Menu

Fotbal

MOL Cup

FK Petřvald na Moravě – MFK Vítkovice

0:1

konec (0:1)

26.07.2024, 18:00 • Petřvald na Moravě • Předkolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.94 4.02 1.64 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Vítkovice si zajistily postup do prvního kola MOL Cupu již v šesté minutě hlavičkou Denise Nieslanika, který pak byl s mladším bratrem Tobiášem u mnoha neproměněných šancí. Díky neproduktivní koncovce svěřenců Martina Štverky byl Petřvald do úplného konce ve hře o vyrovnání. K tomu ale nedošlo a nováček Divize F se s pohárem loučí. (20:58:34)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Dujsík s Puchelem se postarali o další centr z levé strany. Hostující obrana neměla tuto situaci před malým vápnem pod kontrolou. Odraz míče k Pavlíkovi byl otázkou štěstí.

90+3

Vítkovičtí hladce ubránili Puchelův roh a měli volnou cestu do protiútoku. Míč konkrétně vytáhl Eke, ale Oleksiji Tarasenkovi se střela z pravého kraje vápna vůbec nepovedla.

90+2

Dujsík dostihl míč nalevo od pokutového území. Přihrávku po zemi posílal ke Kovaříkovi, jehož střela levačkou byla odkloněna na roh.

90+1

Nastavují se 4 minuty.

90

Střídání v týmu MFK Vítkovice:
ze hřiště odchází Enebi Moses, přichází Oleksij Tarasenko.

89

Série vyhecovaných soubojů u středového kruhu utnul hvizd a žlutá karta pro přemotivovaného Radka Huvara. Kvůli ošetřování Ekeho se nějaký čas hrát nebude.

89

Richtára zprava doplnil Eke, jenž svůj centr přetáhl až k protějšímu praporku k Mosesovi.

88

Puchel zkrotil těžký míč na levém křídle, ale Vítkovičtí s jeho centrem na přední tyč problémy neměli. Vzápětí jim pomohl faul na Ekeho.

87

Ani teď Vítkovice nerozhodly. Moses tentokrát zaútočil z pravé strany. Keňo po jeho akci napálil Chmiela a nezdarem pak skončila i dorážka z produkce Richtára.

86

Puchel z nabídnuté standardky nevytěžil vůbec nic. Opakovaný nákop nebyl o nic lepší, míč přistál v náruči Pavlíka.

85

Střídání v týmu FK Petřvald na Moravě:
ze hřiště odchází Jan Buryan, přichází Radek Huvar.

85

Žlutá karta pro tým FK Petřvald na Moravě (Timofej Barkov).

83

Za faul na Ekeho dostali hosté výhodu. Po Mosesově typické akci se z bezprostřední blízkosti do balonu netrefil Denis Nieslanik a po něm ani lépe postavený Richtár, který pro změnu kompletně promáchl.

82

Richtár posouval balon jen k Vengřinkovi, jenž zapojil do rozehrávky Chmiela. Petřvald by potřeboval hrát na opačné straně, na vyrovnání mu zbývá deset minut.

80

Marián Kovařík nestihl doběhnout před Pavlíka, kam svůj centr zprava cpal střídající Barkov.

79

Střídání v týmu MFK Vítkovice:
ze hřiště odchází Jakub Tamajka, přichází Jakub Keňo,
ze hřiště odchází Dušan Fula, přichází Tomáš Kantor.

78

Moses na poslední chvíli předal balon nabíhajícímu Tamajkovi. Ten si ho v šestnáctce naváděl na levačku, ale ve společnosti tří obránců nevypálil vůbec přesně.

77

Richtár po své hlavičce kolidoval s Kalfasem a přitom ztratil kopačku. Krajní obránce v tom byl nevině, druhá žlutá karta mu nehrozí.

76

Vítkovicím se trochu zkomplikoval brejk do otevřené obrany. Denis Nieslanik za ním napsal tečku nepřesnou střelou skoro z třiceti metrů.

75

Střídání v týmu FK Petřvald na Moravě:
ze hřiště odchází Ondřej Pyclík, přichází Timofej Barkov,
ze hřiště odchází Martin Švec, přichází Zdeněk Dresler.

75

Denis Nieslanik při probíhající akci na levém křídle číhal u bližší tyče a byl to právě on, kdo odrazil tečovaný centr Mosese mimo hrací plochu.

