Menu

Hokej

President Cup

Mountfield HK – HS Riga

4:2

konec (3:1, 0:0, 1:1)

16.08.2024, 08:00 • WERK ARENA, Třinec • Igor Mainka (@igor_mainka)

Máme za sebou první utkání, které bylo dramatické až do samého závěru. Ve třetí třetině tomu pomohl druhý gól Rigy z hokejky Mihailovse. Lotyši mysleli na vyrovnání, jenže Hradečtí se v poslední minutě usadili v soupeřově třetině a čtvrtým gólem rozhodli o svém vítězství. (10:05:08)
Nejlepší hráči: Filip Růžička – Jegors Kirpickins

Konec zápasu.

59:32

Hradec právě vstřelil branku!
MARTIN VÁCLAVÍČEK zachytil rozehrávku soupeře pod tlakem, najel si k pravé tyči a střelou pod lapačku pečetil vítězství Hradce!

59:05

Hradečtí mají puk na svých hokejkách, střela Pavlíka od modré čáry minula branku.

58:46

Vondruška zabojoval a podařilo se mu dostat puk za modrou čáru, následně se Riga chytila do ofsajdu.

58:03

Trenér lotyšského celku si vzal oddechový čas.

58:03

Lotyšský trenér ještě nesáhl k odvolání brankáře. Z levého kruhu vypálil střelu přímo do Růžičkovy lapačky Danilovs.

57:38

Povedená minuta přesilové hry v podání lotyšských hráčů, Jukams nedokázal dorazit puk volný v brankovišti do branky, ani následná střela Mihailovse nezamířila mezi tři tyče.

56:24

Riga si zahraje přesilovou hru, Pavlík zamířil na trestnou lavici za sekání.

56:24

Ve velké šanci se ocitl Zarins, ale sám před gólmanem selhal v souboji s Růžičkou. Při střele byl navíc seknut.

56:11

Velká šance Hradce, po křížném pasu pálil z levého kruhu Václavíček, brankář Kirpickins střelu i s brankou vyrazil. Diváci se dožadovali gólu, ale marně.

55:47

Nepříjemné nahození Klímy od modré čáry, to se snažil před brankou tečovat vytáhlý clonící hráč, ale brankář Lotyšů puk vyrazil vedle branky.

53:43

Hradec je na ledě kompletní.

52:16

Klíma vyvezl puk do útočného pásma, vypadalo to, že se dostane ke střele, ale místo toho zavezl puk do rohu. Tam svedl souboj s Tralmaksem, který zůstal delší dobu ležet na ledě. Zvedl se ještě před přerušením, ale hosté museli hrát chvíli ve čtyřech.

52:02

Lotyši se nepřesnou přihrávkou vyhodili z útočného pásma.

51:18

Riga si zahraje přesilovou hru. Z levého rohu si zkusil vybruslit do střelecké pozice Rots, ale byl faulován Vondruškou, který ho podrazil.

50:22

Nahození Šedivého od pravého mantinelu propadlo brankáři Kirpickinsovi až před brankovou čáru, kde mohl puk dorazit Vondruška, ale lotyšský gólman natáhl hokejku a puk na brankové čáře zachytil!

49:50

Útok Klíma, Brzák, Vávlavíček zle zatopila Kirpickinsovi, který si poradil s jejich tlakem do branky, pochytal dorážky a následně lapil také střelu zpoza kruhů od obránce Flechtnera.

48:50

Hradec se snaží tlačit na soupeře v útočném pásmu, ale je to jen zámek bez přesnější střelby.

46:46

46:46 MIHAILOVS - 3:2

46:46

HS Riga právě vstřelila branku!
Přečíslení dva na gólmana vzal na sebe Jukams, rozhýbal si Růžičku, položil jej na zem, ale puk do branky nedostal. Naštěstí pro něj se dostal k puku a zpoza branky rychle přihrál k druhé tyči MAKSSOVI MIHAILOVSOVI, který střelou do odkryté branky snížil na 3:2! Asistence: Janis Jukams, Ricards Tralmaks.

45:52

Lotyši se ubránili soupeři i ve čtyřech.

45:01

Bulat zkusil najít diagonální přihrávkou z levé strany u pravé tyče Zikmunda, ale ten jeho pas dobře nezpracoval. Celá akce skončila úspěšným zákrokem lotyšského gólmana proti opožděné střele.

43:45

Hradec Králové si zahraje přesilovou hru, protože ve středovém kruhu podrazil soupeře Karlis Tamenieks. Lotyšský hráč vyfasoval dvouminutový trest.

43:15

Jednoduché nahození Brzáka z levého kruhu trefilo pouze lotyšského gólmana. Ten puk zkrotil a donutil rozhodčí přerušit hru.

