Menu

Fotbal

MOL Cup

FK Nový Jičín – FC Vratimov

0:1

konec (0:0)

27.07.2024, 17:00 • Nový Jičín • Předkolo • Michal Břuchanský

Nový Jičín si první kolo MOL Cupu nezahraje. Konfrontace dvou účastníků Divize F dopadla lépe pro Vratimov, který sice trpěl na neplodnost v koncovce, ale díky penaltě Šindlera z 69. minuty o postup za výsledek 1:0 nepřišel. (18:56:22)

90+5

Konec zápasu.

90+5

Po autu do křídla a centru na Cagaše se připomněl Bartoň, jenže střela zblízka přes Müllera s obětavě zasahujícím Němcem neprošla. Novojičínský zmar pak neukončil ani poslední roh.

90+4

Milan Petrík úmyslně nenechal Onyechereho založit novojičínský útok a kvůli taktickému faulu bude zbývající sekundy dohrávat se žlutou kartou.

90+3

Střídání v týmu FC Vratimov:
ze hřiště odchází Sebastian Šeba, přichází Tomáš Bajzath.

90+3

Ani teď není jasno! Wojatschke poslal do brejku Brezulu, jenž za sebou nechal unaveného Klimeše, ale vysoko postavený Hub jeho střelu nohou vyrazil.

90+2

Šindler se ukvapil s přihrávkou na Šebu. Ten byl v několikametrovém ofsajdu a Novojičínští opět útočí od gólmana Huba.

90+1

Nastavují se 4 minuty.

90

Šeba lajdácky pustil míč k hráčům Nového Jičína. Jeden z nich, konkrétně Koleček, pak dostal nakopáno, ale standardní situace z toho opět nebude.

89

Hub pomohl s nákopem na útočnou polovinu. Onyechere chtěl být na pravé straně faulován, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

88

Wojatschke si dal v rychlém přechodu míč daleko od nohy. Situaci se snažil zachránit skluzem. V tom sestřelil Davida Pallu a navzdory vlastnímu zranění je pro něj nachystána žlutá karta.

86

Jan Bárta nestihl ve hřišti diagonálu z dílny Klimeše, které předcházela trochu bojácná výměna míče na polovině hřiště.

85

Čerstvý Brezula investoval síly do napadání. Klimeš situaci u postranní čáry zvládl se ziskem vhazování.

84

Onyechere naboural vratimovskou rozehrávku. Poté doklusal do šestnáctky, ale střela levačkou nabourala do zbývajících obránců.

83

Tomáš Koleček se pokusil změnit nepříznivý stav naivní střelou z ohromné dálky. Úplně marné parametry neměla, ale Müllerova branka stejně ohrožena nebyla.

82

Střídání v týmu FC Vratimov:
ze hřiště odchází Jan Klejnot, přichází Lukáš Brezula.

81

Němec už je opět provozuschopný. Nyní neměl problém odhlavičkovat centr, jenž byl určen pro Onyechereho.

80

Bartoňův nákop z hloubi pole Vratimovští hravě odmítli. Míč jim pak vybojoval Klejnot a založil akci Šindlera, která postrádala lepší finálku na Trmala.

79

Michael Němec se kvůli ostřejšímu zákroku svíjí na hrací ploše a chytá se za levý kotník. Hra je na chvíli přerušena.

78

Klejnotův bochánek na hrot byl letěl podle mínění pomezního rozhodčího do ofsajdu.

77

Příznivci Nového Jičína svými hlasivkami ženou domácí hráče dopředu, jenomže na jejich výkonu je stále více znát únava. Nutno zmínit, že trenér Kunc už nemůže střídat. K dispozici má jen náhradního brankáře Březinu.

76

Šindler dostal přihrávku od Wojatschkeho mezi dva obránce. Ti mu umožnili vystřelit, ale další zákrok Huba zapotřebí nebyl.

74

Onyechereho uvolnění Cagaše devalvoval špatný první dotek a hlavně ofsajd, kvůli kterému jde míč k hráčům Vratimova.

73

Šeba po hraniční ofsajdové situaci prohospodařil nájezd na novojičínskou branku. Byl to brankář Hub, kdo jeho šanci po zasekávačce Kolečkovi zlikvidoval.

