Menu

Fotbal

Olympijské hry - ženy

Španělsko – Kolumbie

2:2

po penal. (4:2) (0:1)

03.08.2024, 17:00 • Stade de Lyon, Décines-Charpieu • Čtvrtfinále • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.22 6.88 11.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:13:27)

Závěrem jen dodejme, že Španělsko v nadcházejícím semifinále narazí na vítěze utkání mezi Francií a Brazílií, které začne za pár desítek minut v Nantes.
Naprosto bez nadsázky lze říct, že jsme dnes v Lyonu byli svědky nejspíš toho nejsmutnějšího utkání v historii kolumbijské ženské reprezentace. Jihoameričanky byly kousíček od senzace a ani ne čtvrthodinu před koncem základní hrací doby vedly nad světovými jedničkami ze Španělska o dva góly, jenže v závěru slibný náskok ztratily a po penaltovém rozstřelu se nakonec s turnajem loučí. Adeptky na zlato jdou dál.

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 10:2. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:11.

Konec zápasu.

Aitana BONMATÍOVÁ

4. série 4:2

Aitana Bonmatíová posílá Španělsko do semifinále, její rána k tyči se od rukavic Tapiové odrazila do sítě – 4:2!

Jorelyn CARABALÍOVÁ

4. série 3:2

Jihoameričanky žijí, Jorelyn Carabalíová je drží ve hře!

Salma PARALLUELOVÁ

3. série 3:1

Tapiaová tentokrát sice stranu zvolila správně, na prudkou ránu Salmy Paralluelové ale nedosáhla!

Liana SALAZAROVÁ

3. série 2:1

Tak teď už to s Kolumbií začíná vypadat špatně, Liana Salazarová míč poslala nad břevno!

Eva NAVARROVÁ

2. série 2:1

Eva Navarrová vzápětí favoritkám vrací vedení – 2:1!

Manuela VANEGASOVÁ

2. série 1:1

Manuela Vanegasová skóruje zakončením na střed!

Mariona CALDENTEYOVÁ

1. série 1:0

Mariona Caldenteyová Tapiovou nachytala padající střelou nalevo, gólmanka spadla na opačnou stranu!

Catalina USMEOVÁ

1. série 0:0

Catalina Usmeová penaltu nekopla ideálně, Collová si na slabém míči u tyče přímo smlsla!

Střílení penalt začíná.
Penalty začínají, do brány jde jako první Collová.
Kolumbie extrémně náročnou půlhodinu, během které se takřka nepohnula od své brány, nakonec přežila bez újmy na skóre. Čtvrtfinálová bitva se Španělskem tak bude mít to nejdramatičtější možné rozuzlení, za malou chvíli totiž na Stade de Lyon začne rozstřel.

120+5

Druhé prodloužení skončilo.

120+4

Po krátké vynucené přestávce už budeme pokračovat, Tapiaová se chystá k dlouhému nákopu. Penalty se Lyonu pomalu ale jistě stávají realitou.

120+2

Batlleová se ve vápně odpoutala od protihráček a naskočila na letící balón, přičemž vrazila do strážkyně kolumbijské brány. Sudí hru okamžitě zastavuje.

120+1

Na tribunách to znovu zašumělo. Série odrazů před kolumbijskou bránou vedla k lehké hlavičce Hermosové, které ale krom razance chyběla i přesnost.

120

Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.

119

Větší nebezpečí pro Tapiaovou neznamenal ani balón Caldenteyové do zahuštěné šestnáctky.

118

Centr Batlleové na úrodnou půdu nepadl, jedna z protihráček ho obratem vyrazila ven z vápna.

117

Pokračujeme pouze s devíti hráčkami ve žlutém na trávníku. Španělsko znovu jde do útoku.

116

Ariasová je po krátkém ošetření naložena na nosítka. No, tohle pro trenéra Marsigliu rozhodně není příjemná situace – jeho svěřenkyně čeká oslabení.

115

Závěr prodloužení se zřejmě protáhne, podobně jako se protáhly poslední minuty základní hrací doby. I tentokrát za to mohou zdravotní problémy Kolumbijek, zdravotníci se na trávníku věnují Carolině Ariasové.