75

Mosesův nástřel z ostrého úhlu na úrodnou půdu nepadl. Předbrankový prostor vyčistil Kalfas.

74

Rychlá rozehrávka dalšího rohu byla pro Petřvald kontraproduktivní. Vítkovickým však brejková situace nevyšla a míč zase rychle pozbyli.

73

Pavlík znovu nebyl vůbec jistý, když se k němu a Dujsíkovi snášel centr z pravé strany. Nakonec to hostující gólman vyřešil, když rukou vytáhl nad břevno hlavičku Kovaříka.

72

Kovařík „udělal“ svého oponenta na pravém křídle, ale centr na Pyclíka byl dobře postaveným obráncem odkopnut do zámezí.

71

Dujsík měl na levém křídle cestu do vápna kompletně zablokovanou. O další vysoký míč se příkladně postaral Konstiantyn Tarasenko.

70

Fula vystihl přihrávku na Celbu, ale Vítkovičtí se míče okamžitě zbavili odkopem pro Chmiela.

69

Střídání v týmu MFK Vítkovice:
ze hřiště odchází Tobiáš Nieslanik, přichází Konstiantyn Tarasenko.

69

Richtár nacvičený signál s Tobiášem Nieslanikem naprosto zpackal. Před rozehrávkou Chmiela se bude střídat.

68

Chukwuemeka zařídil pro Vítkovice standardní situaci. Na přímou střelu to asi nebude, míč leží v levé části hřiště.

67

Pavlík nejistě vyběhl proti hlavičce Celby. V souvislosti s náběhem Dujsíka se k odraženému míči dostal Kovařík, ale narychlo připravené zakončení do odkryté branky nezapadlo.

66

Richtár se po přenesení hry na pravou stranu znovu potkal s Kalfasem. Tentokrát byl v čistém souboji důraznější a zhotovil se ke střele, kterou zvedl nad břevno.

65

Domácí snadno ubránili standardku Tobiáše Nieslanika a prostřednictvím faulu na Kovaříka si zajistili rozehrávku od Vengřinka.

65

Matyáš Richtár byl ve vysoké rychlosti sestřelen Jakubem Kalfasem, pro kterého si sudí Macrineanu připravil žlutý trest.

64

Denis Nieslanik prodlužoval vysoký míč do území nikoho. Další nákop Petřvaldu pak před Kovaříkem stopil Pavlík.

62

Kalfas se podepsal pod Richtárovu ztrátu na polovině hřiště. Následující rozehrávku Petřvaldu znegoval nákop do autu.

61

Zbytečného kiksu v domácí rozehrávce hosté nevyužili. Váhající Eke totiž nepředal míč doprava Richtárovi, který je na svého parťáka ze zálohy hodně naštvaný.

60

Moses je aktivní, ale zároveň má na svědomí spoustu ztracených balónů. V tomto případě mu centrovaný míč přistál za brankou.

60

Ačkoliv to měl Buryan k nakopnutému míči podstatně blíže, tak důrazný Moses ukořistil pro hostující barvy aut vedle vápna.

58

Žlutá karta pro tým FK Petřvald na Moravě (Marián Kovařík).

58

Kovařík opět využil fyzické proporce v křídelní lokalitě, ale v malém vápně zaparkovaný Pyclík se s jeho následnou přihrávkou nepotkal.

57

Celba s Puchelem distribuovali míč na levý kraj. Pyclík tam nezvládl základní zpracování a vysloveně daroval aut ostravskému klubu.

56

Střídání v týmu FK Petřvald na Moravě:
ze hřiště odchází David Pohorelli, přichází Erik Puchel.

55

Neustále hledaný Enebi Moses pronikl do vápna, ale pod vlivem Pohorelliho bránění vypálil v pádu vysoko nad domácí bránu.

54

Celba dostal dáreček uprostřed hřiště. Vepředu měl jen Kovaříka, kterému scházela rychlost k pořádnému úprku na Pavlíka.

53

Kovařík uplatil důraz na pravém křídle a vytvořil šanci pro Josefa Celbu, jemuž se slibně vypadající hlavička zastavila o Pavlíkovo břevno.

52

Dujsík chtě prohnat Fulu. Zprava ale nedokázal nacentrovat a navrch byl spatřen jako pachatel faulu.