72

Šindler při svém výletě zapomněl míč za sebou. Další souboje u půlky končí autem pro novojičínské fotbalisty.

70

Střídání v týmu FC Vratimov:
ze hřiště odchází Patrik Chlopek, přichází Vojtěch Wojatschke,
ze hřiště odchází Dominik Máša, přichází Milan Petrík.

69

Vratimov právě vstřelil branku!
MAREK ŠINDLER poskytnutou penaltu hravě proměnil. Kopal doprava, kdežto Hub skákal na opačnou stranu.

67

Šindler si dlouho rychtoval míč na zakončení, ale do toho se zase vrhla obětavá obrana Nového Jičína. V následné trmě vrmě v předbrankovém prostoru však došlo k těžko identifikovatelnému prohřešku a Vratimov může udeřit z penalty!

66

Z obléhání hostující šestnáctky nebylo nic. protože Onyechereho centr zmizel v rukavicích Davida Müllera.

65

Střídání v týmu FK Nový Jičín:
ze hřiště odchází Martin Palla, přichází Jan Křížek,
ze hřiště odchází Jakub Balhárek, přichází Jan Bárta.

65

Ačkoliv Tomkův nákop Máša neobdržel, tak míč spadl k Šindlerovi a ten z jedničky napálil clonícího beka Nového Jičína. V další akci odletěl Chlopkův centr za koncovou čáru.

64

Právě Šindler si to nejkratší cestou namířil do pokutového území, ale křižující Koleček mu bezpečně ukopl míč mimo hrací plochu.

63

Ofenzivní produkce Vratimova zkraje druhého poločasu trochu zvadla. Střídání Příchod kanonýra Šindlera za kapitána Dudu se zatím nejeví jako správný tah.

62

Máša nenechal Onyechereho převzít míč za středovým kruhem. Před rozehrávkou Vratimova se domácí v jedenácti lidech stahují do obranného bloku.

61

Chlopek si odskočil do křídla. Prostor k centru ale neměl a Tomek po jeho alibistické zadovce poslal dlouhý míč do ofsajdu.

60

Navzdory přelidněnému malému vápnu se Müller dobře zorientoval a roh z dílny Martina Bartoně vyboxoval do klidnějších vod.

59

Neadresnou přihrávku Klimeše vystřídalo dopísknutí faulu. Standardky se ujal Adimchinobi Onyechere, z jehož centru resultuje pro změnu rohový kop.

58

Střídání v týmu FK Nový Jičín:
ze hřiště odchází Matěj Kachel, přichází Damián Cagaš.

57

Onyechere šikovně přenesl hru na volnější levou stranu. Kachelův centr spadl k Martinu Pallovi, jenže domácí založník přes hráče před sebou nevystřelil.

56

Oboustrannou nekvalitu podtrhl Novotný dlouhou přihrávkou na levý kraj, kde se v daný okamžik nenacházel nikdo v zeleném. Nic zajímavého nebylo ani z nákopu na Balhárka, jenž zkontroloval brankář Müller.

55

Narážečka na křídle se však minula účinkem a vhazovat budou Vratimovští. Ani po změně stran hrstka diváků nemůže sledovat atraktivní fotbal.

54

Němec startoval za Mášovým nákopem z postavení mimo hru. Na druhé straně se Novotný prezentoval ustrašeným odkopem, takže Nový Jičín může zahrozit z autu vedle vápna.

53

Onyechere se při vyvážení míče rukou ohnal po obličeji Chlopka a rozhodčí Broskevič s ohromnou prodlevou zapískal ve prospěch Vratimova.

52

Koleček odhlavičkoval centr Klejnota. Míč se brzy do vápna vrátil a Nippert se uchýlil k vysvobozujícímu odkopu na půlku.

51

Onyechere nechtěně přišlápl Chlopka v době, kdy bylo jasné, že míč odjede do autu. Obešlo se to bez karty.

50

Klejnot dobře načasoval kolmici pro Šebu. Ten musel odmítat důrazně bránícího Kolečka a nestabilní pozici vypálil vedle levé tyče.