113

Jihoameričanky dělají vše proto, aby čtvrtfinálový souboj dotlačily až do penalt. Více méně jen brání a jako divé se vrhají před balóny protihráček.

112

Centr Caldenteyové přistál na kopačce protihráčky v šestnáctce, odražený míč ale znovu zachytávají Španělky. Tapiaová musí být stále ve střehu.

111

Kolumbijská brankářka si znovu počíhala na míč před svou svatyní a na malý moment na něj padla, za což si opět vysloužila pískot tribun v Lyonu.

110

110. Hlavičku Paredesové bezpečně lapila Tapiaová

110

Zatím nejblíž k rozhodující trefě této strhující bitvy měla Paredesová, jejíž nebezpečnou hlavičku ze středu vápna ale výborný Tapiaová tygřím skokem zneškodnila!

108

Ariasová se obětovala pro tým a hlavou zblokovala tvrdou střelu Caldenteyové. Za malou chvíli uvidíme další rohový kop v provedení Španělska.

107

Salazarová sice pěknou přihrávkou po straně vysunula do útoku Vanegasovou, její následný přetažený centr ale úplně přeletěl vápno hráček v rudém.

106

Druhá polovina prodloužení začíná velmi povědomým pohledem. Španělsko přesunulo hru na stranu soupeřek a celkem rozvážnou kombinací se dere dopředu.

106

Začalo druhé prodloužení.

105

První poločas prodloužení skončil.

105

Nejspíš poslední útočné tažení Španělska v první části prodloužení, které se odehrávalo na pravém křídle, výborným zákrokem zastavila Salazarová.

103

Daniela Ariasová se na straně vápna obětavě postavila do dráhy tvrdé rány z dílny Paralluelové, která se obratem ujme také outového vhazování.

102

Gólmanka pak ovšem nedopatřením balón nakopla do outu, a Španělsko se rychle vrací do útoku.

101

Pressující Bonmatiová se pokusila trochu znepříjemnit život kolumbijské brankářce, která na míč pro jistotu na chvilku padla. Z tribun se line pískot.

100

Hraje se na středu hřiště, balón často střídá majitele. Ani jednomu týmu se nedaří postoupit vpřed.

99

Ani další španělská akce nepřinesla ovoce. Tapiaová bude odkopávat a Jihoameričanky mají po dlouhé době další šanci konečně přejít do ofenzívy.

98

Střídání v týmu Kolumbie:
ze hřiště odchází Marcela Restrepová, přichází Yirleidis Minotaová.

96

Smyčka kolem kolumbijské obrany se pomalu utahuje, španělský nápor je čím dál tím intenzivnější. Tapiaová nyní bude čelit dalšímu rohovému kopu.

95

Poprvé od začátku prodloužení chtěla zaútočit také Kolumbie, Restrepová ale těsně za půlicí čárou nezvládla souboj s Navarrovou a ztratila míč.

94

Myslel jsem si, že Navarrová nyní byla během převzetí dlouhé křižné přihrávky v ofsajdu, přičemž postranní sudí mi o pár sekund později dala za pravdu.

93

Hrdinkou dnešní bitvy se prozatím nestává ani Hermosová, která za vápnem krátkou přihrávku přetavila jen v prudkou, ale nepříliš přesnou ránu.

92

Španělský rohový kop vedl k nebezepčnému odrazu ve vápně, poslední se míče dotkla zřejmě Paredesová. Tapiaová ale byla ve střehu a za balónem vyběhla.

91

Úvodní výkop sice obstarala Kolumbie, Španělky se ale rychle dostaly k míči a míří s ním vpřed.

91

Začal první poločas prodloužení.
I dnešní druhé čtvrtfinále nenašlo vítěze v základní hrací době. Kolumbie sice vytěžila dva zásahy z až neuvěřitelných zaváhání španělské obrany, jenže favoritky se v závěru druhého poločasu vrátily zpět do hry a postupně náskok svých soupeřek vymazaly. Za malou chvíli tak přijde na řadu prodloužení.
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 7:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:10.

Prodloužení začne přibližně v 19:15.

90+14

Druhý poločas skončil.

