Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy

Polsko – Nizozemsko

1:2

konec (1:1)

16.06.2024, 15:00 • Volksparkstadion, Hamburk • Skupina D • Daniel Fekets (@DFekets)

Tipsport: 6.72 4.42 1.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+5

V posledních vteřinách ještě z uctivé vzdálenosti pěkně pálil Nicola Zalewski, jenže trefil pouze střed brány, kde stál Verbruggen.

89

89. Verbruggen podržel svůj tým

89

Mohlo být srovnáno! Jakub Piotrowski se krásně probil okolo obránce a na malém vápně našel Karola Świderského, jehož zakončení parádně zastavil Bart Verbruggen. Jakub Piotrowski ještě mohl dorážet, ale už mu nevyšel krok.

87

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Nathan Aké, přichází Micky van de Ven.

86

Střídání v týmu Polsko:
ze hřiště odchází Bartosz Salamon, přichází Bartosz Bereszyński.

83

83. Wout WEGHORST - 1:2

83

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Polsko v tomto zápase na překvapivý bod pravděpodobně nedosáhne! Nathan Aké se znovu dostal téměř až do šestnáctky, kam míč protlačil. WOUT WEGHORST pak předskočil stopera Bartosze Salamona a precizním zakončením překonal Wojciecha Szczęsného. 1:2. Asistence: Nathan Aké.

82

Wojciech Szczęsny teď zachránil svůj celek! Do otevřené obrany se dostával právě Jeremie Frimpong, avšak polský brankář byl u balónu rychleji.

81

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Wout Weghorst,
ze hřiště odchází Cody Gakpo, přichází Jeremie Frimpong.

78

Střídání v týmu Polsko:
ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Jakub Piotrowski.

74

74. Hlavička de Vrije šla nad bránu

74

Stefan de Vrij si parádně naskočil na rohový kop, jenže svatyni Polska o pár centimetrů přestřelil. Velká škoda pro Nizozemsko.

65

Donyell Malen připravil balón pro Denzela Dumfriese. Krajní bek Nizozemců pálil z úhlu asi metr vedle zadní tyče. Zajímavá šance.

62

Střídání v týmu Nizozemsko:
ze hřiště odchází Xavi Simons, přichází Donyell Malen,
ze hřiště odchází Joey Veerman, přichází Georginio Wijnaldum.

59

O pár desítek vteřin později mělo Polsko zajímavou možnost! Centr z levé strany si ve vápně našel Jakub Kiwior, jehož projektil vytáhl Bart Verbruggen. Nizozemský brankář o chvíli později předvedl další zásah, tentokrát proti ráně z dálky.

55

Střídání v týmu Polsko:
ze hřiště odchází Kacper Urbański, přichází Karol Świderski,
ze hřiště odchází Taras Romanczuk, přichází Bartosz Slisz.

54

54. Rychlou akci Simons nedotáhl

54

Vypadalo to na velkou nizozemskou šanci, jenže finální fáze nebyla ideální. Cody Gakpo vybídl Xaviho Simonse, jenž branku netrefil o několik desítek centimetrů. Přitom málem šel právě Gakpo sám na bránu.

47

Závar v polském pokutovém území! Centrovaný míč si u zadní tyče našel Denzel Dumfries, po jehož hlavičce zasahoval Wojciech Szczęsny.

46

Střídání v týmu Polsko:
ze hřiště odchází Sebastian Szymański, přichází Jakub Moder.

45+1

V posledních vteřinách si míč na hruď zpracoval Memphis Depay, který pohotově pálil, jenže o kousek bránu minul.

42

42. Aké našel Gakpa, který přestřelil

42

Polská defenzíva si vůbec nepohlídala Nathana Akého, který si ze strany naběhl do vápna. Krajní bek vybídl Codyho Gakpa, jehož střela šajtlí zapadla nad bránu.

29

29. Cody GAKPO - 1:1

29

Nizozemsko právě vstřelilo branku!
Zcela zaslouženě se Nizozemci dočkali branky! Polsko předvedlo několik ztrát, ze kterých soupeř vyrážel do kontrů. Tentokrát se znovu připomněl CODY GAKPO, jehož ránu z dálky nešťastně do sítě tečoval Bartosz Salamon. Wojciech Szczęsny s tím nemohl nic dělat. 1:1. Asistence: Nathan Aké.

22

22. Depayova šance gólem neskončila

22

Další šance Nizozemců! Virgil van Dijk založil útočnou akci, ve které pokračoval Xavi Simons. Křídelník s číslem 7 na zádech pak na hranici vápna uvolnil Memphise Depaye, který přestřelil asi o metr.

20

Wojciech Szczęsny předvedl výtečný zákrok! Centr po rohovém kopu si našel Virgil van Dijk, jehož ostrá rána z voleje letěla do brány. Polský gólman ale hrací předmět vyrazil.

16

16. Adam BUKSA - 1:0

16

Polsko právě vstřelilo branku!
Poláci se překvapivě dostávají do vedení! Využili svůj první rohový kop v utkání. Piotr Zieliński poslal míč na hlavu útočníka ADAMA BUKSY, který svým zakončením nedal šanci nizozemskému brankáři. 1:0. Asistence: Piotr Zieliński.

15

Joey Veerman viděl žlutou kartu za ostré došlápnutí ve středu pole. Arbitr dal nejprve kartu Tijanimu Reijndersovi, ale video zasáhlo a doporučilo adresáta karty změnit.

10

10. Reijnders pálil těsně vedle

10

Jerdy Schouten prostrčil míč na vápno, odkud střílel nikým nehlídaný Tijani Reijnders těsně vedle brány. Druhá velká možnost celku v modrých dresech.

2

První zajímavá možnost! Cody Gakpo si našel míč u zadní tyče, trochu jej přidržel a následně pálil k přední tyči. Wojciech Szczęsny si připsal první úspěšný zákrok.

Polsko – Nizozemsko

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 16. Buksa (Zieliński) – 29. Gakpo (Aké), 83. Weghorst (Aké)

Karty:   15. Veerman (NED)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 2:13. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8.

Polsko: Szczęsny – Bednarek, Salamon (86. Bereszyński), Kiwior – Frankowski, Zieliński (C) (78. Piotrowski), Romanczuk (55. Slisz), Zalewski – Urbański (55. Świderski), S. Szymański (46. Moder) – Buksa.
Náhradníci: Skorupski, Bułka – Dawidowicz, Walukiewicz, Lewandowski, Grosicki, Puchacz, D. Szymański, Piątek, Skóraś.

Trenér: Michał Probierz

Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, de Vrij, van Dijk (C), Aké (87. van de Ven) – Schouten, Reijnders, Veerman (62. Wijnaldum) – Simons (62. Malen), Depay (81. Weghorst), Gakpo (81. Frimpong).
Náhradníci: Bijlow, Flekken – Geertruida, de Ligt, Blind, Maatsen, Zirkzee, Bergwijn, Gravenberch.

Trenér: Ronald Koeman

Rozhodčí: Soares Dias – Soares, Ribeiro (všichni POR)

Diváci: 48 117