Menu

Fotbal

3. Česká fotbalová liga (B)

FK Chlumec nad Cidlinou – FK Jablonec B

1:1

konec (0:1)

18.08.2024, 10:15 • 2. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.58 4.02 3.53 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Přes tři sta diváků vidělo v Chlumci zajímavý duel s šancemi na obou stranách. Jejich proměňování většinou haprovalo, a tak svěřenci Benjamina Vomáčky odjedou do Jablonce s remízovým výsledkem 1:1. Od 41. do 54. minuty měli Severočeši nakročeno za třemi body, leč na Omonův gól dokázal z rohového kopu odpovědět Sebastien Langr. (12:15:00)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Asi poslední nákop Chlumce se změnil v hlavičkovanou kolem okraje velkého vápna. Na konci bylo neškodné posunutí na Kotlína.

90+2

Žlutou kartu viděl i jablonecký kapitán Jan Vošahlík, který při čekání na vysoký balón složil na trávník Howarda.

90+1

Střídání v týmu FK Jablonec B:
ze hřiště odchází Success Makanjuola, přichází Vítek Phan.

90

Vojtěch Řezníček si obhodil Hanzlíčka. Napravo od pokutového území byl u míče dříve Vošahlík a toho domácí fotbalista nešetrným skluzem poslal k zemi. Flade reaguje udělením žluté karty.

89

Na ofenzivní aktivitu už domácím chybí síly. Zbrkle provedená dlouhá přihrávka do pravé části hřiště byla pro Fiňka nechytatelnou záležitostí.

88

Chlumec byl několik posledních minut uvězněn v obranné ulitě. O to víc se mu nyní hodil získaný faul před vlastní šestnáctkou.

86

Omonem oslovený Makanjuola byl na křídle odzbrojen odvážným skluzem. Hra se přesunula na pravou jabloneckou stranu, kde hostům utekl míč do autu.

85

Simon Omon byl přišlápnut Řezníčkem. Nigerijský fotbalista si několik desítek sekund poležel, ale pak se rovnou postavil k rozehrávce.

84

Domácí vyjížděli z vlastní poloviny do rychlého kontru. Success Makanjuola ho včas zastavil a navíc byl faulován za žlutou kartu Doležalem.

82

Spolupráci mezi Omonem a Antonínem Malým se domácí obraně podařilo narušit. Druhý jmenovaný k tomu spáchal zbytečný faul.

81

Střídání v týmu FK Jablonec B:
ze hřiště odchází Lukáš Hušek, přichází Petr Čada.

81

Střídání v týmu FK Jablonec B:
ze hřiště odchází Oliver Velich, přichází Antonín Malý.

80

Podezřele vypadající souboj ve vápně vzbudil velké emoce mezi diváky. Ti se nahlas dožadovali penalty pro Chlumec, avšak rozhodčí Flade byl opačného názoru.

79

Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
ze hřiště odchází Bohdan Rudavskyj, přichází Petr Veselka.

77

Vojtěch Řezníček promarnil komfortní pozici k centru. Kousek za čarou ohraničující pokutové území trefil stojícího Simona Omona.

76

Vošahlík nebyl v komfortní pozici, když se snažil odvrátit nákop z půlky. Míč zpracoval pro volného protihráče a Kotlín se musel vyznamenat proti jedovaté střele z šestnácti metrů.

75

Čtvrthodinu před koncem je utkání stále otevřené na obě strany. Na bezpečnou remízu se rozhodně nehraje, oba týmy touží po první výhře v sezóně.

73

Z Vaníčkovy standardky nic nevykvetlo. Opakovaný nákop před Kotlína nebyl o nic zajímavější a Jablonec stěhuje hru do klidnějších vod.

72

Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
ze hřiště odchází Jonáš Kneifel, přichází Vojtěch Řezníček.

72

Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
ze hřiště odchází Sebastien Langr, přichází Šimon Tvrdý.

71

Omonova levačka centrovala do volné kapsy u malého vápna. K plnohodnotnému zakončení ale nedošlo a Chlumec vyrazil do protiútoku, na jehož předčasném konci byl žlutý faul Evžena Malého.

70

Ondřej Vaníček udeřil Bredu do obličeje, když si tělem kryl balón. Je z toho žlutá karta a standardní situace pro Severočechy.

68

Omon nevypouštěl víceméně prohraný souboj a dodatečným presinkem donutil Jakuba Bráta zakopnout balon do autu, odkud jej vrátí Hanzlíček.

67

Hanzlíček házel aut na Omona. Ten byl u zadní čáry zdvojen a rozhodčí poté nevyslyšel jeho žádost o penaltu za údajnou ruku.