90+12

Zvednutou křižnou přihrávku Navarrové chtěla v rozhodující zásah přetavit Redondová, jejíž hlavička se ale do svatyně nevešla. Tapiaová odkopává.

90+11

K odraženému míči se za vápnem dostala Izquierdová, která jej obratem poslala velmi vysoko nad španělskou bránu. Prodloužení se pomalu stává realitou.

90+10

Jihoameričanky si před koncem druhého poločasu ještě vyzkouší rohový kop. Uvidíme, co z něj vytěží.

90+9

Restrepová se hnala do útoku podél postranní čáry, než jí nedovoleným zákrokem zezadu poslala na trávník Caldenteyová. Volný kop pro Kolumbii.

90+8

Favoritky chtějí dokonat obrat ještě v základní hrací době, Tapiová si ovšem na velmi vysoký centr z pravého křídla počíhala a lapila ho do svých rukavic.

90+7

90+7. Irene PAREDESOVÁ - 2:2

90+7

Španělsko právě vstřelilo branku!
Neskutečné, neskutečné a ještě jednou neskutečné: dvoubrankový náskok hráček ve žlutém je minulostí! Paralluelová se po několika neúspěšných střelách tentokrát ujala role asistentky a skvělým centrem vybídla k teči IRENU PAREDESOVOU, která následně dnešní duel poslala do prodloužení – 2:2!

90+6

Asi netřeba zmiňovat, že nastavení druhého poločasu se protáhne i přes původně avizovaných deset minut. Gólmanka Kolumbie už bude odkopávat.

90+4

Pořád se nehraje. Tapiaová podle všeho utkání dokončí, nezdá se ale být v ideální fyzické kondici.

90+2

Medičky se věnují hlavně gólmance, která stále leží na trávníku a nevypadá to, že by se z něj v dohledné době měla zvednout. Doufejme, že bude v pořádku.

90+1

Bolestivé scény v Lyonu, nějakou dobu se nejspíš hrát nebude. Zblokovaný vzdušný pas Paralluelové pomalu padal do vápna, kde se následně ve snaze jej zachytit tvrdě srazily Carabalíová a brankářka Tapiaová.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 10 minut.

89

Španělky na polovině soupeřek kombinovaly až moc dlouho a po nepřesné přihrávce na moment ztrácí míč. Protihráčky ho bez váhání poslaly ven ze své půle.

88

Pomalu ale jistě míříme do finiše, přičemž o ničem ještě není rozhodnuto. Kolumbie má semifinále na dosah ruky, stále ale čelí obrovskému náporu...

87

Výborná Tapiaová podtrhuje svůj dnešní solidní výkon zachyceným centrem z pravého křídla.

86

Střídání v týmu Kolumbie:
ze hřiště odchází Leicy Santosová, přichází Daniela Caracasová,
ze hřiště odchází Mayra Ramírezová, přichází Liana Salazarová.

84

Hermosová mohla mít zaděláno na hattrick! Navzdory tomu, že na ní byla přímo nalepena jedna ze sokyň, zvládla z bezprostřední blízkosti vystřelit a její balón šel jen pár čísel vedle kolumbijské svatyně! To je drama!

83

Dlouhá přihrávka na Navarrovou ukázala, že Kolumbie si příliš nepohlídala pravou stranu hřiště. Následný centr protihráčky ale zády skvěle zblokovala Vanegasová.

81

Tapiaová si po předcházející situaci vyžaduje pozornost zdravotníků. Ostatní hráčky využívají příležitosti a míří se se rychle občerstvit ke střídačkám.

80

80. Redondová nedokázala v těžké pozici lépe zamířit

80

Rovnou mohlo být vyrovnáno! Caldenteyová krátkým centrem připravila teč pro Redondovou, na kterou ale byla pověšena Carabalíová a nedovolila jí míč nasměrovat mezi tři tyče!

79

79. Jennifer HERMOSOVÁ - 1:2

79

Španělsko právě vstřelilo branku!
Ofenzivní trápení prolomeno, favorizované Španělsko se vrací do hry a nás čekají pekelně napínavé poslední minuty základní hrací doby! Dosud stoprocentní Tapiaová rukou vyrazila centr z křídla jen do míst, kde číhala nestřežená JENNIFER HERMOSOVÁ, a ta pro svůj tým bez váhání vykřesala jiskřičku naděje – 1:2!

