Menu

Další

Olympijské hry - Dráhová cyklistika

Celodenní program

konec

10.08.2024, 17:00 • O medaile • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

A vskutku nebude! Hetty van de Wouwová totiž vyhrála druhou jízdu nad Sophií Capewellovou a postupuje do semifinále!

A podruhé vítězí také Ellesse Andrewsová nad Emmou Hinzeovou! Skoro to vypadá, že tzv. decider vůbec nebude potřeba!

Emma Finucaneová vítězí podruhé nad Marthou Bayonaovou a postupuje do semifinále!

Lea Friedrichová vyhrála i druhou čtvrtfinálovou jízdu a ukončuje sprinterskou soutěž pro Kelsey Mitchellovou!

Tak ještě bohužel jedna změna, dodatečně bylo odhaleno, že česká dvojice přišla o získaný najetý okruh, takže závod končí s 12 body na osmém místě.

Fantastický výkon Denise Rugovace a Jana Voneše vynesl české dráhové cyklistice v madisonu páté místo se ziskem 32 bodů za Novým Zélandem.

Portugalsko při nájezdu do posledního okruhu dokázalo ještě nastoupit, vyhrálo poslední prémii a vyhrává i olympijský madison! Itálie je druhá, Dánsko třetí.

A česká dvojice už do bojů o medaili nezasáhne. Jak se blíží poslední prémie v cíli, v popředí je Portugalsko, Itálie, Dánsko, Nový Zéland a Německo. A pak velká díra. Tak to je škoda.

A po další prémii už je dokonce Portugalsko první! Češi klesli na čtvrté místo a ztrácí devět bodů na třetí Dánsko. Tak to je obrovská smůla ke konci závodu!

Jenže úplně se v té nepřehledné situaci zapomnělo na Portugalsko, které dokázalo předjet soupeře o celý okruh a vyhouplo se na druhé místo!

Češi dokázali dojet balík o celý okruh a rázem se vyhoupli na třetí místo s 32 body! Rugovace s Vonešem to stálo enormní porci sil, ale podařilo se! Zbývá 45 okruhů. Rozhodně není ani zdaleka rozhodnuto.

Japonsko získává celý okruh! Takže vede Itálie se 42 body před Dánskem se 34 body a Japonsko je třetí s 28 body. Nový Zéland na prémiích posbíral dohromady už 17 bodů, což ale stačí jen na čtvrté místo.

Dánsko bere celý okruh a s 32 body se vyhouplo na druhé místo!

Ale v 92. okruhu se povedlo Itálii dojet balík o celé kolo a Italové mají 20 bodů za okruh! Nyní je to o tom, aby vydrželi Italové tempo a nepropadli se.

Rakousko navíc po 15 kolech dojíždí celý balík madisonu o jeden okruh! Takže Rakousko má už 25 bodů.

Celodenní program

konec

Zpět na online