66

Dnešní utkání sleduje 320 diváků.

65

Pravá strana domácí obrany vůbec nevěděla o Hanzlíčkovi, k němuž doletěl přesný centr. Zakončení koníčkem asi v plánu nebylo, přičemž Brát předvedl senzační reflexivní zákrok.

64

Díky domácímu propadnutí měl Simon Omon volnou cestu do samostatného úniku. Nebyl však v ideálním úhlu a Jakub Brát ho v souboji jeden na jednoho skvěle vystál.

63

Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
ze hřiště odchází Petr Rybička, přichází Daniel Howard.

63

Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
ze hřiště odchází Lukáš Hájek, přichází Tomáš Labík.

62

Faul vedle středového kruhu dává prostor k prvnímu střídání na straně Chlumce. Trenér Hrabík má připravené hned dva žolíky.

61

Hanzlíček měl před sebou volného Omona, ale přes dva dotěrné hráče Chlumce k němu míč do křídla nedoručil.

59

Během Langrova centru se poroučeli k zemi oba nabíhající útočníci Chlumce. I v tomto případě zůstala Fladeho píšťalka němá.

58

Makanjuola si naváděl míč na střed. V tu chvíli narazil do zpevněného protihráče a hvizdu signalizující přímý kop se nedočkal.

57

Střídající Hanzlíček se hned zapotil v důsledku aktivního presinku. Ze souboje u zadní čáry ale dokázal uniknout a o několik metrů dál vybojoval pro Severočechy autové vhazování.

56

Střídání v týmu FK Jablonec B:
ze hřiště odchází Adam Kubát, přichází Josef Hanzlíček.

54

54. Sebastien LANGR - 1:1

54

Chlumec nad Cidlinou právě vstřelil branku!
Z rohového kopu už domácí tým skóruje! Po Vaníčkově centru si v chumlu hráčů našel poskakující míč SEBASTIEN LANGR a pravačkou vyrobeným halfvolejem nedal Kotlínovi šanci předvést další zázračný zákrok.

52

Neuvěřitelné momenty před jabloneckou brankou. Rudavskyj po sklepnutém centru zblízka ztroskotal na Kotlínovi. O pár sekund později ho Staněk vysunul do další gólovky, jenže i tu trestuhodně promarnil. Gólová nebyla ani dorážka, kterou Jablonečtí zastavili na brankové čáře.

51

Even Malý si nenechal utéct Hájka a vypíchl mu balon na další roh, který se hráčům v modrém opět nepovedlo jakkoliv zakončit.

50

Zámek Chlumce ještě pokračoval. Dotažen do střeleckého konce ale nebyl, protože rozhodčí Flade spatřil trochu diskutabilní útočný faul.

49

Finěk nešel proti letícímu centru a toho využil Omon, který hlavou vyndal míč pryč z velkého vápna. Následný roh s potížemi vyboxoval Kotlín.

48

Stejně jako u gólové situace mohl Makanjuola nadvakrát servírovat míč do předbrankového prostoru, ale Omonova hlavička gólové parametry rozhodně neměla.

47

Omon doběhl s míčem u nohy až do vápna a jakýmsi hybridem mezi střelou a přihrávkou připravil Jablonci rohový kop.

46

Začal druhý poločas.
Chlumec odchází do kabiny s jednogólovou ztrátou. Herně proti rezervě Jablonce nezaostával. V několika možnostech ale nedokázal trefit bránu a ve 41. minutě za to byl potrestán přesným zásahem Simona Omona.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Defenzivní zákrok Omona přispěl k závěrečnému rohu Chlumce v rámci první půle. O likvidaci příchozího centru se zkušeně postaral Vošahlík.

45

Nastavuje se 1 minuta.

43

Rybička zůstal ležet po zákroku, který Flade neposoudil jako faul. Hru přerušil až Makanjuola a Chlumec poté míč sportovně vrátil.

41

41. Simon OMON - 0:1

41

Jablonec B právě vstřelil branku!
Po nekvalitním centru na bližší tyč dostal Makanjuola druhou šanci něco vymyslet. Zprava dal krátkou přihrávku SIMONU OMONOVI a ten nachytal Bráta na první pohled nepříliš zajímavým plachťákem, jenž zapadl pod břevno. Oba zainteresovaní Nigerijci oslavili gól brilantně provedenými salty.

40

Jeden z domácích obránců se krapet zalekl číhajícího protivníka a raději posunul míč za koncovou čáru. Jablonec dostal roh skoro zadarmo.