78

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Laia Aleixandriová, přichází Laia Codinaová,
ze hřiště odchází Athenea, přichází Eva Navarrová.

77

77. Naděje Španělek teď drží Collová

77

Mohlo být definitivně hotovo! Až neuvěřitelně laxní defenzíva pustila unikající Ramírezovou do zakončení a Collová následně svůj tým udržela nad vodou zákrokem nohou!

76

Aleixandriová chtěla krátkou přihrávkou připravit střelu pro Atheneu, která ale s nabídkou evidentně nepočítala. Kolumbie se dostává k míči a startuje vpřed.

74

Španělský nápor neustává. Tentokrát už Caldenteyová mířila přesně, ale Tapiaová její balón zkrotila.

73

Kamery nyní na krátkou chvíli zabraly Lindu Caidecovou, kterou na cestě do kabiny podpírali dva členové kolumbijského realizačního týmu. Pro jihoamerický tým se jedná o velmi citelnou ztrátu v útoku...

72

Caldenteyová střelou z voleje neuspěla, její zakončení šlo hned dva tři metry vedle přední tyče. Tapiaová tak bude po dlouhé náročné pasáži odkopávat.

71

Až příliš krátký roh Abelleiraové byl obránkyní ve žlutém odvrácen mimo pokutové území, svěřenkyně trenérky Toméové se ale i nadále drží v útoku.

69

Paralluelová neuspěla ani svou další střelou, kterou tentokrát zasáhla akorát bránící Ariasovou. Hra pokračuje vhazováním španělského výběru.

68

Caldenteyová u postranní čáry vyhrála sprinterský souboj s Restrepovou a udržela míč v držení Španělek, zároveň se ale musela stáhnout za středovou lajnu.

67

67. Střídající Hermosové ke snížení chyběly jen centimetry

67

Zdá se, že střídání Hermosové by mohlo trápící se ofenzivě favoritek dodat kýžený impulz! Čerstvá hráčka se nyní po krátké kombinaci opřela do míče zpoza vápna a její rána lízla vnějšek sítě na vrchu jihoamerické svatyně!

66

Vynucené střídání v týmu Kolumbie:
ze hřiště odchází Linda Caicedová, přichází Daniela Montoyaová.

Poměr sil na trávníku se konečně narovná, Kolumbie nyní několik minut hrála v oslabení.

65

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Olga Carmonaová, přichází Alba Redondová,
ze hřiště odchází Alexia Putellasová, přichází Jennifer Hermosová.

63

V zámezí se rýsuje další střídání španělského celku. Trenérka Toméová do hry vyšle dvě nové tváře.

62

Kouskující se dění se stále drží hlavně u jihoamerické svatyně, Tapiaová ale moc práce nemá. Koncovka světových jedniček je dnes opravdu špatná.

61

Hra se v Lyonu na malou chvíli zastaví, jedna z Kolumbijek si vyžaduje pozornost zdravotnického personálu. Vypadá to, že se jedná o Caicedovou.

60

Španělsko málem těžilo z chaosu v kolumbijském vápně! K odraženému centru Paralluelové se před Tapiaovou dostala Putellasová, kterou ale následně rychle odzbrojila dvojice sokyň!

58

Collová se posléze zaskvěla a po kopu od praporku míč sebevědomě vyškrábla ze vzduchu.

56

Španělky jsou zralé na ručník, jejich hra se pomalu ale jistě rozpadá. Ariasová nyní nákopem do protihráčky pro svůj tým získala rohový kop.

55

Bylo zaděláno na další kolumbijský brejk, ale obrana v červeném tentokrát situaci zvládla včas uhasit. Musela jí přitom pomáhat i vysunutá brankářka Collová.

54

Centr Paralluelové sice nebyl úplně ideální, Španělka ale byla těsně po jeho vyslání faulována. Hra tak bude pokračovat velmi nadějnou standardkou.