51

Denis Nieslanik posílal diagonálu na svého mladšího bratra. Ten byl tvrdě seslán k zemi, ale místo faulu byl pískán ofsajd.

50

Enebi Moses předvedl další svižný výpad po levé straně. Rychlost mu ve finále překážela ve snaze o kvalitní pas před Chmielovu bránu.

49

Žlutá karta pro tým MFK Vítkovice (Tobiáš Nieslanik).

49

Chukwuemeka Eze duchapřítomně vyřešil nepříjemnost po svém pádu vedle pokutového území. Dokonce to bude aut pro Vítkovice.

48

Na základě Ekeho přenesení na pravou stranu se Richtárův centr zastavil na noze stopera. Kovařík pak rozvinul brejk po pravé straně, ale Celba se v předbrankovém prostoru s přihrávkou po zemi nepotkal.

47

Pavlík s potížemi zpacifikoval Celbův pozdrav z pětadvaceti metrů. Číhající Dujsík nestihl provést dorážku.

46

Začal druhý poločas.
Stejně jako v neděli proti Řepištím musí Petřvald ve druhém poločase dohánět jednogólovou ztrátu. Vítkovice toho směrem do útoku předvedly mnohem více a už v šesté minutě slavily se svými fanoušky vedoucí trefu Denise Nieslanika. On ani jeho mladší bratr Tobiáš v dalších šancích neuspěli. Stejně tak v největší příležitostí Petřvaldu neuspěl Pyclík.

45

První poločas skončil.

45

Moses přesprintoval Buryana, ale zneškodněný centr se prostřednictvím Švecovy hlavy objevil v náruči Chmiela.

45

Pavlík pomohl Tamajkovi, který zrovna podstupoval rychlostní souboj s Pyclíkem. Mladý gólman míč zalehl u hranice šestnáctky.

44

Na středu volný Palej si řekl o přihrávku od Ekeho, ovšem rána z více než třiceti metrů Chmielovu branku o ohromný kus minula.

43

Celba riskantním skluzem na půlce eliminoval Ekeho i Mosese. Míč pak šel na hrot, ale rychle dostoupený Kovařík ho znovu dlouho neudržel.

42

Denis Nieslanik uvolnil Tamajkou ztracený míč pro Paleje, jenže ani ten svůj centr před Chmiela nedoručil.

41

Moses se nepochopil s žádným z Nieslaniků. Další ofenzivní snažení Vítkovic v samotném zárodku utnul ofsajd.

40

Tak dlouho si Denis Nieslanik hledal místo ke střele, až se kousek před vápnem ocitl v neprostupné pasti mezi pěti hráči Petřvaldu.

39

David Pohorelli byl po dalším z faulů ve střední části hřiště napomenut první žlutou kartou.

38

Díky pádu Fuly v pokutovém území se Dujsíkovi přece jenom povedla spolupráce s Pyclíkem. Bývalý útočník Frenštátu se zjevil před Pavlíkem, ale ten se mezi nohama prostřelit nenechal.

38

Palej to přehnal s razancí přihrávky, kterou chtěl na levém křídle oslovit Mosese. Bude se kopat od Františka Chmiela.

37

Denis Nieslanik se v zahuštěném středu pokusil akrobaticky vysunout Tobiáše Nieslanika, nicméně Chmiel to měl k balonu podstatně blíže.

36

Bystřičan byl při vyvážení míče podkopnut Markem Dujsíkem. Rozhodčí Macrineanu ani v tomto případě kartu nevytáhl.

35

Přímočarý přechod Petřvaldu zakončoval Dujsík nedostatečně prudkou střelou po zemi. Tomáš Pavlík si doskočil pro míč ke své levé tyči.

34

Richtár si zasekl míč na pravém křídle. Centr se mu ale nepovedl a Tobiáš Nieslanik se vůbec nedostal k dalekonosné hlavičce.

33

Kovařík měl v úmyslu zabrzdit zakládání vítkovického útoku. Těsně za půlkou si pomohl faulem na Dušana Fulu.

32

Opět Vítkovice zahrozily po levé straně, kterou má pod palcem Enebi Moses. Tobiáš Nieslanik poslal střelu z prvního doteku do Chmiela, kdežto nepřipravená hlavička téhož hráče odletěla nad horní tyč.

31

Nakonec se konal roh i z protější strany. Tobiáš Nieslanik ho po zemi kopal k bližší tyči, kde se jeho spoluhráčům nepovedlo propálit hromadu blokujících Petřvalďanů.