49

Balhárek se cestou za Hubovým výkopem srazil se spoluhráčem Bartoněm. Novojičínští v některých momentech působí dost bezradně.

48

Šindler pozdě reagoval na Chlopkovo roztažení do křídla. Podle plánu pak nevyšel ani Němcem házený aut na zmiňovaného Šindlera.

47

Klejnot pokazil přihrávku na Chlopka, nicméně Vratimov dostal míč okamžitě zpět a Máša se uvedl střelou z pětadvaceti metrů. Ta mu nesedla a míč se šnečím tempem vykoulel do autu vedle Hubovy branky.

46

Střídání v týmu FC Vratimov:
ze hřiště odchází Lukáš Duda, přichází Marek Šindler.

46

Začal druhý poločas.
První půle měla jednostranný průběh. Vratimov se prezentoval v lepším světle, ale že by si v územní převaze tvořil jednu šanci za druhou, to se rozhodně říct nedá. Nový Jičín se jen občas dostával do brejků. Ten nejnebezpečnější se zrodil v 38. minutě, kdy Onyecherem vypracovanou šanci zazdil pravý křídelník Balhárek.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Martin Palla zadrbal postupnou kombinaci před vápnem. Vratimov odpověděl nedotaženým rychlým brejkem a teprve před poločasovým hvizdem nepatrně zahrozil Němcovou chycenou střelou z úhlu.

45

Novojičínská obrana neuhlídala nákop z hloubi pole. Míč pustila k číhajícímu Dudovi, ale ten zblízka nezvládl obstřelit Huba, jenž mu kvalitně zmenšil střelecký úhel.

44

Šeba si narazil s Kavanem. Po přihrávce do druhé vlny Klejnot přetáhl svůj oblouček k zadní čáře, odkud nepřiletěl přesný balón pro Dudu.

43

Patrik Chlopek dostal úplně zbytečnou žlutou kartu za odkopnutí míče před novojičínským vhazováním z poloviny hřiště.

43

Onyechere u lajny stáhl Šebu a může být rád, že mu Broskevič neudělil žlutou kartu. Vratimov poté míč lacino ztratil kvůli technické chybě Tomka.

42

Šebův střílený centr se snášel mezi tyče, ale Adrian Hub se před vyražením míče nemusel ani pohnout. Neúspěšný pak byl i dalekonosný nástřel Máši.

41

Duda si šel opakovaně pro faul na levém křídle. Ve druhém případě se hvizdu dočkal a všichni hlavičkáři se tak zase stěhují k Hubovi.

40

Martin Palla odvedl dobrou práci při vyvážení míče. Onyechere od něj dostal míč do běhu, ale Balhárkovi se rána z druhé vlny hrubě nepovedla.

39

Vojtěch Trmal je v pořádku a v zárodku vratimovské akce je vpuštěn zpět na hrací plochu.

38

Rozhodčí nepřerušili hru kvůli ležícímu Trmalovi. Onyechere zaútočil po levé straně do rozpadlé obrany a centrem vytvořil ohromnou šanci pro Balhárka, jenž u prázdné branky zapomněl míč za sebou.

37

Sebastian Šeba čechral svůj centr na zadní tyč, kde byl bylon sklepnut přímo do rukavic Huba.

36

Lukáš Duda šel k zemi v tlačenici s Davidem Pallou a získal pro Vratimov standardní situaci z levé části hřiště.

35

Klejnotovi se nepovedlo z jedničky posunout hloubkovou přihrávku Novotného na další hráče z ofenzivy. Hub bude kopat od branky.

34

Dominik Máša vyzvedl míč z nepřesného pasu na Trmala a nenechal se dlouho pobízet ke střele z dálky, kterou Hub krotil s drobnými obtížemi.

33

Chlopek s Němcem se napravo od pokutového území neprosadili. Vzápětí ale budou mít další šanci, neboť domácí zase odpálili míč do autu.

31

Duda navázal na svůj dlouhý aut ještě jedním centrem. Z toho už byla u malého vápna pořádná mela, ale hráči v zeleném se ke střele nedostali.