52

52. Leicy SANTOSOVÁ - 0:2

52

Kolumbie právě vstřelila branku!
Tak teď už to s adeptkami na zlato vypadá vážně, jejich obrana znovu zaspala a rázem je to o dva góly! Caidecová po levém křídle skvěle protáhla balón do vápna a Collová její střelu jen vyrazila před sebe, přičemž po chybě protihráčky se pak k míči rychle dostala LEICY SANTOSOVÁ a bez váhání ho uklidila do brány – 0:2!

52

Střídání v týmu Španělsko:
ze hřiště odchází Patricia Guijarrová, přichází Teresa Abelleiraová.

50

Caicedová si na pravém kraji vápna pohlídala Batlleovou a donutila jí odehrát míč za branku.

49

Kolumbijky se od přestávky snad pořádně nedotkly míče, sledujeme jednu dlouhou španělskou kombinaci. Jihoamerická obrana ale zatím tlaku zvládá čelit.

48

Nápor na kolumbijskou branku pokračuje dál, vesměs rutinní střelu tentokrát musela krotit přímo Tapiaová. Bonmatíová tak ani nyní neuspěla.

47

Paralluelová se v šestnáctce chtěla odpoutat od bránící Ariasové, jenže ji přitom faulovala. Hra tak bude pokračovat odkopem v podání Tapiaové.

46

Španělskou neztrácí čas a chce se co nejdříve vrátit do hry. Jen pár sekund po výkopu se ke střele dostala Bonmatíová, která z hrany šestnáctky minula.

46

Začal druhý poločas.
V Lyonu je po prvním poločase zaděláno na přímo šokující výsledek! Aktuální ženské světové jedničky totiž prohrávají 0:1 proti Kolumbii, když na gól Ramírezové z brejku ve 12. minutě až do konce úvodní části nenašly odpověď. Španělky si sice nad soupeřkami udržovaly převahu, ale ve finální fázi se zatím trápí. Uvidíme, co nám po přestávce nabídne další dějství.
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 1:1. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 5:6.

Druhý poločas začne přibližně v 18:10.

45+8

První poločas skončil.

45+7

Dění je v závěru prvního poločasu vesměs vyrovnané a momentálně se drží hlavně na středu hřiště.

45+6

Dalšího gólu se před pauzou asi nedočkáme. Tapiaová potvrdila svůj dosavadní sebevědomý výkon zachycením skákajícího centru Bonmatíové z pravého křídla.

45+5

Kolumbie z rychlého útočného tažení vybojovala vhazování, které za okamžik provede Vanegasová.

45+4

Paralluelová se v šestnáctce po letícím balónu natahovala s takovou vervou, že bránící Carabalíovou povalila na trávník. Hra je na chvíli přerušena.

45+3

Dění se v Lyonu po vynucené pauze opět rozběhlo. Španělsko se přesunulo do útoku a drží Kolumbii pod tlakem, střely z toho ale zatím nejsou.

45+2

Vynucené střídání v týmu Kolumbie:
ze hřiště odchází Manuela Pavíová, přichází Ilana Izquierdová.

Pavíová už v doprovodu zdravotnic odkulhala za španělskou svatyni, kde je nakládána na nosítka. Můžeme jen doufat, že to nebude nic vážného.

45

Hlavní rozhodčí nastavuje 8 minut.

44

Tohle nevypadá dobře, Manuela Pavíová je nyní ošetřována ve vápně a bolest nohy jí dohnala až k slzám. Pro Kolumbijku duel nejspíš předčasně.

43

Útočnice Ramírezová dělá defenzívě soupeřek opravdu hodně těžkou hlavu. Španělky jí znovu nechaly hodně prostoru ve vápně a mohou děkovat bohu, že jí slibně vypadající centr Caidedové minul.

42

Aleixandriová během souboje o míč povalila k zemi Pavíovou. Hráčka v červeném by měla být opatrnější, přeci jen už dnes večer viděla žlutou kartu...

40

Akce Kolumbijek vypadala celkem slibně, nakonec ovšem vyšuměla. Španělská obrana si totiž slabý centr před branku Collové hravě pohlídala.

39

První poločas pomalu ale jistě míří ke svému konci, Jihoameričanky nyní vhazují na své polovině.

38

Kolumbijskou brankářku teď trochu potrápil centr z levé strany, který ale nakonec přeci jen zkrotila. Měla trochu štěstí, že protihráčky byly moc daleko na dorážku.

