömert, avšak na brankové čáře zasáhl Alejo Véliz, jenž vypomohl brankáři.

14

Na pravé straně vápna se nacházel Mamadou Sylla, který chtěl vystřelit přes obránce. Jenomže Sergi Gómez dal do pokusu nohu a bude z toho jen rohový kop.

13

Výkop brankáře prodlužoval za sebe Javi Puado, ovšem Alejo Véliz jeho myšlenku nepochopil a nacházel se v úplně jiném prostoru.

12

V úvodních minutách je Valladolid více na polovině soupeře, kde zatím marně hledá recept na překonání soupeřovy obrany. Jedná se tak spíše o optickou převahu, nebezpečí zatím nehrozí.

11

Domácí mužstvo trochu více uklidňuje hru, když kombinovalo na vlastní polovině. Po chvíli mířil pas do vápna, ale Joan García byl znovu pozorný.

10

Následně přišel centr z druhé strany, který byl jemně tečovaný. Z branky si pro balon vyběhl Joan García, který si celou situaci zopakoval o chvíli později.

9

Přihrávka z levé strany měla mířit na zadní tyč, kde byl nikým nehlídaný Mamadou Sylla. Ovšem do skluzu se položil Leandro Cabrera, jenž míč odehrál do bezpečí.

8

Kike Pérez chtěl přenést hru, jenomže míč mu sjel po nártu a zamířil k hostujícímu brankáři. Oba celky předvádějí laciné ztráty, a tak úvod zápasu nemá tempo.

6

Na levé straně byl rozeběhnutý Raúl Moro, který měl proti sobě hned dva soupeře, a tak přišlo zakončení, které bylo zablokované. Navíc praporek pomezního mířil znovu nad hlavu.

5

Espanyol si vypomohl přihrávkou k brankáři, který hledal ve středovém kruhu spoluhráče. Jenomže Javi Puado na balon nedoskočil.

4

Nepřesná přihrávka hostujícího hráče zamířila mimo hrací plochu, a tak Karl Jakob Hein rozehrával. Jenomže Mamadou Sylla se nacházel v ofsajdu.

3

Valladolid nastoupil dnes v pruhovaných bílofialových dresech, naopak Espanyol hraje v tmavě modré sadě.

2

Eray Cömert sklonil hlavu tak, že trefil soupeře do obličeje. Alejo Véliz utrpěl nepříjemnou ránu do nosu a potřebuje ošetření.

1

Jdeme na to, jelikož hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení zápasu. Domácí celek se pokusil o nákop na útočnou polovinu, ale vybojoval pouze autové vhazování.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Real Valladolid: Hein – L. Pérez, Ja. Sánchez, Boyomo, Rosa – K. Pérez, Cömert, Amalláh – Ndiaye, Sylla, Moro.
Náhradníci: Biuk, Chuki, de la Hoz, Jurić, Machís, André, Meseguer, I. Sánchez, D. Torres.

RCD Espanyol Barcelona: Jo. García – El Hilálí, Sergi Gómez, Cabrera, C. Romero – Tejero, Lozano, Gragera, P. Milla – Véliz, Puado.
Náhradníci: Fortuño, F. Pacheco – Aguado, Bauzà, Calero, I. Cardona, Carreras, Král, Oliván, A. Roca, S. Sánchez.
Valladolid odehrál v přípravě pět zápasů a hned třikrát zvítězil. Asi nejlepší výsledek tým předvedl v generálce, kdy zdolal francouzské Toulouse 2:0. Jednalo se vcelku o vyrovnané střetnutí, ovšem efektivita byla na straně Španělů. O góly se postarali Marcos André a v nastavení Raul Moro. Stejný počet přípravných zápasů odehrál také Espanyol, jenž zaznamenal jedině vítězství, když zdolal Huescu. V generálce se střetly Katalánci s Heidenheimem, jenž hraje Bundesligu. Německý celek zvítězil 2:1, avšak statistiky zápasu nejsou známé. V utkání šla Barcelona do vedení, když se před hodinou hry prosadil Javi Puado, ovšem Heidenheim rychle srovnal a v závěru skóre také otočil. Po hodině hry do utkání za španělský celek nastoupil Alex král, jenž se k týmu připojil celkem nedávno.
Vítám všechny nadšence španělského fotbalu! Úvodní kolo LaLigy svedlo proti sobě dva nováčky, narazí na sebe Real Valladolid a RCD Espanyol Barcelona. Oběma klubům půjde v letošní sezoně především o to, aby se zachránily, vše ostatní bude nad rámec očekávání. Kdo do nového ročníku vkročí lépe?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Real Valladolid – RCD Espanyol Barcelona

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 23. Moro (Ndiaye)

Karty:   80. Rosa (RVL), 90+5. I. Sánchez (RVL) – 72. A. Roca (ESB), 87. I. Cardona (ESB)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 13:7.

Real Valladolid: Hein – L. Pérez, Ja. Sánchez (62. Jurić), Boyomo, Rosa – K. Pérez (82. Chuki), Cömert (82. D. Torres), Amalláh (70. I. Sánchez) – Ndiaye (70. Meseguer), Sylla, Moro.
Náhradníci: Rafus – Biuk, de la Hoz, Machís, André, Koke, Ruiz.

RCD Espanyol Barcelona: Jo. García – El Hilálí, Sergi Gómez, Cabrera, C. Romero – Tejero (70. Carreras), Lozano (57. Král), Gragera, P. Milla (57. I. Cardona) – Véliz (70. A. Roca), Puado.
Náhradníci: Fortuño, F. Pacheco – Aguado, Bauzà, Calero, Oliván, S. Sánchez, Sadik.