30

Vítkovice účinně napadaly na polovině soupeře. Odměnou pro ně byl další roh, ale Denis Nieslanik se ve vzduchu s balonem pořádně nepotkal.

29

Zničehonic se Enebi Moses vydal do rychlého protiútoku. Proti sobě neměl takřka nikoho, ale střela nártem se mezi tři tyče domácí branky nevešla.

28

Švec se při pasivní rozehrávce nezalekl napadání obou Nieslaniků a pomohl si malou domů na Chmiela. Pozvolně rozjetá akce pak rychle ztroskotala u Kalfase.

26

Snaha Buryana o uvolnění Celby skončila ziskem rohového kopu. Jeho realizace se zhostil právě Celba, jenže centr zprava přeletěl všechno živé v pokutovém území.

25

Tobiáš Nieslanik aktivně napadal a z místa zisku balonu rovnou vyslal ambiciózní ránu, jež nevyžadovala žádný Chmielův zákrok.

24

Švec ukopl agilnímu Mosesovi balon na roh. Tobiáš Nieslanik ho rozjel na krátko s Richtárem, z jehož dlouhého centru nedokázal Fula jakkoliv profitovat.

23

Celba se opět snažil prosadit na pravém kraji. Získal pro sebe aut, kterým pak nedokázal poslat míč na obsazeného Pohorelliho.

22

S centrem od Kovaříka se hostující obrana popasovala. Petřvald to pak zkoušel přes Dujsíka, jenže nepovedený centr odletěl do rukou Pavlíka.

21

Josef Celba se v rohu marně pral proti dvojnásobné přesile. Petřvald alespoň zkusí nalézt na vítkovický aut.

20

Moses se vydal na drzé sólo. Až u vápna ho Švec trochu vyrušil a nevýrazná střela levačkou neměla šanci na úspěch.

19

Centr Tobiáše Nieslanika nebyl sklepnut ideálně. Volný míč si ve vápně ještě našel Denis Nieslanik, ale Chmiel se proti velmi nekvalitní koncovce bát nemusel.

18

Mosesem napadaný Buryan už byl s míčem za autovou čarou. Pokračuje se vhazováním Dušana Fuly.

17

Celbova kolmice mířila k Pohorellimu, jenž byl za hranicí vápna na poslední chvíli zakřižován. Nakonec je z toho rozehrávka od branky Vítkovic.

16

Domácím to v ofenzivní fázi zatím nelepí. Chyba na trase mezi Pyclíkem a Kovaříkem dává míč Pavlíkovi.

15

Eke roztahoval těžiště k levé lajně, jenže Moses jeho milimetrově přesný pas převzal v postavení mimo hru.

14

Tobiáš Nieslanik využil volný pravý kraj. Fula fantasticky odcentroval, ale hlavička nehlídaného Denise Nieslanika tentokrát ztroskotala na Chmielovi!

13

Tobiáš Nieslanik svůj centr přetáhl za zadní tyč. Bystřičan byl zahnán na levý kraj a pak posadil míč na hlavu jednoho z hráčů Petřvaldu.

12

Tamajka byl na pravém křídle zdvojen a sraženým centrem uzmul pro své barvy alespoň rohový kop.

11

Eke se v důsledku Švecovy hlavičky dostal k vápnu. Míč ale netrefil čistě a Chmiel si připsal banální zákrok.

10

Přenesení hry na pravý kraj se Vítkovicím moc nevyplatilo. Dlouhý míč se nepovedlo zpracovat Jakubu Tamajkovi.

9

Josef Celba se ujal prvního domácího rohu. Kovařík se k hlavičce nedostal a Tobiáš Nieslanik hostům ulevil odkopem na Mosese.

8

Domácí masivně propadli uprostřed hřiště. Denis Nieslanik se zase řítil na Chmiela, ale skluzující Opatřil ho do zakončení nepustil.

6

Vítkovice právě vstřelily branku!
Série hostující šancí končí brzkým gólem v síti Františka Chmiela. Richtár po akci Mosese ještě neproměnil. Vzápětí ale přiletěl centr z pravé strany a hlavička DENISE NIESLANIKA zapadla do pravého horního rohu brány.

5

Pavlík nejistě chytal dlouhý nákop, kterému předcházel faul na Kovaříka. Mladý gólman měl štěstí, že v jeho blízkosti nebyl žádný hráč Petřvaldu.