30

Kavan si udělal kličku na střed, ale domácí jeho diagonálu k pravému okraji velkého vápna zneškodnili odkopem do autu.

29

Znovu se Novojičínští museli po svém autu míče zbavit. Vratimovští fotbalisté zahajují postupný útok od stopera Tomka.

28

Domácí v poslední době nejsou schopni vyvézt míč z vlastní poloviny. Vratimov se k radosti trenéra Lišaníka prezentuje celoplošným presinkem.

27

Klimeš zabojoval o míč na půlce. Kachel si ho pak chtěl píchnout za obránce, jenže to by nesměl v souboji tělo na tělo spadnout.

26

Chyba v souhře mezi Tomkem a Němcem způsobila aut zadarmo pro Nový Jičín. Ten poté vyjel z presinku odkopem „do nikam“.

25

Balhárek posílal přihrávku od lajny k Martinu Pallovi, jenž si ve vzinklém souboji dvou sedmiček pomohl faulem na Trmala.

24

Vzhledem k úmornému vedru nemůže v polovině prvního dějství chybět krátká občerstvovací pauza.

23

Vojtěch Trmal z krátkého rozběhu překonal zeď, ale střela pravačkou současně prolétla nad Hubovým břevnem.

22

Onyechere si při nahánění Šeby počínal dost neobratně. Vratimovského hráče stáhl k zemi a zavinil přímý kop z místa, odkud se musí počítat s přímou střelou.

21

Adrian Hub dobře přečetl trajektorii dalšího z řady nákopů a kousek před vápnem sebral míč, o který jevil zájem Chlopek.

20

Trmal nebyl v prostorech, kde ho očekával Máša. Novojičínští se získaného balonu rychle zbavili odkopem k Müllerovi.

19

Duda si vzal obrovský rozběh a vrhl míč k malému vápnu. Tam byl Nippert a odražený míč před vápnem skončil u Klejnota, jemuž rána bez přípravy nesedla.

18

Klejnot z jedničky prodlužoval balon k Šebovi, kterému byl okamžitě odpálen balon za postranní čáru. Duda si zkusí dlouhý aut.

17

Duda byl ve výskoku rozhozen, takže se s příchozím centrem z pravého křídla nepotkal. Brejk Nového Jičína pak Balhárek a Onyechere nerozvinuli až k vápnu.

16

Ještě jeden centr z produkce Balhárka. Za zadní tyči si nechtěl přidělávat starosti Němec a raději odehrál míč do autu.

15

Onyechere vyzvedl volně ležící míč na křídle. Nekvalitní centr však odmítl Kavan a o nic lépe si z druhé strany nevedl Balhárek.

14

Ačkoliv Šeba rychle startoval za nákopem z půlky, tak nejdříve ze všech byl u balonu gólman Hub.

13

David Palla si v krátkém sledu vyzkoušel rohy z obou stran. Hosté situaci ve vápně v obou případech vyřešili a nakonec se nemuseli bát nepovedené střely z nějakých jednadvaceti metrů.

12

Balhárkovi prošel podezřelý zákrok na Dudu. Kapitán Vratimova se kvůli němu obořil na rozhodčího a rovněž viděl žlutou kartu.

11

Po faulu na Davida Pallu domácí bleskově rozehráli. Müller byl venku z branky a před Balhárkem odpálil míč do zámezí.

10

Po diagonále na Balhárka se u míče zjevil Martin Palla. Pokus o střelu zpoza vápna však skončil na vratimovských blocích.

10

Michael Němec tvrdě vrazil do Onyechereho a za tento drsnější zákrok vedle středového kruhu obdržel první žlutou kartu.

8

Ofsajd předčasně zastavil i Nový Jičín. Bezprostředně po rozehrávce zpoza půlící čáry v něm byl spatřen Kachel.

7

Spolupráce na levé straně mezi Trmalem a Šebou skončila ofsajdem. Klika to byla hlavně pro Korytáře, jenž měl rychlostní deficit.

6

Martin Palla zařídil pro novojičínské barvy standardku v podání Bartoně. Nakopnutý míč se snášel k Nippertovi, ale Müller si s nedostatečně razantní hlavičkou hravě poradil.