42:08

Bulat hledal přihrávkou z levého rohu u pravé tyče Koklara, tomu puk přeskočil hokejku a švihem máchl do prázdna.

40:58

Na druhé straně nahazoval puk z levého kruhu Sedláček, Kirpickins kotouč vyrážečkou odrazil vedle branky k zadnímu mantinelu.

40:42

Vyloučený Pavlík je zpátky na ledě a brankář Růžička schoval do lapačky nahození soupeře od pravého mantinelu.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině jsme tolik šancí neviděli, přesto si oba gólmani připsali několik povedených zákroků, i proto je na světelné tabuli stejný stav jako po první třetině. Uvidíme, jak hráči Rigy odpoví ve třetí části na nepříznivý výsledek.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:27

Hru ve čtyřech využil k brejku Klíma, zajel si s pukem k pravé straně, ale střelou na vzdálenější tyč minul rižskou branku.

38:33

Za faul na lotyšského Valbahse si šel sednout hradecký Daniel Pavlík na dvě minuty za podrážení.

38:33

Sedláček našel přihrávkou z levé strany mezi kruhy Dostálka, ten z první usměrnil puk na branku, jenže lotyšský gólman puk vyrazil mimo branku.

38:04

Lotyšům se daří bránit atakům soupeře.

37:25

Hradec Králové si zahraje přesilovou hru, protože na dvě minuty za držení soupeře u mantinelu byl vyloučen Alberts Zarins.

37:24

Pohledná akce trojice Vondruška, Klíma, Brzák skončila nakonec nepřesnou přihrávkou na posledně jmenovaného, který by už zasouval puk do prázdné branky.

36:10

Nahození zpoza branky se odrazilo od brusle lotyšského hráče k brankáři Kirpickinsovi, který puk schoval pod lapačku.

35:09

Klíma hledal křížnou přihrávkou Václavíčka v pravém kruhu, ale tomu puk přeskočil hokejku. Pár sekund poté nahodil kotouč od modré Vencl, Kirpickins puk viděl a vyrazil ho mimu branku.

34:08

Tralmaks se vyhnul kličkou mezi nohy Zikmundovi a najel si z levé strany k tyči, tam však nedokázal vyzrát na hradeckého brankáře.

32:12

Po přihrávce Sedláčka z levé strany zajímavě vystřelil zpoza kruhů Václavíček. Jeho ránu letící zpoza kruhů k levé tyči vyrazil brankář Kirpickins vedle branky.

30:07

Danilovs ukázal záda hradeckým obráncům, najel si před Růžičku a konec, protože si nepohlídal ofsajd.

29:26

Sedláček bekhendovou přihrávkou našel před brankou Hofmana, který si puk ve vzduchu několikrát tečoval, ale následně jej vytečoval mimo branku.

27:36

Pavelka si krásně vybruslil mezi kruhy, ale střelou zápěstím nepřekonal gólmana Kirpickinse, stejně tak se to nepovedlo o pár sekund později z delší vzdálenosti Koklarovi.

26:51

Vyloučená dvojice se dočkala přerušení po uplynutí trestu a mohla opustit trestnou lavici.

25:35

Brzák si vybruslil z levého kruhu ke střele, ale po kontaktu s hokejkou soupeře mu střelecký pokus sjel vedle branky.

25:20

Riga se na chvíli usadila v útočném pásmu, ale gólman Růžička moc práce neměl.

23:57

Po zákroku hradeckého brankáře vznikla menší rozmíška, po které rozhodčí vyloučil jednoho hráče na každé straně za hrubost. Z hradeckého týmu sedí Pavlík, z rižského Tamenieks.

23:57

Misins si najel z levé strany až k brankáři Růžičkovi, kterého zkusil prostřelit z bezprostřední blízkosti, ale ten schoval puk pod betony.

22:59

Klíma si najel z levého křídla do kruhu, odkud strhnul akci na střed a vystřelil na branku. Kirpickins kotouč vyrazil betonem pouze vedle sebe, kam si dojel Brzák, ale dorážku napálil do gólmana Rigy.

22:17

Nepřesná rozehrávka Masalskise z vlastního pásma končí zakázaným uvolněním.

20:28

Po buly se dostal ke střele Rots, ale z mezikruží nevyslal příliš velkou pumelici, Růžička puk vyrazil mimo branku.

20:01

Riga vyměnila před startem druhé třetiny brankáře, Plepise zastoupil mezi třemi tyčemi Kirpickins.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi první třetina, do které lépe vlétli Lotyši a gólem po 14 sekundách vedli. Hradec postupně začal ukazovat svou sílu, byl lepší na ledě, vytvořil si šance a výsledek ještě do poloviny třetiny otočil na svou stranu.

20:00

První třetina skončila.