4

Ani Petřvald na svou úvodní příležitost dlouho nečekal. Na svědomí ji měl Josef Opatřil, jehož zakončení šlo nad břevno Pavlíkovy branky.

4

První šanci zápasu Denis Nieslanik neproměnil. Po přihrávce z půlící čáry běžel sám na kasu, ale vysoko postavený brankář Chmiel ho vychytal.

3

Moses byl ve svém rozletu zastaven křižujícím Buryanem. Po vhazování začínají Vítkoviční nanovo od svých stoperů.

2

Buryanův vysoký aut ke Kovaříkovi na hrot nedoletěl. Stejně tak navazující hlavička Martina Švece.

1

Zahajovacího výkopu se ujali domácí, kteří nastupují v bílých dresech. Vítkovice jsou v modrobílé kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FK Petřvald na Moravě: Chmiel – Kalfas, Švec, Vengřinek, Buryan, Dujsík, Opatřil, Celba, Pohorelli, Pyclík, Kovařík (C).
Náhradníci: Chelmecký – Huvar, Barkov, Dresler, Puchel.
Trenér: Jiří Halamíček

MFK Vítkovice: Pavlík – Bystřičan, Tamajka, Richtár (C), Fula, Mieszek, T. Nieslanik, Palej, Eke, Moses, D. Nieslanik.
Náhradníci: Ognjanov – O. Tarasenko, Gaži, Mlečko, K. Tarasenko, Keňo, Kantor.
Trenér: Martin Štverka

Rozhodčí: Macrineanu – Dudek, Láryš.
MFK Vítkovice

Ostravský klub byl na začátku milénia stabilním členem druhé ligy. Po bankrotu se do ní v roce 2016 vrátil, ale za další čtyři roky se kvůli dalším finančním problémům opět poroučel do nižších soutěží. Před sezónou 2022/23 Vítkovice převzaly od Vratimova práva na MSFL. V té ale nebyly konkurenceschopné a spadly do Divize F, kde v minulém ročníku skončily sedmé. Hlavní ofenzivní oporou byl Denis Nieslanik, který se stal spolu s vratimovským Markem Šindlerem králem střelců. Oba tito muži nasázeli 23 gólů. S předchozím ročníkem MOL Cupu se Vítkovičtí rozloučili v prvním kole. Jejich souboj s Třincem skončil vysokou porážkou 0:4.
FK Petřvald na Moravě

Klub z Novojičínska se v ligové pyramidě posouvá strmě vzhůru. Během šesti let postoupil ze sedmé nejvyšší soutěže o tři patra vzhůru do Divize F, k čemuž na jaře stačilo v Krajském přeboru Moravskoslezského kraje obsadit druhé místo za Pustou Polomí. V krátké letní pauze „Pávi“ hojně posílili a minutý víkend už absolvovali zatěžkávací zkoužku v prvním pohárovém předkole. V utkání s Řepištěmi se Petřvald pořádně nadřel. Výsledek 3:2 v závěrečných dvaceti minutách zachraňovali Ondřej Pyclík a dvougólový Marián Kovařík, který plynule navázal na svých 37 ligových tref z minulé sezóny.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

FK Petřvald na Moravě – MFK Vítkovice

0:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 6. D. Nieslanik

Karty:   39. Pohorelli (PTD), 58. Kovařík (PTD), 65. Kalfas (PTD), 85. Barkov (PTD), 89. Huvar (PTD) – 49. T .Nieslanik (VIT)

FK Petřvald na Moravě: Chmiel – Buryan (85. Huvar), Švec (76. Dresler), Vengřinek, Kalfas – Dujsík, Opatřil, Celba, Pohorelli (56. Puchel), Pyclík (76. Barkov) – Kovařík (C).
Náhradníci: Chelmecký.

Trenér: Jiří Halamíček

MFK Vítkovice: Pavlík – Tamajka (80. Keňo), Bystřičan, Mieszek, Fula (80. Kantor) – Richtár (C), Eke, Balej, Moses (90+1. O. Tarasenko) – T. Nieslanik (70. K. Tarasenko), D. Nieslanik.
Náhradníci: Ognjanov – Gaži, Mlečko.

Trenér: Martin Štverka

Rozhodčí: Macrineanu – Dudek, Láryš

Diváci: 127