39

Oběma mužstvům se v poslední době standardní situace vůbec nedaří. Z Omonova centru z levé strany nedokázal profitovat žádný z vyskakujících hráčů Jablonce.

38

Pod sympaticky zaplněnou protilehlou tribunou byla udělena první žlutá karta. Jejím majitelem je Sebastien Langr.

38

Karbanův přízemní centr proskákal kolem několika hráčů až na protější stranu. Další z Jabloneckých byl skoro v nulovém úhlu a naivním nástřelem nezískal ani roh.

37

Ondřej Vaníček nechal vyniknout obrannou hlavičku. Míč odletěl skoro k půlící čáře a Doležal ho místo nákopu ke Kotlínovi vrátil vlastnímu gólmanovi.

36

Karban u postranní čáry nebránil Kneifela v souladu s pravidly. Je tu další standardní situace, ze které bude Vaníček nepochybně čepovat centr do ohně.

35

Breda kopl standardku velmi bídně a jako jeden z posledních hráčů musel spěchat do obrany, aby před Vaníčkem adresoval Kotlínovi malou domů.

34

Pobyt Jablonce na polovině soupeře je prodloužen standardní situací. Obětí nedovoleného zákroku se stal Velich.

33

Vesměs všechny útoky Jablonce chodí přes pravou stranu. Tento případ nebyl výjimkou, nicméně Chlumec vystavěl u hranice šestnáctky neprostupnou palisádu.

32

Za Bredovu zadovku napadaný Lukáš Hušek asi nepoděkoval. Pod vzniklým tlakem přesto zachoval klid a poslal míč do bezpečnější destinace.

31

Ošemetné chvíle pro obranu Chlumce ještě chvíli trvaly. Jablonečtí pronikli s míčem do pokutového území, ale nedostatečně razantní střelou připravili Brátovi zákrok z kategorie jednoduchých.

30

Po menší odmlce se připomněl Makanjuola. Na pravé straně uplatnil svou rychlost, ovšem Breda od něj nedostal tak přesnou přihrávku, aby mohl z jedničky pálit.

29

Slibná šance Chlumce. Rybička za to vzal po krátké přihrávce od Rudavského a Kotlín měl co dělat, aby nečitelný projektil z delší vzdálenosti odklonil na roh.

28

Domácím přiskakují další procenta do statistiky držení míče. Moc efektivní to ale není, protože se hraje daleko od obou branek.

27

Až teď přišla střela zpoza šestnáctky. Stejně jako ve všech předchozích případech ale postrádala přesnost a Kotlín bude vykopávat.

26

Chlumec si vytvořil tlak v okolí pokutového území. Jablonečtí tyto prostory v jedenácti lidech příkladně ucpali a nedali prostor na žádné ohrožení branky.

24

Kryštof Karban házel aut až do pokutového území. Kubátův pokus o prodloužení ale nevyšel a Chlumec se bez obav osvobodil.

23

Opět došlo k rychlému vpádu do jablonecké obrany. Finální fáze v podobě nepřesné křížné střely po zemi ale brankáře Kotlína neznervózněla.

22

Chlumečtí se plynule přesunuli k brance soupeře. Na finální přihrávku však jeden z nich nedosáhl a míč se poroučel mimo hřiště.

21

Kneifel neprocpal centr přes první překážku v osobě Vošahlíka. Odražený míč navíc tečoval jako poslední, takže vhazuje mužstvo Benjamina Vomáčky.

20

Success Makanjuola si jej sám rozehrál, ale u bližší tyče našel jen nikým nerušeného hlavičkáře ve službách Chlumce nad Cidlinou.

19

Makanjuola investoval síly do presinku napravo od pokutového území a povedlo se mu pro své barvy uzmout rohový kop.

18

Makanjuola a Kubát se nevymanili z oblasti u pravé postranní čáry. K jejich nelibosti to nebude ani aut pro Jablonec.

17

V tomto případě byla realizace přímého kopu mnohem nadějnější. Příznivcům Chlumce zatrnulo, když míč o chloupek minul horní tyč.

16

Z podobné pozice budou kopat trestňák i hostující fotbalisté, kteří svou akci rozvíjeli i přesto, že na půlce zůstal ležet leden z hráčů Chlumce.

15

Přestože zazněl skromný potlesk, tak se z přímého kopu bezbrankové skóre nepohnulo. Míč prosvištěl nad Kotlínovým břevnem.

14

Vošahlíkovo držení Kneifela nešlo přehlédnout. Další hvizd signalizuje přímý kop v domácí prospěch.