19:29

Tralmaks našel přihrávkou zpoza branky u pravé tyče Mihailovse, ale ten bleskovou střelou trefil pouze hradeckého brankáře. Následně obránci Hradce nepustili soupeře k dorážce.

18:04

Na druhé straně to nadvakrát zkoušel Pavlík, první střelu Plepis vyrazil a vzápětí si lotyšský brankář poradil i s dorážkou.

17:11

Riga se prosazuje individuálními akcemi, Tamenieks se proháčkoval až před hradeckého hráče, ale v pádu poslal puk jen do gólmana.

16:06

Klíma s Václavíčkem si vyměnili puk za brankou, Klíma si vybruslil u levé tyče, ale střelu zamířil pod břevno, jenže přestřelil branku.

15:04

Parádní akce Mihailovse, který se prokličkoval od modré čáry až před branku, položil si gólmana Růžičku, jenže následnou střelou poslal vedle pravé tyče!

14:24

Střela Dostálka od modré čáry trefila jen chrániče blokujícího hráče, Riga se na chvíli vymanila z obranného pásma.

13:32

Hradec je lepší, tlačí svého soupeře, ale trochu nepřesností je nyní vytáhlo z útočného pásma. Celá akce končí navíc zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude u gólmana Růžičky.

11:53

Rots dostal pohlednou přihrávku na osu hřiště na modrou čáru, najel si k hradecké brance, ale Růžičku střelou mezi betony neprostřelil.

10:25

10:25 VONDRUŠKA - 3:1

10:25

Hradec právě vstřelil branku!
Hradci to teď padá. JAROSLAV VONDRUŠKA při signalizované výhodě zajel s pukem mezi kruhy a přesnou střelou k tyči přidal třetí branku svého týmu! Asistence: Tomáš Zikmund – 3:1.

09:25

09:25 BRZÁK - 2:1

09:25

Hradec právě vstřelil branku!
Mountfield vede! Vencl si s Václavíčkem vyměnili puk za brankou, následně prvně jmenovaný nahodil od modré čáry na branku, gólman Plepis puk vyrazil pouze před sebe, kam si dojel FILIP BRZÁK a dorazil puk do odkryté branky! Asistence: Radek Vencl, Martin Václavíček – 2:1!

08:58

Na druhé straně ujel rižským obráncům Koklar, ale rychlou střelou poslal puk nad Plepise do zadního plexiskla.

08:36

Jukans dostal parádní zadovku zpoza branky, ale bleskovou střelou z před brankového prostoru napálil puk do Růžičky.

08:16

Máme tady menší melu, protože Václavíček po odpískání ofsajdu vystřelil vedle soupeřovy branky, což se nelíbilo hráčům Rigy a pustili se do hradeckého hráče. Rozhodčí nebude vylučovat.

07:55

Nepříjemnou střelu zpoza obránce vypustil zpoza kruhů Klíma, brankář Plepis spatřil puk a schoval jej do výstroje.

07:27

Střelu Ansonse od modré čáry zblokoval clonící Klíma, Hradec zamířil na druhou stranu hřiště, ale tam o puk přišel.

06:51

Po delší době se do akce dostal také Růžička, který přikryl nahození soupeře z kruhu.

06:05

Hofman si najel z pravé strany před branku, ale střelou mezi betony nevyzrál na Plepise.

05:30

Velká šance Hradce, akci dva na jednoho nezakončil přesně Sedláček, který po přihrávce Dostálka minul odkrytou branku.

04:38

04:38 KLÍMA - 1:1

04:38

Hradec právě vstřelil branku!
FILIP KLÍMA zavezl puk po levém mantinelu do útočného pásma, na pravé sdtraně si udělal kolečko a poté nahodil puk na branku. Možná trochu nečekaná střela propadla rižskému brankáři k pravé tyči! Bez asistence – 1:1.

03:32

Průnik Sedláčka zastavil rozhodčí odpískáním ofsajdu.

03:06

Nahození Erdmanise-Hermanise vyrazil brankář Růžička do strany, poté nahazoval od modré čáry také Ansons, ale jeho pokus lapil hradecký gólman.

02:18

Hradečtí se na chvíli nastěhovali do útočného pásma, zamíchali s pukem za brankou, ale vážnější střelu si nevypracovali.

00:14

00:14 JUKAMS - 0:1

00:14

HS Riga právě vstřelila branku!
Tak to je úvod! JANIS JUKAMS sebral přihrávku hradeckého obránce, objel si jeho kolegu a z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Růžičku! Bez asistence – 0:1.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Mountfield HK: Růžička, Vítek, Luňák – Pavlák, Flechtner, Zikmund, Novotný, Vencl, Šanc, Franc – Brzák, Klíma, Vondruška, Václavíček, Koklar, Dostálek, Sedláček, Šedivý, Bulat, Fedenciuc, Hofman, Pavelka.
Trenér: Luňák.