37

Výborná Tapiaová si navzdory chaosu, který se před ní odehrával, udržela přehled o pozici letícího míče, stáhla jej do svého náručí a následně padla k zemi.

36

Carmonaová celkem slibnou střelou zpoza vápna Tapiaovou nepotrápila, Ariasová totiž balón zblokovala hrudníkem. Uvidíme další španělský roh.

35

Sledujeme tuhou bitvu o míč na pravém křídle, ani jednomu týmu se teď nedaří ho zkrotit.

34

Fanouškům Španělek nejspíš pořádně zatrnulo: Ramírezová se totiž znovu dostala do brejku a navzdory dobíhající protihráčce orazítkovala přední spojnici! I kdyby se ovšem trefila, její zásah by nejspíš neplatil pro ofsajd.

33

Uff, tohle nevidíme rádi. Usmeová prudký španělský balón nyní trochu nechtěně zblokovala hlavou a bude potřebovat chvilku nato, aby se vzpamatovala.

32

Hra se už řadu minut drží výhradně na kolumbijské straně bitevního pole, jenže Španělkám to drhne v útoku. Velkým problémem je hlavně finální fáze.

31

Právě Ariasová se nyní postavila do dráhy španělského centru, který ale srazila jen k vysunuté Putellasové. Ta pak ovšem z voleje nemířila přesně.

30

Poprvé se žlutí také na druhé straně. Daniela Ariasová (CLM) je varována po faulu na levém křídle.

28

Pokračujeme dál, gólmanka je v pořádku. Paredesová jen krátce po restartu hry faulovala Ramírezovou, Španělsko se musí stáhnout z útoku.

26

Tapiaová je nyní ošetřována, při zneškodňování předchozí šance jí balón tvrdě zasáhl do vnitřku stehna. Zatím to ale vypadá, že bude schopna pokračovat.

25

25. Bonmatíová zahodila tutovku, když míč poslala přesně na Tapaiovou

25

V ochozech to zašumělo, obrana Jihoameričanek poprvé dostala výraznější trhlinu! Hráčky ve žlutém si vůbec nepohlídaly Bonmatíovou, která okamžitě po zachycení centru zprava vypálila přesně do padající gólmanky!

24

Caldenteyová zaváhala při zpracovávání dlouhého balónu na křídle, bez váhání jí tak dostoupila Ariasová a míč odhlavičkovala do zámezí. Španělky vhazují.

23

Míč nyní často střídá majitele, ani jednomu týmu se nedaří prorazit ke svatyni soupeřek.

22

Putellasová svůj druhý rohový kop nasměrovala přímo do ohně, míč ale po dvou odrazech ve vápně znovu končí u připravené gólmanky Kolumbie.

20

Tapiaová ani tentokrát nemusela zasahovat a nakonec odkopávala, jenže míč si na středu hřiště pro sebe následně znovu velmi rychle vybojovaly soupeřky.

19

Hraje se nahoru dolu, diváci v Lyonu se určitě nenudí. Španělsko stále bezúspěšně hledá nějakou škvíru v takřka bezchybné jihoamerické obraně.

18

Dění se přesunulo na opačný konec hřiště. Pavíová vsadila na krátký centr, který ale nasměrovala jen do vnější strany přední tyče španělské svatyně.

17

Kolumbijská defenzíva Španělky zatím úspěšně deptá. Carolina Ariasová si na hraně šestnáctky počíhala na Carmonaovou a umožnila Tapiaové zachytit balón.

16

Souboj dvou hráček s dvojkou na zádech byl posouzen proti Kolumbii, Vanegasová faulovala Batlleovou. Uvidíme španělskou standardku z pravého křídla.

15

Bonmatíová si na středu vápna brousila zuby na přihrávku z pravé strany, kterou ale na poslední chvíli zachytila soupeřka a odkopla míč do bezpečí.

13

Favoritky se na inkasovaný gól snaží odpovědět, hra se ale drží velmi daleko od Tapiaové.