13

Další jablonecké snažení skončilo hned v zárodku v důsledku nedovoleného zákroku Olivera Velicha.

12

Makanjuola neměl šanci proti přesile stojící na hranici velkého vápna. Fotbalisté Chlumce si vypomohli vysvobozujícím odkopem.

11

V době, kdy se Jablonec snažil přesunout doprostřed hřiště, zazněla píšťalka Jense Fladeho. Hosté rozehrávají z klidu.

10

Roh měl i Chlumec. U Kotlína byla velká panika. Několik hráčů popadalo k zemi, ale zakončení mezi tyče nebylo k vidění žádné.

9

Nebezpečně prodloužený roh skončil těsně vedle Brátovy branky. Severočeši neúspěšně orodovali za další roh.

8

Evžen Malý posílal centr na Makanjuolu. Nigerijci se koncovka nepovedla a zavděk musel vzít rohovým kopem.

7

Breda si na střelu z dálky nevěřil. Přes tříčlennou zeď nakopl míč ke svým hlavičkářům, ovšem obrana Chlumce Bráta ve štychu nenechala.

6

Simon Omon se zasloužil o to, že míč přistál na ruce Davida Doležala. Nařízena je standardní situace Jablonce.

5

Domácí slavili úvodní gól předčasně. Zblízka zakončující hráč byl v době Vaníčkovy asistence spatřen v postavení mimo hru.

4

Vošahlíkův vysokánský nákop byl neškodným pozdravem pro Jakuba Bráta. Na programu je postupná přípravná fáze Chlumce.

3

Severočeši si hravě poradili s prvním centrem před branku osmnáctiletého gólmana Kotlína. Jejich protiakce pak skončila u zakřižovaného Makanjuoly.

2

Na pokyn rozhodčího Jense Fladeho provedli zahajovací výkop domácí, kteří nastupují v modrých dresech. Jablonec je ve své typické zelenobílé kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Chlumec nad Cidlinou: Brát – Havel, Rudavskyj, Hájek, Langr, Doležal, Finěk, Rybička, Staněk, Vaníček (C), Kneifel.
Náhradníci: Kuděla – Tvrdý, Labík, Veselka, Řezníček, Holec, Howard.
Trenér: Tomáš Hrabík

FK Jablonec B: Kotlín – E. Malý, Karban, Vošahlík (C), Omon, Hušek, Makanjuola, Breda, Velich, Kubát, Melka.
Náhradníci: Reiner – A. Malý, Čada, Phan, Romagnoli, Hanzlíček.
Trenér: Benjamin Vomáčka

Rozhodčí: Flade – Míč, Krupka.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu ze zápasu druhého kola ČFL, skupiny B. Od deseti hodin a patnácti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Chlumcem nad Cidlinou a rezervním týmem Jablonce!

První kolo o krapet více vyšlo Východočechům, kteří zavítali na hřiště béčka Liberce a odvezli si bod za remízu 1:1. Vstřeleným gólem se o to v 68. minutě zasloužil Jonáš Kneifel.

To Jablonec měl výhodu domácího prostředí, kterou se mu nepovedlo zužitkovat. Fotbalisté Mostu nasázeli Severočechům tři góly a připsali si vítězství 3:1. Jediným střelcem Jablonce byl nigerijský útočník Success Makanjuola.

Oba týmy se ve třetí nejvyšší soutěži potkaly i v minulé sezóně a vzájemně si rozdělily po třech bodech. Zatímco Chlumec doma vyhrál 2:1, tak v Jablonci na konci dubna padl 0:1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

FK Chlumec nad Cidlinou – FK Jablonec B

1:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 54. Langr – 41. Omon

Karty:   38. Langr (CCN), 70. Vaníček (CCN), 84. Doležal (CCN), 90. Řezníček (CCN) – 71. E. Malý (JBB), 90+2. Vošahlík (JBB)

FK Chlumec nad Cidlinou: Brát – Havel, Rudavskyj (79. Veselka), Hájek (63. Labík), Langr (72. Tvrdý), Doležal, Finěk, Rybička (63. Howard), Staněk, Vaníček (C), Kneifel (72. Řezníček).
Náhradníci: Kuděla – Holec.

Trenér: Tomáš Hrabík

FK Jablonec B: Kotlín – E. Malý, Karban, Vošahlík (C), Omon, Hušek (81. Čada), Makanjuola (90+1. Phan), Breda, Velich (81. A. Malý), Kubát (56. Hanzlíček), Melka.
Náhradníci: Reiner – Romagnoli.

Trenér: Benjamin Vomáčka

Rozhodčí: Flade – Míč, Krupka

Diváci: 320