HS Riga: Kirpickins, Plepis – Ansons, Bernhards, A. Danovskis, D. Danovskis, Erdmanis-Hermanis, Masalskis, Muiznieks, Zarins – Danilovs, Daugulis, Duklavs, Jukams, Lauzums, Mihailovs, Misins, Paurs, Rots, Tamenieks, Tralmaks, Valbahs.
Trenér: Ozols.
Hezké páteční ráno z třinecké WERK Arény, kde za pár minut odstartuje první souboj nového ročníku President Cupu. Na úvod se představí hradecký Mountfield proti hokejové škole z Rigy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

Mountfield HK – HS Riga

4:2

konec (3:1, 0:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. Klíma, 10. Brzák (Vencl, Václavíček), 11. Vondruška (Zikmund), 60. Václavíček – 1. Jukams, 47. Mihailovs (Jukams, Tralmaks)

Mountfield HK: Růžička, Vítek, Luňák – Pavlák, Flechtner, Zikmund, Novotný, Vencl, Šanc, Franc – Brzák, Klíma, Vondruška, Václavíček, Koklar, Dostálek, Sedláček, Šedivý, Bulat, Fedenciuc, Hofman, Pavelka.
Trenér: Luňák.

HS Riga: Kirpickins, Plepis – Ansons, Bernhards, A. Danovskis, D. Danovskis, Erdmanis-Hermanis, Masalskis, Muiznieks, Zarins – Danilovs, Daugulis, Duklavs, Jukams, Lauzums, Mihailovs, Misins, Paurs, Rots, Tamenieks, Tralmaks, Valbahs.
Trenér: Ozols.

Průběh zápasu
1. třetina
00:14 RHS 0:1 Jukams
04:38 HKM 1:1 Klíma
09:25 HKM 2:1 Brzák (Vencl, Václavíček)
10:25 HKM 3:1 Vondruška (Zikmund)
Po 1. třetině
2. třetina
20:01 RHS -Plepis +Kirpickins (Střídání)
23:57 HKM 2 Pavlík, hrubost
RHS 2 Tamenieks, hrubost
37:25 RHS 2 Zarins, držení
38:33 HKM 2 Pavlík, podrážení
Po 2. třetině
3. třetina
43:45 RHS 2 Tamenieks, podrážení
46:46 RHS 3:2 Mihailovs (Jukams, Tralmaks)
51:18 HKM 2 Vondruška, podrážení
56:24 HKM 2 Pavlík, sekání
59:32 HKM 4:2 Václavíček
Konec

Summer Talent Cup

Ice Kings – Pukémoni 09:00 5:3

CZP NIX Hockey – Stasa Hockey 09:00 3:9

Ice Kings – Pukémoni 09:20 8:2

CZP NIX Hockey – Stasa Hockey 09:20 1:16

Challengers – EHT Rockets po s.n. 10:00 3:4

Mad East Select – ICE DRAGONS Telč 10:00 4:1

Challengers – EHT Rockets 10:20 3:4

Mad East Select – ICE DRAGONS Telč 10:20 2:8

Czech Dragons – Raiders One Six 11:00 1:11

LZ Fox – West Warriors Team 11:00 4:2

Czech Dragons – Raiders One Six 11:20 1:11

LZ Fox – West Warriors Team 11:20 8:2

EHT Rockets – Mad East Select 12:00 4:1

Pukémoni – Challengers 12:00 2:10

EHT Rockets – Mad East Select 12:20 9:4

Pukémoni – Challengers 12:20 1:6

ICE DRAGONS Telč – Ice Kings 13:00 1:5

Stasa Hockey – Czech Dragons 13:00 4:5

ICE DRAGONS Telč – Ice Kings 13:20 0:6

Stasa Hockey – Czech Dragons 13:20 5:3

West Warriors Team – CZP NIX Hockey 15:30 15:2

Raiders One Six – LZ Fox 15:30 8:1

West Warriors Team – CZP NIX Hockey 15:50 15:1

Raiders One Six – LZ Fox po s.n. 15:50 4:3

Pukémoni – EHT Rockets 16:30 4:6

Ice Kings – Mad East Select 16:30 10:0

Pukémoni – EHT Rockets 16:50 0:13

Ice Kings – Mad East Select 16:50 10:0

Challengers – ICE DRAGONS Telč po s.n. 17:30 4:5

West Warriors Team – Stasa Hockey 17:30 2:7

Challengers – ICE DRAGONS Telč 17:50 5:4

West Warriors Team – Stasa Hockey 17:50 3:5

LZ Fox – Czech Dragons 18:30 5:1

CZP NIX Hockey – Raiders One Six 18:30 0:12

LZ Fox – Czech Dragons po s.n. 18:50 4:5

CZP NIX Hockey – Raiders One Six 18:50 0:19