12

12. Mayra RAMÍREZOVÁ - 0:1

12

Kolumbie právě vstřelila branku!
No tak pozor, podceňovaná a dosud velmi pasivní Kolumbie ve dvanácté minutě odskakuje do vedení a Lyonu je zaděláno na solidní drama! Santosová pěkným pasem vyslala do brejku MAYRU RAMÍREZOVOU, která naběhla až do vápna a pokořila Collovou jednoduchou střelou mezi nohy! Tohle bude zajímavé – 0:1!

11

Pavíová si v souboji s Carmonaovou u postranní čáry počínala za hranicí pravidel. Španělsko zahraje volný kop, Kolumbijky se stahují za středovou lajnu.

10

Španělky kontrolují balón, kombinují na levém křídle a hledají nějakou skulinu v obraně Jihoameričanek. Tapiaová teď musí být konstantně ve střehu.

8

První žlutá karta je na světě. Kolumbie těžkou situaci před svou svatyní zvládla a Laia Aleixandriová (ESP) poté vznikající protiútok Ramírezové razantně utla.

7

7. Paralluelová mířila pod břevno, Tapiaová míč vyškrábla na roh

7

Tapiaová musela jít poprvé v zápase do akce a nutno podotknout, že to hned měla velmi těžké! Paralluelová se po kvalitní přihrávce dostala ke střele na hraně vápna, přičemž kolumbijská gólmanka míč letící pod břevno vysunula nad svou svatyni! Nádherný zákrok!

6

Daniela Ariasová si pohlídala krátký centr Caldenteyové a srazila ho za branku. Uvidíme dnešní první roh.

5

Dění zastavuje zvednutý ofsajdový praporek, v postavení mimo hru se ocitla Santosová.

4

Bonmatíová sice Restrepovou přidržela za dres, sudí si ale všimla jen následného odvetného zákroku. Španělsko získává volný kop před středovou čarou.

3

Kolumbie ubránila první útok favorizovaných soupeřek a vybojovala si vhazování kousek do svého vápna. Hra se v úvodu dnešního střetnutí hodně kouskuje.

2

Hru nyní zastavuje faul na středovém kruhu, který měla na svědomí právě Ramírezová. Španělsko na míči.

1

Ramírezová se hned zkraje duelu chtěla hnát dopředu, dlouhý nákop určený pro dravou útočnici ve žlutém dresu ale zneškodnila bránící Paredesová.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstarají Kolumbijky, jdeme na to!
Oba celky vyráží na hrací plochu, Španělsko v červených a Kolumbie ve žlutých dresech. Před startem si ještě poslechneme státní hymny obou zemí.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní odpoledne, utkání začíná za pár minut. Níže si můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
Úvodní sestavy:

Španělsko: Collová – Batlleová, Paredesová (C), Aleixandriová, Carmonaová – Guijarrová – Bonmatíová, Putellasová – Athenea, Paralluelová, Caldenteyová.
Náhradníci: Rodríguezová – Abelleiraová, Hermosová, Navarrová, Codinaová, Garcíaová, Redondová.
Trenér: Montse Toméová.

Kolumbie: Tapiaová – C. Ariasová, D. Ariasová, Carabalíová, Vanegasová – Restrepová, Usmeová (C) – Pavíová, Santosová, Caicedová – Ramírezová.
Náhradníci: Sepúlvedaová – Caracasová, Minotaová, Montoyaová, Izquierdová, Barónová, Salazarová.
Trenér: Angelo Marsiglia.

Rozhodčí: Garcíaová – Ramírezová, Díazová (MEX).

DNEŠNÍ DELEGACE

Jazyková bariéra dnes nebude problém, čtvrtfinálovou bitvu v Lyonu totiž budou řídit mexické sudí. Role té hlavní se zhostí Katia Garcíaová, která se letos v březnu zařadila na soupisku rozhodčích prestižní mužské Ligy MX. Na stranách jí pak během utkání budou asistovat Sandra Ramírezová a Karen Díazová.
KOLUMBIE (3. ve skupině A)
3 Z, 1–0–2, 4:4, 3 body

Kolumbie sice v poslední skupinové bitvě proti Kanadě padla 0:1, postup do play-off jí ovšem neunikl. Ze všech třetích týmů napříč skupinami totiž měla nejlepší skóre, a na zajištění účasti ve čtvrtfinále jí tak nakonec stačily jen tři body za nedělní výhru 2:0 nad Novým Zélandem, kterou vystřelily Restrepová a Pavíová.