5

Máša byl obrán o balon a Onyechere neprodleně startoval Balhárka. Tomu nakonec scházela rychlost a zahnal se k zadní čáře, kde proti dvěma nic nevymyslel.

4

Nákop z půlky zastihl Dudu v ofsajdu. I bez zvednutého praporku by se o gól nejednalo, kapitán Vratimova obstřelil kromě Huba i pravou tyč.

3

Na kiks v kombinaci uprostřed hřiště Vratimovští nedoplatili. Vysunutý Onyechere k sobě neměl žádnou podporu a krapet naivním zakončením z dálky Müllera neohrozil.

2

Zahajovacího výkopu se ujal Vratimov, který nastupuje v zelenočerných dresech. Novojičínští jsou celí v bílém.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Nový Jičín: Hub – Nippert (C), D. Palla, M. Palla, Balhárek, Bartoň, Kachel, Koleček, Onyechere, Klimeš, Korytář.
Náhradníci: Březina – Cagaš, Bárta, Křížek.
Trenér: Pavel Kunc

FC Vratimov: Müller – Tomek, Kavan, Trmal, Chlopek, Šeba, Máša, Novotný, Klejnot, Němec, Duda (C).
Náhradníci: Sotorník – Šindler, Petrík, Brezula, Bajzath, Wojatschke, Murín.
Trenér: Marek Lišaník

Rozhodčí: Broskevič – Malý, Godfryd.
FC Vratimov

Vratimovský klub má za sebou čtyři roky ve čtyřech rozdílných soutěžích. Po zisku licence od Frýdku-Místku se v roce 2021 přesunul z I. A třídy rovnou do MSFL, aby po jediné sezóně onu licenci zase předal Vítkovicím. Samotný Vratimov šel do Krajského přeboru a sportovní cestou si okamžitě vykopal postup do Divize F, kterou před několika týdny zdárně zakončil na šestém místě. Velký podíl na tom měl Marek Šindler, který dal ve 24 zápasech 23 branek. Loňská účast Vratimova v MOL Cupu měla krátkého trvání, neboť hned v prvním předkole prohrál 2:6 s Frenštátem pod Radhoštěm. V nedávno odehraných přípravných zápasech si fotbalisté Vratimova připsali remízu 2:2 s Hranicemi a porážku 1:2 se slovenskou Bánovou.
FK Nový Jičín

Domácí tým si po úspěšné sezóně 2022/23 na jeden rok odskočil z Divize F do „éčka“. Během sedmi prvních kol nezískal ani bod a teprve díky plodnému úvodu jara se ze sestupových vod posunul před Baťov a Přerov na konečné čtrnácté místo. Střelecky se nejvíce vedlo Tomáši Magdonovi, jenž si ve třiceti zápasech připsal sedm branek. V MOL Cupu se Novému Jičínu dlouhodobě nedaří. Za posledních dvacet let jen jednou postoupil do druhého kola, kdežto vloni ho v přenosu České televize vyřadily Řepiště hned v předkole. Letos svěřenci Pavla Kunce první ze dvou předkol zvládli, byť v omlazené sestavě porazili Tichou, tedy soupeře z I. A třídy, až v devítikolovém penaltovém rozstřelu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

FK Nový Jičín – FC Vratimov

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 69. Šindler (pen.)

Karty:   10. Němec (VTM), 12. Duda (VTM), 43. Chlopek (VTM), 88. Wojatschke (VTM), 90+4. Petrik (VTM)

FK Nový Jičín: Hub – Korytář, Koleček, Nippert (C), Klimeš – Balhárek (65. Bárta), M. Palla (65. Křížek), D. Palla, Kachel (58. Cagaš) – Onyechere, Bartoň.
Náhradníci: Březina.

Trenér: Pavel Kunc

FC Vratimov: Müller – Němec, Tomek, Novotný, Kavan – Chlopek (70. Wojatschke), Máša (70. Petrík), Klejnot (82. Brezula), Duda (C) (46. Šindler), Šeba (90+3. Bajzath) – Trmal.
Náhradníci: Sotorník – Murín.

Trenér: Marek Lišaník

Rozhodčí: Broskevič – Malý, Godfryd