Nutno nicméně podotknout, že svěřenkyně kouče Marsiglii se rozhodně nevzdají bez boje. Nad Kanadou a Francií sice možná nezvítězily, oba papírově silnější soupeře ale náležitě potrápily a ani v jednom zápase nebyly daleko od úspěchu. Uvidíme, jak si poradí proti aktuálně nejlepšímu celku světa.

Zápasy Kolumbie ve skupině
25. 7.: Francie – Kolumbie 3:2
↪ góly CLM: 54. Usmeová, 64. Pavíová
28. 7.: Nový Zéland – Kolumbie 0:2
↪ góly CLM: 27. Restrepová, 72. Santosová.
31. 7.: Kolumbie – Kanada 0:1
ŠPANĚLSKO (1. ve skupině C)
3 Z, 3–0–0, 5:1 (+4), 9 bodů

Aktuální světové jedničky zatím ve Francii nenašly přemožitele a dokazují, že jsou jasnými adeptkami na zlato. Jejich jistoricky první exkurze pod olympijské kruhy jim zatím vychází na jedničku, základní skupinou prošly jen s jedinou inkasovanou brankou a i v dnešním duelu s Kolumbií budou platit za jasné favoritky.

Konečné první místo ve skupině si ve středu zajistily výhrou nad nepříliš přesvědčivou Brazílií, kterou díky Del Castillové a Putellasové skolily 2:0. Výrazně jim pomohl i fakt, že po červené kartě pro Martu celý druhý poločas hrály v početní přesile. Budou se z vítězství radovat i dnes a zajistí si vstupenku do semifinále?

Zápasy Španělska ve skupině
25. 7.: Španělsko – Japonsko 2:1
↪ góly ESP: 22. Bonmatíová, 74. Caldenteyová.
28. 7.: Španělsko – Nigérie 1:0
↪ góly ESP: 85. Putellasová.
31. 7.: Brazílie – Španělsko 0:2
↪ góly ESP: 68. Del Castillová, 90+17. Putellasová.
Příjemnou sobotu u sledování olympijského fotbalu! Turnaj žen se přelil do čtvrtfinále, do akce dnes půjdou mimo jiné i týmy Španělska a Kolumbie.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Španělsko – Kolumbie

2:2

po penal. (4:2) (0:1)

Zpět na online

Branky: 79. Hermosová (Paralluelová), 90+7. Paredesová (Paralluelová) – 12. Ramírezová (Santosová), 52. Santosová

Karty:   8. Aleixandriová (ESP) – 30. D. Ariasová (CLM)

Penaltový rozstřel:
1. série:
0:0   Catalina Usmeová (CLM)
1:0   Mariona Caldenteyová (ESP)
2. série:
1:1   Manuela Vanegasová (CLM)
2:1   Eva Navarrová (ESP)
3. série:
2:1   Liana Salazarová (CLM)
3:1   Salma Paralluelová (ESP)
4. série:
3:2   Jorelyn Carabalíová (CLM)
4:2   Aitana Bonmatíová (ESP)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 10:2. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:11.

Španělsko: Collová – Batlleová, Paredesová (C), Aleixandriová (78. Codinaová), Carmonaová (65. Redondová) – Guijarrová (52. Abelleiraová) – Bonmatíová, Putellasová (65. Hermosová) – Athenea (78. Navarrová), Paralluelová, Caldenteyová.
Náhradníci: Rodríguezová – Garcíaová.

Trenér: Montse Toméová.

Kolumbie: Tapiaová – C. Ariasová, D. Ariasová, Carabalíová, Vanegasová – Restrepová (98. Minotaová), Usmeová (C) – Pavíová (45+2. Izquierdová), Santosová (86. Caracasová), Caicedová (66. Montoyaová) – Ramírezová (86. Salazarová).
Náhradníci: Sepúlvedaová – Barónová.

Trenér: Angelo Marsiglia.

Rozhodčí: Garcíaová – Ramírezová, Díazová (MEX).